Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
Aktív témák
-
glutamin
őstag
Persze, védjük csak őket! De akkor álljon minden sarkon egy rendőr az ilyen romatanyákon, ha ennyire szar a közbiztonság. Én nem kívánom senkinek, hogy érzelmektől vezérelve mindenkit verjünk csakmert roma, de a mostani állapot sem az igazi. És retorzió meg nulla.
Alapvetően másképp gondolkodnak aromák, más értékrend stb. Ebből adódnak a gondok.
„When you have money in hand, only you forget who are you. But when you do not have any money in your hand, the whole world forget who you are. It's life.“
-
Thyb
senior tag
válasz glutamin #23151 üzenetére
ehez vita nem fér, és az sem hogy közülük jópárra szájkosarat meg láncot kéne kötni, de néhányan a gárdából is hasonló sorsra itéltettek részemről, akik csak a balhé végett léptek be, mert hidd el, hogy nem kevés az ilyen
Ha a hatalom csúcsán nincs erkölcs, alatta nincs szabadság.
-
glutamin
őstag
Sajnos inkább az ilyenekből van sok. Éppen ezért nem is tartom sokra ezt az egész gárdázást. Lehetne ezt nagyon okosan és hasznosan is csinálni.
„When you have money in hand, only you forget who are you. But when you do not have any money in your hand, the whole world forget who you are. It's life.“
-
erdoke
titán
Az alapprobléma nem változott, azaz túl kevesen fizetnek túl sokat. Azon kívül, hogy az EÜ ráfordításokat 30-50 %-kal növelni kellene (hogy elérjük pl. Hollandia GDP-arányos 12 %-os értékét), a befizetések eloszlásán muszáj változtatni, akárcsak más adók és járulékok esetében (SZJA, TB ugyanez a cipő).
Nem értem, miért hagyod figyelmen kívül a vitapartnereid racionális, és sokkal inkább gazdasági, mintsem politikai jellegű érveit. Az általad külön hansúlyozott "beteg" miben különbözik az "adófizető"-től? Előbb-utóbb minden adófizető megmártózik az EÜ ellátórendszer szolgáltatási oldalában is, teljesen irreális különválasztani őket. Teszed ezt ráadásul úgy, hogy tudomást se veszel arról az aprócska tényről, hogy az egyik 300 Ft-ot fizető semilyen más hozzájárulást nem fizet a rendszerben, (sőt, gyakran még az egyébként sem fizetők kaptak mentességet), a másikról pedig már lenyúztak két vastag bőrt. Tarthatatlan, hogy az, aki finanszírozza a rendszert, nem kap normális szintű ellátást, míg szélsőséges esetben a feketén/minimálbéren dolgozó a közösbe fizetés helyett megspórolt pénzén jobb ellátást korrumpál a rendszerben! A megoldás pedig nyilván nem az, hogy a többi befizetéshez nem nyúlva szedünk nevetséges 300 Ft-ot az egyébként is sokat fizetőktől, és a nem fizetők egy részétől.Az egészségbiztosítás privatizációja szakmai alapon elképzelhetetlen. Gondolj bele, mivel szembesül egy szakmai befektető: A piacitól gyökeresen eltérő működési elvek, a "vásárlói" igényeket teljességgel figyelmen kívül hagyó szolgáltatási rendszer és színvonal, a szolidaritás olyan foka, ami a piactól teljesen idegen. Márpedig (bármennyire is rühellem) a szolidaritás elvétől itt nemigen tekinthetünk el, mert:
- Az ellátásra leginkább rászoruló öregeink egy olyan rendszerben nőttek fel, amiben nem szedtek rendes sápot, de a jövedelem is csekély volt.
- A betegség nem fizetés szerint támad, gyakran a rosszabb anyagi helyzetben levők életmódjuk miatt sokkal többe kerülnek.Ha nekem milliárdjaim lennének, eszem ágában nem lenne az egészségügybe fektetni, kivéve ha nem rövid úton lefölözni akarom a maradékot, és aztán cső(n)dben továbbállni. Isten óvja a családomat és a barátaimat az ilyen cápakapitalista egészségügyi privatizációtól. De még neked se kívánom.
És hogy ne csak fikázzak, mert azt könnyű, íme a javaslataim:
- Alanyi jogon kelljen fizetni EB-t. MINDEN kivételt alaposan átgondolni, és tisztázni, pontosan ki és hogyan fizeti meg helyette. Kibúvóknak szigorúan csak sürgősségi ellátást biztosítani, mégse dögöljön meg közepes sérülés vagy vakbélgyulladás miatt az útszélen.
- A hatékonyság növelése érdekében a kórházakat kell versenyeztetni. Ennek érdekében az iszonyat lassan reagáló HBCS-alapú finanszírozást át kell gondolni, a szakmai lobbikat ki kell a formálásából szorítani, de a szakmákat maximálisan be kell vonni. Heroikus, és kétséges kimenetelű munka. Leginkább ezzel kapcsolatban vannak kétségeim, jól érezhető az előző mondatomban az ellentmondás. Kiben bízhatunk, aki reális, egyensúlyra törekvő árazást talál ki minden gyógyítási folyamatra?
Kórházfejlesztési stratégiát kell kidolgozni, de mind a versenyt, mind a minimális ellátási szintet szem előtt tartva. A legnagyobb településeken gyakran adott a választás lehetősége, nem kell mindenáron leépíteni a párhuzamokat, mert azzal a versenyt csírájában fojtjuk el. (Ugyan miért invesztálna a versenyképesség javításába a magántőke, ha nincs is verseny? Hány % fog elmenni Szegedről Kecskemétre vagy Budapestre, ha komoly baja van?) Példák is vannak Budapesten kívüli párhuzamos intézményekre, ahol mind a kettő egész jól működött!
- A megnövelt bevételt lezsírozott prioritások mentén elkölteni. Béremelés után drákói szigorral fellépni a hálapénz ellen, párhuzamosan népokosító kampányt folytatni. Akár regionálisan eltérő arányúak a népbetegségek, ennek megfelelően a megelőzést is máshogy kell kezelni.
- Sokkal többet költeni megelőzésre, szinte mindig drasztikusan olcsóbb elkerülni, vagy korai stádiumban felismerni egy betegséget, mint aztán milliókat költeni a kezelésre.
- Stb, lehet hozzátenni bőven.A legjobb aláírás a héten
-
Róth
aktív tag
válasz erdoke #23156 üzenetére
Alanyi jogon kelljen fizetni EB-t. MINDEN kivételt alaposan átgondolni, és tisztázni, pontosan ki és hogyan fizeti meg helyette
Akármilyen alaposan átgondolod a kivételezettek körét, nem tudod szűkíteni.
szinte mindig drasztikusan olcsóbb elkerülni, vagy korai stádiumban felismerni egy betegséget, mint aztán milliókat költeni a kezelésre.
Ennél van egy olcsóbb megoldás: sem a prevencióra, sem a kezelésre nem költeni.
Ez megy most. Ezért megy a parasztvakítás a választható menüvel és a fizetős rendszer úgy fog kinézni, hogy akkor egyágyas szobát kap a páciens dumával.
Az ellátás ott kezdődik, hogy akinek kezd bebaszni mondjuk a veséje, azt kajakra elküldik dialízisre (sokmillió per hó), és nem tüneti kezelést nyújtanak helyette végtelen kedvességgel, széffel, finom menüvel, nagycsöcsű ápolónővel, internetes szobával, digitális táblával, ugyanis ezek költsége együtt sem éri el a rendelkezésre álló legkorszerűbb kezelés ezrelékét. Arról nem is beszélve, hogy csak pár hétig tudja élvezni az illető, mert megmakkan.[ Szerkesztve ]
Tiit, tiit, tibadam, tibadam!
-
Maotun
őstag
osztom bölcsességed, olaszliszka nem cigánykérdés, hanem impotens hatósági balfaxság, ha 2-3 ember agyon ver valakit és ezt 30 fő nézi végig akkor 3 tettes és 30 társtettes felett kellene itélkezni a bíróságnak tettesek 25 év letöltendő, társtettesek 5 év fejenként... az mellékes hogy a vádlottak szeretnek-e horgászni, melegek, katolikusak, vagy a kissebség tagjai, de megijed a hatóság ha törvény szerint jár el akkor cigánykérdés, diszkrimináció, lessz az esetből.... Hogy a baleset ott történt ahol történt az a véletlen műve én ezért nem hibáztatom a kisebbséget, Képzelem egy ultra jobbos tüntetésen kisebbségi kocsival halálra gázolja az egyik tüntető gyermekét gondolom 30 an fognák vissza nehogy önbíráskodás legyen???? a bajság az hogy most az a tanulsága az esetnek ha sérelem ér végy magad elégtételt a hatóságortól nem kell félni és ők ugysem fognak megvédeni.
-
Maotun
őstag
válasz erdoke #23156 üzenetére
a PH online parlamentben jelölnélek EÜ miniszternek
És hozzá szólnék A polgár eldöntheti fizet-e eü hozzájárulást vagy EB.-t vagy sem, fel kell mérni ebből minden 1000-5000 főre jut egy házi orvos és megyénként egy közkórház jól fizetett állami dolgozókkal.
Akik nem fizetnek EB.-t magán orvoshoz menek maszek tarifa... vagy köz orvoshoz közkorházba 2000 ft vizit díj, 200 000 ft szülés stb. a magán orvos maszek kórház versenyezzen ... Én fizettem eddig 22 év munkaviszony kb3 millió ft EB.-t TB.t volt egy sérv műtétem, meg korona 5 fogra , meg egy olvasó szemüveg , drága volt ez így szerintem.. Ha privatizálni akarunk az folyamatosan és a fentiekben vázoltak szerint kellene megtenni szvsz. -
Motion_Blur
félisten
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
lajafix
addikt
"Akármilyen alaposan átgondolod a kivételezettek körét, nem tudod szűkíteni."
Tehát fizessen továbbra is a jelenleg terhelt kör? Ennek így nincs értelme, aki választójoggal rendelkezik, az bizony fizessen eü járulékot end-of-life. Van 8 millió választó, 2 millió adófizető, ez bizony nem működik, szélesíteni kell az adófizetők körét."Ennél van egy olcsóbb megoldás: sem a prevencióra, sem a kezelésre nem költeni."
Értem mire gondolsz, de ez csak rövidtávon olcsóbb.Rock'n Roll
-
lúzer
veterán
válasz Motion_Blur #23162 üzenetére
majd főkukac megmagyarázza, meg a többi okostóni!
MO. RIP. - az utolsó kapcsolja le a villanyt.
-
prmcsk
addikt
Na a szadesz elkezdte a visszatáncolást a hatalomba. őrsi matyi biztosítékokat akar és akkor....
Mindegy kivel kell megalkudni, ha magával a burkussal, az sem számít. Kurvára elegem van a megrendezett színházi játszadozásaikból, amit előre megmondtam, mikor április 30.-a lett a kitűzött határidő és nem április 1. Műbalhé ezerrel....Ezeket a mocsadékokat az sem érdekli, hogy egy országgal játszadoztak eddig és még akarnak két évig és a tetveket nem érdekli, hogy ez plusz mibe kerül ?
"Azé lesz egy ország, aki teleszüli". Kezdek aggódni magamon. Ha a katicabogarat hasznosabbnak tartom, mint a krumplibogarat, már rasszista vagyok ?
-
kicsitomi88
őstag
Aszondja az rtles hirado a szajatorott kislany hirenel, hogy az orszagban csak 20-30 szajsebesz van, ebbol szegeden kapasbol van 3 foorvos-prof valamint en lattam vagy 4-5 gyakornokot, sztem kamusi...
90 87.5 87.8 87.5
-
-
fordfairlane
veterán
válasz prmcsk #23167 üzenetére
Egyébként valóban, kezdem én is azt gondolni, hogy ez csak egy megrendezett balhé. Az SZDSZ gyakorlatilag úgy lépett ki, hogy nem volt világos, az MSZP mit is akar csinálni új politika név alatt.
Az már nagyjából körvonalazódott, hogy az egészségügyi pénztárba a magántőkét nem akarják behozni. Viszont nem tudom, hogy az SZDSZ ezek után hogyan fogja ezt az egészet kimagyarázni, ugyanis ez az ő politikájuk egyik sarkalatos pontja volt, az egyetlen, amit ugyan komoly kompromisszumokkal, de megcsináltak.
[ Szerkesztve ]
x gon' give it to ya
-
prmcsk
addikt
válasz fordfairlane #23171 üzenetére
De a történtek után miért a kissebbségi kormányzás az alapvető alternatíva ?
6 évük volt, de lúzerek és szerintem tudatosan azok, ami a legrosszabb. Már nem csak a lakosság, de a pénzvilág is logikusan, előre hozott választásokat akar. Miért nem ez az alap alternatíva ?
Persze, hogy műbalhé ! A szadesz mindenáron 5%-ot akar elérni 2010.-ben. Ezt csak úgy gondolják elérni, hogy kilépnek és azzal akarnak markánsá válni, hogy a maszopra tolnak minden balhét, mintha semmi közük nem volna hozzá.
Olyan ez mint amikor a parasztgyerek megjelenik a buliba befingik egy rettenetest, majd ordítva felhívja mindenki figyelmét, hogy : Ki volt az a szemét aki bepusszantott..?[ Szerkesztve ]
"Azé lesz egy ország, aki teleszüli". Kezdek aggódni magamon. Ha a katicabogarat hasznosabbnak tartom, mint a krumplibogarat, már rasszista vagyok ?
-
fordfairlane
veterán
válasz prmcsk #23173 üzenetére
De a történtek után miért a kissebbségi kormányzás az alapvető alternatíva ?
Az már most látszik, hogy a 2006-ban kapott hatalomhoz ragaszkodni fognak, amíg csak lehet. Én alapvető hibának tartom ezt, de úgy tűnik, hogy a rövidtávú érdekek érvényesítése minden másnál fontosabb.
Nyilván nem csak az vezérli más országokban, más demokráciában a lemondó politikusokat, mert hogy olyan hatványozottabban becsületesebbek az ittenieknél, hanem figyelembe veszik azt, hogy egy ilyen mindenáron a poszthoz ragaszkodás milyen károkat okozhat a következő választásokon magának a pártnak, amit képviselnek. Úgy vélem, hogy súlyosan alábecsülik ennek a jelentőségét, és talán abban bíznak, hogy a 2004 utáni népszerűségfordítást meg tudják ismételni.
x gon' give it to ya
-
luciferk
senior tag
luzer és a társai csak ovatosan nézzék meg >>>>[link]
-
fordfairlane
veterán
válasz prmcsk #23173 üzenetére
Persze, hogy műbalhé ! A szadesz mindenáron 5%-ot akar elérni 2010.-ben. Ezt csak úgy gondolják elérni, hogy kilépnek és azzal akarnak markánsá válni, hogy a maszopra tolnak minden balhét, mintha semmi közük nem volna hozzá.
Én nem tudom, hogy pontosan mit akarnak, de szerintem semmi esélyük.
x gon' give it to ya
-
Maotun
őstag
válasz lajafix #23163 üzenetére
adót vonnak 42% járulékok 10% maradékól 25% áfát fizetek, mire elég a maradék 25%?
Gazdaságosan elköltöm a tescoba mert arra telik, ő meg viszi haza a profitot mert adómentes mert munkahelyet teremtett..... tudják ezek hogyan kell ezt....
ém aszondom 25% adó legyen mert szarba a haza de 150000 a minimál bér, Az adót mindenki fizesse aki ebben a gödörben Mo-n. dolgozik, vállalkozik. többet nem de kevesebbet sem!!! De ez azért nem jó mert ez a kis és közép vállalkozást lendítené be nem a Multit ezért a vállalkozót hagyják csalni a béreket lenn tartják a pcsba és a tőke vesz magának pártot csinálnak maguknak Törvényt... -
prmcsk
addikt
A maszop szerint nem jelent nemzetbiztonsági kockázatot, kabai maffia szerű üzletvitele, a börtönből.....Legálisan tudhat meg titkokat, amit később kihasznál.
Ez már a legalja.hu Szép új maszop világ...
-
kicsitomi88
őstag
M1 hiradoba azt harangoztak eppen, hogy gyurcsany tandijat akar mert valami rektorral beszelt, mar varom, hogy kifejtsek
90 87.5 87.8 87.5
-
rdi
veterán
válasz kicsitomi88 #23184 üzenetére
Hát a tandíj ebben a formában egy pöcsség.
Az utólagos hozzájárulás viszont nem
Viszont a Fidesz szerint HÁ -ék 200 forintos vizitdíjat terveznek a szakrendelőkben
Na erre licitálj rá, ha tudsz!
[ Szerkesztve ]
Fej! Tor! Potroh!
-
kicsitomi88
őstag
Ülök vazzatok meg es azon elmelkedek, hogy ez a barom akinek a baromsagai miatt az elmult napokban 10* annyi penz ment el mint a tandij osszege, ez a barom aki egy csodbe tarto orszagot vezet azzal foglalkozik, hogy egy nepszavazasban elutasitott dolgot mocskos trukkel megis megcsinaljon, ahelyett, hogy a tenyleg problemakkal foglalkozna? atyauristen, ez leirhatatlan nonszensz
90 87.5 87.8 87.5
-
bajuszati
tag
A legfrissebb hírek szerint a NASA állítólag már bejelentkezett, hogy megvásárolja Gyurcsány Ferenc arcát borító bőrszerű anyag szabadalmát. Azt mondják, hogy az űrsiklók hővédő kerámiapajzsa ehhez képest egy nejlonzacskó.
-
divot
veterán
Emberek! Meg vagyunk mentve! Az SZDSZ elhozza a siker receptjét!
"Európai adó- és gazdaságpolitikai körútra indul szerdán Kóka János. A Szabad Demokraták Szövetségének elnöke három ország liberális miniszterelnökének meghívására először Bukarestben, majd Helsinkiben, végül pedig Tallinban ismerteti pártja adó- és gazdaságpolitikai reformterveit.
Kóka Jánost elkíséri Eörsi Mátyás országgyűlési képviselő, az Országgyűlés Európai Ügyek Bizottságának elnöke, és Szent-Iványi István SZDSZ-es EP-képviselő is. A magyar belpolitika hosszú ideje arról szól, hogy vajon miért húztak el a térség országai Magyarország mellett - mondta Eörsi Mátyás keddi sajtótájékoztatóján. Erről siránkozik a jobb- és a baloldal. Elegünk van a siránkozás kultúrájából, szerdán útra kel az SZDSZ, és elhozza a siker receptjét - tette hozzá."rdi, te ezeket ismered személyesen is: tényleg ennyire hülyék?
-
prmcsk
addikt
És ezek már ennyi ésszel 10 évet nyomtak le a hatalomban.....Akkor mennyire hülye az idióta választó, a rájuk szavazó, akinek ennyi idő is kevés, hogy levágja a lényeget...
[ Szerkesztve ]
-
Flashcash
Közösségépítő
Javasoljuk nekik hogy menjenek el Csehországba, Lengyelországba, Szlovákiába és tanuljanak az ottani adószakértőktől.
Végül pedig kapnak egy ingyen tanfolyamot arról, hogy hogyan bukik Magyarország minden évben milliárdokat pl. csak a CD/DVD/Flash meghajtók forgalmazásán és hoz plusz adóbevételt a Szlovák államháztartásnak, hogy egy helyi maffiaszervezet beszedhesse a sarcait.
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Anime filmek és sorozatok
- DIGI kábel TV
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest