Hirdetés
Aktív témák
-
Joe_Black7
tag
Sziasztok! Egy nem teljesen idevágó kérdéssel fordulok hozzátok, de hátha pont itt kapok rá választ:
Az egyik kedves ismerősömnek volt egy karórája, ami egy honda versenyautót mintázott. Nagyon szerette az órát, de rábízta valakire (szerencsére nem rám) megőrzésre, és az illető villámgyorsan el is hagyta. Mivel sokat jelentett neki az óra, nekem meg az illető jelent sokat, szeretném meglepni egy ilyennel közelgő szülinapja alkalmából. Ehhez kérem a segítségeteket és az ötleteket, hogy vajon hol találhatnék ilyet. Remélem tudtok segíteni, tényleg nagyon fontos lenne! Előre is köszi! -
addikt
válasz erdey_a #4153 üzenetére
Lakásavatót még nem tartottam, de bármi megoldható.
Joe_Black7 :szerintem előstör guglizd ki melyik gyártó készít órákat. És utánna csak elég egy márkakereskedést keresned. (Mivel a legtöbb órás,valamilyen márkakereskedés, így sokkal könyebbmegtalálni a keresett péáldányt.)
[Szerkesztve]Most kezdődjék a tánc! - mondta a papagáj és berepült a ventilátorba.
-
MODERÁTOR
Up!
Hátha...
[link]Xiaomi 13T
-
parandroid
félisten
Blokkosítom a válaszokat, mert kicsit nehezen követem már a pörgést.
Erdeya: Racecam tök jól navigál Győrben, én is őt kérdeztem, amikor eltévedtem ott.
Cathfaern: Tudtam, hogy jössz, csak azért linkeltem.
Blacksoul: Gyerekek ilyen irányú multikulturális műveltségét egyelőre nem szeretném fejleszteni, kedvessel megcsináltuk, hat pont. Pedig azt hittük, póniból jók vagyunk.
Racecam: Ez kb annyit jelent, hogy hat pontod lett.
Viktor: Te azért jársz ide, hogy iyleneket kérdezz? Ráadásul zöldben? Ez lazítós topik, lazíts te is.
pI talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
erdey_a
addikt
-
erdey_a
addikt
válasz parandroid #4160 üzenetére
LÁÁÁÁL
Pedig ha zala illetve majdan pápa felől jöszöl, akkor nem bonyolult megtalálni a Szent Kamillust. A pápai uti vámnál (győri hiperteszkó utáni lámpa) balra, aztán egyenesen mint a gép amig jobboldalt nem látod meg a kicsi templomot. Ennyi...Vérboci
-
Winner_hun
titán
Oly jól nyomja
[link]► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
parandroid
félisten
válasz erdey_a #4161 üzenetére
Előbb bementünk a belvárosba sétálni, onnét elindultunk kifelé majdcsak valaki tudja alapon, de senki nem tudta, pedig több győrit is megkérdeztünk. Végül egy benzinkúton kötöttünk ki, ahol elfogyott az autópályamatrica, ezért nem tudtak adni, és az ottlévő kútkezelők és vsárlók közül sem tudta senki, hol van a templom. Ekkor kértem telefonos segítséget Mikulás bácsitól, aki kuguglizta nekem a templom címét, én meg mondtam a kezelőnek, hogy Nádorváros, Kálvária utca. Erre mondták, hogy jaaa, akkor itt fel a felüljáróra, a következő kereszteződésnél balra le, és ott a templom. Voltunk vagy 500 m-re, vazze. Na, EZ lol.
pI talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
addikt
válasz parandroid #4163 üzenetére
Tanulság, egy térkép sosem árt, ha van kéznél. Valamint legalább a címet tudni érdemes, ahova megy az ember.
[Szerkesztve]Most kezdődjék a tánc! - mondta a papagáj és berepült a ventilátorba.
-
erdey_a
addikt
válasz parandroid #4163 üzenetére
Igen, mert így, hogy szent kamillus, kevesen ismerik. Én sem tudtam 1,5 évvel ezelőttig, hogy az a neve. Úgy, hogy Kálvária uti templony, úgy többen ismerik.
De hát egy városban ez nem meglepő.
Annakidején Budapesten volt egy tanulmányi verseny. Újpesten, valami műszaki iskolában. A suli nevét nem tudtuk, csak az utca nevét. A keresett utcától 10 méterre nem tudtak segíteni. Mondjuk ha lett volna utcanévtábla, az sokat dobott volna a dolgon.
Meg ugye a lakók is cserélődnek. Egyik kolégám itt lakik az utcánkban, de csak pár éve győri, mondom neki menjünk le sörözni a tó vendéglőbe. Oszt néz mint a sült hal. MErt már gyertyafénynek hívják a helyet.
A másik, hogy a mai napig van, hogy a címemnek azt diktálom be, hogy Munkásőr ut 32 Csak közben Kodály Zoltán lett, meg más lett a számozás is.
megjegyzem én az átlagosnál messze jobba ismerem győrt, de ez köszönhető annak is, hogy pl sosem volt kocsink, mindenhova busszal vagy gyalog mentünk.
[Szerkesztve]Vérboci
-
Racecam
nagyúr
-
parandroid
félisten
A térképet tavasszal cseréltem le, mert már egy csomó út nem volt rajta, az újon viszont nincsenek várostérképek.
A meghívón ugye szerepelt a cím is, de azt otthon felejtettük.
A dolog folyományaként egyébként elkezdtem gondolkodni egy GPS navigáción. Csak Katica meg ne tudja...
-
-
Racecam
nagyúr
válasz erdey_a #4167 üzenetére
Erről már volt szó: [link]
''A Mitulátbáti 12 pontja
1. A Mitulátbáti hű gyermeke hazánknak, a Magyar Köztársaságnak, felelősséggel dolgozik érte.
2. A Mitulátbáti erősíti a népek barátságát, védi a nyakkendő becsületét.
3. A Mitulátbáti szorgalmasan tanul, a világ és önmaga megismerésére törekszik.
4. A Mitulátbáti gyarapítja és védi a társadalom értékeit.
5. A Mitulátbáti ahol tud, segít és önként szolgálja a közösséget.
6. A Mitulátbáti igazat mond és igazságosan cselekszik.
7. A Mitulátbáti szereti, tiszteli szüleit, nevelőit és az idősebbeket.
8. A Mitulátbáti igaz hű barát.
9. A Mitulátbáti bátor és fegyelmezett.
10. A Mitulátbáti szereti és védi a természetet.
11. A Mitulátbáti edzi testét és óvja egészségét.
12. A Mitulátbáti úgy él, hogy méltó legyen a Magyar Ifjúság tagságára.''Com'è diverso il mondo visto da qui
-
Csapi007
veterán
Hello
Mgvan valakinek ez a jap cup pali tip pallap ...
Tudjátok. A szám címe kellen vagy el is küldheted e-mailben."Csak úgy mondom"
-
erdey_a
addikt
A 9520T-hez és 9620T-hez ( ezek a gumihevederes ''tank'' traktorok) a mellső oszcilláló tengely (kerékagy nélkül) és a teljes komplett hátsó futómű (erőátvitelestül, mindenestül)hazai gyártás. Sőt, teljes egészében magyar konstrukció, temészetesen a JD igényeire fejlesztve. Szóval van mire büszkének lenni.
De készül egyéb ''laza'' alkatrész is nálunk, jellemzően tányérkerék, kúpkerék, behajtótengely, ilyesmi.
A poltopikban linkelt Claas traktor spéci hidraulikus kormányzású mellső és hátsó futóművei is magyar konstrukció és gyártmány. De az amerikai hadsereg teherautóinak meghatározó része (ahogy az új magyar honvédségi kocsik is) szintén Rába konstrukciójú és hazai gyártású futóművel vannak szerelve.
Meg a san francisco-i trolik is...
Az amerikai vevő elmondta,hogy afganisztánban a magyar futóművek bírják legjobban az aknákat Nem vicc!!
Sokan nem hinnék...
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]Vérboci
-
erdey_a
addikt
-
Gh0sT
addikt
-
erdey_a
addikt
Hát a T-s az gumihevederes. A futóművük más teljesen. A gumihevederesnek ugyanis valami hidraulikus motor van az irányításában. Úgy fordul mint egy tank.
A felépítmény (már ami a motort és a kabint illeti) valószínűleg azonos, nem volna túl gazdaságos annyi különbözőt gyártani. De a gumihevederesnek izgalmasabb az alja a sok kerék miatt.
Felhasználásról nem tudok sokat. Az biztos, hogy egy időben a hevederest vitték amerikában mint a cukrot. Mostanában kevesebb futóművet vesznek, visszaesett a piac.
