Hirdetés

2020. augusztus 10., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Gerisz


Gerisz
(addikt)

Ez az Koma!
Hányinger!
Egyre többen vannak csak, mi meg csak fizessünk!
Van 12 ház az utcánkban, 23-an lakunk benne. van 2 üres ház, 3 ban csak 1 ember lakik.
8 nyugdíjas. Van 5 adózó! A faluba mi jó helyen lakunk. Van olyan utca ahol senki! nem dolgozik és többen vannak mint mi.
Mi azon gürcölünk, hogy többet dolgozzunk, hogy több legyen ők meg szarnak a világra!

(#2) CounterBoci


CounterBoci
(senior tag)

Elég szépen fogalmazol. Röviden, tömören. Az a baj, ezen sorok még nagyon sok embernek nem jelentenek semmit. Hála az össznépi agymosós médiáknak.

Békés hozzászólásokat kérnék a fórumtársaktól. A magyarság rákfenéje nem érdemli meg. Igazából semmit.

(#3) CounterBoci válasza Gerisz (#1) üzenetére


CounterBoci
(senior tag)

Igazad van. Akik megszólalnak valószínű mindenkinek igaza lesz. Sajnos az ő IQ szintjük kevés ahhoz, hogy felfogják minek kell adózni. Sőt, azt hiszik sokan a segíly is alapból jár.

(#4) Arpsoft


Arpsoft
(tag)

Ezért dolgozik Magyarország munkaképes lakossága...
2008. napjaink.
A roma családnak van 6 gyereke. Beadták intézetbe őket. Majd jelentkezett a család rokonsága, és egy pár nap múlva kihozták őket, mint nevelőszülők. Az állam megszabadul a gyerekektől és fizet. Nem is keveset.

Gyerekenként 80.000 (!!!), azaz összesen 480.000 forintot havonta.

Az apa és az anya nem válnak el, de külön lakcímre jelentkeznek be, így mindkettőjük megkapja a szociális segélyt az önkormányzattól, 39.100 forintot. Így további 78.200 forinthoz jutnak.

Lakásfenntartási támogatásként további 9.800 forintot kap a család.

Erre jön még a családi pótlék, 12.600 gyerekenként, további 75.600 forint.

Természetesen ingyen tankönyvek és ingyenes iskolai étkeztetés is jár.

Ezenkívül minden hónapban átmeneti segélyért is sorban állnak, ami havi 30.000 forint az önkormányzattól. (Ha nem kapnak, otthagyják a gyerekeket a jegyzőnél, ezzel "zsarolva" a hatóságot.)

Így a család havonta cirka 673.600 forint bevételhez jut!!!

Telik máris plazma TV-re, meg lízinges Suzukira is a papának.

Ha dolgozni menne és keresne 100.000 forintot havonta, akkor a bevétel lecsökkenne 175.600 forintra.

És még ezek a tetvek merészelnek elnyomásról beszélni, miközben rajtunk élősködnek. Sőt szeptember 20-án még tüntetnek is az "elnyomás" ellen.

A villamosvezetõ mentõst ver, mentõautókat rabolnak ki, Budapestet 2-3 havonta szétverik, gyújtogatnak, rongálnak, az utcákat kutyaszarral, illegális hirdetésekkel, szeméttel csúfítják, agresszíven és nem együttmüködve közlekednek a gyalogosok, autósok, motorosok, a politikából dõl a mocsok, az emberek többsége nem fizet adót, a semmittevést, a felelõsségvállalás elutasítását, az irracionalitást, a lustaságot, írígységet és a tudatlanságot támogatják állam szinten, a bíróságok kaotikusan és gyengén müködnek, az állami hivatalok nem hatékonyak, de annál inkább korruptak, bünözõk vannak tömegével szabadlábon, a normális kisemberek kiszolgáltatottak az állammal és a helyi "nagykutyákkal" szemben, de még a társasházi bulikirállyal vagy az "ártatlan" kutyaugattatóval szemben is, a kórházakban arrogancia, kegyetlenség és el nem ismert hibák fogadják a beteget, stb, stb.
Nincs baj Magyarországon?
Beteg és túlméretezett az államigazgatás, sokhelyütt egyáltalán nincs közbiztonság, az állampolgárok nincsenek azon a szinten, hogy felelõs döntéseket hozzanak, lopnak, saját maguktól is, a politika nem mutat irányt, csak sodródik és egyre agresszívebb.
A világ közben elmegy mellettünk, és mi mint mindig csak "áldozatok" vagyunk ...

(#5) marcus.fenix válasza Arpsoft (#4) üzenetére


marcus.fenix
(aktív tag)

Ámen... :R
És a nem állami támogatásként felvett vasazásból, lopásból, zsarolásból, seftelésből származó bevételt még nem számoltad...
De azért a MI kurva anyánk...

Hozzáteszem: ez már nem kisebbségi probléma... egyre több magyar ember érez rá ennek az ízére... ez már társadalmi jelentőségű probléma... elég súlyos, mindamellett...

Az összes rap-et hallgató kemény csávónak küldöm e dalt: http://www.youtube.com/watch?v=5PsnxDQvQpw - és remélem tudnak angolul, különben azt hinnék kedveskedek...

(#6) 7


7
(addikt)

Tisztelt Fórumozók!

Előre szeretném felhívni a figyelemet, hogy az írás topicja kiemelt moderátori felügyelet alatt áll!

Mindenki értelmes, a cikkel kapcsolatos véleményét szívesen várjuk.
Viszont minden rasszista, általánosító, gyülöletet keltő, és indulatokat kiváltó, provokatív hozzászólást szó nélkül törlünk, és a szerzőjével szemben egyéb módon is eljárunk!

Kérjük, hogy ezt figyelembe véve, és szem előtt tarva, írjátok le a véleményeteket.

Mindenkinek további jó Fórumozást!

(#7) apóka


apóka
(aktív tag)

Ha az igazság nem gyülöletet keltő, indulatokat kiváltó és provokatív, akkor írhatom.......ellemben, ha az akkor nem.....vagyis nem írok.

Focust bontok, ha kell valami írjál. Mk1 98-2004

(#8) Móci


Móci
(addikt)

Itt gyerekek lassan majd tenni kellene valamit ezzel a helyzettel.
Az oké, hogy most van segélyke, elvannak, de kérdem én, mi lesz, ha ez nem lesz?
Jönnek elvinni, ami nekünk van, mert az megjár?
Remélem nem kell megvédenem a magántulajdonomat egész nap, munka helyett.
Pedig lehet nem ártana. Fényes nappal öregasszonytól pénzlopás, déli tizenkét órakor, a lakásában?
Simán!
Az az egy szerencséje volt szegény öregnek, hogy nem vette észre, amikor az egyik bement pénzt elemelni, különben leütötték volna. Sajnos ez sem egyedi eset.

Nem akarok anyázni, esetleg az igazságot kimondani, de tegyünk fel egy kérdést: ha nekik olyan rossz, akkor miért van nekem egy ősöreg motorkerékpárom, hitelem, nekik meg majdnem zsír új autó, kisbusz? És hogy ki furikázik állandóan, arról nem írok, ki lehet találni.

Lehet 10 év múlva nem szeretnék e kedves országban élni...

"...In a struggle to be happy and free, swimming in a primitive sea..."

(#9) garfield-r válasza apóka (#7) üzenetére


garfield-r
(tag)

:C

Móci: én már elkezdtem airsoftozni, és ajánlani tudom a Dr. Martens :DDD

(#10) tildy válasza Móci (#8) üzenetére


tildy
(nagyúr)

Azt kell csinálni mint a szlovákok. Adóvisszatérítés mehet, de segély.... Aki dolgozik, azt támogatjuk, aki nem... Az oldja meg. Lop? Börtönbe vele.

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#11) Taranti válasza marcus.fenix (#5) üzenetére


Taranti
(senior tag)

Így igaz, egyre többen jönnek rá, hogy ez az "életmód" kifizetődő. A baj az (egy szociológus ismerősöm szerint) hogy a szociális rendszerünk ehhez van "igazítva". Tehát a felelősség elsősorban a mindenkori kormányoké (illetve tágabb értelemben az ország vezetőié). Pártszimpátiától függetlenül.

Úgy vélem, a játékokkal kapcsolatba hozott agresszivitás nem azok jellege miatt van, hanem (általában) csapnivaló minőségük okán.

(#12) Arpsoft válasza Móci (#8) üzenetére


Arpsoft
(tag)

Nehogy meg merd védeni! Mész is a börtönbe! Alkotmányunk jobban védi a bűnözőket, mint a tulajdonát megvédeni akaró, tisztességes embereket...

Az állami vagyon egyre fogy, és a kormány persze nem a segélyeket csökkenti... ugyan... a bevételeit növeli a vállalkozókról és tisztességes adófizető emberekről még több bőrt lenyúz, sőt, a segélyeket inflációt meghaladó mértékben emeli! Gyurcsány Ferenc ki is jelentette, hogy nem hajlandó a segélyeket csökkenteni. Amíg nem megy csődbe az állam addig ez sajnos így marad. Bár lehet nemsokára eljön az az idő is...

Ja, és nehogy azt higyjétek, hogy csak Magyarországon van ez így. A cigánykérdés az egész világon megoldatlan. Más kérdés, hogy nemigen van mégegy ország, ahol ennyire elharapódzott volna...

[ Szerkesztve ]

(#13) CounterBoci


CounterBoci
(senior tag)

"Szocpoltól temetési segélyig: juttatások élethosszig

Nyíregyháza - Sokan kerülik a segély kifejezést, így azt nevezhetjük éppen szociális juttatásnak is, de a lényegen aligha változtat. A rászorulóknak nyújtható pénzbeni vagy egyéb juttatások egyre több embernek a nyomorból való kiemelkedés esélyét jelentik.

Természetesen sokan vannak azok is, akik ügyeskedve kizárólag a segélyekből fenntartott életformára rendezkednek be. A SZON utánajárt, milyen juttatásokban részesülhet egy rászoruló az élete folyamán.

Tegyük fel, hogy megszületik egy gyermek, nevezzük Lacikának. Lacika megszületésekor jogosult a babakötvényre, családja pedig 18 éves koráig családi pótlékra. E mellé a családja kérhet Rendszeres Gyermekvédelmi Kedvezményt, amely nem pénzbeli juttatás, hanem ingyen tankönyvet, étkeztetést, és kedvező áru utazási lehetőséget biztosít. Továbbá a népnyelvben csak beiskolázási segélynek nevezett Egyszeri Támogatásra is jogot formálhatnak, illetve Rendkívüli Gyermekvédelmi Támogatásra is. Ez utóbbi abban az esetben adható, ha a családban a gyermek létbiztonsága veszélyeztetett. Ezen kívül kaphat még egyéb juttatásokat is, amelyek a taníttatását szolgálják segíteni különböző ösztöndíjak formájában.

Amennyiben Lacika tartósan beteg vagy fogyatékkal élő lenne, ne adj Isten látássérült is, további juttatásokban is részesülhetne.

Lacika felcseperedve családot alapíthat, párjával igényt tarthat a talán legnépszerűbb állami támogatásra a Szocpolra. Gyermekek születésekor jöhetne a GYED, a GYES, s kellően nagy család esetében további, a nagycsaládosoknak adható támogatások. A lakásépítési és vásárlási kedvezmény mellett némi munkaviszony után Álláskeresési Támogatásra is jogosultak lehetnek, illetve Rendszeres Szociális Segélyre. Amennyiben Lászlóéknak gondot jelentene a rezsi kifizetése Lakásfenntartási Támogatást is kérhetnek. Amennyiben a családban fogyatékkal élő személyről vagy idős, beteg hozzátartozóról kénytelenek gondoskodni Ápolási díjat állapíthatnak meg.

Természetesen adódhat olyan rendkívüli élethelyzet, amely nagyobb kiadással járhat, ilyenkor Átmeneti segély adható a rászorulóknak. Amennyiben Lászlóék családja súlyos adósságot halmozna fel, kérelmezhetnék az Adósságkezelési szolgáltatást, amelynek keretében az adósság 70%-át átvállalják maximum kétszázezer forintig.

Ha betegség ütné fel a fejét Lászlóék családjában, kérelmezhetnék a Közgyógyellátásba való vételüket, illetve Egészségügyi Szolgáltatásra is jogosultak lehetnek, amennyiben valamilyen oknál fogva nem képesek fizetni a társadalombiztosítás díját.

Az Országos Egészségügyi Pénztár felől további támogatások kérelmezhetőek, a Nyugdíjfolyósító Intézet pedig, a legkülönfélébb nyugdíjakat állapíthatja meg. Előállhat az a helyzet is, hogy Lászlónak nem gyűl majd össze kellő munkaideje a nyugdíjhoz, de csüggedésre nincs ok, igényt formálhat az Időskorúak járadékára.

Abban az esetben, ha László eltávozna az élők sorából, és családja nem tudná kifizetni a temetés költségeit, temetési segély keretében járulhat hozzá az önkormányzat, hogy László békében nyugodhasson.

Jól látható, hogy Lacika példáján rengeteg segélyezési formát sikerült bemutatnunk – de a teljes szociális juttatás felsorolásától még messze állunk - , amelyek többsége a rászorulóknak szinte kivétel nélkül folyósítható. Látni kell, hogy azok az emberek, akik segélyekből kénytelenek fenntartani magukat, nincsenek könnyű helyzetben. Viszont az, hogy egy rászoruló él, vagy visszaél a segélyekkel csak lelkiismerete kérdése."

Forrás: www.kuruc.info (szándékosan nem linkként van, mert akkor 100% hogy törölnék. Így csak 99.)

(#14) Taranti válasza tildy (#10) üzenetére


Taranti
(senior tag)

Jó ötlet, csak ehhez munkahelyek kellenek, meg szakképzettség (mindenki nem építhet utat). Hát munkahelyteremtésben nem állunk fényesen...

Úgy vélem, a játékokkal kapcsolatba hozott agresszivitás nem azok jellege miatt van, hanem (általában) csapnivaló minőségük okán.

(#15) Arpsoft


Arpsoft
(tag)

Néhány hete két vonat ütközött, azért mert a biztosítóberendezés kábeleit ellopták. Kérdem én: ez nem terrorcselekmény? És hol volt ilyenkor a rendőr? Csak nem az autójában szunyókált járőrözés helyett?

(#16) Taranti válasza CounterBoci (#13) üzenetére


Taranti
(senior tag)

Igen, mert az állampolgár még mindig azt hiszi, hogy az állam gondoskodik róla.
Az állam meg azt szeretné elhitetni az állampolgárral, hogy tényleg gondoskodik.
Jelenleg Mo-n az állam átveri a polgárt, de csúnyán. És hogy mire gondolok: itt a válság, és mit tesznek a devizahitelt felvevő "nehéz helyzetbe került" emberekkel? Állítólag segítenek (sosem volt ilyen hitelem, forint is csak egyszer, nem ismerem a hitelezési dolgokat), pedig ha évekkel ezelőtt mónika meg balázs helyett a kockázatokat beleverték volna mindenki fejébe, akkor ez most nem lenne.
Sorolhatnám a példákat, az államnak mintha a megelőzés nem lenne érdeke.

Úgy vélem, a játékokkal kapcsolatba hozott agresszivitás nem azok jellege miatt van, hanem (általában) csapnivaló minőségük okán.

(#17) CounterBoci válasza Taranti (#14) üzenetére


CounterBoci
(senior tag)

Egy jó szakember igenis talál munkát. Szakképzés van, a szakma tanulására hajlandóság annál kevesebb.

(#18) RR89


RR89
(addikt)

Inkább csak annyit írok, hogy hát igen. :(

(#19) Arpsoft válasza CounterBoci (#17) üzenetére


Arpsoft
(tag)

Munkára is kevessebb... Mindenki minél kevesebb munkával akar minél több pénzt keresni...

(#20) RR89 válasza Taranti (#16) üzenetére


RR89
(addikt)

És ha a kockázatokat bele is verték volna az emberek fejébe, egy gazdasági világválságra ki apellál?
Senki... Egy árfolyamingadozás nyilván benne van, de ezzel senki sem számolt.

(#21) Taranti válasza CounterBoci (#17) üzenetére


Taranti
(senior tag)

Persze, mert a munkának és a tanulásnak hovatovább semmi becsülete. Vidéken lakunk, feleségem tanár volt általános iskolában. Amikor azt hallottam régebben, hogy milyen jó a tanároknak, azt mondtam, nem vitatkozom, de ha tehetném, másik munkahelyet szereznék neki. Na, ez 1,5 évvel ezelőtt sikerült. Ma tanárnak lenni (biztos van kivétel is) az egyik leginkább lepra meló.

Úgy vélem, a játékokkal kapcsolatba hozott agresszivitás nem azok jellege miatt van, hanem (általában) csapnivaló minőségük okán.

(#22) jic válasza CounterBoci (#13) üzenetére


jic
(csendes tag)

A gyermekvédelmi és egyészségügyi támogatások egy bizonyos szintig érthetőek, hiszen sok országban jelent problémát az elöregedő lakosság, Magyarországon fokozottan is. Itt inkább a munkanélkülieket segítő juttatásokkal van a baj, ezt kéne megoldani minél hamarabb, mert az nonszensz, hogy egy országot a népessége ~40%-a tartja el.

Csak a szociális háló megpiszkálásával rengeteg szavazót lehet veszíteni, és ezt senki nem hajlandó bevállalni. Hogy miért lehet ennyi szavazatot veszíteni egy ésszerű döntéssel, az megint más téma. Ugyebár a szocializmus elhitette mindenkivel, hogy neki igenis jár, és ezt nagyon nehéz elfeledtetni olyan emberekkel, akik életük nagyobb részét élték abban a rendszerben.

(#23) blwolf_89


blwolf_89
(csendes tag)

Más kérdés, hogy nemigen van mégegy ország, ahol ennyire elharapódzott volna...
Akkor látogass át Romániába.

Természetesen sokan vannak azok is, akik ügyeskedve kizárólag a segélyekből fenntartott életformára rendezkednek be.
Én személy szerint csak egy rövid ideig adnám a segélyt, hogy nehogymár berendezkedjen valaki ilyen életmódra. Érdekes, hogy egyesek DOLGOZVA örülnek ha kibérelhetnek egy kis kicsi lakást egy külvárosi negyedben, kocsiról ne is álmodjon az illető és az ilyen INGYENÉLŐK pedig totális luxusban élnek. Nem furcsa? Hol itt az igazságosság? Nem fordítva kellene legyen a dolog?

Software is like sex; it's better when it's free. Linux user #431260

(#24) blwolf_89 válasza jic (#22) üzenetére


blwolf_89
(csendes tag)

Igen, de milyen emberek csinálnak több tucat gyereket? Gondolkozz egy kicsit... Ahol a szülők dolgoznak meg normális életet él a család ott legfennebb három gyerek van. A többi helyen, ahol sdegélyekből élnek, ott érdekes módon tíz a minimum...

Software is like sex; it's better when it's free. Linux user #431260

(#25) Taranti válasza RR89 (#20) üzenetére


Taranti
(senior tag)

Nem, nem. Olyasmire gondolok, hogy rendkívül óvatosan kellett volna hitelt felvenni. Tudom, hogy pl. új lakás vásárlás, stb. esetében nem nagyon lehet óvatoskodni. Másrészt, a gazdasági világválság megfelelője kicsiben az, amikor az ember megrokkan, elveszíti az állását, ilyesmi. Tehát, a kockázat kb. tervezhető. (De nem ítélem el azt, aki most emiatt nehéz helyzetbe került, erről szó sincs.)

Úgy vélem, a játékokkal kapcsolatba hozott agresszivitás nem azok jellege miatt van, hanem (általában) csapnivaló minőségük okán.

(#26) Taranti válasza blwolf_89 (#24) üzenetére


Taranti
(senior tag)

Ez számomra is érthetetlen. Nagyapám még földműves volt (igen, paraszt), anyámék nyolcan voltak testvérek - mert kellett a munkáskéz a családba, dolgoztak is, rengeteget. A "tíz a minimum" családokból én is láttam néhányat, hát... civilizálatlanok. Bocsánat, nem tudok jobb/szebb szót.

Úgy vélem, a játékokkal kapcsolatba hozott agresszivitás nem azok jellege miatt van, hanem (általában) csapnivaló minőségük okán.

(#27) CounterBoci válasza Taranti (#21) üzenetére


CounterBoci
(senior tag)

Én is vidéken lakom. A tanárok helyzetét nem vitatom. A 8 éves kor alattiak fele már roma. Persze a nem mondhatom ki milyen irányítás alatt álló médiák cenzúrázzák a híreket, és az ilyen felmérések nem látnak napvilágot. Középiskolákban azért lényegesen jobb az arány, bár nem tudom ez okozza-e a munkahelyi problémát, de sejtem...

Azért mondtam, hogy a jó szakemberek találnak munkát, mert régi iskolatársaim közül rengeteg példa van rá. Nekem apám nem tud kocsit venni, házat meg mégúgysem. Így nekem kell megdolgozni érte. Keményen megdolgoztam hogy legyen autóm, jövőre akarok telket venni, aztán építkezni. Felvettek egyetemre, de láttam, hogy nem lenne rá keret, így nem mentem. Azóta már a volt iskolámba is hívtak, hogy menjek szakmát oktatni. 24 évesen :) Nem EGO, azt akarom mondani, hogy csak akarni kell. Annyi munkám van, hogy nem győzöm.

(#28) CounterBoci


CounterBoci
(senior tag)

Jóéjszakát fórumtársak, nekem nincs szombat, vasárnap. Valakiknek el kell tartani a gyerekgyárat. Holnap vár a munka.

(#29) jic válasza blwolf_89 (#24) üzenetére


jic
(csendes tag)

Igen, ezért mondtam, hogy bizonyos szintig érthetőek. Nem mindig, de sajnos oda kell figyelni, ha nem akarunk Japán mintájára robotokat beszerezni, hogy kiszolgáljanak minket öregkorunkban.

És az a "normális" család akkor is magasabb életszínvonalon él, mint a 12 gyerekes "nem normális" család. Persze a gyerekek után kapott segélyből élők nem tesznek se ezért, se ez ellen semmit, elvannak azzal amit kapnak, akármilyen minőségű is az életük ezáltal. De azt azért mégsem lehet, hogy korlátozzuk a családonkénti gyermekek számát, mint Kínában.

Nem akarom védeni azokat, akik visszaélnek ezzel a rendszerrel, mert helytelen amit csinálnak, azonban ennek is, mint mindennek, két oldala van. Sok "normális életet élő" család kerülne még rosszabb helyzetbe, ha azután a 3 gyerek után nem kapna támogatást. Ha pedig esetleg átgondolnák ezeket a juttatásokat, akkor én nem tudnám megmondani, hogy az 1 gyermekes vagy a 6 gyermekes család a "normális".

Azt azonban meg lehetne mondani, hogy ki jogosult munkanélküli segélyre és ki nem. Megfelelő ellenőrzéssel világosan lehetne ezt látni, de valamiért nem akarjuk/tudjuk.

(#30) Taranti válasza CounterBoci (#27) üzenetére


Taranti
(senior tag)

Olyasmik okoztak problémát, hogy pl. az önkormányzat beiskolázási segélyt állapított meg a hátrányos helyzetű tanulóknak. De ezt vásárlási utalványban folyósította - a tanárnak, neki kellett a gyerekkel és szülővel elmenni megvenni ami kell. Hogy mi kell az adott gyereknek, azt a szaktanárok egymástól kérdezgették körbe (rajzlap, ceruza, ilyenek). Megalázó, tanárnak, szülőnek egyaránt.
De ki a jó szakember? Aki megfelelően elsajátítja a szakmát, képezi magát. Nem kétlem, hogy ebből is sok van, csak a társadalmi minta mást sugall. Minap egy összejövetelen volt alkalmam beszélgetni 9 év körüli gyerekkel, azt mondja, őt semmi nem érdekli, és hogy bűnöző lesz. Erre azt mondtam neki, hogy ha profi bűnöző akar lenni, rengeteget kell tanulnia, különben esélye sincs:) Komolyan meglepődött.

Úgy vélem, a játékokkal kapcsolatba hozott agresszivitás nem azok jellege miatt van, hanem (általában) csapnivaló minőségük okán.

(#31) blwolf_89 válasza jic (#29) üzenetére


blwolf_89
(csendes tag)

Nem a gyerekek számát kell korlázozni, hanem a segélyeket. Én így értettem. Csak hozzákapcsoltam egy megfigyelést. Mivel egyesek gyerekgyárat alapítanak, hogy visszaéljenek a segélyekkel. Most jön a böntetésem!!! Ezek általában a kisebbségiek, magyarul a cigányok.

[ Szerkesztve ]

Software is like sex; it's better when it's free. Linux user #431260

(#32) naot válasza Arpsoft (#12) üzenetére


naot
(tag)

Az egész világon nincs cigány kérdés, nem is lehet, hiszen vannak országok, ahol olyan alacsony számban vannak jelen, hogy semmit nem oszt, szoroz a jelenlétük. Németeknél törökök, meg arabok vannak, franciáknál a gyarmatokról bejött feketék, és még sorolhatnám. A helyes megnevezés: kisebbségi kérdés. A jelenség mindenhol ugyanaz, dolgozni nem dolgoznak, a támogatást elszívják, erőszakosak, a közbiztonságot rontják. Ha a politikai döntéshozók továbbra sem kezdenek semmit a kérdéssel, bizony komoly esély van arra, hogy a nacionalista eszmék újra megerősödjenek, és esetlegesen helyi villongások, megkockáztatom háborúk alakuljanak ki. Márpedig jelenleg senki nem tesz semmit az ügy érdekében.

Pont nem rég gondolkoztam, hogy vajon mennyire van alapja a cigányokkal szembeni előítéleteknek, és a saját példámat nézve, bizony van alapjuk. Életemben - 20 éves vagyok - eddig csak cigányok próbáltak kirabolni, bántalmazni, sőt az utcán sétálva csak cigányok szóltak be. Ennek ellenére volt pár roma haverom (egész pontosan kettő), így valamilyen szinten belelátok a helyzetükbe. Mindkettőnél az volt, hogy fiatalon, 12-13 évesen még ártatlanok voltak, olyanok mint a többi gyerek, de ahogy nőttünk fel, egyre több lett a zűr körülöttük, pedig az egyikre még nem is mondhatom azt, hogy nehéz anyagi körülmények között élt, mivel az édesanyja Németországban dolgozott, és olyan 200 ropit hozott haza havonta.

Egyébként elég gáz ez a moderátori beszólás, ugyanis a jelenlegi állapotok mellett, ha csak kimondom az igazat, hogy meg kéne vonni a támogatást a romáktól, kapásból rasszista, fasiszta címkékkel ragasztják tele a hátam.

(#33) naot válasza Taranti (#30) üzenetére


naot
(tag)

Rengeteg fajta bűnöző van. Alacsony IQ-val is el lehet lenni a 'szakmában', csak - ahogy az élet más területein is - nem fog túl magasra jutni, és megélni sem fog tudni sokkal jobban. Börtönből ki, börtönbe be.

Az ilyen kis 9 éves tacskókkal még lehetne mit kezdeni, de a környezetükben rossz (és működő) példákat látnak, amik ellen nem sokat lehet tenni, legalábbis rövid távon nem, mert a szülőkkel kéne kezdeni először. Persze itt bezárul a kör, hiszen a felnőttek is voltak kicsik valamikor. Szerintem drasztikus lépések szükségesek, 'EU standard' meg ilyen vicces kifejezésekről itt az ideje elfeledkezni.

(#34) naot válasza jic (#29) üzenetére


naot
(tag)

Nyilván értelmetlen a gyerekek számát korlátozni, pláne ha azt vesszük, hogy a magyar lakosság száma egyre csökken. Itt a nehézséget az okozza, hogy miképpen lehetne valami 'demokratikus-szerű' elosztási rendszert bevezetni, ami kiszűri a 'dagadt, zsíros királynőket', és a tisztességes nagycsaládos embereket.

Szerintem annyi a megoldás, hogy a logikátlanságot ki kell iktatni a rendszerből, és alapjaiban átszervezni. Erről most nem írnék sokat, biztos rengeteg tanulmány született már erről. Lényeg az, hogy azért beazonosíthatók ezek az élősködők, ha a kartonjukon az látja a hivatalnok, hogy munkanélküli segély, 5 gyerek, családi pótlék, a már fentebb írt gyámsági rafkó, stb. Ha normális jövőt akar a gyerekeinek, biztosan dolgozik, vagy legalább próbálkozik - aminek nyoma van a munkaügyi hivatalban, és nem adja a gyerekeit neveldében, mivel őértük hajtja ki a lelkét.

Az itt a gond, hogy a jelenlegi rendszer abból indul ki, hogy az összes támogatást igénylő személy mindent megtesz azért, hogy beilleszkedjen, szorgalmas, szereti a munkát. Sajnos ez nem így van.

[ Szerkesztve ]

(#35) naot válasza Taranti (#26) üzenetére


naot
(tag)

Érintőlegesen igazad van, hiszen ezek a paraszti családok tényleg nem a legokosabbak, de a ló másik oldalára sem szabad átesni, hogy akkor egykézzünk, cserébe majd Arkansastól Zimbabwéig bejárjuk a világot, lesz két kocsi, stb. Szerintem a 2-3 gyerek a 'jó'.

(#36) jic válasza blwolf_89 (#31) üzenetére


jic
(csendes tag)

Ha több gyerek van, a segély is több felé osztódik, elvileg. Persze ezt saját igényeink kielégítésére használni felelőtlen és nagyon csúnya dolog. Ezért ezzel értelmes ember nem is él vissza. Az emberek gondolkodásmódját megváltoztatni ezzel kapcsolatban pedig nem szabad erőszakos úton. Mert, mivel ez tényleg a kisebbségekre jellemző, egy ilyen kényszerített változtatás egyenlő lenne a rasszizmussal, de minimum Strasbourgban kéne egy kőkemény indoklással előállni.

A lényeg pedig az, hogy akik ilyen módon kihasználják a családtámogatási rendszert, azoknak az életszínvonala nem nő. Holott ez lenne a "cél" az életben, nem? Új ház, új autó, nagyobb ház, jobb autó... Viszont ha korlátoznák a segélyeket, akkor a rendszerrel nem visszaélő emberek életszínvonala is csökkenne. Akkor most mi az igazságos?

Ilyen szociális kérdésekben, és nagyon sok más témában nem lehet "kecske is jóllakjon, káposzta is megmaradjon" módon megoldani semmit, csak ezt az embereknek is meg kéne érteniük.

(#37) jic válasza naot (#34) üzenetére


jic
(csendes tag)

Beazonosíthatóak? Természetesen.

Szankcionálhatóak? A jelenlegi törvény adta keretek közt: nem.

(#39) naot válasza jic (#37) üzenetére


naot
(tag)

Szankcionálásért tutira nagy sírás-rívás volna. Inkább forrás elvonás. A büntetés esetleg később. Persze jobb lenne egybe, csak hát a politika már csak ilyen lassú, mocsaras dolog.

Véleményem szerint az anyagi juttatásokat nem pénzben kéne kiutalni, hanem egyéb javakban, amik nagyobb eséllyel érnek célt. Pl. ruhák, ingyen étkezés a suliban, tankönyvek. Esetleg gáz-, villanyszámla támogatás. Az klasszikus, 'kiutalunk 40 ropit' segélyezést egyszerűen el kell törölni.

[ Szerkesztve ]

(#40) jic válasza naot (#39) üzenetére


jic
(csendes tag)

A forrás elvonás is egyfajta büntetés. :)

A többi jó ötletnek tűnik, még gazdaságélénkítő hatása is lehet, ha mondjuk a "ruhakuponokat" egy belföldi érdekeltségű textilüzemben lehet beváltani, stb stb...

Egy biztos, ami most van az nem jó. :(

(#41) 7 válasza naot (#32) üzenetére


7
(addikt)

Egyébként elég gáz ez a moderátori beszólás, ugyanis a jelenlegi állapotok mellett, ha csak kimondom az igazat, hogy meg kéne vonni a támogatást a romáktól, kapásból rasszista, fasiszta címkékkel ragasztják tele a hátam.

Ez megelőző óvintézkedés akart lenni, számtalan példa volt már rá, hogy egy ilyen topicból irtózatos flame lett, és a gyűlölködésen kívül semmi más nem folyt itt. Másvalamint viszont öröm látni, hogy a napokban kettő olyan témájú írás is megjelent (ez, illetve egy blogbejegyzés), ami könnyen robbanthat ki túlságosan heves "vitákat", és mégsem kellett még moderálni bennük. Remélem, mindkettő megmarad ebben az intellektuális, érvekkel alátámasztott társalgás medrében.

(#43) stvnppp


stvnppp
(senior tag)

Az a legdurvább az egészben, h meg se nagyon tudod védeni magadat... Mikor az ált. iskolai tanárt a 'kigyerek' megfenyegeti,h megveri(k), és közli, h a rendőr úgyse tehet semmit se ellene... :F Az durva... Vagy hogy volt a nyugdíjas bácsika esete a ez elektromos kerítéssel... Ezeken nem tudom, hogy sírjak vagy nevessek. Más országban máshogy van. Egy eset az USAból (megtörtént):
Tizenéves gyerek megy haza a buliból, persze részegen, és rossz házba ment be... A tulaj hozta a fegyverét, és sz@rrá lőtte szerencsétlent (még gyerek!!!). Mi lett belőle? Semmi, mivel a tulaj magánterületén volt, és a tulaj csak a magántulajdonát védte... Még felelőségre se vonták, vagy vmi ejnye-bejnye... Bezzeg, ha az idős bácsika ott állította volna fel a kerítést...
Én nem azt mondom, h Amerikát kell követni, de ami ma megy Mo-on...
Bár már felmerült olyan törvény, h ha a tulajdonodat akarod védeni, akkor azt megvédheted, de halált azzal nem okozhatsz... Mondjuk úgyse lesz belőle semmi se. Ma ez így megy: Lopják a kocsidat, oda se mehetsz, mert verekedés lesz, TÉGED vonnak felelőségre, h mit csinálsz... Akkor csak kihívhatod a rendőrséget, de mire kiérnek, akkor már a kocsid külföldön jár... Mondjuk úgyse lesz belőle semmi se.

(#44) edipqe válasza jic (#29) üzenetére


edipqe
(senior tag)

baromira egyszerü a dolog véleményem szerint, a segélyezéseknél 3 vagy 4 gyereknél meg kell húzni a határt, roma vagy örmény vagy török vagy magyar a segélyező egyre megy->3-4 gyerek fölött nem nő a segély mértéke!

Véleményem szerint felelőtlenül potyognak belőled a gyerekek? Miért az én adómból fizessen a társadalom a hülyeségedért?
Ez azt eredményezné, hogy a gyerekeket nem használnák bevételi forrásnak.

Antidemokratikus vagy sem, rasszista ( mert simán kihozza az ügyvédjük, hogy hát ez az intézkedés 70-80%ban a kisebbségeket érinti) vagy sem ez a változtatás működne.

Szavazzatok majd rám, és megszüntetem az orosz gáz függőséget, s felszámolom az igazságtalanságot az országunkban!

Köszönöm szépen!

I aint fightin! I would not give a f. if I would see a russian tank drivin flat bush on avenue. I aint shootin nobody, so call me a fagget! When the wars over Im gona be the fagget with two legs!

(#45) Sir Riccio válasza tildy (#10) üzenetére


Sir Riccio
(őstag)

Nagyon igaz amit mondasz. És a börtönöket tényleg börtönökké kéne tenni, hogy visszatartó erőt képviseljenek. Nekünk azok sz@r körülmények, de aki sokkal rosszabb körülmények közül kerül rácsok mögé annak egy sokcsillagos szálloda. És ha szerencséje van a cellatársaktól még egy-két új húzást is tanulhat. Ez a szomorú.

A bíróság is biztos egy "rásszistá" intézmény.

[ Szerkesztve ]

Deutsch Richárd Fotográfia - http://riccio.hu/

(#46) ddekany


ddekany
(addikt)

Ez lényegében egy biológiai fegyver, mégis mindenki szeret elsősorban magára a fegyverre mutogatni. Ez olyan, mintha repülőről beszórnak egy területet anthrax-al, és erre a megtámadottak az öntudatlan baktériumok ellen háborognak, azon meg nem is nagyon gondolkodnak, hogy de vajon ki és miért veti be ellenük fegyvert. (Tudom, itt emberekről van szó nem baktériumról, de remélem érthető hogy ez csak hasonlat.)

(#47) hcl


hcl
(félisten)
LOGOUT blog (1)

Teljesen mindegy, ha az ember leírja hogy véget kell vetni a felelőtlen segélyosztogatásnak, az abból élők elkezdenek huhogni.
A kormányok meg nem fogják beszüntetni az ingyen pénzosztást, mert kellenek a szavazatok. :(

Mindenesetre én sem szeretnék ingyenélő léhűtőket eltartani, de sajnos erről nemm mi döntünk.

Amúgy persze nem ez az egyetlen baj, az adókat is rendesen be kellene szedni + a rendőröket is kizavarni az utcára hogy intézkedjenek, ne csak a skodából nézzenek ki meg traffizzanak.

[ Szerkesztve ]

Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty

(#48) WD40 válasza Sir Riccio (#45) üzenetére


WD40
(aktív tag)

Szerintem nagyon kemény közmunka kéne börtönök helyett, vagy csonkítás, mint a középkorban, esetleg akasztás. A börtönben "élőket" is ugyanúgy mi tartjuk el. Az lenne az igazi visszatartó erő... látni ahogy lóg valaki a fán.

(#4)Arpsoft: huhh, megfogalmaztad rendesen, 100%-ban egyetértek, mintha a saját gondolataim hallanám :R

Mod: num lock :DDD

[ Szerkesztve ]

Az analog világ utolsó (?) harcosa.

(#49) edipqe válasza hcl (#47) üzenetére


edipqe
(senior tag)

miért nem?

Egy jól működő demokráciában a választó polgároknak ha nem tetszően dolgozik az általuk megválasztott vezetői réteg, akkor a választók hangot adnak véleményüknek.

Süket fülekre találva akár csúnya eszközöket is bevetve->amiket pont az legitimizál, hogy másra nem hallgatnak a vezetőik!

Nézz szét nyugaton->ott ha mondjuk elveszed a franciáktól a pentercost-ot (egy ünnepnap)mint munkaszüneti napot, másnap több tízezren tüntetnek, ÉS nem állnak le vele!

I aint fightin! I would not give a f. if I would see a russian tank drivin flat bush on avenue. I aint shootin nobody, so call me a fagget! When the wars over Im gona be the fagget with two legs!

(#50) Sir Riccio válasza WD40 (#48) üzenetére


Sir Riccio
(őstag)

Akasszunk fel valakit mert mondjuk kaját lop?Az azért kicsit erős lenne. A kemény közmunkával egyet-értek.

edipqe: Hol látsz itt demokráciát? Ahol egy '56-os veteránt felfüggesztett börtönbüntetésre ítélnek mert egy cipőt dob a talpig felfegyverzett bepáncélozott rendőrök felé, de a kisebbségi diák aki kezet emel a tanárára vagy szimplán agyonveri a diáktársát szabadlábon van? Ahol a média olyan szinten hazudik, hogy a vajsavból(étkezési sav) sav lesz, a vízbombából pedig robbanóanyag mire a híradóig jut. Ahol a média szerint az idős bácsi áramot vezetett a BETONKERÍTÉSBE. És még sorolhatnám. Nem demokrácia ez már régen, csak annak láttatják.

[ Szerkesztve ]

Deutsch Richárd Fotográfia - http://riccio.hu/

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.