Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
Aktív témák
-
törölt tag
Persze, hogy nem tudod elképzelni, lévén nem volt rá módunk, hogy kibontakozzunk. Emiatt nem is lehet kategorikusan kijelenteni, hogy nem így tettünk volna mi is. Egyébként pedig mivel egy esetleges győztes háború esetén a németek ígyis-úgyis nekikezdtek volna, mindenképpen valamilyen szinten bűnrészesek lettünk volna. A helyiek meg nem azt nézték volna, hogy ezek magyarok és nem németek, hanem, hogy ezek is a megszállók. Senki le nem mosta volna róliunk a felelősséget.
(Két idézet ehhez köthetően:
1: Hofi, bár nem erről a témáról, de a lényeg ugyan ez: "Laposabb lettél volna mint a tehénszar."
2: Moldova György: A titkos záradék (bár a könyv itt van a közelemben, nem tudom pontosan hol van benne, azért az idézet nem lesz betűre pontos)
"Hitler: Hortynak kötelezvényt adtam az utolsó búzaszemről is.
Schmidelius: De úgy tudom Führerem, hogy egy esetleges győzelem esetén sem állt szándékában kifizetni.
Hitler: Nyugodjon meg Schmidelius, nem is merte volna kérni."Szóval kb ennyi beleszólásunk lett volna bármibe is. A helyiek pedig mint mondtam nem tettek volna különbséget. És akkor most valószínűleg mi is németül beszélnénk.)
-
viharhozo
addikt
Napalmot a topikra!
Most!
Durvasága miatt töröltem - moderátor.
-
Maotun
őstag
A foglakozás elérte célját : megvagyunk osztva mint a gyökkettő !!!!!
Magyar = Korcs korcs és ettől életképes! erős és osztható mert nem tudja kik voltak ösei?
sarmata? szkíta? avar? hun? ugor, osztják
az osztják a tuti befutó!!!!!!
úz? jazig? gót? dák? vandál? Massagéta? tatár? Török?
sváb? oláh?
A gödör (kárpát medence) volt az első genetikai labor, még a klónozás előtt....
erre lehetünk büszkék, ezért szépek az asszonyaink ezért vaagyunk trükkösek, és okosok, és oszthatók is ......
magyar, magyarabb, legmagyarabb, balmagyar, jobb magyar, középmagyar, szélsőmagyar, ultra magyar, rajtunk röhög, aki nem magyar!
És jól profitál ebből :a kicsit magyar, uj magyar, fekete magyar, sasorrú magyar,
Jól megél belőlünk aki NEM magyar![ Szerkesztve ]
-
lúzer
veterán
válasz #65675776 #23751 üzenetére
Moldova akkor hülye, még hogy Hitler kötelezvényeket írogatott, ne már!
egyébként én magamból indulok ki, nem erőszakolnék kislányokat (meg senkit), és nem gyilkolnék CSAK mert megtehetem.
persze hülye vagyok[ Szerkesztve ]
MO. RIP. - az utolsó kapcsolja le a villanyt.
-
BosXx
aktív tag
válasz dabadab #23758 üzenetére
nem, már minden világos, volt a szovjet és a magyar hadsereg, amiben voltak a kisemberek meg a nagyemberek, utóbbiak ugyanolyan gonoszak voltak, előbbiek meg ugyanolyan gonosz emberek parancsiat szolgálták csak. mi mentünk oda, ők jöttek ide, mi építettünk emlékművet a Don-kanyarban, ők a fővárosunk közepén, ezért akinek nem tetszik a szbadság téri fallosz, az egy köcsög! napnál is világosabb, mindenki egyenlő, wordpísz és flowerpower!
Sikeresnek érzed magad? Nézted már a magánnyugdíjpénztári egyenlegedet?
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz gtamate2 #23748 üzenetére
Természetesen illene tudni, hogy a fasizmus eredetileg a Mussolini által vezetett mozgalmat jelölte, a németek "nácik" / a "Nationalsozialistische szóból származóan/ voltak. Az itt idézett "úr" az arcukat kendő mögé rejtő, kirakat és gépkocsirongáló fiatalok szellemi vezéreként van számon tartva Mo-on.
Ez a vélekedés általánosnak tekinthető, de a valóságtartalmáról kellő információ hiányában nem nyilatkozhatom. -
Maotun
őstag
válasz Fori23 #23759 üzenetére
akor te régi magyar vagy én csináltam eddig 3 -at .gyermeket a családnevem és kersztnevem mindenki addig vezeti vissza ameddig van rá idelye és el nem éri vele célját...
Szia ! engedd meg , hogy bemutatkozzam: Kardos Géza vagyok
" nem az ősök, nem a származás , nem a vallás, nem a szó, hanem a tett amiből megismerhető az ember.....tehát rajta csináld a magyart[ Szerkesztve ]
-
glutamin
őstag
Budaházy-nak vagy Tomcat-nek (nem is tudom melyik nagyobb bohóc) adtak egy kis zsetont, hogy szervezzen egy kis tüntetést. Lehetőleg Schröderhez igazításk az egészet. Szánalmas az egész. Az embereknek jelenleg legkisebb gondjuk is nagyobb ennél a hülyeségnél. Kijött a jóidő és mennek az emberek az utcára mert unatkoznak...
Fletóék meg persze kapaszkodnak ebbe a szarba, hátha pár napig nem őket szapulják.
Szánalmas az egész csürhe.
[ Szerkesztve ]
„When you have money in hand, only you forget who are you. But when you do not have any money in your hand, the whole world forget who you are. It's life.“
-
Maotun
őstag
válasz Motion_Blur #23709 üzenetére
Tőlem miért nem kérdezte ??? ki nem áll készen ilyen tv.-k melett???
Ha elbaltázom mi bajom lehet, Majd aszt mondom az elődöm miatt volt, vagy a koalíciós partner miatt, vagy a nép miatt...... nem nehéz meló kormányozni . PL.: Telihold adó minden teliholdkor, holdfogyatkozáskor visszaigényelhető a fele..... legyen vagy ne legyen? amíg ezen elfilóznak a képviselők kedvezményes áramot veszek, privatizálok, kárpótolok. murvabányát nyitok...ha ráérek megnézem a régi nagy elődök beszédeit, kiollózok belőle , ezt, azt , pózolok, gyakorlok a tükör elött elhiszem magamnak amit tudom hogy nem igaz( na ez a legnehezebb része) de azért kicsi gyakorlással menni fog!
és még egyetem, érettségi sem kell hozzá!!!!!!!
glutamin:
kapaszkodnak ebbe a szarba? vagy ők kérték meg őket?[ Szerkesztve ]
-
glutamin
őstag
válasz Maotun #23765 üzenetére
Végülis mind1 melyik. Lényeg, hogy egy mesterségesen generált dolog az egész.
Meg különben is végre felmelegedett kicsit az idő. Akinek nincs kedve kiülni egy jó korsó sörre a haverokkal az elmegy tüntetni. Nekem az utóbbi verzió jobban bejött
„When you have money in hand, only you forget who are you. But when you do not have any money in your hand, the whole world forget who you are. It's life.“
-
törölt tag
A jelek szerint nem olvastad nevezett kisregényt. Pedig érdemes. Műfaját tekintve abszurd, szóval nem kell minden szavát szó szerint venni (ilyen alapon A beszélő disznó is baromság, lévén nincsenek beszélő disznók, pláne nem vezető beosztásban. Pedig...). Egyébként a történet kiinduló alapja az, hogy Hitlert nem égették el, hanem hibernálták, majd a háború vége után 30 évvel (végrendeletének megfelelően) felkeltették, és első útja Mo-ra vezet. A többit nem írom le, csak annyit, hogy beleszeret Barna elvtárs Éva nevű lányába... Komolyan mondom, hogy olvasd el, megéri. Csak nem szabad semmit sem szószerint venni benne (ahogy A beszélő disznóból sem).
Nem vagy hülye, nem állította senki. Viszont arról nem biztos, hogy tudsz, milyen lehetsz bizonyos körülmények között (tömegpszichózis és egyebek, sosem tudhatod milyen cukorkát adnak neked egy tüntetésen, amitől végül izraeli zászlót égetsz és így tovább).
Arról meg hogy mit jelképez a Szovjet hősök emlékműve csak annyit, hogy egyénfüggő. Akik éltek 1945-ben, azok döntő többségének valóban a felszabadulást. Nagyapám volt pár évig szovjet hadifogságban, érdekes módon mégis ezt jelképezte számára, pedig bizonyos II. vh-s tevékenységéért (mert volt olyan "gyökér", hogy védte Budapestet önként) nagyon hosszú ideig negatív megkülönböztetésben is részesült. Nagyanyám számára szintén a felszabadulást, mert mikor bejött a 2. Ukrán front, valahogy egyik pillanatról a másikra volt mit enniük. És érdekes módon azok a "bevodkázott félállati szinten tengődő tatár meg egyéb belső ázsaiai primitív vademberekel masszívan feltöltve" nem erőszakoskodtak vele és a környezetükben senkivel sem. Mik vannak...
A legnagyobb pofájuk ebben a kérdésben érdekes módon azoknak van, akik egy percet sem éltek a szocializmusban, vagy legalábbis nagyon keveset. Egyébként tiszta sor, hogy a szovjet/orosz katonai levéltárban fellelhető parancsok alapján megszállva lett az ország, lévén a parancsok úgy lettek kiadva Mo esetén, hogy "Foglalja el[...]". Lengyelország, Jugoszlávia, Csehszlovákia esetén viszont minden esetben a "Szabadítsa fel" parancsformula szerepelt. Megszállva igazából 1956 után lettünk, addig a szovjet katonai jelenlét az országban minimális volt, főleg az 1955-ös Osztrák államszerződés ratifikálása után. Máskülönben a forradalomnak (vagy nevezze ki minek akarja) esélye sem lett volna, és nem kellett volna további csapatokat mozgósítania és bevonultatnia a szovjeteknek.
Maotun: Kishitűség? Inkább realizmusnak nevezném. Merhetünk nagyok lenni, de ha egyszer nem vagyunk azok. Mi nem Az ordító egér vagyunk, hogy esélyünk legyen az USA-t térdrekényszeríteni.
[ Szerkesztve ]
-
Dalai Láma
őstag
válasz lajafix #23593 üzenetére
Ilyenben nem kell, GDP-ben kell, néha kell, néha nem. Ha majd Gyurcsány is népszavaztat, lesz majd fikázás rendesen, ha okafogyott értelmetlen kérdést tesznek fel ,akkor meg örülünk. Csak mert azt érezzük, az mszp-be még egyet lehet rúgni. Nekik már úgyis mindegy, ez anépszavazás meg annak lesz pofára esés, aki kezdeményezte. Egy "jó" kormányzati kommunikáció esetén mindenképp. Ha én kormány lennék, brutálisan kihasználnám ezt a magas labdát.
Vizitdíj kapcsánvolt ilyen ötlet itt a fórumon is, hogy azok fizessék ezentúl, akik akarják. Nem lehetne a népszavazással is ezt tenni? Aki akar népszavazást, fizessen. Mondjuk 300Ft-ot. Na, akkor máris nem lenne ekkora lelkesedés.
"Igen, akkor húzzál be nemet"
Félreértesz. Én ebben a kérdésben való népszavazás ellen vagyok. Azt hiszem nem demokrácia-ellenes dolog az, ha nem akarok egy olyanról népszavazást, ami nincs is, így végtelenül fölösleges. Olyan a kérdés, mintha egy üres papírt tennének eléd, rajta két karika, és 2 felirat, IGEN, NEM. Ennyi. Lehetne szavazni. Vagy még ennyi sem, csak két kör. Vagy egy. Demokráciába ez is belefér, hetente ikszelgessünk üres papírokra.''Ugrott apósom, nagy régi sólyom, mindene az illegalitás''
-
prmcsk
addikt
Én mindennél nagyobb szégyennek tartom, hogy j.v.sztálin 1947.-től a mai napig budapest díszpolgára lehet.
Nem tudom hitler ugyanezt megérhette volna e ?
[ Szerkesztve ]
"Azé lesz egy ország, aki teleszüli". Kezdek aggódni magamon. Ha a katicabogarat hasznosabbnak tartom, mint a krumplibogarat, már rasszista vagyok ?
-
BosXx
aktív tag
válasz #65675776 #23767 üzenetére
Arról meg hogy mit jelképez a Szovjet hősök emlékműve csak annyit, hogy egyénfüggő.
Ez a mondatod nagyon igaz, ez abszolút egyénfüggő. Európai, demokratikus kultúrkörökben ugyanis ilyen témákban az egyén nem tudja a saját sztoriját a többség nyomora felé helyezni, hanem felismeri azt, hogy kultúremberként a közösségében a szenvedő fél mellé kell állnia, és nem poliitkai/ideológiai/önző saját alapon kezdi értelmezni a történelmet.
Mert ha Pistike családját tönkretette 38-ban egy zsidó uzsorás, akkor Pistike joggal gondolhatná azt, hogy milyen felszabadulással is járhatott együtt a náci megszállás/nyilas hatalomátvétel, hiszen elvitték a gonosz uzsorást. De Pistike nem élt sokat a szocializmusban, nem fertőzte meg április negyedike bája, hanem európai kultúrembernek nevelték a szülei, és ismerve a holocaust tragédiáját, eszébe se jut felszabadulásnak "érezni" és propagálni internetes fórumokon a nyilas diktatúrát, hogy az milyen kis happy korszak volt, mindekinek volt mit enni, a német katonák olyan kis kedvesek voltak, és a hitler se azt parancsolta nekik hogy megszállás, hanem csak azt, hogy hétvégi pihenés.
Idáig eljutni tényleg egyénfüggő, sajnos sokan inkább a közelkelethez húznak, mint Európához.
Sikeresnek érzed magad? Nézted már a magánnyugdíjpénztári egyenlegedet?
-
erdoke
titán
Pontosan azt írják, amit én. Mivel én se tagadtam, hogy van szerepük a bioüzemanyagoknak bizonyos élelmiszer alapanyagok drágulásában, csak azt mondtam, hogy ez a faktor nincs benne az első háromban (kereslet növekedése, spekuláció, globális felmelegedés). Ezzel szemben te egyedüliként ezt említetted a drága kenyér okaként. Vagy te nem olvastad el?
A legjobb aláírás a héten
-
Dalai Láma
őstag
válasz Fori23 #23759 üzenetére
Kérdés, hogy mi a helyzet anyai ágon Plusz az apai ágak anyai ágával. Persze akár össze is jöhet valami csoda folytán. De az is biztos, hogy a mai magyarság és az 1000 évvel ezelőtti között elég nagy különbségek vannak. ez szerencse is. (nézz csak rá a lóarcú angolokra, km-ekről ki lehet szúrni őket).
''Ugrott apósom, nagy régi sólyom, mindene az illegalitás''
-
Dubmaster
aktív tag
válasz #65675776 #23737 üzenetére
Csak az a gond, hogy a történelem forgatókönyve másképp íródott! Végül is nem a mi ültünk 45 évig az oroszok nyakán ( zárójelben jegyzem meg, hogy drága ruszki tesvéreink verték le a '48-49-es szabadságharcot, az '56-os forrdalmat) és így az egész helyzet rögtön más megvilágításba kerül.
Igen, politikai kényszerből ( lett volna más választásunk, mint hitler mellé állni? lásd. egész európa) aminek egyenes következménye volt az orosz front. Arról nem is beszélve, hogy pl. a Donnál a Magyar katonák voltak a németek golyófogói!!!!!!!) Igen, kijár nekik a hősi emlékmű!Minket viszont nem felszabadítottak, hanem megszálltak, a különbség annyi, hogy a náci elnyomást a komcsi elnyomás követte, és az sem volt sétagalopp.
Ha egyazon mércét használjuk, akkor bizony billen a mérleg nyelve!
Nem hallgatok rádiót, ugyanazt a 300 számot, én láttam sírni a srácot, mikor a zenekar Hendrix-et játszott
-
Róth
aktív tag
válasz Dalai Láma #23769 üzenetére
"Ha majd Gyurcsány is népszavaztat, lesz majd fikázás rendesen...."
Szedjen össze megfelelő számú aláírást, és akkor nincs problem.
Próbálj gyűjteni 200 ezer aláírást arra, hogy ingyen legyen a sör. Előre megsúgom, hogy nem fog sikerülni. A népszavazás kiírásához szükséges támogatást csak megfelelő politikai súlyú ügyekben lehet előteremteni. Erre - jelenleg - a nagy pártok képesek.[ Szerkesztve ]
Tiit, tiit, tibadam, tibadam!
-
Dalai Láma
őstag
Gondolod nem menne az ingyen sör miatt 200.000 aláírás? Egyedül idő kérdése lenne. Hogyha egyedül gyűjteném össze őket. Nyilván jó, ha sok ember gyűjt aláírást, meg ha népszerű az ügy. Haa kérdés az lenne, hogy emelkedjen-e tovább a benzin ára, máris többen csatlakoznának és írnának alá.
És mi van olyankor, amikor politikai súlyát veszti a népszavazási ügy? Például most, amikor már előre lehet tudni, hogy fölösleges. Nyilván, amikor elkezdték gyűjteni az aláíráskat, még nem tudták, mi lesz, ez igaz. De ilyen esetben nem biztos, hogy az összegyűjtött aláírásokat be is kell adni hitelesítésre. Persz az meg kiszúrás azokkal akik aláírtak. De igazából mégsem, főleg, ha tudtukra adják, hogy tulajdonképpen az ő pénzükből rendeznének értelmetlen szavazást. És hogy igazából már az aláírásgyűjtéssel is célt értek, meg az előző népszavazással.
Ennek a szavazásnak a politikai súlya is erősen lecsökkent. És mire a szavazásra kerül a sor, öngóllá változik a dolog, mert ha az MSZP nem hülye, felsorakozik a nemkellmagántőke mellett, és így az eredmény őket fogja igazolni. Ha meg nem, akkor nincs semmi, csak a fidesz bukik vele többet.
-
james
aktív tag
"Én is pezsgőt fogok bontani, mikor az Szdsz kiesik a Parlamentből." Szomorú, de nyilván nem tudod ez hová vezethet. Nem maga az SZDSZ a fontos, hanem az a folyamat, ami a jelenség mögött húzódik. Az egyik szerintem elég fontos momentum, hogy a pártoknak a népet kéne képviselnie, illetve a nép egyes rétegeit. A tömegpártokkal az a legnagyobb baj, hogy állandóan megalkudnak a tömegérdekek miatt, mert nekik muszáj beseperni 50+1%-ot. Nem értéket képviselnek hanem mennyiséget a legalacsonyabb színvonalat, amivel a legnagyobb szavazatmennyiség elérhető. Kb. ettől lett nézhetetlen az összes kereskedelmi TV, tömegízlés rulez. Ha innen nézzük az SZDSZ volt az utólsó rétegpárt és a bukásával majd megnyilik a lehetőség a tömegpártok uralta "kereskedelmi" politizálás elött...mondom szép új világ.
Azt meg továbbra is tartom, hogy a társadalom egyik legnagyobb tévedése, ami ált. végzetes is szok. lenni, az értelmiség megtagadása. Persze az értelmiség is felelős, az arroganciájával meg az egoizmusával, ahogy az arisztokrácia is az volt a maga idején, de ettől még a tévedés az tévedés. Lehet arról beszélni, hogy a történelmi elnyomó rendszerek, burzsuázia stb. milyen mocskos dolgokat műveltek a éhező néppel, de ezen közben komoly kultúrát is létrehoztak. A késöbbi népi elnyomó rendszerek, a kommunisták, a nácik, meg jobbára csak hullákat hagytak maguk után meg sötétséget, de kultúrát semmit. Kicsit tovább gondolva belátható, hogy mindenki felelős és a társadalmak ide oda hullámoznak a hülyeség különböző szintű és irányúltságú fokozatai közt. A legjobb talán az lenne, ha mindenki a maga helyén önmérségletet tarva nem akarna mások rovására gazdagodni vagy másokon uralkodni, de ez jellemzően nem működik. Ami viszont biztos nem vezet eredményre, mert rendre ez a történelmi tapasztalat, az a "vendetta politika", amikor az éppen alul levő rétegek bosszútól vezérelve elkezdik "írtani" (pl. koncepciós perek, kulákozás) az addig uralkodókat. Ezzel csak a folyamatok lendülnek tovább egy ellenkező irányú de ugyanolyan léptékű hülyeség hullámvölgybe vagy hegybe.
A Fidesz most ezt a vonalat lovagolja meg, pedig történelmi esély lenne a kiegyenlítődésre, mert bírja a nép többségének a bizalmát. A bizalom pedig hatalom. Ezzel szemben ahogy látom továbbra is a kirekesztő a társadalmi ellentétekre és a bosszúra épülő politikát folytatja, aminek "most" a legmocskosabb és legundorítóbb példaja az idézett Kövér szöveg. (A szélsőségesek temészetesen ebben a konstellációban nem érdekesek, mert nem bírják a nép többségének bizalmát ezért a felelősségük is a nulla felé konvergál.)
"Annyi közük van a független értelmiségekhez, mint bármely más pártnak..." Én elég sok "független" értelmiséget ismerek, akik sosem voltak szocik és alapvetően rendszerváltók voltak, náluk elég egyértelmű volt eddig az SZDSZ preferencia, de gondolhatsz a médára is, ahol a liberális megközelítés alapvető szakmai szükségszerűség, továbbá a liberális értékrend (nem a meleg vonal vagy a füves vonal) is értelmiségi koncepció, sőt az egyetlen olyan társadalmi megközelítés amivel egy "független" gondolkodó azonosulni tud. Élni és élni hagyni. (aki nem független az szereti, ha mások mondják meg neki...vagy mások seggét nyalja) Persze Kóka maga is hatalmas hiba volt, ebben igazad van, ahogy abban is, hogy a Kóka féle vonal nem képvisel semmit, max. a szabadrablás filozófiáját, ez meg az ő felelősségük, mert ezzel elvesztik a maradék támogatójukat is...
-
divot
veterán
Te mindig olyan hosszasan írsz, hogy ég az ember képéről a bőr, amikor röviden válaszol.
Na szóval: milyen folyamat van az SZDSZ kisesése mögött?
Az, hogy az emberek rájöttek, itt csúnyán átverik őket. Ennyi. Ha az SZDSZ nem egy pofátlan tolvaj, nagyképű, fővárosi elitista bagázs lenne, hanem valódi liberális alakulat, akkor nem esnének ki. Mert például még én is rájuk szavaznék.
-
N4r4ncs
aktív tag
nyilván nem tudod ez hová vezethet
Ez oda vezet hogy többé nem lesz lehetősége annak a felső bűnözői csoportnak akik napjainkban próbálják mégjobban ellehetetleníteni ezt az országot a hülye törvényeivel,neoliberális eszméivel,magyarellenes lépéseivel,háttérben a cigánypártolással,és pénzek lenyúlásával.
Ez csakis jót fog tenni magyarországnak,rosszabbat nem!
Majd ha a párt megszabadul ilyen Kukáktól,demszkiktől és magyarbálintoktól akkor még lesz esélye visszanyerni valódi oldalát.Mátyással együtt az igazság is meghalt
-
Dalai Láma
őstag
válasz N4r4ncs #23782 üzenetére
Ha ebbből az következne, hogy A felső bűnözői csoportnak nem lesz lehetősége ott bűnözni,akkor egy fokkal megnyugtatóbb lenne a dolog. Így viszont semmi nem oldódott meg. Plusz ha most ügyesen és jól váltanak, még esélyük is marad. Persz ebben a felállásban maradva tényleg nincs esélyük, és ez annyira nem is baj, mindenképp változásra vannak kényszerítve.
-
kymco
veterán
Az szdsz szavaiban mindig értelmiségi pártnak hatott, de cselekedetek szintjén nem álltak jvarészt összhangban a szavaikkal, de még a realitásokkal sem.
Nézzük az eü reform ügyét...ami a széf programban testesül meg, no meg a finanszírozás és nem a szolgáltatások privatizálásában.... és nem is az alapoknál kezdődik a struktúra váltás, hanem a fekvőbeteg ellátásban, körzővel meghúzva... ezek a döntések minimálisan sem a mai magyar állapotokhoz, lehetőségekhez lettek igazítva, és még csak nem is voltak szakszerűek... nos ha erre képes magát egy értelmiséginek hazudó párt, akkor inkább nem kérek belőle...
Amíg ez az álértelmiségi párt elfoglalja az értelmiségi liberális párt helyét, addig nincs esély normális értelmiségi párt létrejöttére... bár kétlem, hogy egyáltalán szükség lenne értelmiségi pártképződményra, mert az értelmiség nem igazán szorítható egységbe, max a pártállami időben tették ezt vele ideológiailag a munkásosztály és a parasztság soraiba nem férő idegen testként....
Tehát nekem egy szépszavú, de tenni nemtudó álorvos helyett inkább egy szakképzet dokira lenne szükségem, de amíg a szájhős orvos bitorolja a praxist, nincs esély a normális orvosi ellátásra... ezért fogok majd pezsgőt bontani akkor...www.refujvaros.hu
-
james
aktív tag
válasz Maotun #23552 üzenetére
"értelmes értelmiségi távoltartja magát a pártoktól, mint a szabad gondolkodás vélemény nyílvánítás legfőbb gátjától." Ez valóban reális alternatíva, de ehhez erős civil mozgalmak kellenének, amiben lehetősége lenne az értelmiségnek önmagának hangot adni. Ilyen egyébként nálunk nincs, de állítólag nyugaton létezik ilyesmi. Maga az SZDSZ is valami civil mozgalomból nőtte ki magát. Párttá csak akkor váltak, amikor esélyt kaptak arra, hogy a civil rendszerváltó mozgalmat képviseljék a parlamentben...ez nyilván és a jelek szerint is az elkurvuláshoz vezetett. Ami még eszembe jutott, hogy a Fidesz az SZDSZ kapcsán magát a liberális értékrendet is megkérdőjelezi, illetve összemossa őket. Veszélyes folyamat, amire korábban is utaltam.
A FIDESZPÉ az tényleg jó.
A fejlesztett parlamentáris rendszer kapcsán. Egyenlőre nem folytam bele, de valószínű, hogy lehetne sokkal jobb, és kvázi tökéletes rendszert létrehozni a megfelelő szabályozással. Vagyis hiszek benne, hogy létrehozható szinte tökéletes utópisztikus állam, de ennek súlyos követelményei és még ennél is súlyosabb gátjai vannak. Az egyik legsúlyosabb követelmény, az alázat amiből a többi alkövetelmény is származtatható pl. tolerancia, szorgalom, szerénység stb. Ezek nélkül nem lehet egy társadalmat stabilan felépíteni. Mint mondtam a gyülölet, az egozmus, az elnyomás és a bosszú csak instabil és élhetetlen világokat hozott eddig létre, ezért általános az utópia utáni vágy és a szintúgy általános aranykor mitosz. (politikában igéretek vs- rosszabbul élünk...) A gátak közül a legerősebb, hogy az aktuális hatalomnak és a holdudvarának nem érdeke a kiegyenlítődés, mert akkor nekik lejjebb kéne adni, azért hogy mások feljebb kerüljenek. Ellen dolgozik még a kontraszelekció is, vagyis ált. azok kerülnek fel a csúcsra akik a leginkább egoisták és leginkább csak a saját érdeküket nézik a közérdekkel szemben. Ami mégis megoldhatná a mindenkori uralkodói elit kordában tartását, az a megfelelő szabályozás, amit azonban csak a független értelmiség tudna kidolgozni és a nép támogatni. Rendkívül ritka az a közjogi pillanat, amikor az egyik pártnak nincs mit vesztenie és ezért képes olyan szabályozó törvényeket meghozni, ami neki is rossz, de annál mégis jobb, mint kiesni a hatalomból. Erre lehetett volna példa a Ferihez köthető tisztasági csomag, de ez term. azonnal heves ellenálásba ütközött, még itt is.
Szóval az ismert problémákat kijavítani eléggé nehéz és ami biztosnak látszik, hogy a pártok erre sohasem fognak áment mondani. Nekik tényleg a zavaros a legjobb, 100 milliós sikerdíjak, titkosított szerződések 30k-s óradíjak stb. A népnek meg odadobnak rendre egy gumicsontot amin rágódhat, leginkább a másik párt felé érzett gyülöletet és a gyöztes táborba való tartozás örömét...
Talán érdemes felhozni, a náci németország idevágó stratégiáját, amivel a népet sikerült megnyerniük. 1.) Kitalálták, hogy a német faj a világon a legkiválóbb a legfelsőbbrendűbb, a legősibb, sőt kvázi isteni eredetű. Ezt a nép nagyon zabálta, mert kib@szott hiú. 2.) Meg kellett indokolni, hogyha ilyen istentől származó népek, akkor miért is van az, hogy elqrták a I. VH-t, pl., meg mire is a nyomor. Tehát kellett egy bűnbak, akire minden gátját az istenné válásnak reterhelnék. Ez egy népcsoport lett, akik szemmel láthatóan gazdagabbak és okosabbak voltak a csőcseléknél. Rájuk kenték a mocskos karvajtőkét, a kizsákmányolást, az isteni faj tisztaságának megfertőzését, a mult a jelen és a jövő összes bűnét. A nép ezt is zabálta, mert ettől minden világossá vált számára. Nem ő a bűnös, nem Ő qrta el, hanem azok mások. A világ nyilván sokkal jobb lesz attól, ha azokat kizárjuk a társadalomból, eltiltjuk a közügyektől, ne adj isten meglincseljük és agyon rugdossuk... Ez egy náci megváltás, náci feloldozással, persze fals, mert bűnöket nem önmagukban keresik és váltják meg, hanem másokban, de a végső megtisztulás igérete és élménye ugyanaz. .. a vége az emberiség ismert történetének eddigi legnagyobb tragédiája lett, amit a többség még a halálakor sem fogott fel.
-
Dalai Láma
őstag
Megint mit olvasok? Hogy az Orvosi kamara követeli a kieső pénzt, ami a vizitdíj elörlése miatt nem folyik be hozzájuk. A napokban baranyia háziorvosok sora került nehéz helyzetbe.
Most komolyan kérdezem, normális-e ez a helyzet. Ugye azért lehetett népszavazáson eltörölni a vizitdíjat, mert nem költségvetést érintő téma. Ezért engedték át a rostán. Ha valóban nem az, akkor a vizitdíj kiesését nem lehet költségvetésből pótolni. Azaz lehetni lehet, de nem kötelezhető erre a kormány.
Az orvosi kamara és sok háziorvos a népszavazási IGEN mellett volt. Ezzel valahol elfogadták, hogy ez nem költségvetést érintő kérdés, és tisztában voltak vele, hogy a bevételkiesést nem onnan fogják pótolni. Most mégis ezt akarják.
Függetlenül attól, hogy milyen a kormánykoalíció munkája, és ki mit mondott, és ki mit gondol a népszavazás jogosságáról, el lehet menni emellett szó nélkül?
A vizitdíj a legcélzottabb "adónem". tudom, mire költik, csak annyit fizetek be, amennyiszer én is igénybe vettem a szolgáltatást, stb. Most meg azt kérik, hogy minden ember, azok, akik sose járnak orvoshoz, és épp elég teher van a vállukon, azok fizessék nekik az adójuk révén be a pénzt? Ez mennyiben jobb? Ezzel megint az agyonterhelt középosztály kapna még egy terhet, vagy az amúgy is magas terhekből befolyó összeg szétszóródna.
Ja, és azt is hangoztatták sokan, hogy nem is lesz ebből olyan sok plusz bevétel, csak nagyobb adminisztráció, csak plusz nyűgök, és milyen rossz is, hogy a betegtől pénzt szednek. ehelyett most elvárnák, hogy a betegek mellett az egészségesek is fizessenek, függetlenül attól, hogy hányszor veszik igénybe az eü ellátást.
-
james
aktív tag
Nem kell mondanom, hogy Kókistákra én sem szavazok, szvsz ki fognak esni. Ennél viszont sokkal jobb alternatíva lenne, ha belső megújuláson mennének át, vagyis visszatérnének az eredeti vonalhoz, esetleg szétválnának. Az, hogy a Fodor szárny képes-e erre, nem tudom, Kóka biztos nem. Más párt meg nem rúg labdába, ami szintén drámai, de ez van.
Ami a folyamatot illeti. Nem azon kadtam ki, hogy az SZDSZ kiesik, az törvényszerű ezzel a mai arculattal. Mondjuk nem értem őket, nem kell hozzá sok ész, hogy egy feltörekvő újgazdag Gyurcsány klón, alkalmatlan a már amúgy is döglődő liberális értékrend képviseletére...de ez az ő bajuk. Amire céloztam a folyamattal az a Fidesz vehemens reakciója, ahogy a már amúgy is döglődö tetemen ugrálva veri a mellét. Ez az ami szerintem több mint riasztó, különösen, hogy ezt a demokrácia diadalaként próbálja beállítani.
-
divot
veterán
Nézd, én a demokrácia legnagyobb és legkitartóbb barátai közé sorolom magam, de én is a demokrácia ünnepének tartanám, ha kiesne az SZDSZ.
Ez egy torz akármi, amelynek két célja van: egyrészt bődületes pénzeket nyúlnak le, másrészt meg néhány, az élettől elrugaszkodott prominensük totálisan hagymázos, az élettől elrugaszkodott elképzeléseiket valósítják meg, a mi bőrünkre.
Ebből elég volt.
-
Dubmaster
aktív tag
Jaaaaaaj, mert az szdsz mit képvisel? Max. a melegek jogait, azt is csak szóban. Jaj, de fontos ez!
abban még csak-csak igazad van, hogy nem jó, ha pl. két nagy párt alkotja a parlamentet. De az szdsz kiszállására én is pezsgőt bontok, még a maszopnál is undorítóbbak.Ki van még az szdsz-ben a "nagy rendszerváltók közül"? A legtöbb már 194-ben kiszállt, mert lehetetlen volt összeegyeztetni az mszp-vel való koalíciót az értékrendjükkel!
Az szdsz nem rétegpárt, csak néhány 10ezer vak pártja!
ennyi.
Nem hallgatok rádiót, ugyanazt a 300 számot, én láttam sírni a srácot, mikor a zenekar Hendrix-et játszott
-
Don Vittorio
őstag
Ha ez ilyen egyszerű volna...
40 éve csillagász akartam lenni, de kiderült, hogy színtévesztő vagyok, így nem lehettem. Az élet furcsa fintora és öröme is egyszerre, hogy mióta emberi lelkekkel és tudatokkal foglalkozom, megtaláltam a sötétségnek azt a fokát, amit csillagászként sose tudtam volna testközelből tanulmányozni.
-
james
aktív tag
"Na szóval: milyen folyamat van az SZDSZ kisesése mögött?" Most olvasom BosXx forumtárs szóhasználatát. "liberális médiapatkány". kb. ez is. Szerintem a liberális értékrend egy dolog, a médiapatkány meg egy másik. Összemosva viszont annyit tesz, aki liberális az patkány. Kb. ez az egyik Fidesz kommunikációs vonulat, de olvastam már olyan logikát is, ami összemossa a liberálist meg az értelmiségit, innen pedig az jön: értelmiségi=liberális=patkány. etc.
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Anime filmek és sorozatok
- DIGI kábel TV
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- RODE NT-USB kondenzátor stúdió mikrofon
- RODE NT1-A nagymembrános kondenzátor stúdió mikrofon
- Új, bontatlan dobozos, japán kiadású Canyne Malzeno Palamute Amiibo figura (Monster Hunter Series)
- BOSS GT-1 Gitár multieffekt effekt processzor
- Új, bontatlan dobozos, japán kiadású Razewing Ratha Amiibo figura (Monster Hunter Series)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest