Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Viktor81
senior tag
-
Serricon
senior tag
Bizony a szelektálás a legfontosabb, kis mennyiségű fontos adatnál egy alap felhő tár havi párszáz forint, és megvan az offsite backup, ami bárhonnan elérhető. Nálam a Syno NAS felhőbe szinkronizál, valamint éjjelente automata backup a másik vinyóra.
Nem fontos anyagokat régebbi kimaradt vinyókon Raid0 köteteken tárolom, hogy használható sebességet és méretet érjek el velük. Pont nemrég vesztettem el 4TB adatot egy raid0-ról, de mivel csak olyat tárolok rajta, amiről tudom hogy nem ér veszteség ha eltűnik, nem lettem szívbajos, beraktam egy új diszket és új kötet, amiből az egyik igaz smart hibás, de amíg működik nem izgat, gari már rég nincs rá. Ha az is elhalálozik akkor viszont elgondolkozok egy ilyen nagyobb diszken, kevesebb fogyasztás, hang, vibráció, sok gari.
Érdekes, hogy az újabb darabok gari idő után sorra hullanak, míg azok a fránya régi 500-as WD vinyók az istenért sem akarnak tönkremenni, lehet hogy azokból még nem spórolták ki az anyagot?
-
Serricon
senior tag
Természetesen minden titkosított archívumokban megy fel.
(#58) gerii:
Gyors a net, ha újra meg kell nézni valamit, leszedem újra.(#60) Viktor81:
Átmeneti tárolás.. tudod hogy van ez, leszedjük, megnézzük, töröljük..
Minden más gépben SSD van, viszont a régi HDD-ket nem fogom kidobni amíg működnek, nem kritikus tárolási feladatokra tökéletesen megfelelnek.
Félreértetted ezek szerint, a raid0 természetesen nem backup célokra van, hanem átmeneti adatok tárolására, minden ami backup azt a NAS kezeli.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bontatlan WD Black 2TB SSD Gen4x4 SN770
- Új Blueendless 2 lemezes RAID ház, Foxpost az árban
- Új bontatlan Sandisk Ultra 3d SSD 4TB és Samsung 2.5 870 Evo 500GB SATA3 + Sandisk Extreme Portable
- Crucial P3 Plus 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - Eladó! 39.000.-
- SAMSUNG 4TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- WD Gold 18TB 3.5" 7200rpm 256MB SATA GARANCIÁLIS
- Sata III vezérlő 2 , 4 , 6 port , Sata III + IDE vezérlőkártya, PCI-e riser kártya
- ORICO M2P2-C3-C NVME M.2 SSD Duplicator Klónozó olvasó állomás
- Adata Legend 710 1TB GARANCIÁS!
- HP ProLiant DL ML Gen8 Gen9 Gen10 SFF 2.5" SAS SATA HDD SSD Caddy tray keret tálca 651687-001
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest