Hirdetés

2021. május 11., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) hcl


hcl
félisten
LOGOUT blog

"Vagy optimalizáni fognak ezerrel?"
Nem, mert az macera. Úgyis van mindenkinek gamer kártyája, aki gémel. Akinek nem, az kerekítési hiba.

Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty

(#2) Vladi


Vladi
nagyúr

Miért nincs vga? Miről maradtam le? :F

"If you dont read the newspapers, you are uninformed. If you do read it, you misinformed." Denzel Washington

(#3) Lenry válasza Vladi (#2) üzenetére


Lenry
nagyúr
LOGOUT blog

bitcoin

Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

(#4) hcl válasza Vladi (#2) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

Felvásárolták a bányászok + a járvány miatt eléggé bezuhant a chipgyártás globálisan -> felmentek az árak, és nincsenek készletek se laptopból, se videokártyából, se semmiből.

Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty

(#5) kisvakond111 válasza hcl (#1) üzenetére


kisvakond111
tag
LOGOUT blog

Egyébként csak az RX480-580-590/GTX1060-1050Ti kombóra kéne optimalizálni. Hiszen a legtöbb embernek ebből van.

"amúgy mint olyan"

(#6) MasterDeeJay válasza kisvakond111 (#5) üzenetére

Optimalizálni senki nem fog, elöbb döglesztik meg a pc játékipart mint hogy nekiállanak programozni. Brutál sok pénz lenne és idő.

Ott a gépekbe rakás mag, mégis mai napig limitált hogy mennyit használ egy játék. (Bár BF széria ebből a szempontból jól áll de még messze nem tökéletes)
Ott a gépekre modern videókártyák, tonnaszám van régi. SLI/CF gyakorlatilag halott. Explicit multigpu-ra csesznek fejleszteni, pedig megoldaná a vram problémát is mert akkora baromságot hogy két kártyánál mindkettőbe kell ugyan az az adat olyat a föld nem aszott. SLI meg szándékosan csak certified lapon meg az meg az nvidia öngyilkos akciója bár már mindegyik eltemette.
Az nem fejlődés hogy berakok egy nagyobb kártyát és dobom ki a régit, az már igen hogy berakok több kártyát akár totál másfélét és együtt számolják a dolgokat. Vagy akár az új mellé a régit. Ott egy rakás számoló egység dx12 is már elég régi, használják már ki univerzálisan.
Aztán játékok mai napig textúrákat pakolgatnak ahelyett hogy valami generált dolgot használnánk valami forradalmit és újat nem ezt az őskövület megoldást.
Ramból is ha már egy rakás van a gépbe akkor játék készítője legyen kedves pakolja tele ne üresen álljon.

Szerencsémre nem sok mai új játék érdekel így megvagyok a régi hardverekkel és csak azért fejlesztek mert hobbiból érdekelnek az új dolgok. Most egy Radeon Pro Duo-val elvagyok annak ellenére hogy nem sok játékban megy mindkét GPU. De volt hogy egy GTX 660Ti-vel is bőven elvoltam nemrég.

The Glorious Xeon Gaming Master Race :) Master of chinese x79/x99

(#7) kisvakond111 válasza MasterDeeJay (#6) üzenetére


kisvakond111
tag
LOGOUT blog

Nyilván látszik a profilomon, hogy én sem tolom túl a videókártya témát.
Tavaly ilyenkor egy HD6950-nel nyomultam. Ott egyedül a driveres háttér hiánya a probléma. Pedig VRAM és teraflop lenne.

Ez idegesített mindig.

"amúgy mint olyan"

(#8) Narxis


Narxis
nagyúr

Ki gondolta volna, hogy a PC-s játékipart nem a konzolok, nem is a kalózkodás hanem a bányászok fogják kicsinálni... :D Elmebeteg árak vannak, ha nagyon játszhatnékom lenne akkor tuti konzolt vennék. HC pc gamernek kell lenni, hogy valaki ezek után is kitartson a PC mellett és a legrosszabb, hogy nem látni a végét ennek a bányász és chiphiány dolognak.

(#9) Lenry válasza Narxis (#8) üzenetére


Lenry
nagyúr
LOGOUT blog

a bányász dolognak szerintem egy kellemes lufidurranás fog véget vetni, amikor is majd kibontok egy üveg rendesebb bort.
remélhetőleg még azelőtt hogy komolyabban felkapják az emberek, amit mondjuk kétlek, mert a népesség 99,99999%-a számára az égvilágon semmi pluszt nem nyújt a hagyományos fizetőeszközökhöz képest.

[ Szerkesztve ]

Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

(#10) hcl válasza Lenry (#9) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

Pedig lenne benne, csak nem így kéne használni.
A hozzá kapcsolódó technológiák meg még hasznosabbak.

Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty

(#11) nemlehet válasza Lenry (#9) üzenetére


nemlehet
őstag

Az a baj, hogy nem lufi a crypto ezért igazából durranás se nagyon várható, vagy legalábbis nem úgy hogy 1 csapásra minden megoldódik meg töredékére esnek vissza a dolgok. Iszonyatos pénzek áramolnak be napi szinten (és már van az egészben), rég nem a bányászat hajtja.

Bitcoint már nem nagyon éri meg VGA-val bányászni egy ideje mert túl magas a ROI, azt már inkább ASIC-al csinálják.

Ami most elvisz minden VGA-t az az ETH, de most júniusban fog jönni az ETH 2.0 amivel átállnak POW-ról POS-ra. Elvileg lesz valami kompenzáció ami még mindig bányászható, de sokkal kisebb lesz a hozam, szóval ha nem is kezd el mindenki eladni, új kártyát venni már nem fognak ezért.

Kérdés hogy mi lesz, van más VGA-val bányászható coin pl raven vagy litecoin, csak kérdés, hogy hogy alakul a difficulty. Ha azokra is magas a ROI (6 hónap szokott lenni a lélektani határ), akkor elindulhatnak lefelé az árak mert nem fogja megérni befektetni többet VGA-ba.

Nokia 3310->3410->3100->6500 Slide(RiP Nokia)->Acer Liquid Metal ->Xiaomi Hongmi-> Xiaomi Redmi Note 3

(#12) Lenry válasza nemlehet (#11) üzenetére


Lenry
nagyúr
LOGOUT blog

Bitcoint már nem nagyon éri meg VGA-val bányászni

nálam a bitcoin = összes kriptofasság ami miatt nem lehet VGA-t venni manapság

Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

(#13) freeknight válasza nemlehet (#11) üzenetére


freeknight
őstag

Pedig eléggé lufinak tűnik, semmiféle fedezet, garancia nincs mögötte, high risk high reward befektetésnek nagyon jó, de amiért egekben vannak az árfolyamok, az kb egytucatnyi dollármillárdos nagykutya, akik meglátták benne a fantáziát. Elég csak ha ezek közül 2-3 elkezdi kimozgatni belőle az igazi pénzét, azonnal megkezdődik a pánik.
Az átlagembernek, akiken lehetne hosszútávon keresni, nem igazán éri meg fedezet nélkül parkoltatni a pénzét. A legtöbb crypto befektető csak spekulálni akar, és gyorsan meggazdagodni, ez pedig általában a pénzügyi lufik legnagyobb ismérve.

Előbb-utóbb lesznek banki blockchain megoldások is biztosan, valamiféle állami reguláció is várható, nem hiszem, hogy akár az amerikai, akár a kínai szervek sokáig eltűrnék egy teljesen ellenőrizhetetlen, országoktól független valuta születését. Most még nyilván hagyják játszadozni az embereket, mert sok nagybefektető hatalmasakat kaszál, de előbb-utóbb ez véget fog érni, az ilyen játszmákat mindig a nagyhatalmak nyerték eddig.

Nyilván én az egészet csak partvonalról figyelem, annyi kockáztatható játékpénzem nincs a bankszámlámon, hogy komolyabban elkezdjek befektetni bármilyen cryptóba, a PC-s játékokat meg már elengedtem öt éve, nem igazán érint, hogy 100k-ba vagy 300k-ba kerül egy középkategóriás kártya.
Szóval én egyik oldalnak sem kívánok rosszat, de nem igazán látom laikusként, hogy ez az egész miért különbözne annyira a dotcom lufitól. Akkor is az kaszált, aki idejében szállt ki.

[ Szerkesztve ]

(#14) hcl válasza freeknight (#13) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

Fiát valuták mögött sincs fedezet, mint olyan.

Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty

(#15) nemlehet válasza freeknight (#13) üzenetére


nemlehet
őstag

több mint 6500 coin van, ezek közül van sok shitcoin ami tényleg csak spekulálni jó, de azért vannak olyan projectek amiknél nem a holderek pénze adja az értéket.
Pl CHZ
De nyilván vannak mások is pl LUNA, SAFEMOON stb. Ezen kívül van még rengeteg ami kifejezetten a DeFi kiszolgálására készült.
Nem beszólni akarok de "de amiért egekben vannak az árfolyamok, az kb egytucatnyi dollármillárdos nagykutya, akik meglátták benne a fantáziát"
Nah ezen mondatból látszik hogy tényleg lövésed sincs mekkora is a crypto piac. Jelenleg a listázott coinok marketcapja kb 1,671,690,000,000.00 Euro... Ez kb az össz EUs GDP 1/10-e, szóval ez bőven túlmutat bár unatkozó milliárdos nyerészkedésén.
A szabályozást se eszik azért olyan forrón, india megpróbálta és kénytelenek voltak feladni elég gyorsan.
Az a baj, hogy nem nagyon tudsz vele mit kezdeni, ahhoz hogy érdemben blokkold meg kell akadályoznod, hogy FIAT-ra vissza tudják váltani a befektetők. Ok mondjuk dollárra nem lehet, akkor visszaváltják euro-ra majd azt már legalisan dollárra (mert a valutakereskedelem ugye legális). Ezt hogy akadályozod meg? Amíg van bármi olyan valuta ami relatíve megbízható minden lesz mód kivenni a pénzt.

Nokia 3310->3410->3100->6500 Slide(RiP Nokia)->Acer Liquid Metal ->Xiaomi Hongmi-> Xiaomi Redmi Note 3

(#16) C0R0 válasza nemlehet (#15) üzenetére


C0R0
csendes tag

Tudatlan vagyok a témában, ezért kérdezem:

Miért akarnám kriptovalutában tartani a pénzem és rendezni vele a vásárlásaim? Milyen előnye van?
(Tekintsünk el a befektetési vonaltól és csak a praktikus, mindennapi vonalát fogjuk meg kérlek)

(#17) Lenry válasza C0R0 (#16) üzenetére


Lenry
nagyúr
LOGOUT blog

ez tök jó kérdés, engem is érdekelne, mert a szokásos érvek, hogy nem centralizált meg mittomén, azok az átlagTibit kevésbé érdeklik vagy érintik

Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

(#18) doeeg válasza nemlehet (#15) üzenetére


doeeg
senior tag

meg kell akadályoznod, hogy FIAT-ra vissza tudják váltani a befektetők

Amúgy ezt látom az egész legnagyobb rákfenéjének, hogy a "hívők" nagy része pont tojik abba hogy blockchain, jövő valutája, digitális arany, stb. Különben kit érdekelne a BTCUSD, miért örülnek ennyire, ha ők a technológia, meg a jövőbiztosság meg a tököm tudja mi miatt tartják? :DDD :F Ha 2034-ben 0.000015 USD lesz egy BTC akkor is ugyanolyan vígan HODL, mintha 1.500.000$? Na ugye.

Szóval azt utálom a legjobban hogy persze mindenki okos (utólag), de minek állnak neki magyarázkodni? Spekuláció, semmi más, sokaknak csak mákjuk volt a **coinokkal, de akkor ne osszák már az észt mintha ők tojták volna a spanyolviaszt, amikor pont ugyanazt csinálják mint bárki aki 5-10-40 éve tőzsdézik :N

A technológiát magát aláírom hogy biztos rendben van, bár egyelőre nem azt látom hogy na most a blockchaintől már tényleg jobb lett a világ (legújabb húzás az NFT, na ne).

"Life is short. Make sure you spend as much time as possible on the internet arguing with strangers about politics +cryptocurrency and virology."

(#19) hcl válasza C0R0 (#16) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

Nem bankban van, nem lehet hamisítani.
Anonim.
lyesmik.

@doeeg : A blockchaintól nem lett jobb a világ, mert a komolyabb alkalmazásai még mindig nem elterjedtek, de az ilyesmi nem is megy pár év alatt. A NFT persze jól tejelő divat, de pl. a művésztársadalom igencsak örülne, ha ez olyan formában is menne, hogy egy képet úgy írhatsz alá, hogy abból csak egy létezzen -> simán hamisíthatatlan.

Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty

(#20) Dr. Romano válasza C0R0 (#16) üzenetére


Dr. Romano
veterán

Fogalmam sincs. 3 éve volt kriptóm többféléből is, de még véletlenül se akartam vásárolni egyikkel se.

Talán az XRP-nek volt/van olyan előnye, hogy azonnal teljesült vele az utalás, de manapság már ugye ez is működik kriptó nélkül is.

[ Szerkesztve ]

Ez....e...ee...ez egy.... ez egy FOTEL???

(#21) Lenry válasza hcl (#19) üzenetére


Lenry
nagyúr
LOGOUT blog

Nem bankban van, nem lehet hamisítani.
Anonim.
lyesmik.

de ezek nem olyan érvek, ami valójában érintik az átlagpolgárt, addig meg sose lesz belőle tömegtermék

[ Szerkesztve ]

Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

(#22) nevemfel


nevemfel
tag

a jónép meg majd tolja 1080 p ben közepes minőséggel ?

Eddig is ez volt a helyzet. A különbség csak annyi, hogy most ez lesz a helyzet, egészen addig, amíg nem történik valami nagyobb változás a videokártyák piacán.

Ha szennyezett a lemez arca, akkor a sósavas oldattal törölje, majd vakolja.

(#23) Vladi válasza nevemfel (#22) üzenetére


Vladi
nagyúr

720p felett sose jáccottam, szal... :DDD

"If you dont read the newspapers, you are uninformed. If you do read it, you misinformed." Denzel Washington

(#24) Domonkos


Domonkos
Ármester

Miert lenne jo, ha tomegtermekke valna?

Gender of electrical connectors is defined by the pins.

(#25) Dr. Romano válasza nevemfel (#22) üzenetére


Dr. Romano
veterán

Miféle változás? Új generáció?

Ez....e...ee...ez egy.... ez egy FOTEL???

(#26) Precorus válasza Lenry (#12) üzenetére


Precorus
tag
LOGOUT blog

Az alaptech, a blockchain, messze nem hülyeség.
Pl lehetne olyan multiplayer, hogy minden adat a blockchainen fut, kvázi peer-to-peer, és mivel sok külön játékosról beszélünk, 51% kell legalább hogy hekkeljenek, néhány kisebb "figyelő" szerverrel biztosítani is lehetne ezt.
Tehát 2 in 1, hekkelést is nehezítettük, és szerverköltséget is.

De pl volt olyan, a jsecoin, ami azt célozta, hogy reklámok fussanak a blockchainen. Szóval sok mindent lehetne rá építeni, a gond a bányászat részével van, de erre is van már sok megoldás, eth2.0 gondolom hallásból megvan, usdt, illetve a jsecoin is lottery systemet használt.

edit: az meg nonszensz, hogy csak a bányászat okozza a hiányt. Laptopok 220 ezer alatti kategóriában is biztos mind bányásznak, azért nem találhatók.
El tetszenek felejteni sokan, hogy lezárás=nem voltunk nyaralni=van miből vásárolni + lezárás=HO, + lezárás = gyártási/r&d lemaradás, nvidia nm váltás, lezárás+nm váltás szintén kihozatali gond lehet.
Steam felmérés szerint a 3070 ott van az rx 570,580 eladásan (1,2% vs 1,4%, 580 2%), mennyi is, három hónap alatt? Nem mondom hogy a környezetszennyező coinok nem halhatnának ki, de azért ördög műveként beállítani kicsit túlzás :U

[ Szerkesztve ]

Könyvtár == Old-school Netflix

(#27) hcl válasza Lenry (#21) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

Paff. Aranyrögökkel is lehetne fizetni, mégis pénzzel szokás mostanában. Afrikában meg SMS-ben fizetnek sokan.
Szóval, előbb-utóbb kialakul a felhasználási köre. (Ja, meg pl. elég nehéz ellopni, mármint azon kívül, hogy meghackeli valaki a géped.)

@Precorus : A járvány miatti globális chiphiány is benne van, de az csak mondjuk 50%-ot ad a VGA hiányból.

[ Szerkesztve ]

Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty

(#28) nevemfel válasza Dr. Romano (#25) üzenetére


nevemfel
tag

Javul a kihozatal, használhatatlan lesz kriptovaluták bányászásához, fene tudja.

Ha szennyezett a lemez arca, akkor a sósavas oldattal törölje, majd vakolja.

(#29) Lenry válasza Domonkos (#24) üzenetére


Lenry
nagyúr
LOGOUT blog

talán mert akkor lesz értelme pénzként?

mindenkinek: válasszuk szét a blockchaint meg a kriptopénzeket, én utóbbiről beszélek.

előbbi állítólag mindenre is jó, én inkább olyan válasznak látom, amihez még nem találták meg a kérdést

[ Szerkesztve ]

Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

(#30) Dr. Romano válasza Precorus (#26) üzenetére


Dr. Romano
veterán

A gond ezzel csak az hogy a blokkcsén még mindig csak egy jól hangzó buzzword ami ~10éve létezik és még csak annyit értünk el vele, hogy mindig előjön a hírekben, közbeszédben amikor a market épp a bull időszakában van, medvében meg semmi.
És még mindig csak arról beszélünk hogy majd a tömeges elterjedés, meg majd mire lehet jó.
Közben már 10k körüli a coinok száma amik ígérgetik a különféle ráépülő dolgokat.

Ha az árfolyam megint korrigál és jön a medve, megint nem fogunk róla ennyit beszélni.... a következő felfutáskor meg megint a jövőjét fogjuk találgatni.

Ez....e...ee...ez egy.... ez egy FOTEL???

(#31) Precorus válasza hcl (#27) üzenetére


Precorus
tag
LOGOUT blog

Ezért írtam mindent oda, nem csak 1-1 dolgot. Sok tényezős játszma, és igazából senki sem tudja, mi mennyire játszik bele, csak a gyártók tudnak becslést adni.

@Dr. Romano

Azt, hogy mire lehet használni, a kreativitás, és az adopterek száma befolyásolja. Attól hogy nem terjedt el, nem biztos hogy rossz, csak nem elég refined. Pl elektromos autók, igazából előbb léteztek mint a benzines/dieseles verziók, csak nem volt elég jó akksi/az a rész gyorsabban fejlődött.

Szóval a blockchain, meg a coinok maradnak, hosszú távon emelkedő értékű trendben, kérdés hogy mikor fog egyéb használatra terjedni, mikor lesz széleskörben használva, és mikor jön majd valami újabb őrület, ami leváltja.

Könyvtár == Old-school Netflix

(#32) Domonkos válasza Lenry (#29) üzenetére


Domonkos
Ármester

huhh... en nem vagyom ra. Szerintem mar igy is tul sok figyelmet kap es ez nem tesz jot sem a megitelesenek, se masnak.

Gender of electrical connectors is defined by the pins.

(#33) Lenry válasza Domonkos (#32) üzenetére


Lenry
nagyúr
LOGOUT blog

másképp nem vágom hogy mi értelme volna az egésznek.

ez egy pénz. mint olyan, arra jó, hogy fizess vele, amit akkor lehet, ha elfogadják, ami akkor fog megtörténni, ha tömegesen elterjed.
minden más esetben értelmetlen az egész.

tömegesen elterjedni meg nem fog, mert az égvilágon semmi olyat nem tud, amit nem tudna a dollár, az euró vagy a forint is.
Ceterum censeo az egészet be kéne darálni a picsába, amíg a meglévőnél komolyabb kárt nem okoz.

Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

(#34) hcl válasza Lenry (#33) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

De már elfogadják. Nagyon sok helyen lehet többféle kriptopénzzel fizetni, mármint nagyon sok helyen a dark weben kívül is. Nekem inkább azzal van bajom, hogy rengeteg energiát pazarolunk a bányászatra, azaz tök feleslegesen számoltatunk hasheket egy rakás géppel...

[ Szerkesztve ]

Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty

(#35) Lenry válasza hcl (#34) üzenetére


Lenry
nagyúr
LOGOUT blog

Nagyon sok helyen

még több helyen meg nem.
plusz továbbra is az vele a bajom, hogy elhiszem, hogy a technológia mögötte maga a Szent Grál, csak egyrészt pénzként tényleg nem ad semmi pluszt a meglévőkhöz képest, ezáltal csak egy n+1-dik megoldás és mint olyan, valójában nincs rá szükség, másrészt meg igen, amit írtál, hogy orbitális mennyiségű energiát pazarolunk el vele...

...abban a korban, amikor egyébként is a küszöbön áll a bolygónk klímájának összeomlása, én csúnyán büntetném az efféle értelmetlen pazarlást. (mielőtt valaki jönne egy "de az XY még többet fogyaszt fölöslegesen" mondattal: leszarom. az egyik nem legitimizálja a másikat)

[ Szerkesztve ]

Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

(#36) hcl válasza Lenry (#35) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

Amúgy pont pénzként nem is lenne rossz (és ad). És egyáltalán nem annyira rétegcucc már, csak nem nézted, hol fogadnak el kriptót, pedig sokkal több helyen, mint gondolnád.

[ Szerkesztve ]

Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty

(#37) dabadab válasza MasterDeeJay (#6) üzenetére


dabadab
titán

Optimalizálni senki nem fog, elöbb döglesztik meg a pc játékipart mint hogy nekiállanak programozni

Az ilyen hülyeségeket honnan veszitek? Most komolyan?... Nyilván optimalizálnak mindenképpen, mert máshogy nem működne az egész.

Aztán játékok mai napig textúrákat pakolgatnak ahelyett hogy valami generált dolgot használnánk valami forradalmit és újat nem ezt az őskövület megoldást.

Nyilván most érkeztél 2000-ből és azért nem hallottál még pixel shaderekről, pl. Ezzel együtt a textúrák népszerűek maradtak, egyrészt mert sokkal kevesebb erőforrást igényelnek, másrészt meg ha pontosan akarsz megcsinálni valamit, nem csak úgy általában azt szeretnéd, hogy "itt legyen ilyen kőszerű mintázat", akkor a shaderek még bonyolultabbak lesznek hirtelen.

DRM is theft

(#38) dabadab válasza hcl (#19) üzenetére


dabadab
titán

Nem bankban van

Ez az átlagpolgár számára leginkább azt jelenti, hogy el lehet tőle lopni - és ha ellopják, akkor annak végleg annyi. Szóval ez nem előny, hanem hátrány.

nem lehet hamisítani

Átlagpolgár számlán tartott pénzét sem lehet, meg úgy általában, a pénzhamisítás az átlagpolgárt nagyjából semennyire sem érinti.

Anonim

Kb. addig a pontig, amíg nem akarsz vele bármit is venni.

Aztán jönnek a hátrányok: az iszonyatos tranzakciós költségek, na meg az baromi nagy volatilitás se feltétlenül jó dolog.

[ Szerkesztve ]

DRM is theft

(#39) hcl válasza dabadab (#38) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

Ö, de a bankokat sokan nem szeretik :) A pénzhamisítás nem érint, de azért macera kifogni egy hamis pénzt...

A többi meg olyan, hogy honnan nézzük. Elég sokan fizetnek kriptóval, ettől függetlenül.

Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty

(#40) Dr. Romano válasza hcl (#39) üzenetére


Dr. Romano
veterán

Az az elég sokan eléggé relatív. Nyilván többen fizetnek kriptóval mint üres lekváros buktával.
A napi pénzköltéshez képest viszont mikroszkóppal kell keresni.

Ez....e...ee...ez egy.... ez egy FOTEL???

(#41) dabadab válasza hcl (#39) üzenetére


dabadab
titán

Ö, de a bankokat sokan nem szeretik :)

Ez egészen addig van így, amig meg nem ismerkednek az alternatívákkal :D

Elég sokan fizetnek kriptóval, ettől függetlenül.

Az mennyi is? A fizetési forgalom 0,00000000001%-a vagy valami hasonló?

[ Szerkesztve ]

DRM is theft

(#42) hcl válasza dabadab (#41) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

Annak ellenére is mindenki ügyeskedik :D

Az egész kriptopénz-dolog nem rég... nyilván nem úgy fog kezdődni, hogy holnaptól mindenki azzal fizet. És a forgalom 0,00000000001%-a is elég sok... meg ugye nőhet a jövőben. Ha kivesszük a bányászatba tolt energiát, akkor nem látom okát, hogy ne legyen kriptovaluta.

Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty

(#43) nemlehet válasza C0R0 (#16) üzenetére


nemlehet
őstag

Amiért a fintech is megy. Olcsóbb lehet jelentősen az átlag józsinak. Mondjuk nem a BTC-nél meg az ETH-nél mert ott már elég magasak a fee-k, de rengeteg finance token van amiknél nagyon olcsón lehet tranzakciókat bonyolítani pár másodperces átfutással. Plusz swappelni is sokkal olcsóbb, nem úgy mint a valutát ahol elég sokat veszíthetsz... Szóval ha esetleg az aktuális coinodat nem fogadják el ezredszázalékos költséggel tudsz swappelni olyanra amit igen, azt is instantban.

Magánembernek még esetleg ilyen blockchain alapú hitelesítés lehet érdekes, de erre még nem láttam tényleg életszerű projectet.

Nokia 3310->3410->3100->6500 Slide(RiP Nokia)->Acer Liquid Metal ->Xiaomi Hongmi-> Xiaomi Redmi Note 3

(#44) dabadab válasza hcl (#42) üzenetére


dabadab
titán

Ha kivesszük a bányászatba tolt energiát, akkor nem látom okát, hogy ne legyen kriptovaluta.

Csak hát azt nem nagyon lehet kivenni, mert az az egész alapját érintő probléma, méghozzá kifejezetten súlyos probléma.

DRM is theft

(#45) doeeg válasza hcl (#19) üzenetére


doeeg
senior tag

Pár éve egy pénzügyi projekten dolgoztam, lehet hogy hülyeséget írok mert akkor se és most se értek hozzá, akinek úgy szimpatikusabb kezelje úgy hogy kitaláltam a dolgot :) Szóval akivel dolgoztam mondta hogy van valami blockchain-re épülő komolyabb projektjük is, nem nagyon emlékszem hogy tranzakciókat, vagy szerződéseket akartak így hitelesíteni, talán Ethereum alapon ment volna. Na egyrészt elég komoly hely volt ez (nem mondhatom meg mert le kéne mindenkit lőnöm ;] ) de valahogy azóta se hallok ilyenről, pedig nem tegnap volt.

Másrészt, eléggé érdekelnének azok a tanulmányok, amik megbecsülnék a hatását, ha a banki tranzakciók / szerződések hitelessége csökkenne pár szintet amiatt, hogy mostantól pl. egy blockchain alapú hitelesítést tekintünk alapnak. Lehet hogy nem lenne őszinte a mosolyunk.

(#44) dabadab ++

[ Szerkesztve ]

"Life is short. Make sure you spend as much time as possible on the internet arguing with strangers about politics +cryptocurrency and virology."

(#46) Apollyon válasza dabadab (#44) üzenetére


Apollyon
Korrektor

Erre továbbra is tartom, hogy energia mindig lesz. Az mondjuk jót tenne a dolognak, ha nem szénégetéssel termelnék az áramot, hanem mondjuk atommal, vagy tokamakkal.
Az inkább nagyobb gond, hogy nem kapni hardvert, vagy ha igen, akkor elmebeteg áron.

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#47) hcl válasza dabadab (#44) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

Ja, ez a nagy baj vele. Amúgy ki lehetne, előre generálni azt a sok hasht, és akkor 1 gép megoldaná.

@doeeg : " de valahogy azóta se hallok ilyenről, pedig nem tegnap volt." Ja, de elég sok bank jelentett be, és akar használni ilyet. Megint csak nem megy ez gyorsan.
Csökkenne a szerződések hitelessége? Az a lényege, hogy nőnie kéne...

@Apollyon : OK, lehete megújulóval, de alapvetően azt a rengeteg számítási teljesítményt a nagy semmire toljuk.

[ Szerkesztve ]

Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty

(#48) doeeg válasza hcl (#47) üzenetére


doeeg
senior tag

"Csökkenne a szerződések hitelessége? Az a lényege, hogy nőnie kéne..."

OK rosszul fogalmaztam :) Úgy értem, hogy ha néhányan bevezetnének egy ilyet, el tudok képzelni egy olyan helyzetet, hogy aki nem vezette be, azokat onnantól kevésbé tekintik majd hitelesnek, vagy persze azt is hogy aki bevezette azt kiröhögik hogy hülye vagy, blockchain? De arra gondolok, hogy egyik esetben sem túl jó, ha a pénzügyi rendszer kvázi alapjai hiteltelenné vagy nevetség tárgyává válnak.

OK, persze, kellenek a fejlesztések, újdonságok, ismét a banki rendszereket nézve, hány helyen láttam már ilyen 80-as évekből maradt legacy megoldásokat (toldott foldott mainframek, ordenáré nyelveken írt kódok amihez senki nem mer/tud nyúlni), "mert az működik". Kell a megújulás, technológiailag, szemléletben stb.

De nekem (és ahogy itt is látom) sokaknak - jobban tetszene ha ez nem egy környezetszennyezéssel, a teljes szórakoztatóipar árainak manipulálásával, pénzügyi spekulációval (és hogy ne maradjon ki a klasszikus, az illegális tranzakciókkal) összefonódott valami lenne, amiről mindenképp be akarják bizonyítani hogy ez kell nekünk, mert már túl sokan túl sok pénzt és időt toltak bele.

[ Szerkesztve ]

"Life is short. Make sure you spend as much time as possible on the internet arguing with strangers about politics +cryptocurrency and virology."

(#50) hcl válasza doeeg (#48) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

Igen, ezt mondtam, hogy ezek lassú folyamatok.
Nekem is jobban tetszene, ha értelmesebben lehet megoldva, de hát a spekuláció a nagy úr. Ez is csak a jéghegy csúcsa, a társadalom alapjaival van gond.

Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty

Hirdetés

Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.