Hirdetés

2024. április 14., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) stangli


stangli
senior tag

(#2) JColee


JColee
őstag

A benne látottak itthon is érvényesek. A Magyar Kincstár és Magyar Nemzeti Bank nem nyomtat magyar pénzt. E helyett kamatra kölcsönöz a magántulajdonban lévő nemzetközi bankoktól (lásd IMF), amelyek közvetve, de a FED-től kapják a pénzüket. Érted már? Azt a papírpénzt, amire szükségünk lenne, pusztán azért, hogy működjön a gazdaság, azt mi nem nyomtathatjuk ki magunknak, hanem kölcsön kell kérnünk valakitől, aki kamatra adja oda. Kamatot fizetünk, azért, hogy mások papírcetlijeit használhassuk, és lemondunk arról, hogy nyomtassunk magunknak ingyen. Amikor ezt megérted, akkor kezded el átlátni a világméretű átverés valódi mivoltát.

Nem vagyok szakértő, de azt tudom, hogy a dolog egy hangyaf_sznyival bonyolultabb. :U
Elég demagóg ez az álláspont.

[ Szerkesztve ]

(#3) Иван


Иван
őstag

Nyomtassunk magunka. Eddig eszünkbe se jutott.

Ja várj, de. Azóta is tartjuk a világ hiperinfláció rekordját.

i5 10400f | ASUS RTX 3060 Ti 8GB LHR | 16GB DDR4 | Asus TUF VG27AQ | meg egy csomó körítés | Nintendo Switch V2

(#4) bambano


bambano
titán
LOGOUT blog

jók ezek a filmek, mindig összefoglalják az igazságnak azt a részletét, ami a szerzőt érdekli.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#5) GabN73


GabN73
addikt

Esetleg még van az Inside Job című film... :)

(#6) nem_tom


nem_tom
őstag

Visszatalálós up! :)

(#7) DeFranco válasza Иван (#3) üzenetére


DeFranco
nagyúr

Na erről beszéltem amíg a taxit vártuk ;)

Amúgy nem ez a bejegyzés a durva, hanem amikor egy BsC-t végzett diplomás közgazdász kérdezte meg a makrotanártól az MsC képzésen, hogy ha ekkora az államadósság, miért nem nyomtatunk egy kis pénzt és fizetjük ki... na az volt a kemény... meg utána a 30 perc tömény háborgás, amikor ujjal mutogatva röhögtük ki... hogy ő nem érti, miért nem jár ezért Nobel-díj...

jelzem átment a tantárgyból...

[ Szerkesztve ]

(#8) Archmen


Archmen
újonc

Saját pénzünk kibocsátása nem radikális megoldás. Ezt a megoldást többször is alkalmazták már az USA történelmében, olyan emberek, mint Benjamin Franklin, Thomas Jefferson, Andrew Jackson, Martin Van, Abraham Lincoln és J.F. Kennedy, James Garfield. Tehát összegezve: 1913-ban a Kongresszus a félrevezető módon Federal Reserve-nek nevezett független bank kezére játszotta Amerika pénzkibocsátásának monopóliumát. És az adósság, amit ez a magán társaság generál, megöli az amerikai gazdaságot és a világ gazdaságot. Érdekes amúgy, az előbb felsorolt elnökök nagyon nagy százaléka gyilkosság áldozata lett. Nem a két szép szemük miatt, hanem azért mert a nemzetközi pénzkartell útjában voltak.

(#9) Archmen


Archmen
újonc

"Aki bármely ország pénzmennyiségét irányítja, az minden iparág és kereskedelem abszolút ura. És amikor rájössz, hogy a rendszert így vagy úgy nagyon egyszerűen irányítja néhány nagyhatalmú ember felülről, neked már nem kell magyarázni többet, honnan erednek az inflációs- és válságperiódusok."

James Garfield

Sajnálatos módon, e kijelentése után néhány héttel, 1881 július 2-án Garfield elnököt meggyilkolták.

(#10) Archmen


Archmen
újonc

"Ha az amerikai emberek valaha is hagyják, hogy magánbankok irányítsák pénzük kibocsátását, akkor először az infláció, majd a defláció révén, a bankok, és a körülöttük kinövő vállalatok minden tulajdonuktól megfosztják őket, míg végül a gyermekeik hontalanul ébrednek a földrészen, amit apáik hódítottak meg."

Thomas Jefferson

(#11) Archmen


Archmen
újonc

Az 1700-as évek közepén a forradalom előtti Amerika még viszonylag szegény volt. Súlyos hiány volt az árucikkekre cserélhető értékes fémpénzekből, így a korai telepesek rákényszerültek, hogy saját papírpénzt nyomjanak. Néhány próbálkozás sikeresnek bizonyult. Benjamin Franklin lelkesen támogatta, hogy a gyarmatok saját pénzt bocsássanak ki. 1757-ben Franklint Londonba küldték. Végül a következő 18 évet ott töltötte, majdnem az Amerikai Függetlenségi Háború kezdetéig. Eközben az amerikai gyarmatok elkezdték kibocsátani saját pénzüket, amit telepes cédulának hívtak. A törekvés nagy sikert hozott, biztosította a csere megbízható eszközét, és elősegítette a gyarmatok összetartozásának érzését. A telepes cédula egyszerű papírpénz volt, adósságmentes pénz, amit a köz érdekében nyomtak, és nem volt mögötte arany- vagy ezüstfedezet. Más szóval egy teljes mértékben beválthatatlan fizetőeszköz volt. Egy nap a Bank of England hivatalnokai megkérdezték Franklintől, minek tulajdonítja a gyarmatok újkeletű gazdagságát. Gondolkodás nélkül rávágta:

"Ez egyszerű. A gyarmatokon saját pénzünket használjuk. Telepes Cédula a neve. Arányosan annyit bocsátunk ki, amennyi a kereskedelem és az ipar igényel ahhoz, hogy a termékek könnyedén kerüljenek a termelőktől a fogyasztókhoz. Ily módon magunk szabályozzuk saját pénzünk vásárlóerejét, és nem kell kamatot fizetnünk érte senkinek."

Ez magától értetődő volt Franklinnek, de képzelhetitek, milyen hatást váltott ki a Bank of England-ben. Amerika kitanulta a pénz titkát, és ezt a szellemet minél gyorsabban vissza kellett zárni a palackba. Ezért a Parlament gyorsan megszavazta az 1764-es Valuta Törvényt. Ez megtiltotta a gyarmatok elöljáróinak a sajátpénz kibocsátást, és elrendelte, hogy ezután minden adójukat arany- vagy ezüstérmékben fizessék. Más szóval arany- és ezüsthasználatára kényszerítette a gyarmatokat. Akik még mindig azt hiszik, hogy az aranyra visszatérés a megoldás Amerika jelenlegi pénzügyi problémájára, figyeljék meg, mi történt Amerikával ezután. Önéletrajzában Franklin így ír:

"Egyik évben a feltételek olyannyira visszájára fordultak, hogy a jólét kora véget ért, és oly mértékű hanyatlás köszöntött be, hogy a gyarmatok utcáin megjelentek a munkanélküli tömegek." "A gyarmatok örömmel elviseltek volna egy kis adót a teán és más dolgokon, ha Anglia nem vette volna el a gyarmatoktól a saját pénzüket, ami munkanélküliséget és elégedetlenséget eredményezett. A telepesek képtelensége, hogy véglegesen megszerezzék a jogot saját pénzük kibocsátására III. Györgytől és a nemzetközi bankároktól, volt a Függetlenségi Háború elsődleges oka."

(#12) DeFranco


DeFranco
nagyúr

Korszakalkotó ötletem támadt. Vezessük be az ország fizetőeszközélül a Coca-Cola kupakot.

Van ugye Szigetszentmiklóson a Coca-Cola gyár. Kijelentjük, hogy potenciális terrorveszélyt jelent az országra nézve, a TEK kivonul, majd elfoglalja. Ezzel megszerezzük a Coca-Cola receptjét, és bejelentjük, hogy mivel megszereztük, a mi tulajdonunk, és megtiltjuk a Coca-Cola gyártást az ország területén kívül.

Ez minden bizonnyal gerjeszt majd némi diplomáciai feszültséget, de ezt enyhítjük azzal, hogy ingyenes licenszt adunk az egész világ számára a Coca-Cola gyártására - de csak a gyártására, a csomagolásra nem.

Ezek után aki külföldön akar gyártani Coca-Colát, az kénytelen lesz tőlünk kupakot igényelni hozzá, aminek az árfolyamát 2 USD / CCK (Coca-Cola Kupak) árfolyamon rögzítjük (kicsit ambíciózusnak tűnik az árfolyam, de ezzel az akcióval az amerikai gazdaság megroppan annyira, hogy az USD vásárlóerőparitása a mai felére esik, ezért kell a rögzítéskor magasan megállapítani az árfolyamot).

Az országon belül a törvényes fizetőeszköz a CCK lesz, a szükséges devizatartalékokat pedig a CCK exportból fedezzük. Az államadósságot szerény számításaim szerint két év alatt visszafizetjük, a többit pedig K+F-re fordítjuk.

Ekkor dolgozni már nem kell, a CCK nyomtatást bevándorló svájci és monacoi munkaerővel oldjuk meg, és a felszabaduló K+F forrásokból összegyűjtve a világ vezető tudósait megtaláljuk az örök élet titkát.

Amint ez megvan, bevezethető minden háztartásba a sörvezeték (szintén a vendégmunkások hathatós közreműködésével), és megvan az örökélet-ingyensör kombináció és még dolgozni sem kell.

Csengetnek... :F

[ Szerkesztve ]

(#13) Иван válasza GabN73 (#5) üzenetére


Иван
őstag

Az Inside Job szerintem kivételesen nem annyira demagóg, és azért többnyire a tények talaján marad.

Bambano: a'la Michael Moore. Az a pacák olyan egyoldalú megközelítéseket tol, hogy szédülök.

SZERK
DeFranco: A bokros mondta, hogy nincs az az államadósság, amit ne tudnék elinflálni. :DDD

BEvallom mikor a taxit vártuk, akkora már éreztem annyira jót, hogy szerintem nem volt különösebb élmény a társaságom. :B

[ Szerkesztve ]

i5 10400f | ASUS RTX 3060 Ti 8GB LHR | 16GB DDR4 | Asus TUF VG27AQ | meg egy csomó körítés | Nintendo Switch V2

(#14) GabN73 válasza Иван (#13) üzenetére


GabN73
addikt

Akkorjó.

(#15) emvy


emvy
nagyúr

Ez egy szorakoztato topic lesz, sub

while (!sleep) sheep++;

(#16) bambano válasza Archmen (#9) üzenetére


bambano
titán
LOGOUT blog

A probléma az, hogy összeesküvést hisznek ott, ahol nincs.
Valójában a válságokat nem az ilyen látszat összeesküvések okozzák, hanem azok a "gazdasági szakemberek", akiknek annyi esze sincs, hogy az anyagmegmaradás törvényével tisztában legyenek. Hogy a matekhoz értsenek, az már túlzó álom.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#17) D1Rect válasza bambano (#16) üzenetére


D1Rect
félisten

Van összeesküvés, a LIBOR botrány óta ez már nem elmélet.
A HSBC és a pénzmosdatási ügyekről nem is beszélve.
(itt lehet azóta bizonyított a terroristákkal való együttműködés is)

Ezek az emberek nem hülyék. A gazdasági válság nem "baleset".

(#18) DeFranco válasza D1Rect (#17) üzenetére


DeFranco
nagyúr

OK, de azért addig ne menjünk már el, hogy nyomtassunk egy szuperpénzt, ami majd minket jól kihúz a slamasztikából...

Nagy világrontó összeesküvés nem volt, csak a szokásos kartellezés, piacbefolyásolás, és valamennyi szinergia, amikor mindenki a saját zsebét tömte, csak éppen egy irányba húzták bele a szekeret a derítőbe.

Szerintem.

Ekkora mastermindek nincsenek, nincs is rájuk szükség egy ekkora ramazurihoz.

(#19) Иван válasza D1Rect (#17) üzenetére


Иван
őstag

A LIBOR nem összeesküvés volt, hanem egy bank lebukott abban, hogy visszaélt az erőfölénnyel. Ha többen benne lettek volna, az kartellezés lett volna, de az se összeesküvés.

A pénzmosás pedig egy szimpla törvénysértés. Ez kb olyan, mint amikor ellopják a biciklit. Sima csirkefogóság, csak ők nagyiparban tolták.

Remélem érzed eközött a különbséget, és a "leigázzák a földet" bullshit közt.

Bambano: miért ne értenének a matekhoz meg a gazdasághoz? A bankok a legracionálisabb döntéseket hozzák, és értenek a matekhoz, de veszettül. Minden ki van számolva a kockás papíron. Nem a matematikai része a kérdéses, mert azokat tökéletesen megoldják. A kérdés az, HOGYAN rakod össze, amit ki akarsz számolni.

Elmondom hatezerpigyökettőiedszer, hogy a gazdaságot minden szakember rendbe tudná rakni, csak mivel nem a döntéspozíciókba kerülők máshogy gondolkodnak mint ők, nem lesz megoldás.

i5 10400f | ASUS RTX 3060 Ti 8GB LHR | 16GB DDR4 | Asus TUF VG27AQ | meg egy csomó körítés | Nintendo Switch V2

(#20) emvy válasza D1Rect (#17) üzenetére


emvy
nagyúr

A LIBOR-ugy meg a hitelvalsag 'enyhen' mas nagysagrendu.

Bambano: nem a gazdasagi szakemberekkel van baj, hanem a politikaval, alapvetoen. Eleg nehezen lehet olyan kormanyprogramot eladni a valasztasokon, ami tiszteletben tartja az anyagmegmaradas torvenyet.

while (!sleep) sheep++;

(#21) DeFranco válasza bambano (#16) üzenetére


DeFranco
nagyúr

A közgazdaságtan nagyobb arányban szociológia (pszichológia) mint matematika. És minél többet tudok róla, annál nagyobb részt adok a szociológiának (pszichológiának).

És azt is sokan elfelejtik, hogy a politikával maximum köszönőviszonyban van. A döntéshozók márpedig politikusok, a közgazdászok pedig maximum lobbisták vagy végrehajtók. De ezt csak nagyon halkan jegyzem meg, offba is teszem.

[ Szerkesztve ]

(#22) Иван válasza emvy (#20) üzenetére


Иван
őstag

Röviden-tömören ennyi. Meg DeFrancó-é, csak utána láttam, hogy beírta.

Igen, képzeljetek el egy választási programot olyan felütéssel, hogy az életszínvonal most 12 évig stagnál, relatíve esik. De oké, ígérjenek fűt-fát. De ha elkezdik megcsinálni, amit meg kell, rövidtávon a kormánypárt nullázza magát.

A politikus meg nem így működik.

Amúgy a LIBOR is kétélű dolog volt, mert volt olyan hitelezett jelzálogos átlag ember, aki jól járt vele, és volt aki rosszul. De persze ez csak a bank egyéni céljainak a mellékterméke volt. Viszont voltak bizony, akiknek emiatt a hitelkamataik mérséklődtek.

SZERK
DeFranco (#21): így van, a közgazdaságtan problémája ma nem az, hogyan oldjuk meg a háromismeretlenes mátrixegyenletrendszert, mert majd a gépek kiszámolják.

A gond az, hogy nagyrészt az emberek viselkedésére alapozott tudományág, így nem valami egzakt dolog. Modellek vannak, folyamatok, statisztikák, de a közgazdaságtan egy nagyon-nagyon torz matematika, sok-sok humán beütéssel.

[ Szerkesztve ]

i5 10400f | ASUS RTX 3060 Ti 8GB LHR | 16GB DDR4 | Asus TUF VG27AQ | meg egy csomó körítés | Nintendo Switch V2

(#23) bambano válasza D1Rect (#17) üzenetére


bambano
titán
LOGOUT blog

Ha egy cég/ember úgy cselekszik, ahogy alapvetően gondoljuk, hogy cselekednie kellene, akkor nem társítok mögé összeesküvést. Occam borotvája.

A bankot azért alapították, hogy pénzt harácsoljon össze. Tehát az alapvető lételeme a pénzharácsolás. Ha ezek után azt látom, hogy pénzt harácsol, nem gondolom, hogy titkos cionista összeesküvés van mögötte, csak azt gondolom, hogy szimplán végzi a dolgát, amire alapították.

Ugyanígy nem hiszem, hogy egy-két managga összeesküdött, amikor megborogattak pár bankot (pl. a RBS-t). Abban a pozícióban kapzsinak kell lennie. Az volt, pofára esett.

Ha így tekintünk a világ történéseire, hogy ezek a cégek üzemszerűen működtek, akkor szerintem hamarabb meg lehet találni a megoldást az általuk okozott problémákra, mintha összeesküvést sejtesz mögötte.

Senki, én sem tagadom, hogy nagy bajok vannak. Viszont én a bajok forrását az alapvetően rosszul megcsinált rendszerben látom, nem rendszeren kívüli bujkáló összeesküvőkben. Ha azt hinném, hogy összeesküvés van, akkor elég lenne megkeresni az összeesküvőket és ettől megjavulna minden. Pedig szerintem ha a mostani hibázókat becsuknák, azonos rendszer mellett záros határidőn belül kezdődne minden előröl.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#24) bambano válasza Иван (#19) üzenetére


bambano
titán
LOGOUT blog

Az átlag közgazdász egy egyszerű függvényt sem tud ábrázolni dacára, hogy nap mint nap ábrázolja. Amíg a közgáz bibliának tartott Nordhaus könyv matematikus szemmel egy szemétdomb, addig nincs okunk feltételezni, hogy a közgazdászok értenek a matekhoz.

A másik problémám, hogy a folytonos növekedésre épülő gazdaság nem létezik az anyagmegmaradás törvénye miatt. Csak ezt nem látják be maguktól az ökrök, ezért a gazdasági rendszer folyton előkerülő és mélyülő válságokkal próbálja őket rávenni, hogy lássák be végre.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#25) emvy válasza bambano (#24) üzenetére


emvy
nagyúr

Ok, de ez kicsit olyan, hogy egy atlag programozo nem tudna fejbol megcsinalni egy quicksortot, semmilyen nyelven. De az igazan lenyeges donteseket azert nem az atlag hozza. Remelhetoleg.

Privatban kuldok erdekes sztorit.

[ Szerkesztve ]

while (!sleep) sheep++;

(#26) D1Rect válasza DeFranco (#18) üzenetére


D1Rect
félisten

A szuperpénz sose lesz megoldás.
A "megoldás" az lesz, ha nem fog koncentrálódni a tőke egy picurka csoport kezében, hanem a társadalom nagyja fog rendelkezni a javak jelentős részével.
Ezt nem lehet "erőszakkal kikényszeríteni", az embereknek meg kell tanulni "bánni a pénzzel".

(#19) Иван: Sztem fuss neki még 1x a LIBOR dolognak.
A terrorista pénzek tisztára mosása pedig nem "bicikli lopás" kategória nagyban, amikor az USA már a fél Közel-Kelet megszállta.

(#20) emvy: Csak arra szerettem volna rávilágítani, hogy a "nincs itt összeesküvés" már "hivatalosan" sem áll meg.

Nem a "politikával van baj".
Nem ideológiák és kormányprogramok versenyeznek a választásokon, hanem marketing technikák és pár vagon pénz.

(#23) bambano: A kapitalizmusban mindent gazdasági szervezet azért van, hogy pénzt harácsoljon.
Az "összeesküvők" rendszeren belül vannak, de csak több pénzt akarnak harácsolni.

[ Szerkesztve ]

(#27) Иван válasza D1Rect (#26) üzenetére


Иван
őstag

"A terrorista pénzek tisztára mosása pedig nem "bicikli lopás" kategória nagyban, "

A vicces az, hogy jogi szempontból de. Indul majd ellenük eljárás a hatályos jogszabályok alapján és ennyi.

Köze nincs a te "leigázzuk a Földet" mesédhez.

Innentől csak figyelem az eseményeket, mert ez csak HSZ fosás lesz értelmetlenül. És még rangot se léphetek vele.

i5 10400f | ASUS RTX 3060 Ti 8GB LHR | 16GB DDR4 | Asus TUF VG27AQ | meg egy csomó körítés | Nintendo Switch V2

(#28) DeFranco válasza D1Rect (#26) üzenetére


DeFranco
nagyúr

A "megoldás" az lesz, ha nem fog koncentrálódni a tőke egy picurka csoport kezében, hanem a társadalom nagyja fog rendelkezni a javak jelentős részével.

Én köztudottan sütőtök vagyok történelemből. Látott már a világ ilyet valaha?

(#29) bambano válasza DeFranco (#28) üzenetére


bambano
titán
LOGOUT blog

a másik kérdés, hogy jó lenne-e, ha megvalósulna?

kicsit nagyobb léptékben gondolkodva, valószínűleg nem.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#30) Archmen


Archmen
újonc

Az, hogy nincs összeesküvés az egy butaság, mai világban mindenhol látni, hogy úgy terelgetik az embereket a fősodratú médiával ahogy akarják. A teljesen nyilvánvaló dolgokat is letagadják

pl Piréz bűnözés

Mindig mondogatják a tévében, hogy márpedig a pirézek is ugyan olyan emberek mint a magyarok vagy az olaszok. Márpedig aki találkozott már pirézekkel az nagyon jól tudja, hogy a pirézek 90%a bűnöző. És ez a legkisebb hazugság a médiában.

Sokkal nagyobb problémák is vannak amit akárhogy is nézzük eltitkolnak, próbálnak eltitkolni előlünk.

(#31) emvy válasza bambano (#29) üzenetére


emvy
nagyúr

Szelsoseges, de ehhez a temahoz passzolo iras:

https://mises.org/daily/6134/An-Open-Letter-to-Warren-Buffett

while (!sleep) sheep++;

(#32) bambano válasza Archmen (#30) üzenetére


bambano
titán
LOGOUT blog

jaja, meg azt is, hogy a dihidrogén-monoxid egy rohadtul mérgező anyag, tiltani kellene!!! :P

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#33) emvy válasza Archmen (#30) üzenetére


emvy
nagyúr

De te figyelsz, ugyhoy teged nem sikerult megvezetniuk. Ugye?

while (!sleep) sheep++;

(#34) DeFranco válasza bambano (#29) üzenetére


DeFranco
nagyúr

Ezt én egyenesen és kifejezetten lehetetlennek tartom.

Extrém példával élve ha leraknék 1000 embert 10.000 egység erőforrással egy lakatlan szigetre, záros időn belül biztosan ~2-8 ember kezében lenne az erőforrások jó része, akármilyen szabályt is hozok rájuk.

(#35) bambano válasza emvy (#33) üzenetére


bambano
titán
LOGOUT blog

abból a hsz-ből egy újabb, gyakori problémát lehetne levezetni. egyébként matematikusi szemmel egy teljesen korrekt hsz.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#36) Archmen


Archmen
újonc

Azt meg végkép nem értem miért kell ezt az eleve elcseszett rendszert ennyire védeni? Tényleg kíváncsi vagyok!

Másik szerintetek ez egy normális rendszer ami ma a világban van? Adó adó hátán amikor 1915 előtt Amerikában még jövedéki adó SEM volt. A 21. században tényleg ennyire szarul csinálnak valamit, mert magamat nem hibáztathatom, amikor minden napom munkával telik, hála az égnek hitelem nincsen. De hitel nélkül egy kecóra félre tenni még elfog tartani egy pár évig.

(#37) bambano válasza DeFranco (#34) üzenetére


bambano
titán
LOGOUT blog

oké.
viszont azon kellene először agyalni, hogy egyedül vagyunk-e vagy sem. Ha nem, akkor mi a jó taktika? Az a jó taktika, hogy mindig vesztest csinálunk magunkból vagy az, hogy agresszívak vagyunk és csak a győzelemre hajtunk?

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#38) DeFranco válasza bambano (#37) üzenetére


DeFranco
nagyúr

Egyedül? :F

(#39) Archmen válasza emvy (#33) üzenetére


Archmen
újonc

Hát nekem hiába mondják hogy a piréz jó a piréz aranyos, attól én még nagyon jól tudom, hogy a piréz se nem aranyos se nem jó.

(#40) D1Rect válasza DeFranco (#28) üzenetére


D1Rect
félisten

Nem. Ráadásul sokkal "nehezebb" mint kinyomtatni egy "szuperpénzt" és elüldözni a "gyíkembereket".

(#29) bambano: Igazából ez egy jó kérdés, de amire ide eljut a társadalom a világ megfordul párszor.

(#30) Archmen: A fajelméletek már párszor megbuktak. A pirézek legnagyobb baja, hogy le vannak szakadva a társadalomtól.
(ennek az okait fel lehetne számolni)

(#34) DeFranco: Pontosan, annyira nagy az eltérés az egyének között.
(itt aztán lehetne fejtegetni, hogy mennyire téves a "mindenki egyenlő" c. klasszikus mondóka)

[ Szerkesztve ]

(#41) DeFranco válasza D1Rect (#40) üzenetére


DeFranco
nagyúr

Meg lehetetlen is. Fékek kellenek és ellensúlyok, szociális háló és civil szféra, mellette pedig természetesen gazdaság. A világ nem fekete és fehér, sőt, nincs olyan hogy optimum, vagy optimális megoldás, nem is lesz soha nirvána.

Olyan van, hogy kialakítunk egy koncepciót és aztán korrigálunk. Előbb utóbb persze tönkremegy az egész kóceráj, de lesz majd másik. Ez így megy évezredek óta.

(#42) bambano válasza DeFranco (#38) üzenetére


bambano
titán
LOGOUT blog

ha nem mi vagyunk az egyetlen értelmes élet a világegyetembe, akkor az is fontos, hogy a legagresszívebbek legyünk, meg az is, hogy a leggyorsabbak. asimov több könyvében is foglalkozik a kérdéssel, pl. a halhatatlanság halála.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#43) D1Rect válasza DeFranco (#41) üzenetére


D1Rect
félisten

Innen nézve lehetetlen. 100 évvel ezelőttről nézve a jelenlegi világ a "lehetetlen".

(#44) bambano válasza bambano (#42) üzenetére


bambano
titán
LOGOUT blog

a bennem lévő grammatikanáci sikoltozva levetette magát a 12. emeletről...

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#45) emvy válasza bambano (#44) üzenetére


emvy
nagyúr

Esetleg a halhatatlansagot irhattad volna dupla l-lel, akkor nagyobbat szolt volna a becsapodas ;)

while (!sleep) sheep++;

(#46) Archmen válasza D1Rect (#40) üzenetére


Archmen
újonc

Fel lehetne számolni, de miért nem tesz senki semmit?

(#47) Vladi


Vladi
nagyúr
LOGOUT blog

Na hogy állunk, valaki összefoglalná? :DDD

Ezt a vitát számtalanszor lefolytattuk már. Egyébként a rajzfilm nagyon jó, én jókat kacagok. De azért ez egy szatirikus karikatúra rajzfilm, akként tessék nézni.

Nem félünk! Nem félünk! Itthon vagyunk e földön. Nem félünk! Nem félünk! Ez nem maradhat börtön!

(#48) DeFranco válasza Vladi (#47) üzenetére


DeFranco
nagyúr

Világbéke, Idegenek, Illuminátusok, Szuperpénz

(#49) bambano válasza Vladi (#47) üzenetére


bambano
titán
LOGOUT blog

ugyanott, mint rendesen.
szerinte komoly, szerintem nem, szerinte pirézek, szerintem implikáció, szerintem nem iszol eleget :P

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#50) Иван válasza DeFranco (#48) üzenetére


Иван
őstag

Mindjárt jön a "C vitamin mindent gyógyít is".

i5 10400f | ASUS RTX 3060 Ti 8GB LHR | 16GB DDR4 | Asus TUF VG27AQ | meg egy csomó körítés | Nintendo Switch V2

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.