Hirdetés

2020. augusztus 14., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) oriic


oriic
(HÁZIGAZDA)

"A Konami már bejelentette, hogy Kojima nélkül is folytatják a Metal Gear játékokat. "

Metal Gear Pachinko. :( Ezzel elmondtam mindent. :(

Live-Die-Respawn

(#2) .LnB válasza oriic (#1) üzenetére


.LnB
(félisten)
LOGOUT blog

Két éven belül kiderül lesz e újabb AAA MGS cím.
De én még mindig jobban várnék egy Kojima magyarázatot arról, hogy mi volt itt a háttérben a fejlesztés során.

Homo Ludens ထ Sic Mundus Creatus Est ထ

(#3) Shinjike87 válasza .LnB (#2) üzenetére


Shinjike87
(tag)

SPOILER
Én inkább elfelejteném a sorozatot, ilyen óriási átverést, mint ez a csávó magyarázott mind Big Boss történetéről (miért lesz ő a főgonosz az MG1-2-ben), mint a játék sztorijának tökéletességéről... Köszönhetjük a Konaminak is igen, de arra nincs mentség, hogy ekkora mellébeszélés lesz sztori terén. Kb. kaptunk egy új szereplőt, ÉS nulla háttér információt a MGS széria történetének központi szereplőjéről... Ennek a játéknak olyat kellett volna ütnie a játékvilágba (főleg a sorozat szempontjából), hogy 9 évig mi is kómába kellett volna essünk...! Fujj...

[ Szerkesztve ]

(#4) LLKobe


LLKobe
(veterán)

Az írás tele van értelmetlen mondatokkal, de a lényegével egyetértek. Nem sok a Metal Gear szériához fogható alkotás van. A 4. rész kivételével mindet végigtoltam többször is, és hihetetlen élményt ad mind. Az új rész még várat magára, kevés időm van játszani, és a Witcher 3-mat még be akarom fejezni.

Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!

(#5) .LnB válasza Shinjike87 (#3) üzenetére


.LnB
(félisten)
LOGOUT blog

Szerintem az előző részek érdemeiből ez semmit nem vesz el. Egyszerűen az a baj, hogy ez a magyarázat így nem kerek. Azért is vallom azt, hogy félkész. Szerintem valahogy így tervezhette Kojima:

Spoiler: Quiet szél lezárása után következett volna a Liquid - Boss ellentét kibontása. És mivel Liquid az igazi Boss klónja/fia. Így egyszerűen arról van szó, hogy az igazi Boss sose lesz gonosz. Ezt alátámasztja a 4. rész temetős jelenete is.
A Zanzibár incidenst és egyébb gonoszságokat a Phantom boss csinálja. Épp ez maradt ki, hogy mi idézi elő a pálfordulást.

ll-kobe Elnézést az értelmetlen mondatokért.

[ Szerkesztve ]

Homo Ludens ထ Sic Mundus Creatus Est ထ

(#6) Shinjike87 válasza .LnB (#5) üzenetére


Shinjike87
(tag)

SPOILER
A sztori akkor sem felelt volna meg számomra, ha befejezi a Chapter 3-at, pont azért, mert a hasonmásáról szól az egész, nem ő róla. Akkor ebből a szempontból Outer Heaven-nel kellett volna foglalkoznia Kojimának és az igazi Big Boss-sal.

Nem ehhez szólva viszont, volt egy pont, ahol Venom hátbaveri Liquidet, hogy "Welcome to Outer Heaven". Igazából magyarázatot adhatna erre az, hogy teljesen "megkapta" Big Boss emlékeit, így ugye Outer Heaven az ő fejében ez a Diamond Dogs bázis, de nekem ez fura akkor is...

[ Szerkesztve ]

(#7) arelim


arelim
(tag)

kár, hogy nem készítési sorrendben játszottad végig. az msx-es játékokból lederiváltad volna, hogy az egész egy snake plissken koppintásnak indult, egyéni történettel. aztán az épp aktuális politikai helyzetet szépen beleszőtte kojima, és rakott hozzá egy árulásos/átverős twist sztorit, amiben senki sem az, akinek látszik. kb ennyi a sorozat receptje.

(ノಠ益ಠ)ノ彡┻━┻

(#8) .LnB válasza arelim (#7) üzenetére


.LnB
(félisten)
LOGOUT blog

Persze, minden történetet le lehet vezetni egy mondatos magyarázatban. De abszolút nem arrólv an szó amit írsz, hogy az éppen aktuális politika van beleszőve. Már csak azért sem mert egyik rész sem az akkori politikát tükrözi vissza. Az igaz, hogy össze van szőve a sztoriba sok valós esemény és fikció, de nem beszélhetünk aktuál politikáról.

Igen az kicsit baj, hogy nem megjelenési sorrendben játszottam végig. Ennek egyik fő oka, hogy a PS3-om kölcsönbe volt nálam.

Homo Ludens ထ Sic Mundus Creatus Est ထ

(#9) Cifu válasza .LnB (#8) üzenetére


Cifu
(nagyúr)

Bocsánat, de arelim egy egészen érdekes dologra mutatott rá: mindig aktuálpolitika is került a játékokba. Most hirtelen csak két példa így fejből:

MGS4: Amerikában nagy botrány lett a Blackwater zsoldos cég (PMC - Private Military Corporation) Iraki viselt dolgaival kapcsolatosan (a történet röviden: az USA politikai vezetése meghatározta mennyi katonát vezényelnek irakba, de ezen felül sok más feladatra nem katonákat, hanem kvázi zsoldosokat használtak, legyen szó logisztikáról, hírszerzésről, testőri feladatokról vagy akár bázisvédelemről, a Blackwater emberei pedig az iraki törvényeken felülállóan viselkedtek, és effektíve érinthetettlenek voltak). Az MGS4-ben ugyebár a zsoldosseregek alapvető témakör az egész történetre vetítve is.

MGS:GZ Ismét aktuálpolitika, hogy a Guantánamói öbölben lévő amerikai bázison tart fogva, és kínoz embereket Skull Face - tökéletes analógia az Afganisztánból és Irakból származó muszlim harcosok fogolytárbora és kihallgatói központja a Camp X-Ray-ben.

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

(#10) .LnB válasza Cifu (#9) üzenetére


.LnB
(félisten)
LOGOUT blog

Diamond Dogs, Liquid Strike Force, Zero Risk Security, Roughneck Raven, Rouge Coyote. Csak pár PMC a MGS szériából. És ugye a fő PMC az Outer Heaven, ami egészen a harmadik résztől The Boss-tól jelen van a sorozatban. Majd Zanzibar Land incidensben is. Szóval egészen a második részig visszanyúlik. Ami a 90-ben jelent meg. Szóval oké, a 4. rész megjelenésekor épp aktuális volt, de szerintem szó sincs arról, hogy Kojima ötlethiányban szenvedett ezért beemelte gyorsan a sztoriba.

A vallatásos felvetés pedig... Minden részben van vallatás (kb).

Nem azt mondom, hogy nincs benne aktuálpolitika, de a recept amit ő ír egy leegyszerűsített dolog. Szerintem a sztori ennél sokkal nagyobb.

[ Szerkesztve ]

Homo Ludens ထ Sic Mundus Creatus Est ထ

(#11) bullseye


bullseye
(addikt)

Azért legyünk őszinték, hiába lett volna akár rendes második, akár harmadik felvonás is, elég nehéz lett volna átmesélni a MG sorozatba a történetet, ahol ugye Big éppen az USA kormánynak dolgozik, és elküldi Solidot, (aki nem is tudja még, hogy a fia), hogy keresztülhúzza saját maga számításait. Annyit sikerült kikamuzni, hogy az MG1-ben nem is ő volt, hanem fantom, de már ez is erősen inog, + akkor is szemét lett az öreg valamilyen szinten (meg az MG2-ben pláne). Viszont Eli-vel kibékült és együtt dolgoztak Soliddal hármasban...

Szóval ehhez képest az, hogy BB most gonosz, vagy csak egyre extrémebb dolgokat tesz az álmai és az életben maradása kedvéért, az bakfitty. Az eredeti játékok annyira más időben, más stílusban készültek, hogy nem lehetett áthidalni a köztük és a MGS3-4 közötti BB különbségeket. Legalábbis még Kojimához képest is durva bullshitelés nélkül.

Nekem sokkal jobban fáj, hogy azt a két hetet nem tudták rádobni a végén, hogy a második rész ne legyen ilyen szánalmas, főleg a 46. küldetés (ami ráadásul megölte az egyik legjobb poént számomra). Ahogy az 51-ik is megoldható lett volna kis ráfordítással és kreativitással. + túltolták az open world reklámot, ami max. féligazság, + mikrotranzakció + port hülyeségek. Tulajdonképpen jobban jártak volna, ha a 31. küldetés után lezárják a történet, és a többi szál ingyenes DLC lesz. :)

'Micsoda nyűg" by Rest (FA Brotherhood) │ Szarkazmus valószínűsége: 70%

(#12) .LnB válasza bullseye (#11) üzenetére


.LnB
(félisten)
LOGOUT blog

Én el tudtam volna képzelni egy Big Boss - Phantom Snake (akár Zero közbenjárásával) közti konfligtust is. Ahol Phantom Snake BB nevében tesz rossz dolgokat. De igen, nehéz lett volna ezt összehozni. Viszont ezt vártuk. És nem, hogy összekötés nem lett belőle, hanem egy nagy űr maradt.

Homo Ludens ထ Sic Mundus Creatus Est ထ

(#13) Rage47


Rage47
(addikt)

Kéne még pár story DLC ide. :D

PS4 Slim / instagram.com/hurage

(#14) .LnB válasza Rage47 (#13) üzenetére


.LnB
(félisten)
LOGOUT blog

Lehetne pár. De a Konami már nyilatkozta, hogy nem lesz sztori DLC. Csak ilyen lópáncélos. :(((

Homo Ludens ထ Sic Mundus Creatus Est ထ

(#15) Backspace


Backspace
(tag)

Mint MGS szűz, mit ajánlotok, milyen sorrendben játszam végig a szériát?
Érdemes az első résztől kezdeni? PS3 és PC adott.

szerk.:
Találtam egy ilyet. Ha nem muszáj viszont, nem mennék vissza a PS1 korszakba. De ha erősen javallott, akkor no problem.

[ Szerkesztve ]

(#16) Cifu válasza Backspace (#15) üzenetére


Cifu
(nagyúr)

Ha az egész érdekel, akkor kronológiai sorrendben.
Ha nem vágyakozol a 20 évvel ezelőtti korszakba, akkor opció, hogy Youtube-on megtalálható videókat nézel játék helyett. (például itt van az MGS1).

[ Szerkesztve ]

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

(#17) Shinjike87 válasza Backspace (#15) üzenetére


Shinjike87
(tag)

Én szerintem meg megjelenési sorrendben. Sokkal többet tesz a játékélményhez az, hogy mindig szebb a látvány, és gördülékenyebb a játékmenet. Én összecsinálnám magam a Phantom Pain játékmenete után egy MGS1-es bukfenc-ugrás hülyeség láttán. :D

(#18) Rage47 válasza Cifu (#16) üzenetére


Rage47
(addikt)

ultragagyin néz ki ez :D én nem bírnám 4 órán keresztül ezt nézni

én személy szerint ugyanilyen sztori videóban végignézetm a Snake Eatert és a Peace Walkert és elég is előzményként.

amúgy gondoltak az új játékosokra. ezek nélkül is teljesen élvezhető, mert nagyon kevés utalás van a régi részekre. a Ground Zeroes alap sztem.

PS4 Slim / instagram.com/hurage

(#19) oriic válasza Cifu (#16) üzenetére


oriic
(HÁZIGAZDA)

Én viszont azt mondanám, hogy megjelenési sorrendben. Úgy érthetőbbek szerintem a különböző részek közötti utalások.

Live-Die-Respawn

(#20) .LnB válasza Backspace (#15) üzenetére


.LnB
(félisten)
LOGOUT blog

Megjelenési sorrendben. Én is úgy csinálnám most már.

Homo Ludens ထ Sic Mundus Creatus Est ထ

(#21) Shinjike87 válasza Rage47 (#18) üzenetére


Shinjike87
(tag)

Hát, akkor már inkább a Twin Snakes (aka HD edition :D ) movie, az valamiképp befogadóképesebb látványvilággal érkezett. :)

(#22) Rodi 4.80 válasza LLKobe (#4) üzenetére


Rodi 4.80
(senior tag)

A Witcher 3-at nem lehet befejezni, csak végigjátszani. :)

(#23) LLKobe válasza Rodi 4.80 (#22) üzenetére


LLKobe
(veterán)

:D

Amúgy MGS-hoz visszatérve, nekem a Snake Eater a kedvencem. PC-n emulátorral faxa grafikával ki lehet pörgetni gond nélkül.

Ha valakit érdekel az emu beállítás csak szóljon!

[ Szerkesztve ]

Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!

(#24) Shinjike87 válasza LLKobe (#23) üzenetére


Shinjike87
(tag)

Élnék a lehetőséggel. Jobb lenne a Subsistence verziót lenyomni a választható kameranézet miatt. Ha ez neked előre mentett, akkor kérném szépen, mert egy jól működő emulátorom nem volt egész életemben (legutóbb a Dolphin szarral szenvedtem a RE Zero miatt, de mindig "dolphin.exe váratlanul leállt"). De csak ha nem fél óra legépelni. :D

(#25) LLKobe válasza Shinjike87 (#24) üzenetére


LLKobe
(veterán)

Én nemtom melyik verziót toltam. PS2 emulátorral hibátlanul megy, bár egy jobbféle gamepad nem árt ha van.

PS2 verzióhoz képest sokkal jobb a grafika is, mert az emulátor felskálázza, és egy közepes gépen fix 60 fps-el végig lehet tolni.

Este feltöltöm valahova a bekonfigolt emulátort, és adok linket.

Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!

(#26) Rodi 4.80 válasza LLKobe (#23) üzenetére


Rodi 4.80
(senior tag)

Próbáltam már ps emulátort, de nagyon szaggatottan ment.

(#27) Shinjike87 válasza LLKobe (#25) üzenetére


Shinjike87
(tag)

Köszönöm, nagyra értékelem! :)

(#28) LLKobe


LLKobe
(veterán)

(#26) ethernith: Valszeg nem volt rendesen beállítva, vagy gyenge hozzá a géped, bár nem kell túl combos darab.

(#27) Shinjike87: No problem, este linkelem.

Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!

(#29) sting2 válasza LLKobe (#28) üzenetére


sting2
(őstag)

jöhet, ez engem is érdekel.
:R

Sound & Vision : Marantz- Sony - Playstation - XOX

(#30) LLKobe


LLKobe
(veterán)

Hali!

Feltöltöttem, INNEN tudjátok letölteni.

Elvileg minden beállítás benne van, csak az ISO-t kell betallózni és mehet. Kérdés esetén szóljatok.

Én a sima Snake Eater-t toltam, nem a subsistence-t.
Asszem a mentéseim benne maradtak, az bónusz:D

[ Szerkesztve ]

Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!

(#31) Rodi 4.80 válasza LLKobe (#28) üzenetére


Rodi 4.80
(senior tag)

Nem tudom hogy gyenge-e, az MGS 5 maximum grafikán megy 1920x1080-on. :)
Nem tudom hogyan kell beállítani az emulátort.

(#32) Rodi 4.80 válasza LLKobe (#30) üzenetére


Rodi 4.80
(senior tag)

Működik, köszi! Megoldottam hogy X360 kontrollerrel is tudjak játszani vele.

(#33) csiki_92


csiki_92
(aktív tag)

SPOILER veszély!

Lehet, hogy buta kérdés, de azért felteszem. :D A Ground Zeroes-ban is Venom Snake-t irányítjuk, igaz? És ha csak ezután "csinálják meg" Big Boss klónra a kórházban, akkor miért tökéletes hasonmása már előtte is Big Boss-nak (gondolok itt a jobb szemén lévő szemkötőre például)?

[ Szerkesztve ]

(#34) oriic válasza csiki_92 (#33) üzenetére


oriic
(HÁZIGAZDA)

SPOILER SPOILER SPOILER

"A Ground Zeroes-ban is Venom Snake-t irányítjuk, igaz?"

Nem, az igazi Big Boss-t.

SPOILER SPOILER SPOILER

Live-Die-Respawn

(#35) Shinjike87 válasza LLKobe (#30) üzenetére


Shinjike87
(tag)

Nagyon köszönöm a fáradozásodat! :)
Ki is próbálom hamarosan! :)

(#36) electrodoki válasza Shinjike87 (#35) üzenetére


electrodoki
(aktív tag)

Szóra sem érdemes játék lett.. ENNYI!

"A lét határozza meg a tudatot! Ha megiszom a lét, elszáll a tudat!" /Hofi Géza/

(#37) belan


belan
(őstag)

Szemét világban élünk. ahol a pénz az úr ennyi mgs1,2,3,4 imádtam őket ,holnap szerzem meg mgs5 meg kell szereznem ,de csalódás lesz biztos ,de mgs fan vagyok ,de ritka jó játék ,witcher 3 az nagyon jó lett ,egyre ritkább a jó game . sandboxot meg minek kell erőltetni ennyire .De nagy kár hogy mg5 nem lett olyan mint a régi mgs széria

[ Szerkesztve ]

Xbox One X gears 5 limited edition,Ps4 Pro glacier white LG OLED 65C9.Best games Last of us. Metal Gear Solid 1,2,3,4.

(#38) Shinjike87 válasza belan (#37) üzenetére


Shinjike87
(tag)

Nem az open-world dolog a lényeg. Hanem a sztori rossz irányba vett útja. De ezt már megbeszéltük...

(#39) belan válasza Shinjike87 (#38) üzenetére


belan
(őstag)

értem de én gta5 is elaludtam ,mad max nél is :DDD mást akkor nem is mondok ,de ez sandbox stílus nem tesz jót minden játéknak

Xbox One X gears 5 limited edition,Ps4 Pro glacier white LG OLED 65C9.Best games Last of us. Metal Gear Solid 1,2,3,4.

(#40) Shinjike87 válasza belan (#39) üzenetére


Shinjike87
(tag)

Akkor veled van a baj. :D

(#41) belan válasza Shinjike87 (#40) üzenetére


belan
(őstag)

nem hiszem inkább történetre gyúrtak volna rá ,nem arra 41 küldetés is ugyan az mint a 35 csak más köntösbe csomagolva nem az lényeg 50 órát játssz ,hanem az hogy élvezd a játék minden percét ,még ha 15 ,20 óra is csak

[ Szerkesztve ]

Xbox One X gears 5 limited edition,Ps4 Pro glacier white LG OLED 65C9.Best games Last of us. Metal Gear Solid 1,2,3,4.

(#42) Shinjike87 válasza belan (#41) üzenetére


Shinjike87
(tag)

Ja, és ráadásul milyen kibaszott nehezek már, amikor nehezítve vannak ugyanazok. Tiszta idegőrlő, főleg az egy lövéstől kinyiffanok Quiet küldetés, ahol persze egy lövésem kb. élete 5%-át veszi le. Van annak valami értelme, vagy plusz cutscene, ha ezeket is megcsinálom, vagy useless? :D

[ Szerkesztve ]

(#43) .LnB válasza Shinjike87 (#42) üzenetére


.LnB
(félisten)
LOGOUT blog

Quiet ellen: [link] 5perces megoldás.

Egyetlen nehéz küldetés volt szerintem a játékban az is a vége fele. Quiet féle utolsó misszió. De az is meg lehet pofon egyszerűen csinálni.

[ Szerkesztve ]

Homo Ludens ထ Sic Mundus Creatus Est ထ

(#44) Rage47 válasza .LnB (#43) üzenetére


Rage47
(addikt)

Ez a nehezített küldinél már nem működik :) Elugrik alóla.

Amúgy azután kapsz egy új Quiet skint, ennyi az értelme.

PS4 Slim / instagram.com/hurage

(#45) .LnB válasza Rage47 (#44) üzenetére


.LnB
(félisten)
LOGOUT blog

Ja, azt nem tudtam, hogy a Quiet-es küldetést is nehezítve játssza már. Figyelmetlen voltam, bocsi. Akkor nem szótam. :)

[ Szerkesztve ]

Homo Ludens ထ Sic Mundus Creatus Est ထ

(#46) Rage47 válasza .LnB (#45) üzenetére


Rage47
(addikt)

No prob.
Amúgy úgy megörültem annak a trükknek, amit korábban írtál. Gondoltam most majd kipróbálom a nehezített küldinél. Erre nem jött be :D:D

PS4 Slim / instagram.com/hurage

(#47) .LnB válasza Rage47 (#46) üzenetére


.LnB
(félisten)
LOGOUT blog

Az de szívás :D Mondjuk én a nehezítettnek nem álltam neki. De biztos ezzel próbálkoztam volna. Tuti idegbajt kaptam volna mikor rájövök, hogy nem működik, és most szenvedhetek vele órákig :D

Homo Ludens ထ Sic Mundus Creatus Est ထ

(#48) Shinjike87 válasza .LnB (#47) üzenetére


Shinjike87
(tag)

Jaja, én is, telibelövöm, lemegy az életéből egy milliméter. Ok, ez nem megoldás, nyomom a supportot a fejére, már mosolyodom elfele a leszámolásnál, távcsővel már közelítettem is, h röhögjek rajta, ám az utolsó mp-ben elugrik. Na a kontrollert elhajítottam mérgemben... :D

A következő az lesz, hogy lehívok egy páncélkocsit, vagy tankot vehicle supportban, na azt lődd át, te mocsok. :D Otthon ki is próbálom.

[ Szerkesztve ]

(#49) Rage47 válasza Shinjike87 (#48) üzenetére


Rage47
(addikt)

én kb. 9 stealth camo-t használtam el, mivel úgy nem lát, és így le lehet lőni, ennyi

PS4 Slim / instagram.com/hurage

(#50) Shinjike87 válasza Rage47 (#49) üzenetére


Shinjike87
(tag)

Én bekértem egy tankot, 5 perc volt a harc. :D

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.