[Szerkesztve]Vérboci
-
Gh0sT
addikt
válasz erdey_a #4179 üzenetére
Érdekes... ez a gumihevederes megoldás nekem különösebben nem nyerte el a tetszésemet. Őszintén szólva nem tudom, hogy mennyivel képes többet nyújtani a hagyományos kerekes változatnál. Itthon még nem is láttam ilyent, meg is lepődtem amikor linkelted. Legalább tanultam valami újat.
Köszönöm a kimerítő választ!Soha nem késő, hogy azzá válj, aki lehettél volna.
-
erdey_a
addikt
Hát amennyire én tudom, ilyeneket azok vesznek, akiknek akkora földjük van mint a dunántúl. Kis országunkban nem jellemzőek ekkora gépek. Még a régi Steigerből is több fogyott külföldön. Itt nálunk mire belelendül egy ekkora gép, már fordulnia a kell
De ámerikában csak veszi valaki...
De hogy ebben mi a pláne... azt nem tudom. Legalább ilyen is van. És magyar know how!
szerk.: azon gondolkodtam, hogy talán jobban húz egy ilyen hevederes, mert ugye nem tud megforogni a sárban, vagy nem tudom... laza talajon jobb lehet talán
[Szerkesztve]Vérboci
-
Gh0sT
addikt
válasz erdey_a #4181 üzenetére
Viszont ehhez a gumikerekeshez tutira kell egy trailer, hogy szállítani tudják. Nem hinném, hogy közúti forgalomba kiengednek egy ilyent.
Elgondolkodtam azon, hogy egyáltalán a JD mennyire elterjedt kis hazánkban, de szerintem egyáltalán nem jellemző. Idén jó ha eddig kettővel találkoztam. Talán csak a tehetősebb gazdaságok engedhetik meg maguknak. Mindenki MTZ-t meg New Hollandot vesz.
Az OFF topicot viszont sikeresen kinyírtuk... Senki nem mer írni...
Szerk.: És elkiabáltam! Fene!
[Szerkesztve]Soha nem késő, hogy azzá válj, aki lehettél volna.
-
erdey_a
addikt
Van azért JD idehaza is, de jobbára csak kombájnt, meg normál méretű traktort láttam.
Ezek a nagy gépek meg nem igen hagyják el a földet, a földről járnak be a garázsba gondolom. A farmgazdálkodásban ez nem gáz. Nálunk mondjuk nehéz lenne azzal mozogni a panel és a hétvégi kiskert között
Amennyire én tudom, a steiger is túlméretes, tehát hivatalosan csak felvezetővel, vagy útvonalengedéllyel közlekedhetne. De ez már némileg túl van tájékozottsági szintemenVérboci
-
erdey_a
addikt
-
Csapi007
veterán
-
erdey_a
addikt
-
Racecam
nagyúr
válasz parandroid #4194 üzenetére
Úgy látom, ezzel a beköszönéssel egész napra elintézted az OT-t!
Com'è diverso il mondo visto da qui
-
Racecam
nagyúr
up
Com'è diverso il mondo visto da qui
-
föccer
nagyúr
válasz Racecam #4196 üzenetére
Há mán neked momentán mi bajod van? Nincs mit csomagolni? Vagy elmentek a krampuszok szabadságra, és nincs mit olvasni az OT-ban?
Na hogy on is legyek:
Bejelentem, hogy vége. Kivégeztem, elpusztítottam, szétcincáltam. Nem maradt belőle más csak néhány csont és húscafat....
<fél grillcsirke +1/4 kg kenyér volt az ebédem > szerk: ja, a kenyér végét még most is majszolom
on2: sikerült leszednem, és a jó újamra húznom a gyűrűmet
[Szerkesztve]Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
neduddki
nagyúr
HI!
HIhetlen ismeretkre ettem szedrt tegnepa!!!!!!!!!!!!!!!!
megtudtam hogy 206/207 a kolicio letszama parlaemtben, hogy ez nekem mekkor akatarzist kokoztt:- ))) /ugyansi nem erttem ki szavazott at, mert en joval kisebb tobbsegrol vizionaltam:- )))/
MAs: hogy kell xp ala outlokk express sz.rt istallni??? eddig csak updatekot tanam az eredeti progit nem /ie7 izet meg meg jo drabig nem akarok latni/ /felretesek elkerrgules evegett az ez xp-ben nincs a tobbi sz.r melelt oe sem:- )))/
udv
neduddkihttps://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni
-
neduddki
nagyúr
HI!
Me ne mszota utban a k fel elintehettunk volna azt a gyuru ugyet:- ))) poillnatragaszto meg cska van a Ti tszcse-tekben nem???:- )))
udv
neduddkihttps://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest