Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Konvektor korszerűsítés - Computherm KonvekPRO felszerelése Q7RF szobatermosztát
- Öregszem
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
Macccy
senior tag
Értem mire mondod, gondolom akkor POP lesz IMAP helyett az elérés, de ez akkor se kerek ... a Google azért csak meg tudja adni a saját beállításait rendesen a Gmail gomb alatt. Illetve eleve az IMAP -et ajánlják iPhone -hoz. Mindennek a tetejében 24 órája még egész biztosan működött.
Azóta mi is történt ... iTunes sync -ek ... Contacts sync Outlook -kal éjjel ... reggel meg voltam roamingolni szlovákban, bár az csak nem zavart be neki hálózatilag. De mondom, wi-fi -n keresztül meg működik rendesen, de miéééért? Olyankor nem IMAP protokollt használ, vagy mi??
-
erdoke
titán
A különböző protokollok tudásban és megbízhatóságban a következő sorrendbe rakhatók:
POP => IMAP => Exchange
Tehát ne hogy POP lenne az IMAP-ból, ha Exchange-ként állítod be az adott fiókot, hanem több lehetőséget kapsz, és megbízhatóbb lesz a szinkronizálás.Szerk: A #1864-ben megtalálod a módját.
[ Szerkesztve ]
A legjobb aláírás a héten
-
szmayer1
senior tag
Aha értem. De nekem azt irja ki, hogy nem egyezik a bankártya tipusa a bankártya számával. Lehet hogy csak dombornyomott kártyát fogad el??? Ha igen akkor nem is lehet más megoldással fizetni??
iPhone12, MBA2016, MBP2015, i7-13700K, Gigabyte Z790, RTX 4070Ti, 64GB DDR5 RAM stb, Sony A7iii, Tamron17-28 f2.8, 70-180 f2.8 Sony 85 f1,8 stb.
-
Macccy
senior tag
Na erre varrj gombot: megjavult magától. Pedig tegnap esti 3-4 újrakonfigurálás óta semmit nem csináltam vele, aludtam. A restart sem lehetett mert az is még este volt és nem használt. Szerintem megint a Google lesz a 'ludas', lehet valami maintenance volt, mint tegnap előtt a Gtalk -on is.
Köszi amúgy Erdoke ... Mivel több az exchange amúgy, megkérdezhetem? -
erdoke
titán
Push, névjegy, naptár szinkronizálás a legfontosabbak. A mappák kezelése is fejlettebb, de sok lehetőség lenne még, amit az Apple sajnos nem licencel. Pl. hogy minden gépen lássam, ha válaszoltam egy levélre, tehát jelenjen meg a kis nyilacska az iPademen és Outlookban PC-n is.
-
tylerddd
veterán
válasz szmayer1 #3505 üzenetére
Nekem OTP-s webkártyám van, ami egy virtuális MasterCard. A rendes számlámról utalok rá pénzt vásárlás előtt, így ha le is nyúlnának, nem tudnának sokat, mert pár ezer szokott csak rajta lenni. Szerintem már mindegyik bank kínál ilyen lehetőséget, érdemes szerződést kötni rá! Eddig mindenhol tudtam vele fizetni!
Csak egészség legyen, meg térerő!
-
szmayer1
senior tag
Ezt az ajándékutalványos dolgot abszolúte nem ismerem.
@(#3507) PiE137
Nekem pont Maestro kártyám van, ezt pont nem fogadja el.@(#3511) tylerddd
Viszont amit te mondtál ez felkeltette az érdeklődésemet, meg is kérdezem, hogy az ERSTE foglalkozik-e ilyen kártyával...iPhone12, MBA2016, MBP2015, i7-13700K, Gigabyte Z790, RTX 4070Ti, 64GB DDR5 RAM stb, Sony A7iii, Tamron17-28 f2.8, 70-180 f2.8 Sony 85 f1,8 stb.
-
bici75
csendes tag
Üdv Skacok!
Tegnap én is tulajdonosa lettem egy 4s-nek. Kérdés: Egyes kontaktokat ki szeretnék tenni a főképernyőre...van erre megoldás?
Előre is thnx! -
zyndar
tag
Üdv Urak!
Én nem használok iPhone-t, így nem is értek hozzá. Egy ismerősömnek támadt az a problémája, hogy az i4S-en nem indul el semmilyen alkalmazás, pedig eddig működött minden. Volt újraindítás is és nem történt szinkronizáció pc-vel. Mi lehet a gond ill. a megoldás?Előre is köszi.
-
Macccy
senior tag
grrr ... Megint nem működik, reggel ment, most megint nem tud felnyúlni E / 3G -ről a gmail leveleimért. Pedig ez több mint egyszerű, nem értem mi a gond és ez basz fel ...!
"The user name or password for "Gmail" is incorrect."
Ennek már a végére kell járnom, addig nem lesz itt semmi féle pussolgatás meg ikszcséndzs!
-
szmayer1
senior tag
válasz vadászcsiga #3513 üzenetére
Oké köszi
iPhone12, MBA2016, MBP2015, i7-13700K, Gigabyte Z790, RTX 4070Ti, 64GB DDR5 RAM stb, Sony A7iii, Tamron17-28 f2.8, 70-180 f2.8 Sony 85 f1,8 stb.
-
Macccy
senior tag
válasz zsolidodd #3482 üzenetére
Húúúú haver, bocs hogy csak most válaszolok, elkallódott ez ... Eléggé be van csomagolva a Bookbook tok, de nem vészes, 1 perc alatt nyitható és ha óvatos az eladó még meg se fog látszani ...
műanyag átlátszó doboz > tokba fektetve a Bookbook egy fehér karton szalaggal átkötveAmúgy officiál 3 db kártyának találsz helyet, mögöttük pedig pár bankót be lehet hajtogatni, 3 ezresig nem áll el Ha több kártyát tennél bele, akkor talán az első zseb, a bérletes az elfogad még 1 -et ... így szerintem max 4 kártyás kényelmesen ... ezen felül minden megoldás már sexual harrasment a tok ellen
-
Macccy
senior tag
OFF
Na, úgy sincs itt most nagy pörgés, kis update a Gmail ügyben:
Találtam egy security CAPTCHA szarságot, valami irdatlan elrejtett helyen (közben a Google Calendar -ra is rájöttem, hogy egy fos, pl törölni nem lehet belőle a webes felületen ?) és ez felhozott egy olyan oldalt, hogy 'Oké akkor most lépjek be minden device -ról meg application -ról ahonnan akarok, van rá tíz percem és akkor jó lesz'
...
És belépett!! 3G -vel működött a gmail fiókom elérése az iPhone -ról ... kerek 10 percig ...Röhej.
De lehet mindjárt beállítom Exchange -re és beleszarok a Google saját szarságaiba.
-
szmayer1
senior tag
Ez is kicsit off
Felhívtam a bankomat a virtuális bankkártya miatt (erste), természetesen létezik ilyen kártya, semmi akadálya hogy megcsinálják, csak személyesen be kell fáradni egy bankfiókba. Mondom oké, erre kérdem én hogy mibe kerül ez nekem? 600 forint tehát elfogadható az ára. Gondoltam hétfőn bemegyek, megcsináltatom és mehet a progik töménytelen letöltése Erre a hölgyike közli velem, hogy 15 nap míg élkészül a kártya. Mondom a hölgynek, hogy 2012-t írunk, 15 nap alatt egy komplett bankhálózatot felépítenek, nemhogy egy sz*r plasztik kártyát állítanak ki. Hát kérdem én mi tart ennyi ideig???? A válasz " nem lehet a kártya kiállítását felgyorsítani " punk tum.Azért kíváncsi lennék ez külföldön is ilyen lassan menne??iPhone12, MBA2016, MBP2015, i7-13700K, Gigabyte Z790, RTX 4070Ti, 64GB DDR5 RAM stb, Sony A7iii, Tamron17-28 f2.8, 70-180 f2.8 Sony 85 f1,8 stb.
-
devilstrausz
csendes tag
Egy kérdésem lenne, face-time nem szokott rakoncátlankodni főleg a té-s készülékeknél?
Lumia 900
-
szmayer1
senior tag
válasz tylerddd #3526 üzenetére
Az a baj hogy itt fizikailag, tehát egy kézzel fogható kártyát állítanak ki. De ezen nem lesz mágnescsík, tehát csak internetes vásárlásra lesz jó.
-
Macccy
senior tag
Na ... Erdoke, te nyertél és a józan ész: Exchange profil lett végül jó kis Push -al. A Google bekaphatja IMAP -estül ...!!
Nehézkes téma volt, security vagy presztízs okból a Google se foglalkozott vele látványosan, megoldásként ezt a CAPTCHA feloldást is csak pár fórumban illetve a google saját helpjében más userek által javasolva találtam meg. Pedig nem is korlátozódik iOS eszközökre ... bármivel előjöhet. Nálam végülis rájöttem, az triggereli a kliens tiltását, ha lassú Edge -re kapcsoltam, lehet a lassú authentikációnál esett el.Ez a Push valóban jó extra feature ... Thx
-
-
tylerddd
veterán
válasz szmayer1 #3527 üzenetére
Értem. Legalábbis azt a részét, h akkor miért 15 nap. De hogy minek kell fizikai kártya erre, azt nem értem. A vásárláshoz szükséges adatok rajta lesznek a szerződésen és onnan kiírtam, meg egy pár vásárlás után meg is jegyeztem ezeket, szóval szerintem tök felesleges a fizikai cucc.
Csak egészség legyen, meg térerő!
-
klívlend
tag
Nagyon jó az iphone, de túl van mindig árazva..
-
PiE137
senior tag
válasz klívlend #3532 üzenetére
Nyilvánvalóan a márkát is megfizettetik valamennyire! De ha belegondolsz, h a legnagyobb alkalmazásbolttal rendelkező vállalat terméke, plusz messze a legjobb anyaghasználattal és összeszerelési minőséggel rendelkező telefon, akkor már nem is tűnik olyan soknak az a felár, amit egy samsung, htc, sony v bármelyik márka csúcskészülékéhez képest kell ráfizetni! Plusz az ios is egy olyan rendszer, amelyhez képest a droid és társai nagyon messze vannak! Szal kicsit sok indoka van annak a "túlárazásnak"!
-
szmayer1
senior tag
Csináltam egy zene mappát amibe válogattam zenéket vegyesen.
- iTunes-al szinkronizáltam, a telefonon meg is jelentek szépen a zenék.
- A mappát a számítógépről letöröltem, mert gondoltam a telefonon úgyis meg lesz a mappa.
- Most természetesen nem találja a mappát és ezáltal a zenéket sem, és ha szeretnék hozzáadni újabb zenéket akkor a régebbieket meg el akarnak tüntetni, gondolom mivel nem tud honnan szinkronizálni.
- A telefonról hogyan tudom a zenéket visszamásolni a gépre, hogy ne keljen újra összeválogatni mindent??iPhone12, MBA2016, MBP2015, i7-13700K, Gigabyte Z790, RTX 4070Ti, 64GB DDR5 RAM stb, Sony A7iii, Tamron17-28 f2.8, 70-180 f2.8 Sony 85 f1,8 stb.
-
szmayer1
senior tag
Lejárt az időm.
Txt kiterjesztésű fájlt át tudok valahogyan másolni, vagy nem támogatja?iPhone12, MBA2016, MBP2015, i7-13700K, Gigabyte Z790, RTX 4070Ti, 64GB DDR5 RAM stb, Sony A7iii, Tamron17-28 f2.8, 70-180 f2.8 Sony 85 f1,8 stb.
-
Macccy
senior tag
Valahogy így ...
Annyi szerintem, hogy valóban a legeslegjobb anyagú, alkatrészű (kamera, kijelző, ház, kiegészítők minősége ... pl. dokk kábel csati egy bonyolult műszer a mini/micro usb mellett illetve a gyári headset sci-fi -be illő) készülék. Az iOS meg annyiban jobb, hogy sokkal betonabb, stabilabb, egyszerűbb ... Hátrány lehet az egyszerűség, nincs hagyományos fájlkezelés lásd az előttem szóló iTunes kalandjait, hasonlóan jártam én is, mert nem tudtam egy albumot törölni a készülékről csak az összes zenét, amikor takarítani akartam. Szokni kell na. De stabil és messze a leggyorsabb, ennyit már érzek!
Ahogy egy cimborám mondta: "Apple -éknél ami van feature az mind faszán működik, ami meg nincs az nincs, ne feszegessük. Pont."
Kíváncsi leszek iOS 6 -ra ősszel ...
Erdoke: én csak azért vagyok Gmail -es, mert már mindent ahhoz kötöttem az elmúlt időszakban, nem akarok megválni tőle. A SkyDrive -ot még nem próbáltam, majd valamelyik tárhellyel ismeretséget kötök ... Google Drive van most fent, de még nagyon nem használtam.
-
PiE137
senior tag
Egyetlen bajom az iOS-al, h hiába jön új verzió, az alap "vázon" nem nagyon változtat az Apple.
Évekig ment nekik a sok visszajelzés az iphone felhasználóktól, mire a NC-t megoldották egyáltalán. Inkább csak a gyorsaságra és stabilitásra gyúrnak, meg új szolgáltatásokra, és azok bővítésére, de mondjuk egy alapba beépített sbsettings v activator ne adj Isten killbackground szóba se jön, amiket pedig már régen meg kellett volna oldani az alap iOS-ba is...
Ezért én a 6-ost fel se frissítem addig, amíg nincs rá JB! Nekem ezek a funkciók nélkülözhetetlenek! -
erdoke
titán
SBSettingsre hajazó gyorskapcsoló megoldás azért nincs szerintem, mert azt tekintik normálisnak, ha egy okostelefonon megy mindig minden. Én is így használom, és szinte mindig kibírja estig. Ha nem, akkor valami extrém dolog történt, pl. navigáltam akksiról másfél órát. Ha számítok rá, hogy huzamosabb nem leszek hálózati töltési lehetőség közelében, elpakolom a Mophie Juice Pack Airt, amivel közel duplázódik az üzemidő, és közben normálisan használható marad a készülék.
Éppen ezért iPaden simán elvagyok JB nélkül, egyetlen dolog hiányzik igazán, és az a Browser Changer. Megvettem pár JB-es tweaket is, ezek közül a Mail Enhancer lenne számomra valóban hasznos (lehet szűrni olvasatlan/flagged levelekre, színkóddal különbözteti meg az eltérő fiókokba jött leveleket, fiókonként különböző aláírást használhatsz, stb), de sajnos bugos, mint állat.
Azt is borzasztóan rühellem, hogy minden OS frissítésnél nullázni kell a készüléket, ha JB volt rajta. Pontosan az ilyen xarakodások elkerülése érdekében vettem iPhone-t (nameg a sok iPadre már megvett univerzális app miatt).[ Szerkesztve ]
-
PiE137
senior tag
Noh, azért a 3G kapcsolót nagyon sokan reklamálták az 5.1 béták idején, szal én azért ezzel nem értek egyet, h mindenki feltétlen be akar mindent kapcsolni állandóra a telefonján!
Meg attól, h okostelefont birtoklok, nem feltétlenül akarok mindennap a töltéssel kínlódni. Értem ez alatt, h amíg tölt a telód, addig az adott töltési helyhez vagy kötve, és ezt azért nem lehet mindig pont éjszakára ütemezni...
Másik dolog meg, h azért ha a kapcsolókat nem is erőltetjük annyira, az milyen primitív dolog már, h egyesével kell bezárni a futó alkalmazásokat
És még sorolhatnám a rendszer körülményesen alkalmazott funkcióit! Néha az a benyomásom, h az iOS egyszerűsítését célzó app/tweak fejlesztők értelmesebb emberek, mint akik magát a rendszert összehozták! -
erdoke
titán
JB nélkül nincs olyan funkciö, ami a futó (tehát még a memóriában levő) alkalmazásokat mutatná, úgyhogy nem is lehet őket egyesével bezárogatni.
Ha a recent app listáról beszélünk, amit a dokk tulajdonképpen mutat, annak kisebb-nagyobb része már nem fut, ami attól függ, mennyi RAM-ot foglaltak, és mennyire volt szükség, amikor az OS elkezdte ezeket kilőni. Nálunk a csak a gyerekek által használt iPaden senki nem zárogat semmit, csak használják.A legjobb aláírás a héten
-
Macccy
senior tag
"mert azt tekintik normálisnak, ha egy okostelefonon megy mindig minden"
Szerintem ott a point! A gyártók (nem csak Apple, de főleg ŐK) a nagybetűs 'fogyasztókra' építenek, nem a zughackerre és nem a kispénzű susogósnacis telepi nepperre. A nagy többség szinte biztos vagyok benne, hogy úgy használ egy iPhone -t, hogy max hetente 1-2x nyúl rá az ilyen opciókra, mint Bluetooth vagy Wi-Fi ON/OFF ... de lehet még sokat is mondtam. Sokan nem is tudják, hogy van ilyen. Nincs is rá igényük. Használják és jól működik, "mögy a gép oszt' jóvan" mondják. Mi akik ha nem használjuk a Wi-Fi -t és kikapcsoljuk merthogy minek menjen, mi már erősen advanced userek vagyunk.
Nincs ezzel baj PiE137 ahogy mondtad, megoldható JB -kel ami hiányzik, vagy amit folyton kapcsolnál, én meg túrom a menüt, nem nagy sztori, kibírom mert nem kell a JB. Akinek meg mégfontosabb hogy henkölhesse a mobilt, az vesz instabilabb droidot, van aki arra gerjed meg a ROM -okra ...Na hogy kicsit hozzá is tegyek a topichoz, g*cijó ez az iPhone 4S! Mondom eddig a zeneválogatás - fájlkezelésen kívül mindent úgy csinál ahogyan szeretem, ahogy elvárom. Rohadt gyors, újraindítás, újraindulás felejtősek, appokat még válogatom, nézegetem rá ... Netezés állat rajta, csak sajnos csináltam egy laza 400 MB forgalmat egy hét alatt és abból csupán 100 volt mobiltévé, a többi bizony fizetős volt ... Asszem a lökött google maps -en nem kellett volna forgalmat nézegetnem M0 -ra, főleg hogy úgyse tudta a 2 km dugót. Meg ez a Waze navigáció sem kerek még számomra, az a Navigon majd kíváncsi leszek milyen lesz, de egyelőre nem merem elindítani a letöltését, mert mobil nettel akar nekimenni minden áron és most még csak 90MB az app, hol van még a 2 GB innen ...
-
vadászcsiga
félisten
Így van. Oké elhiszem hogy az appok bezárása egyenként a legjobb de miert? Álljon ki valaki az Apple-től és magyarázza el mi miert van úgy ahogy de semmi kommunikáció nincs a cég és felhasználók között. Legalább lenne egy support oldal ahol valaszolnak vagy valami. Ios6-ban pl átneveztek a Hálózatot Mobiltelefonra a 3G kapcsolót meg felcsereltek a mobil adatforgalommal. Miert?
-
erdoke
titán
Az a dolga...
Az iPhone-omon még JB 5.0.1 van, és anno tettem fel egy tweaket, ami szükségtelenné teszi a hosszú nyomást a dokkban, kis fekete x segítségével egyből zárható az app. Emellett mutatja a már nem aktív progikat is, kiszürkítve az ikonjukat. Egy komolyabb, több füles böngészés után a levelezőn és a telefon appon kívül minden szürke, nem sok értelme lenne zárogatni őket...A legjobb aláírás a héten
-
joey04
titán
hát nekem pedig pont ez a bajom, hogy a safari sokszor újratölti a az oldalakat mire visszalépek, mert a sok fölösleges szar ott fut. nekem bizony kéne egy kilépés gomb minden alkalmazásba. és a wifi kapcsoló is kell, ha elmegyek itthonról kikapcsolom, itthon meg be. fényerőállítás szintén. a gyári automata szart sem ér, manuálisan kell állítani. és ez nehogy már advanced felhasználás legyen...
akkor androidon egy sima videós segítséggel megtámogatott rom meg kernel csere micsoda?[ Szerkesztve ]
-
erdoke
titán
-
joey04
titán
a wifi ki/be kapcsolás megszokás csupán, plusz nem akarom azt, hogy ha esetleg talál egy ismeretlen free hálózatot, akkor arra csak úgy fölugorjon...
qbright ismeretlen, de most is free, leszedtem, majd ránézek. de van kapcsoló, nagyon kényelmesen beépül az sbsettingsbe. azt használom jelenleg. wifit is onnan kapcsolgatom. meg az airplane módot is. szóval nekem "létszükség" az sbsettings.
-
PiE137
senior tag
Hát, azért abba én nem lennék annyira biztos, h az iOS magától bezárja a dolgokat...
Én láttam már 3GS-t, amin több oldalnyi app bent figyelt a recent-be, és bizony már akadt rajt a rendszer, mert felzabálta a 256 ram-ot!
Én meg úgy vok vele, h ha nem használok vmit, akkor miért menjen, környezetszennyezésből
WiFi-t én is csak itthon kapcsolok, 3G-t csak tényleges netezéshez (no azzal viszont lehet akksi időt nyújtani) Bluetooth-ot meg zene hallgatáshoz...
Én nem akarom a telót 1,5 év után felboncoltatni, mert annyit nyúztam az akksit, h már megérett a cserére!
Nem hinném, h attól én telepi suttyó vagyok, mert használom a kapcsolókat a telón!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Linux kezdőknek
- Vallás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Bluetooth hangszórók
- EAFC 25
- Szólánc.
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest