Hirdetés

2024. április 14., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Crus


Crus
őstag

Az biztos: Epic store only :DDD

Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc

(#2) Eclips21


Eclips21
őstag

na oszt' meg lett az új crysis?

(#3) Televan74


Televan74
nagyúr

Akinek nagyon kell majd vesz hozzá konzolt. A Remedy nevét meg a pocsék PC -s port miatt a platform játékosai nem fogják dicsérni. Aki mégis szeretné PC -n, szerintem egy RTX4060 kell neki 1080p/High -ra.
Egy dologban tényleg vízválasztó, mert lassan 1080p/High beállításokra 6800/4060 szintű kártya kell majd. Persze lesznek majd jól portolt kivételek, de a többség nem ilyen lesz.

Amikor nincs remény! Jusson eszedbe nincs isten, csak én!

(#4) Pipó


Pipó
őstag

Tragedy :(((

"Vannak győzelmek, amiktől jobban alszik az ember. És olyanok is, amik ébren tartanak." Broadchurch - Kis fekete szir-szar rózsaszín biszbasszal a tetején? - Az is vaaan!

(#5) vg


vg
addikt

Ez miez akkor?

(#6) zooly válasza vg (#5) üzenetére


zooly
aktív tag

Ott irjak benne, hogy milyen dlss/fsr modot kell hasznalni hozza.

https://www.ratingraph.com/

(#7) Duck663 válasza zooly (#6) üzenetére


Duck663
őstag

Már a Control is egy optimalizálatlan hulladék volt, ez meg... Nem tudom, de tényleg nem, hogy ki fogja ezt egyáltalán megvenni. Ha én lennék a kiadó vezetője, akkor úgy b@sznám vissza a fejlesztőgárdának, mint a pinty, hogy ez ebben a formában nem jelenhet meg. Látva egyébként, hogy a játék, hogy néz ki (youtube videók), ennek bizony egy csúcshardveren 4K-n 200FPS körül kellene repülnie.

#5 vg: A táblázat hol mond ellent a leírtaknak? Ott van, hogy DLSS/FSR Performance 4K-n azaz natív 1080p és mindehhez kell egy 4080... erre azt mondanám, hogy az ilyen fejlesztő dögöljön inkább éhen!

[ Szerkesztve ]

Igen-igen, még mindig Win7-et használok, és ha így haladunk még 2030-ban is így lesz.

(#8) nyakdam válasza vg (#5) üzenetére


nyakdam
aktív tag

A quality 720p a performance 540p. 540p medium 3070 kell… :W

Nagyon kíváncsi leszek a látvány összehasonlításra a konzol és Pc között, de nem hiszem, hogy kivételesen tényleg kihasználnák a konzolok lehetőségeit. Ez inkább egy sz-ul megírt és optimalizálatlan vacak lesz minden platformon.

(#9) Busterftw válasza Crus (#1) üzenetére


Busterftw
veterán

Tessek, mar nem is gond hogy a "legtobb gepen" nem megy, a kieso eladasokat az Epic kifizette store exkluzivitassal.

(#10) Alogonomus


Alogonomus
őstag

Abból a szempontból mindenképpen informatív lesz a játék PC-re eladott példányszáma, hogy lehet majd belőle következtetni arra, hogy valójában a két érdemi oldal 80% és 20% körüli eszközállományából mekkora részt tesznek ki az RDNA2 előtti és a teljes értékű Turing alatti kártyák.

(#11) Renok


Renok
senior tag

Ez elég gáz, hogy egy 5700 XT-n el sem indul majd a játék. :(((
Remélem ez a játék csak 1 kivételes eset volt.

(#12) Crus válasza nyakdam (#8) üzenetére


Crus
őstag

Néztem gameplayt AW 2-ből. Az összkép kicsit sem indokolja a gépigényt. Meg lehet nézni, hogy egy 4.2 TFLOPS-ra képes PS4 Pro, mit is mutat mondjuk egy TLOU Part II látvány terén... itt meg 10x teljesítményigényről hadoválnak. Pathetic.

Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc

(#13) ViZion válasza Duck663 (#7) üzenetére


ViZion
félisten

A Control-t behúztam, kipróbáltam, majd töröltem. Ha ez is ilyen lesz, akkor nem fog fájni, h milyen gép kellene hozzá. Inkább új Deus-Ex jöhetne, vagy még több Mass Effect, Fallout, akármi...

Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Fedora Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy

(#14) Crus válasza Busterftw (#9) üzenetére


Crus
őstag

Így is lehet... csak ennek a lejtőnek így nagyon mélyen van a vége. Hiába a Fortnite pénznyomda az EGS masszívan veszteséges és marad is.

Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc

(#15) Duck663 válasza Busterftw (#9) üzenetére


Duck663
őstag

KIfizette? Amikor költségcsökkentés miatt elbocsátások vannak? Már nem fut úgy a szekér, mint korábban, ott sem.

Igen-igen, még mindig Win7-et használok, és ha így haladunk még 2030-ban is így lesz.

(#16) Departed


Departed
őstag

Jobban zavarna ha egy olyan fejlesztőcsapat lenne ilyen kókler, akinek a legutóbbi nekem tetsző játéka (Max Payne 2) már 20 éves...így meg csak gratulálok a borzalmas üzleti érzékükhöz is. :U

(#17) Shade45 válasza Duck663 (#7) üzenetére


Shade45
senior tag

Valószínűleg én egy másik Control című játékkal játszhattam, de én baromi jól szórakoztam vele Steam Deck-en, közepes grafikai beállításokon, stabil 40 FPS-sel. :K :)) :DD

(#18) ilor14 válasza Crus (#1) üzenetére


ilor14
tag

Na az szerencse, akkor úgysem veszem meg :D

(#19) CJ4567 válasza Duck663 (#7) üzenetére


CJ4567
veterán

A Controlt nem mondanám optimalizáltlannak, hanem inkább gépigényesnek. Egy 1070-el 1080p60-at tud, elég szép grafikával és részecske effektekkel. Nem kimaxolva, de a legtöbb játékban, főleg az elmúlt pár évben vannak beállítások, amiken kicsit állítva már sokkal jobban fut a játék, és alig látható a különbség, pl. a volumetrikus effekteket szokták túltolni magasabb beállításokon.

[ Szerkesztve ]

No Sana No Life

(#20) Silenzio válasza ViZion (#13) üzenetére


Silenzio
addikt

A Control kurvajó. Igaz, el kell telnie kb. 2 órának, mire kimutatja a foga fehérjét, rátesz egy lapáttal a Max Payne 1-2 és az Alan Wake rémálomszerűségére.

https://pte3d.hu - 3D nyomtatás, 3D szkennelés, anyagvizsgálat, VR

(#21) Crus válasza Duck663 (#15) üzenetére


Crus
őstag

Pedig jól mondta. Keményen fizettek ezért az exkluzivitásért IS. Aztán "minap" meg elzavartak cirka 830 embert... hupsz.

Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc

(#22) GreatL


GreatL
őstag

Konzolcentrikus kód... blabla. Simán standrad kód, a maga hibáival-bugjaival. Konzolon a 30 fps már igen jónak számít, a PC meg le van tojva, majd lesz 20-tól 200-ig akárhány FPS, ugrál, akadozik töltöget majd amennyit akar.

Intel Core i9-9900K víz | 32 GB | GBT RTX 3080 Ti Gaming OC | 48" LG C1 TV | Samsung(.hu) Galaxy S22+ 256 Vodával | Voda Samsung Galaxy A54 | Pocketbook Inkpad 3 Pro

(#23) beef válasza Silenzio (#20) üzenetére


beef
őstag

Egyetértek, engem beszívott a Control. Még a DLC-ket is megvettem hozzá, azok is kiválóak voltak.
A játékmenet, a történet kibontása, a fejtörők, mind hibátlan volt.
Először amikor láttam róla játékmenet videókat elkönyveltem egy nvidia techdemónak. Nem is tévedhettem volna nagyobbat.
Egyébként meg az Alan Wake nem tudott lekötni :)

(#24) Busterftw válasza Duck663 (#15) üzenetére


Busterftw
veterán

Persze hogy kifizette, ettol fuggetlenul teljesen nyilvanvalo, hogy az EGS hatalmas buko nekik. Maskulonben hulyek lennenek nem kiadni Steamen.
Valoszinuleg jovore mar megszunik az ingyen jatek osztogatas, akkor meg ennyien se fognak belogolni. Remelem el is tunik az EGS.

(#25) powerage76


powerage76
csendes tag

Emlékszem az Alan Wake játékra annak idején nagy volt a hájpja aztán kijött és el is tűnt. És most a folytatásával lehet, hogy nem tudok játszani a magas gépigény miatt? Tragédia.

(#26) Lurch


Lurch
csendes tag

"GeForce GTX 16 generáció nem alkalmas a program elindítására"

Szerintem van esély, hogy elinduljon a játék mert az 16xx sorozat támogatja a Mesh Shader-t, RT meg Tensor mag nincs ezért DLSS se, viszont az FSR menni fog.
Az 1660 Super meg a Ti nem sokkal lassabb mint a 2060 és ugyanúgy megvan a 6 giga VRAM, szerintem ezeken a kártyákon játszható lesz. Az 1650 valószínű túl lassú lesz, a Super talán épp bírni fogja a 30 fps-t ha FSR Quality helyett Balanced-re lemegyünk, de kérdés, hogy a 4 giga VRAM elég lesz e vagy játszhatatlanul szaggatni fog.

(#27) Alogonomus


Alogonomus
őstag

Hagyományos módban valóban majdnem olyan jó az alap 2060, mint 1660 Super/Ti, viszont a mesh shader bekapcsolásából sokkal kevésebbet profitálnak a 1660-as kártyák, mint a 2060.
Talán a mesh shader is ugyanúgy csak szoftveresen emulált a 16xx kártyákon, mint a sugárkövetés. FSR2 is azért nem hoz olyan sokat a régi kártyákon, mert amit megnyer a vámon, azt elveszti a réven a kevésbé fejlett architektúra miatt.

(#28) paprobert


paprobert
senior tag

Semmi gond nincs ezzel.
Csak legyen egy szép nagy VGA-újraárazás az Alan Wake 2 alapján. :K

RX6600
1080p@60 High helyett 720p@30 Low?
Akkor legyen a kártya, az eddigi $200 helyett $79. Máris rendben vagyunk.

Grafikus adapter teljesítményért grafikus adapter ár, szerintem ez így korrekt.

[ Szerkesztve ]

640 KB mindenre elég. - Steve Jobs

(#29) FLATRONW


FLATRONW
őstag

Szerintem konzolon sem lesz egy leányálom a játék.
Valami olyasmire számítok ott is, mint a Jedi Survivor esetén volt, Series X 720p-ről skálázott fel, a Series S pedig még alacsonyabbról.

(#30) Alogonomus válasza paprobert (#28) üzenetére


Alogonomus
őstag

Semmi akadálya, amint a Starfield eredmények alapján pedig a 4090 valahol $1000 környékén lesz, a 4080 pedig $700 környékén.
Azonos teljesítményért azonos árat, szerintem ez így korrekt. ;)

(#31) Duck663 válasza CJ4567 (#19) üzenetére


Duck663
őstag

Én optimalizálatlannak nevezném azt továbbra is. A különféle akadozások azt jelzik. Lehet valami egyenletesen lassú és gyorsabban futó, de hektikus teljesítményű.

#21Crus: Ez így kifejezetten gáz!

#24 Busterftw: Ezzel az osztogatással nem lehet játékosokat odacsalogatni, és vásárlásra is ösztönözni. Én is behúztam egy csomó játékot ingyen, de egyetlen egyet sem vásároltam ott, és nem is fogok. A storet sem tudják rendesen megcsinálni, elindítod és 100%-on tekeri a CPU-t, kitakarítok minden, végre jó, következő indításnál már megint 100%-on. Egy sz@rhalommal mit akarnak? Titokban bányásznak a gépekkel, vagy azt nézik mi van a felhasználók gépén? Igazából tök mindegy, de egy pillanatra sem sikerült vonzóvá tenniük a storejukat, meg úgy az egészet.

Igen-igen, még mindig Win7-et használok, és ha így haladunk még 2030-ban is így lesz.

(#32) Yodafon


Yodafon
senior tag

nem vagom mennyire szamit manapsag mar a direkt hardverre programozas (konzolok eseten) de nem hiszem hogy egy atlag hardver ne tudna ezt a teljesitmeny szintet megugrani kvazi hardverkozeli apikkal (mantle vs vulkan vs dirextx 12)

I'm gangsta!

(#33) GodGamer5


GodGamer5
addikt

Szerintem framegennel sima ügy lesz, amíg nem tákolják össze pár patch-el. A CP2077:PL-nél is iszonyat magas volt a gépigény maxon, de azt is elivitte a viszonylag átlagosabbnak számító gépem.

[ Szerkesztve ]

"Többször látsz Game Over képernyőt, mint Michelle Wild f@szt." "It's not a Loop, it's a Spiral"

(#34) Chiller válasza Yodafon (#32) üzenetére


Chiller
őstag

M$ és a fejlesztők okolhatóak csak.
A PC-s directx már az első xbox óta csak egy trágyadomb amit toldoznak-foldoznak.
Pont mint a windowst.

(#35) vg válasza nyakdam (#8) üzenetére


vg
addikt

Ópárdon, valóban. Nem baj, nem kell megvenni, majd a bukás után behuzzuk ingynes játékként epic-ről jövőre.

(#36) CJ4567 válasza GodGamer5 (#33) üzenetére


CJ4567
veterán

Ezzel három probléma van: 1. DLSS3 FG-t nem támogatja semmi a 4xxx szérián kívül, az FSR3 FG pedig nagyon nagyon friss, és elterjedőben van, a problémái most nem érdekesek. 2. Ahhoz, hogy normálisan működjön, ahhoz kell legalább 60FPS alapjáraton, szóval megint ott tartunk, hogy alacsony felbontásról kell felskálázni.

A harmadik pedig az, hogy szerintem egyáltalán nem elfogadható, hogy jóvanazúgy, majd felskálázzuk és örüljön az ember.

[ Szerkesztve ]

No Sana No Life

(#37) GodGamer5 válasza CJ4567 (#36) üzenetére


GodGamer5
addikt

PT-nél alapból csak képkockagenerálással lehet bármi élvezhetőt alkotni. Azt a 60fps minimumot nem kell annyira komolyan venni... A felskálázásra építik a játékot, tehát az a minimum, hogy kéne benne lenni FSR3-nak is... Ha nem raknak bele induláskor az elég vicces lenne. Mivel az alap gépigény is nevetséges, azon már nem is kell fennakadni, hogy csak 4xxx-es szérián lesz normálisan játszható.
Szerintem sem elfogadható ez a hozzáállás, de írtam is, hogy ez addig lesz így amíg össze nem tákolják pár patch után a gémet.

[ Szerkesztve ]

"Többször látsz Game Over képernyőt, mint Michelle Wild f@szt." "It's not a Loop, it's a Spiral"

(#38) CJ4567 válasza GodGamer5 (#37) üzenetére


CJ4567
veterán

A FG-höz erősen ajánlott a 60FPS, mert oké hogy a 30FPS-ből tud látszatra 60-at csinálni, de ilyen alacsony képfrissítés mellett már a FG képminősége se a legjobb, és a bemeneti késleltetés marad 30FPS szinten, ami meg nem igazán jó.

No Sana No Life

(#39) CptAdamica


CptAdamica
veterán

Mondjuk az Epic shit only miatt amúgy sem venném meg, ennek ellenére tré a helyzet. Szóval PC-re is nyilván teljes áron fogják adni, de optimalizálni és támogatni meg nem akaródzik, majd a felskálázás talán segít elérni a 30/60 fps-t...

Megyen!

(#40) GodGamer5 válasza CJ4567 (#38) üzenetére


GodGamer5
addikt

A CP2077 volt, hogy beesett 45-re is nálam FG mellett, de nem volt vészes a játékélmény úgy sem.

"Többször látsz Game Over képernyőt, mint Michelle Wild f@szt." "It's not a Loop, it's a Spiral"

(#41) gejala válasza Duck663 (#31) üzenetére


gejala
őstag

Control nálam szinte fix 60 fps volt 1440p, DLSS quality, RT On mellett 2080S-el. Talán egy-két opciót kellett eggyel visszább venni. Akadás nem volt, viszont elképesztően jól nézett ki. Ma is alig van játék, ami megüti ezt a szintet látványban (pl. CP2077 vagy Ghostwire Tokyo).

[ Szerkesztve ]

(#42) Alogonomus válasza GodGamer5 (#40) üzenetére


Alogonomus
őstag

A még elfogadható fps mértéke főleg a helyzettől függ.
Lassú tempójú és főleg párbeszédpanelekkel operáló szerepjátékhoz például akár a 20 fps is elég lehet, mert nem futsz benne, nem mozgatod hevesen a kamerát, nem kell gyorsan reagálnod benne semmire. Nem zavaró, hogy adott esetben van egy mondjuk tizedmásodperces késés a játékban, mert úgyis lassú a játék üteme. Ugyanez igaz a mindenféle kártyajátékokra is.
Szimulátorokban már általában zavaró, vagy egyenesen játékromboló, ha az alacsony fps miatt lassú a játékban a képi visszacsatolás, és így valamennyire a megérzésedre kell hagyatkoznod a reakcióiddal kapcsolatban.
És vannak a nagyon pörgős játékok, mint a battle royal, akció rpg-k, ügyességi platformjátékok, R6, CS, vagy akár a MK/Tekken/SF, amikben valós stabil 60 fps alatt komoly hátrányban vagy, és inkább 100 fps az elfogadható minimum.

Az FG nem segít érdemben többet, mint amit egy G-Sync/FreeSync monitor nyújt a képkockák többszörözésével. A szemed érzi folyamatosabbnak a látványt, de a játékon belüli reagálásaid akkor is az eredeti fps sebességével valósulnak csak meg, mert új kép nem készül, csak vagy a már elkészült képet látod újra, vagy a már elkészült képet mozgatja némileg el, hogy legalább mást jelenítsen meg.

(#43) Duck663 válasza gejala (#41) üzenetére


Duck663
őstag

DLSS mellett... oké, 6800XT-n nincs DLSS, arról nem is beszélve, hogy én ezektől a felskálázásoktól egyáltalán nem vagyok elájulva. Tű éles kép igényem van! Amire sokan azt mondják, hogy ez tű éles, az nekem még nem biztos, hogy az.

Hidd el, hogy akadt, arról tudok nyilatkozni, amit én magam tapasztalok.

Látvány, ez tök szubjektív, de nekem látvány szintjén sem jött be kifejezetten, lehet a játék tónusa miatt érzem ezt.

Igen-igen, még mindig Win7-et használok, és ha így haladunk még 2030-ban is így lesz.

(#44) ddaydome


ddaydome
senior tag

Azt hiszem, hogy újabb pályát kezdek a heroes 3-ban, amit lassan a villanykapcsolóm is futtatni tud....
Ez a cégnek vízválasztó, nem a játékosoknak.

"Ha meg kell b...ódni, akkor meg kell b...ódni......."

(#45) AuraSync


AuraSync
őstag

Hála az égnek konzolon ilyen gondom többé nincs. :U

S23 Ultra / Watch 6 / Q80T 65" / 14600KF / RTX 4070 S / JBL / S3000 Pro / WH950NB

(#46) CJ4567 válasza AuraSync (#45) üzenetére


CJ4567
veterán

Azért megvárnám, mielőtt megjelenik a játék, mert konzolon is szoktak teljesítménybeli problémák lenni. :U

No Sana No Life

(#47) PuMbA


PuMbA
titán

Nekem az a nagyon érdekes, hogy hogy lehet, hogy a játék CPU igénye ennyire kicsi? Na meg hogy alacsony grafikán és maximumon RT-vel is ugyanolyan CPU elég? Ilyet egy játékban se láttunk még, hogy a CPU igény konstans.

[ Szerkesztve ]

(#48) gainwardgs válasza PuMbA (#47) üzenetére


gainwardgs
addikt

Szóval konzolport ezért Amd-n jobban fut majd? ;]

(#49) Televan74 válasza gainwardgs (#48) üzenetére


Televan74
nagyúr

A napi Nvidia troll cím a tied!!! ;] :P :C

Amikor nincs remény! Jusson eszedbe nincs isten, csak én!

(#50) gainwardgs válasza Televan74 (#49) üzenetére


gainwardgs
addikt

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.