Hirdetés
Aktív témák
-
deniro2
senior tag
Nem mondom, hogy ne monnyon le, de attól kurvajó lesz minden? Ezt valaki komolyan elhiszi?
Amúgy, beszéltük a haverokkal, hogy ok, legyen kormányváltás, ha ez kell, de, felírok minden tetves igéretet és, ha 1 is elsikkad, akkor megyünk és fejberugjuk, akit kell... Így jó lesz? -
deniro2
senior tag
Milyen furcsa, hogy a rendőr is ember... Erről az a jelenet jut eszembe az előző kődobálásos buliból, mikor a fószer odabaszott egy féltéglát, a rendőrök meg visszadobták, erre óriási megrökönyödéssel mondta az arc a kamerába, hogy ''ezek visszadobnak, a k*rva anyjukat''... Tény, hogy nagyobb fegyelmet kell tanúsítaniuk, mint a randalírozóknak, de robot nem lesz egyik sem, ezt felesleges elvárni.
-
deniro2
senior tag
Most és itt nincs összefüggés... Az, hogy félbolond balfaszok randalíroznak a házam körűl nem egyenes következménye annak, hogy gyökerek vannak hatalmon... Vannak alkotmányos módszerek egy kormány lemondatására, azt, hogy ezekkel nem tud élni a sok gyíkfejü ne én szívjam már meg, mikor közöm nincs egyik oldalhoz sem.
Megkellene érteni, hogy nincs felmentés a rombolásra. Jogos a politikai felháborodás vagy sem, tökmindegy.
Most beszéltük egy páran, hogy milyen lenne, ha a budapesti tüntetninemakarók is szerveznének egy kisebb összekoccanást a Kossuth térre... Mondjuk, ha 5x annyian lennénk, mint a ''forradalmárok'', az számítana-e valamit? Gyanítom, hogy elsikkadna ennek a demokráciával kapcsolatba hozható öszefüggése...
[Szerkesztve] -
deniro2
senior tag
Nem tudom, hogy mit csináltak a láncos kutyák. Viszont abban biztos vagyok, hogy, ha reggelre bármilyen kárt okoz bárki is az én tulajdonomban, annak faszán beletérdelek a szájába. Ez így érthető? Ne vonjon bele engem senki semmilyen népharagba, amíg én ezt nem akarom. Vágod? Lehet hazamenni a saját házuk elé és ott azt csinálnak, amit akarnak. Nekem ''gyurcsánymonnyonle'' csöves köcsög nem veri szét az autómat, mert ettől kezdve én ugyanilyen lazán fogom értelmezmi az ő személyiségi jogait. Ennyi. Nem értünk egyet politikailag, ez egy dolog, leszarom, de senki nem fog az én tulajdonommal szórakozni, csakmert neki más a véleménye. Mehet a picsába. Nem kell ide rendőri túlkapás, sok összetört autó után már mi fogjuk szarráverni a nagy ''forradarmárokat''.
-
deniro2
senior tag
Hát, tudod eddig az életem csak közvetetten kapcsolódott a politikához, maradjon ez így. Ha szívok ezért vagy azért, az nagyon szar nekem, de még sokkal szarabb, ha reggel arra megyek ki a ház elé, hogy egy kiégett roncs a kocsim, amiért x hónapot sporóltam...
Elküldöm magamtól a picsába a szivató politikai erőket, 4 év múlva pedig leszavazom őket a (már megint) picsába. Nem kell a segítség, kösz. Ez a forradalmárkodás több, mint vicces, mert nincs diktatúra, semmi nem akadályozza a kormány lemondatását, csak a demokrácia, ez de szar... Nincs puccs a többség (de legalábbis a hadsereg) nélkűl, ezt megkellene emészteni és konstruktív irányban gondolkodni tovább, ez úgyis egy új terület.... -
deniro2
senior tag
-
deniro2
senior tag
válasz Senior tag #620 üzenetére
Most akkor légyszives vázold fel magadelött gondolatban, hogy merre volt szeptemberben a legnagyobb törés-zúzás (székházon kívül)... Igen, ha ez megvan, akkor most kérném, közöld velünk, hogy onnan hányszáz méter az Astoria és mennyire nehéz átjutni egyik helyről a másikra. Köszönöm.
Pl. a várban nagyon szeret a fidesz találkákat szervezni, most is nagyszerű választás lehetett volna, de akár egész Buda jó helyszín, ott ugyanis nem randalírozik senki.
[Szerkesztve] -
deniro2
senior tag
-
deniro2
senior tag
Kemény ez a tájékozottság, nem mondom... Ne a hírtv-t nézd, mert ott csak nagyiverést fogsz látni, valamiért annyira pártatlanúl szeretnének tájékoztatni, hogy a sérűlteket és vérben gázoló rendőröket bemutató felvételeken kívűl minden anyagot véletlenűl letöröltek a winyóról... Szóval, nyugodtan kapcsolj át más csatornára, vedd le a hangot, ha zavar és láthatsz összetört autókat, molotovkoktélt, tankot, kődobálást és még a sérűltjeidet sem kell hanyagolnod, ők is ott lesznek. Mondjuk, ha tegnap nézted volna élőben, akkor láttál volna mindent ferdítés nélkűl.
-
deniro2
senior tag
Kit érdekel az a pár összevert nyugdíjjas,
Na, mostmár kezd unalmas lenni ez a nagyiverés téma. Számokat, tényeket, linket kérnénk az összevert nyugdíjas nénikről, gyerekekről, rokkantakról. Nagyon hangzatossá lehet tenni az évelést ehhez hasonló légbőlkapott dolgokkal, csak éppen rettentő hiteltelenné is, ha nincs mögötte semmi. És most ne jöjjön senki azzal, hogy nem ment korházba a 90 éves Jolánka néni, vagy nem vitte be az anyja a 3 éves Danikát, mert röhögőgörcsöt kapok.
Szóval, (öregségi)nyugdíjasok, gyerekek, rokkantak száma érdekelne a sérültek között.
Bármilyen hiteles infót készséggel elfogadok, nincs szándékomban kimagyarázni, de a tények legyenek tények. -
deniro2
senior tag
Látod, én ilyet nem is állítottam, ellentétben veletek, akik tényként kezelitek a nagymamaverést. Szerintem is hülyeség volt az Astoria felé terelni a népet. A zavargások léte pedig tény, elég sok felvételt láthattunk a tv-ben a randalirozásról, hogy ez ne legyen kérdés.
-
deniro2
senior tag
Rendben, ez a te szubjektív véleményed, mint ahogy az enyém pedig az, amit az imént írtam. A különbség talán annyi, hogy én tisztában vagyok vele, hogy amit ide írok az egy szubjektív vélemény, míg te és még páran azt gondoljátok, hogy az igazságot próbáljátok a sok vak és degenerált félnótás értetlen fejébe beleverni.
-
deniro2
senior tag
Nem tudom, hallotál-e a fogoly dillemáról? Ha nem, akkor elmondom: nagyjából az a lényege, hogy 2 fogoly ül 2 szobában és vallatják őket, a lehetséges büntetésük pedig aszerint változhat, hogy mit vall a másik. Tehát a beismerés lehet pozitív ill. negatív hatással is a büntetésre, attól függően, hogy csak az egyik, csak a másik, vagy mindkettő bevallja-e amit bekellene.
Ilyen a választás is. Van két rossz választás (legyen az egyik hangyányit jobb) és van mondjuk egy jó, viszont minden attól függ, hogy hogyan szavaznak a többiek. Tehát szavazzak-e centrum pártra? Ha mások is úgy gondolkodnak, mint én, mit fognak most tenni? Amennyiben arra a következtetésre jutnak, hogy nem szavaznak kis pártra, mert senki nem szavaz rá, így csak kidobott szavazat, akkor nem szavazok rá. De, ha ők rájönnek arra, hogy a többség azért nem szavaz rá, mert azt hiszi, hogy a többiek nem szavaznak, de feltételezik, hogy erre a többiek is rájöttek, akkor pont ezért kellene szavazni.
Szóval, mit gondolnak a többiek? -
deniro2
senior tag
Értem amit mondasz, ezzel nincs gond. Én csak áttételesen beszéltem politikáról. A fogolydilemma egy létező pszichológiai jelenség és az ember elég sokszor belefuthat az élete folyamán. Ha van egy dolog, amit nagyon elszertnél kerűlni és több lehetséges módszer az elkerülésre, viszont ezek hatásossága azon múlik, hogy mások mennyire ugyanazon a ponton fognak dönteni, akkor ez a szitu.
Fenttartom, hogy nincs értelme kis pártra szavazni, ha tudom, hogy senki nem szavaz rá, mert ezzel nem segítem hatalomra a kiszemelt pártot sem és elveszek 1 szavazatot a még éppenhogy vállalható párttól is. Viszont, ha a többiek a kis pártra szavaznak, akkor tőlük veszek el egy szavazatot, ha nem rájuk szavazok. Namost, mit gondolnak a többiek, hogy ninncs értelme, vagy, hogy van? Mert ettől függ, hogy melyik a helyes döntés. Viszont ezt ők is tudják (elméletben) és az ő döntésük attól függ, hogy mit gondolnak arról, hogy a többiek mit gondolnak arról, hogy a többiek mit gondolnak arról...
Egyébként, nézz utána, a dilemmának nincs megoldása, úgyhogy ezt szimplán érdekesség képpen említettem. -
deniro2
senior tag
-
deniro2
senior tag
Nem érzem úgy, hogy kompetens döntést tudnék hozni, mert nem értek a gazdasági vonalhoz, de még, ha értenék is hozzá, ilyen egymásnak ellentmondó médiainfókra alapozva nem tudnék objektív véleményt formálni.
Morális alapon meg nem akarok választani (bár 2002-ben majdnem ), mert a politikában szerintem annyira csekély ennek a jelenléte, hogy szinte nincs is, másrészt nem is ez a legfontosabb, hanem az eredmény. -
deniro2
senior tag
-
deniro2
senior tag
Ez de unalmas már. Előrebocsájtva, hogy szerintem 1 db ártatlan sérűlt is több a soknál és sajnálom is őket (bár a felelősség közös), azért az érdekes, hogy ez a hihetetlenűl brutális rendőrség mennyire kis hatékonysággal végzi a nép szarráverését,tekintve, hogy többezer rendőr, lőfegyverekkel, gumibotokkal, viperákkal, gránátokkal felfegyverkezve egy több tízezres tömegben mindössze 100 kisebb-nagyobb séülést tudott okozni (konkrétan az 1 napnál hosszabb korházi kezelést igénylők száma kevesebb, mint 20), holott állítólag direkt a nyugdíjasokra és gyerekekre mentek rá, akiktől nem sok ellenállásra számíthattak. Azzal meg ne jöjjön senki, hogy a 3 éves Józsika és a 78 éves Marika néni otthon vérzett el a konyhakövön, mert nem mert korházba menni. Szóval, ha én egy üveg uborkát bevágok egy ekkora tömegbe, akkor is garantált 3-4 sérűlt, ehhez képest többezer rendőr fejenként kb. 0,05 embert tudott csak megsebesíteni, pedig állítólag nagyon akarták. Érdekes.
-
deniro2
senior tag
Vazz, ha te tudnád, hogy mennyit nézem, hallgatom, olvasom a médiát, akkor ilyet nem mondanál. Történetesen már a brutalitás alátámasztásához már előkerűlt, hhogy a nyilatkozó főorvos úr netán hazudik-e a sérűltek számát illetően, most megkérdezem én is: netán hazudik? Mert ezt a nyilatkozatot speciel láttam, ugyanis 23-24-én szokásomtól eltérően, de a történtekrevaló tekintettel néztem az összes tv-t.
Amúgy az összemosás, mosdatás és hasonló szavak gyakori ismételgetése nem erősíti meg a véleményed megkérdőjelezhetetlenségét. -
deniro2
senior tag
Nem vonom kétségbe, hogy a rendőrség hibás taktikát alkalmazott, mikor a barmokat az Astoria felé szorította. Asszem, ezt nem sokan vitatták eddig sem. Viszont a már összeolvadt tömeget nem lehet újra szétválasztani, ez belátható. Ettől függetlenűl, nem mondhatod komolyan, hogy nem lehetett hasonlóra számítani, mikor a fidesznek sikerűlt ''forradalmi'' csomópont közelébe telepítenie a nagygyűlést. Mindenki tudta, hogy balhé lesz és az előrelátható káoszban szinte adta magát, hogy keverednek a tömegek. Még, ha nincs is az ominózus rossz irányba terelés, akkor is nagy eséllyel keveredtek volna a tízezres tömeg egyes részei hasonló szituációba.
Magával a megemlékezéssel ninsc semmi gond, de nagyon keményen erőlködnöm kell, hogy ne gondoljam azt, hogy óriási baromság volt ilyen helyszinre szervezni.
Azt, hogy mennyire előrelátható volt a balhé, bizonyítja az is, hogy annak ellenére, hogy barátaimmal évek óta minden hétfőn kedvenc helyeink egyikében sörözgetünk, szeptember végén megbeszéltük, hogy okt. 23. kivétel lesz és nálam tartjuk az összejövetelt, elkerűlve ezzel az esetleges kellemetlen szituációba kerülést. Eléggé igazunk lett, pedig minimális látnoki képességek birtokában sem vagyunk. -
deniro2
senior tag
válasz Senior tag #4592 üzenetére
Ha az nem számít a ''közelében''-nek, hogy a Blaháról (egy apró kanyar után) rálehet látni az Astoriára, illetve, hogy gyalog nagyjából 7 perc távolságra vannak egymástól, akkor most nem szörszálat hasogatsz. Asszem Budapest kiterjedését figyelembevéve ez még absz. a közelében van, de legyen, ahogy kívánod, nyílván szubjektív a városismeretem is. ˙(Mondjuk, én a Blaháról járok az Astoria fitnessbe, gyalog, mert gyorsabban odaérek, mint tömegközlekedéssel, de ez semmit nem számít.)
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen notebookot vegyek?
- Energiaital topic
- Bugok, problémák a PROHARDVER lapcsaládon
- Autós topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Fűzzük össze a szavakat :)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Lightyear - befektetési app
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- További aktív témák...
- PC RTX 4070 Super , Ryzen 5 7600x AM5 , 3 hónapos használat
- G15 5530/Core i7-13650HX/32GB/1TB SSD/15.6" FHD 360Hz/GeForce RTX 4060/Ubuntu/Garis
- Új Blueendless 2 lemezes RAID ház, Foxpost az árban
- BONTATLAN! WD Western Digital My Passport 2TB USB 3.2 Black (WDBYVG0020BBK)
- 15 hüvelykes MacBook Air M3 chip 8 magos CPU-val, 10 magos GPU-val, 256 GB Midnight
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest