Hirdetés

2020. szeptember 19., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) bteebi


bteebi
(addikt)

Jól hangzik, az elérési idők nagyon rendben vannak, de a kapacitásra még erősen kell gyúrniuk. A 2 Gbit mondjuk még úgy ahogy elmegy, a 128 Mbitnek viszont a jobbak ma már a 2000-szeresét tudják (256 Gbit)... igaz, nem 1 rétegben, de az már csak részletkérdés.

Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.

(#2) Reggie0 válasza bteebi (#1) üzenetére


Reggie0
(nagyúr)

NOR flash-bol nem kell olyan nagy kapacitas, csak a kritikus dolgokat szokas ra pakolni, a tobbi mehet NAND-ba. Mikrovezerlok melle meg plane nem kell, mit kene csinalnia annak a cortex M4-nek amihez szuksege lehet 256MB tarhelyre?

[ Szerkesztve ]

(#3) bteebi válasza Reggie0 (#2) üzenetére


bteebi
(addikt)

Akkor viszont teljesen rendben van :R.

Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.

(#4) vinibali


vinibali
(őstag)

ha nem lenne az a kiváló (és elterjedt) SPI interface, akkor labdába sem rúghatna ez a fejlesztés, ha azt nézzük, hogy legkevesebb 8láb elegendő a működéséhez. fizikailag 2-2,5x nagyobb, mint egy nand cella. programozhatóság szempontjából az SLC NAND-hoz hasonló. ha azt nézzük, hogy egy normál bios chip kb 2MB/s-mal olvasható, akkor a tempóban tényleg sokat javultak és ez 256MB-os lapkánál sokat számít.

BIOS/UEFI írás, helyreállítás, törlés, mentés! https://www.bvinarz.org/bios-iras/

(#5) Reggie0 válasza vinibali (#4) üzenetére


Reggie0
(nagyúr)

Siman eladhato lenne SPI nelkul is, senki sem hasznal ekkora memoriat SPI-al, mert dog lassu. Azzal, hogy van SPI csak bovitettek a felvevopiacot, de nem szamottevoen. Meg a nagy teljesitmenyu 8 bites mikrovezerlok is tudnak kulso memoria interfeszt kezelni, bar nem valoszinu, hogy ennyi memoria kene oda.

(#6) vinibali válasza Reggie0 (#5) üzenetére


vinibali
(őstag)

olcsóbb tplink routereken 32, 64, 128Mb-es SPI memóriák vannak. nem sebességbajnokok, de egyszerűek és a feladatnak tökéletesen megfelelnek

BIOS/UEFI írás, helyreállítás, törlés, mentés! https://www.bvinarz.org/bios-iras/

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.