Hirdetés

2024. július 8., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#40201) fordfairlane válasza Sárpac (#40200) üzenetére


fordfairlane
veterán

Olcsóbb volt. 1990-től 2004-ig reálértéken kétszeresére nőttek a jegyárak.

[link]

x gon' give it to ya

(#40202) lajafix válasza Budaházy (#40192) üzenetére


lajafix
addikt

tömény marhaság. Nem kellene a turáni átokról lejönni? az a baj ezzel a szétqrt országgal, hogy itt akkor érzik jól magukat az emberek ha találnak maguknak ellenfelet:
magyar - cigány
gazdag - szegény
pest - vidék
állami alk - magánszférás alkalmazott
vállalkozó - segélyes

meg ami kimaradt és párosítandó: zsidó, tót, román, bmws, gyalogos, kamionos, autós, adócsaló, láblógató, fiskális, komcsi, náci, fasiszta, moderátor, fanatikus tag:), boros, sörö, szadeszos, maszopos, fideszes, madöfös, csurkista, trapista, jobbikos etc....

[ Szerkesztve ]

Rock'n Roll

(#40203) fordfairlane válasza lajafix (#40202) üzenetére


fordfairlane
veterán

fiskális - monetáris :D

x gon' give it to ya

(#40204) MaUser válasza fordfairlane (#40203) üzenetére


MaUser
addikt

bruttóm - nettóm (bocs, nem lehetett kihagyni...)

''A file-cserélés öli meg a filmipart? Inkább a filmipar öli meg a file-cserélést. 2 hónapja nincsen semmi értelmes film, amit érdemes lenne letölteni...''

(#40205) Róth válasza fordfairlane (#40201) üzenetére


Róth
aktív tag

A 70-es évek végéig, de lehet, hogy a 80-as évek elején is 1 ft volt a metró díja (korlátlan használat mellett). Ha azt vesszük, hogy egy szimpla fizetés 3 ezer ft volt a 70-es évek végén és 4-5 ezer a 80-as évek elején, akkor már más a kép.
A 3-4 ezer metrójegyet ma 540-720 ezer forintért lehet megvenni....
Ha a jelenre 150 rugó nettó átlagfizetést veszünk alapul, akkor 30-40 ft-ba kéne kerülnie a metrójegynek, és akkor lenne pariban a régivel.

[ Szerkesztve ]

Tiit, tiit, tibadam, tibadam!

(#40206) lúzer válasza Budaházy (#40196) üzenetére


lúzer
veterán

1 Ft volt a jegy.
Akkor választás elé kerültek, mivel a terjesztés, nyomtatás stb. elvitte a pénzt:
vagy ingyenes lesz, vagy dupla.
tudjuk hogy döntöttek: 2 ft lett a jegy

MO. RIP. - az utolsó kapcsolja le a villanyt.

(#40207) lúzer válasza lajafix (#40172) üzenetére


lúzer
veterán

postás felváltotta volna:
nesze bammeg 2 db 27.000 forintos :))

MO. RIP. - az utolsó kapcsolja le a villanyt.

(#40208) lúzer válasza Róth (#40127) üzenetére


lúzer
veterán

jó meglátás :C :C

ezzel zsaroljuk a nyugatot, úgy járnak mint olasz a románnal ;]
nyomjátok a zsét imperilista kcsgk :P

MO. RIP. - az utolsó kapcsolja le a villanyt.

(#40209) virkir válasza Budaházy (#40194) üzenetére


virkir
veterán

Azért néha tud mosolyt csalni az arcomra ez a topik is.

"Nekem papírom van róla, hogy értek hozzá" by Glenda

(#40210) lajafix


lajafix
addikt

tessék már megtanulni, hogy az átkos/szocializmus/kommunizmus ár és érték viszonyai nem költség és munka alapon voltak meghatározva....

kádár népe, túl kellene már lépni...

[ Módosította: Foglalt név ]

Rock'n Roll

(#40211) fordfairlane válasza Róth (#40205) üzenetére


fordfairlane
veterán

Lehetséges, hogy ilyen olcsó volt akkoriban, de nem tudom, hogy ez a vidék rovására volt-e ilyen olcsó, a Volán és a Máv akkori áraira egyáltalán nem emlékszem, vagy egyszerűen ilyen nagy részt tett ki az állami támogatás minden tömegközlekedési eszköznél. Mindenesetre olyan soha nem volt, hogy ne kellett volna fizetni érte.

x gon' give it to ya

(#40212) lajafix válasza fordfairlane (#40211) üzenetére


lajafix
addikt

és amit fizetni kellet az sem volt tényleges költség alapú. Egyszerűen nem lehet összehasonlítani egy üvegbúrás szocializmus, és egy szabad piacgazdaság, a kapitalizmus viszonyait. (azaz lehet, csak ennél jóval részletesebben)

Rock'n Roll

(#40213) lúzer válasza lajafix (#40212) üzenetére


lúzer
veterán

De az a gond, hogy mindkettőből a sz.rt élvezzük.

MO. RIP. - az utolsó kapcsolja le a villanyt.

(#40214) Flashcash


Flashcash
Közösségépítő

A többiek állva hagyták Magyarországot

A régiós országok közben elszaladtak mellettünk, Szlovákiában januártól már euróval lehet fizetni, a napokban megérkezett az első eurószállítmány északi szomszédunkhoz, Csehország szinte bármikor beléphet, Lengyelországban pedig az ősszel Donald Tusk miniszterelnök közölte: már 2011-ben jöhetne a zloty helyett az euró. Ez a terv túl ambiciózusnak találtatott, ezért most 2012-es bevezetéssel számol Varsó.

Közben Magyarországon nem történt sok haladás. A nagy ellátórendszerek reformja várat magára, ezek nélkül pedig nagyon nehéz lesz stabilizálni a gazdaságot, ami elengedhetetlenül szükséges az euróhoz. Simor András jegybankelnök hétfőn a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének rendezvényén ezzel összhangban azt nyilatkozta: politikai döntés volt, hogy a kiigazítást a gazdaságra terhelték adónöveléssel és a beruházások visszafogásával, nem pedig a szociális rendszerre.

(#40215) Róth


Róth
aktív tag

Lacházi ügy:

- Ezen a héten még nem lesz olyan előrelépés az ügyben, amit közölhetnénk. ..................– mondta el a Borsnak Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Tiit, tiit, tibadam, tibadam!

(#40217) lajafix válasza Flashcash (#40214) üzenetére


lajafix
addikt

közben hülyéink szakértenek
a fidesz próbálja ledolgozni a közvéleményben meglevő előnyét, nehogy kormányoznia kelljen 2010től, keres magának újabb ellenfelet a jegybankban...

Rock'n Roll

(#40218) Róth válasza lajafix (#40217) üzenetére


Róth
aktív tag

Az imf-hitel után nincs is sok esélye a kormányzásra.

Tiit, tiit, tibadam, tibadam!

(#40219) lajafix válasza Róth (#40218) üzenetére


lajafix
addikt

Rock'n Roll

(#40220) katt777 válasza lajafix (#40217) üzenetére


katt777
félisten

Kár, hogy a 2 oldalt uazok mozgatják, így tök mindegy, ki lesz látszólag hatalmon, a vérszívók uazok maradnak. A színházzal persze lehet hülyíteni a népet, de erősen el kéne már tűnődni azon, hogy ha 20 év alatt már mindegyik párt volt hatalmon, akkor vajon miért mindig ugyanazok gazdagodnak, és miért mindig a dolgozók lesznek szegényebbek...
Persze úgy ált. hiú ábránd gondolkodást várni rabszolgáktól, mert vegetatív létezésük determinált. :(((

Funkcionális analfabéták kíméljenek!

(#40221) glutamin válasza lajafix (#40210) üzenetére


glutamin
őstag

Valóban nincs értelme összehasonlítani a mai viszonyokkal. Minden jóval olcsóbvb volt, de afizetés is inkább játékpnz kategória volt. talán mivel mindenki aránylag csóró volt, ezért nem szúrt a másik szemét annyira, hogy wartburg helyett ladával jár. Nem voltak ekkra társadalmi különbségek.

„When you have money in hand, only you forget who are you. But when you do not have any money in your hand, the whole world forget who you are. It's life.“

(#40222) lajafix válasza glutamin (#40221) üzenetére


lajafix
addikt

erre jó a vasfüggöny. :)

kat777: nem hiszek a közös szálban, valamint az is bizonyított hogy a melós más elvonást kapott az egyes kormányzati periódusokban.

[ Szerkesztve ]

Rock'n Roll

(#40223) katt777 válasza lajafix (#40222) üzenetére


katt777
félisten

Ez nem hit kérdése. Egy kormányzati perióduson belül is változnak az elvonások, mert mindig onnan vonnak el, ahonnan lehet. De azért nézz utána, hány "régi" pártfunkciból lett gazdag üzletember van a pártok mögött, és a legtöbb egyformán támogatja mindegyiket, hogy mindig a maximális koncot nyúlhassák le. Ezért nem lesz semmi jobb, hiába emelik az égig az adókat, mert az adó+X pénz is ugyanazokba a zsebekbe folyik be, amely képletben X bármekkora pénzösszeget jelölhet. Nézd csak meg, azokhoz mennek a támogatások is, akik a legnagyobb lenyúlásokat elkövették. :DDD Véletlenül sem az emberekhez, akiknek a pénzét lopják (naná, nem azért lopják, hogy bármit is visszaadjanak belőle :D ).

Nem volt nehéz megjósolni a válságot (mesélhetnének erről azok, akik kinevettek a "hülyeségeimért", most meg győzik belátni, hogy igazam volt), mert előre tervezett (a nemzetközi nagy lenyúlások, és egyebek miatt szükségessé vált a jóléti kiadások leépítése, ami önmagában lázongásokat eredményezne, "megmagyarázva" viszont nem), így kiszámítható volt (csak az idiótákat érte meglepetésként, ami a világméretű rácsodálkozás láttán nem fest túl jó képet az emberiség általános IQ-járól :DDD ), valamint a hazai reakciókat is. (De legalább az előrelátásnak köszönhetően olcsón tudtam PC-t fejleszteni.) Megmondtam azt is, hogy azért vetetik fel az emberekkel a devizakölcsönöket, hogy ha már nem tudnak több pénzt lenyúlni, leértékeljék a Ft-ot, és így még nagyobb bevételhez jussanak, miközben a saját, Svájcba és egyéb helyekre kimentett vagyonuk értéke alaposan megnövekszik, ergo sokkal nagyobb összegeket lehet itthon néphülyítésre és titkosszolgálatokra fordítani (mert már rég nem a meggazdagodásukról, hanem a hatalomról van szó). Mindemellett az is tudható volt, hogy a Ft erősödésével a felvitt árak nem fognak lecsökkenni, ahogy ez az üzemanyagok árcsökkenésénél is megmutatkozik, tehát a járulékos haszon még magasabb lesz.

Azért ne feledjük, hogy egyetlen "személy" képes akkora Ft-mennyiséget a piacra dobni, hogy az így lenyomja az árfolyamot, az pedig az MNB (persze nem feltétlenül saját kézből, mert az túlságosan feltűnő lenne). (Senki nem spájzol Ft-ba a nemzetközi pénzpiacon.) Aztán persze lehet erre hivatkozva is gazdaságilag értelmetlen, bizonyos érdekkörök számára viszont rendkívül hasznos pénzpolitikai döntéseket hozni.

[ Szerkesztve ]

Funkcionális analfabéták kíméljenek!

(#40224) lajafix válasza katt777 (#40223) üzenetére


lajafix
addikt

márpedig amit itt előadsz, az sajnos csak a hiten alapul, de a francnak van kedve veled vitázni, lásd a vagy 2 hónapja lefolytatott processzor vitánk a 8?00 processzor gazdaságossága kapcsán.

Rock'n Roll

(#40225) ollie válasza Budaházy (#40192) üzenetére


ollie
MODERÁTOR

Tájékozatlanságból eredő rosszindulat. Elég rossz párosítás. :)

***

(#40226) lajafix


lajafix
addikt

egy teljesen hülye cigány vezető
így nem lesz könnyű lebontani a cigányságról kialakult élősködő képet. :(

Rock'n Roll

(#40227) glutamin válasza lajafix (#40226) üzenetére


glutamin
őstag

A segély az bezzeg kéne. Első szó lesz lassan amit megtanul a gyerek: segíly.

Ezek még ténylegh azt hiszik, hogy az csak úgy folyik valami csövön? Rendet kéne már tenni a fejekben.

Előszöra cigánytelepek felszámolása kellene, aztán meg művészeti központ. Valami prioritást kéne először csinálni nem?

[ Szerkesztve ]

„When you have money in hand, only you forget who are you. But when you do not have any money in your hand, the whole world forget who you are. It's life.“

(#40228) Templ@r válasza Budaházy (#40196) üzenetére


Templ@r
tag

Hol? Még "rendszerváltás" előtt sem volt ingyen, Legalábbis én 88-ban bérlettel mentem az SZKI-ba.

[VeNY]-=SoG=-Templar by BF2; [VeNY]Templar75 by BC2

(#40229) katt777 válasza lajafix (#40224) üzenetére


katt777
félisten

Ez még csak véletlenül sem hiten, hanem a gazdasági folyamatok pontos elemzésén alapul. Persze nem feltétlenül veszek figyelembe dogmákat és hazugságokat, amelyeket éppen az emberek megtévesztésére találtak ki.

Az E8xxx procik most is a leggazdaságosabbak, mert relatív drágaságuk mellett keveset fogyasztanak, erősek, és akár még 2 évig is bőven jók lesznek mindenre.

Funkcionális analfabéták kíméljenek!

(#40230) lajafix válasza katt777 (#40229) üzenetére


lajafix
addikt

ó, közkincsé tennéd ezt a pontos elemzést? Mindig szeretek újat tanulni.

Rock'n Roll

(#40231) katt777 válasza lajafix (#40230) üzenetére


katt777
félisten

Hát, tanulj szociológiát, pszichológiát, politikát, közgazdaságtant és történelmet pár évig (különös tekintettel a hatalom és a neki kiszolgáltatottak viszonyára bármely téren), én itt most nem fogok nekiállni levezetéseknek. Azt már évekkel ezelőtt meguntam, hogy érvekre mások dogmákkal válaszoljanak (és aki igazi tanulás helyett csak diplomát szerzett egy egyetemen, annak a véleménye kb. annyit ér, mint egy hívőé az evolúcióról, mert az agyát ugyanúgy kondicionálták), hogy én ezért és ezért tévedek (aztán idővel kiderül, hogy mégsem), így a vitára elpocsékolandó időt mindig inkább további tanulásra fordítom, hiszen engem igazol majd az idő. De a holisztikus látásmódot 1000 év tanulás sem képes pótolni, ha valaki nem bír vele.
Tudom, azt is furcsának találják, hogy már rég nem akarok az igazamról senkit meggyőzni, de ilyesmire csak azoknak van szükségük, akik tévednek. Engem igazolnak a tények, a hivatalos, bizonyos érdekköröknek nyilvánvalóan lekötelezett (hiszen fizetést kapnak valahonnan) "szakértőket" meg minősítik a tévedéseik, és részemről mindenki olyan téveszmék alapján szemléli a világot, amilyenek alapján jónak látja. :R Én csak megírom az én véleményemet, és pár hét/hónap/év múlva jót röhögök azokon, akik anno azt bizonygatták, mekkorát tévedek. ;]

Funkcionális analfabéták kíméljenek!

(#40232) Budaházy válasza virkir (#40209) üzenetére


Budaházy
aktív tag

Nekem is!

Értem én, hogy NON-STOP de mikor nyit?

(#40233) Budaházy válasza Róth (#40205) üzenetére


Budaházy
aktív tag

még a végén kiderül hogy ha nem is volt ingyen, de azért majdnem ingyen volt
:)) :)) :))

Értem én, hogy NON-STOP de mikor nyit?

(#40234) Budaházy válasza lajafix (#40212) üzenetére


Budaházy
aktív tag

Kedves lajafix!

Tök mindegy. Nekünk itt vidéken akkor sem igazán jutott semmi extra meg most sem. pl. vidéken nem épül metró... ;]

Mindenért fizetni kellett és kell is.
Falun meg pláne.

Értem én, hogy NON-STOP de mikor nyit?

(#40235) Budaházy válasza glutamin (#40227) üzenetére


Budaházy
aktív tag

nem, elöször egy téglagyár kéne - ahol dolgoznának
aztán lehetne fantáziálni a többiről

Értem én, hogy NON-STOP de mikor nyit?

(#40236) lajafix válasza Budaházy (#40234) üzenetére


lajafix
addikt

megsúgok egy titkot: minden értelmes helyen a kapacitást a szükséges igényekhez, a várható utasszámhoz szokták igazítani. Hova kell metró vidéken? (az m4 is felesleges, földalatti villamos kurva sokért)

Rock'n Roll

(#40237) lajafix válasza katt777 (#40231) üzenetére


lajafix
addikt

ennyi mondatban le is vezethetted volna, csak hát nincs mit és nincs mivel. De a fennhéjázós mellébeszélés megy. lol vagy öreg, minden kocsmában van 10 alkesz aki ugyanerre -alkotni egy saját világképet sok tanulás helyett- képes.

[ Szerkesztve ]

Rock'n Roll

(#40238) glutamin válasza Budaházy (#40235) üzenetére


glutamin
őstag

Bírom az ilyen roma vezetők megnyilatkozásait, hogy: a fizikai melót Magyarországon éhbérrel honorálják, és ezért inkbb külföldön dolgoznánka a magyar romák. Szegény hülye magyarok mg tán jókedvökből dolgoznak ennyiért. Azért ez elég szánalmas megnyilatkozás, hogy kevés a zs és ezért inkébb nem dolgozunk hanem inkább segély. Nekem ez jött le a cikkből. Felzárkóztani pedig csak olyan embret lehet, aki maga is hajlandó 2 szál szalmaszálat keresztbe tenni.

„When you have money in hand, only you forget who are you. But when you do not have any money in your hand, the whole world forget who you are. It's life.“

(#40239) lajafix válasza glutamin (#40238) üzenetére


lajafix
addikt

ez is külön jó, adjon az ország egy csomó pénzt azért, hogy egyszer talán külföldön dolgozzanak...

Rock'n Roll

(#40240) fordfairlane válasza katt777 (#40231) üzenetére


fordfairlane
veterán

...én itt most nem fogok nekiállni levezetéseknek.

Na látod, mi is évekkel ezelőtt beleuntunk az érvelésbe, úgyhogy nem hisszük el. Ja, és természetesen mi is nagyon műveltek vagyunk, értünk a fentebb felsorolt dolgokhoz, de leginkább mindenhez, bennfentesek is vagyunk, lényeglátóak is vagyunk, okosak is vagyunk, és mi is tudjuk, mi fog történni a jövőben, de ez magától értetődik. Zéró érvelés és nagy mellény után pedig ne várd el, hogy érdekeljen minket a "mindegyformák" politikai tucatközhely.

[ Szerkesztve ]

x gon' give it to ya

(#40242) lajafix válasza Flashcash (#40241) üzenetére


lajafix
addikt

+ a németek jövőre 4% mínuszt sem tartanak lehetetlennek náluk.

Rock'n Roll

(#40243) Róth válasza lajafix (#40239) üzenetére


Róth
aktív tag

Megéri, viszik a jó hírünket :))

Tiit, tiit, tibadam, tibadam!

(#40244) katt777 válasza lajafix (#40237) üzenetére


katt777
félisten

Az ilyen megszólalások mulattatnak a legjobban... :P lol
Ha egy icipicit is értenél ahhoz, amiről beszélsz, tudnád, hogy lehetetlen levezetni pár mondatban.

fordfairlane: Nem is vártam, és nem is érdekelt soha sem az ostobák (akik 20 év alatt sem vették észre, hogy mi folyik a fejük felett), sem a fizetettek véleménye.

Gondolom, sosem néztetek utána, mely pártokat kik és miképp pénzelik (vagy hogy miképpen tudnak olajozottan együttműködni bármilyen ügyben, amelyből hasznuk van), de ez fárasztó is lenne, nem igaz? Vagy utánanéztek, mi hogy működik, vagy elvagytok valamelyik birkanyájban, vadul bégetve. ;]

[ Szerkesztve ]

Funkcionális analfabéták kíméljenek!

(#40245) Flashcash válasza lajafix (#40242) üzenetére


Flashcash
Közösségépítő

(#40246) fordfairlane válasza katt777 (#40244) üzenetére


fordfairlane
veterán

Fejezd már be légyszi, már nekem égő, ahogy próbálod a semmivel bizonygatni a marha nagy hozzáértésedet. NA, akkor halljuk, ki pénzelik, okostojás.

[ Szerkesztve ]

x gon' give it to ya

(#40247) lajafix válasza Flashcash (#40245) üzenetére


lajafix
addikt

más topikokban 500 milliárdos bevételkiesést számolnak a várható 5%os gdp csökkenéshez, míg a pm 1% csökkenéssel számol csak. nem lesz itt semmi csak szopás. (már meg is jelent kat777 nicken az első jele... :) )

[ Szerkesztve ]

Rock'n Roll

(#40248) Budaházy válasza lajafix (#40247) üzenetére


Budaházy
aktív tag

ne bántsd már légyszi

egyébként államcsőd lesz, ez már több mint 50%ban sanszos
hitelt nem ad nekünk már senki, max 25%-os kamatra

tényleg, írok veresnek h ha minden kötél szakad vegyen fel az ország provident hitelt :DDD

Értem én, hogy NON-STOP de mikor nyit?

(#40249) N4r4ncs


N4r4ncs
aktív tag

Úgy látszik, ma ismét zuhan minden.[link]

Mátyással együtt az igazság is meghalt

(#40250) lajafix válasza lajafix (#40247) üzenetére


lajafix
addikt

matek:
1% GDP az olyan 270 milliárd
5% GDP 1350 milliárd
Az állam elvon 44% kb, az 594 milliárd. Na ennyi nem jön be ha - az előjel.
lesz helye az imf kölcsönnek.

Rock'n Roll

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.