Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
emiki6
veterán
válasz Capt.Obvius #72588 üzenetére
Sennheiser HD58x massdoripról.
"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
emiki6
veterán
válasz Capt.Obvius #72596 üzenetére
Massdrop akart lenni. Megbízható, igen. Előfordulhat, hogy fennakad a vámon, de nem tudom mennyi a vége, a többiek remélem megírják.
Szerintem jó lenne neked, ennyiért újonnan nem hiszem, hogy van jobb.[ Szerkesztve ]
"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
Bodz
nagyúr
válasz Capt.Obvius #72596 üzenetére
Működhet, csak okosan kell hozzá forrást választani, hogy az élét elvegye.
(#72599) -FreaK-: Milyen X-et sikerült szerezni?
[ Szerkesztve ]
-
Bodz
nagyúr
válasz Capt.Obvius #72604 üzenetére
DAC és erősítő.
-
contaxg
veterán
válasz Capt.Obvius #72607 üzenetére
Egy Audio-Technica Japánból? Szénné égetne ezt a Senit.
Ez most éppen az USA-ból lenne 95 dollár, te jó ég!!
https://www.amazon.com/Audio-Technica-ATH-AD700X-Audiophile-Open-Air-Headphones/dp/B009S330O8?th=1Price: $95.59 + $49.58 Shipping & Import Fees Deposit to Hungary
[ Szerkesztve ]
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
contaxg
veterán
válasz Capt.Obvius #72635 üzenetére
Szerintem a HM 560-t felejtsd el, ha a 400S fölé tekintgetsz vegyél inkább Sundarát. Nem véletlen, hogy annyiért van 560 a Head-fi-n. A piac beárazta ennyire valamiért.
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
emiki6
veterán
válasz Capt.Obvius #72635 üzenetére
400S-t én 75-ért vettem itthon használtan, gianni meg feljebb linkelt egy 560 V2-t 220 fontért + posta. 250-ért már LCD2 féleségeket kapsz... Használtan.
Fejhallgatót újonnan venni luxus. Legalább is szerintem. Főleg, hogy amit veszel az is használt lesz pár napon belül.[ Szerkesztve ]
-
emiki6
veterán
válasz Capt.Obvius #72645 üzenetére
ugyanaz, mimt a HD650, csak olcsóbb anyagokból és kínában rakják össze. Ha jól tudom.
-
emiki6
veterán
válasz Capt.Obvius #72653 üzenetére
Igen. És ha még nem volt dolgod ezzel a kategóriaval, akkor egy jó élmény is lesz az első hallgatás, márha a meghajtás elégséges.
-
stemplar07
őstag
válasz Capt.Obvius #72680 üzenetére
nem fogod megbánni, nagyon eltalált fejes a HD650 , ár/értékben hangzásban kivitelben, kevés hasonlót tudok .. ezt az elmúlt 15 év is bizonyítja .
-
Dorien
veterán
válasz Capt.Obvius #90419 üzenetére
Az irányt azt igazából neked kellene tudnod, hogy mivel nem vagy elégedett. Nyitott fejes vonalon mostanában nálam leginkább HiFiMan a kedvenc. Részletes, ütős, feszes planár hang, szellős, körülölelő színpaddal, egy kicsit mindig a világosabb oldalon. Ez egész jó ajánlat: HE400i ver. 2020 [link]
Wherever you go - go with all your heart.
-
leon11
tag
válasz Capt.Obvius #90419 üzenetére
Kérdés milyen hangot szeretnél?
A meglévőhöz képest a HD660s mindenben jobb egy picit, teltebb közép és mélyek, több levegő, de szűk tér. Nem nagy ugrás.
Ha melegebb hangzást preferálnád az Amiron jó lehet enyhe V karakterrel, a HA-ról jó áron.
Komolyzene, Jazz, Blues vonalra meghallgatnám az ATH AD900x-t. Könnyed levegős jó teres hangja van, akusztikus zenékhez szerintem fantasztikus 100k alatt.Az 58x neotech-3001 kábelezése: világosabb, nyitottabb és részletesebb hangot fog hozni a bejáratást követően.
-
Zoliee
senior tag
válasz Capt.Obvius #90487 üzenetére
Keresd "kromatika" fórumtársat.
Neki volt mindkettő, ráadásul együtt is használta. -
Pocak89
senior tag
válasz Capt.Obvius #90545 üzenetére
Én Meze 99-el próbáltam yaxi párnát. Kényelmesebb volt mint a gyári és a hangja is változott, amit sokan dicsértek, nekem nem tetszett. De ez fejhallgatónként más és más és persze egyén függő kinek mi jön be. Minőségileg teljesen rendben volt.
Video games ruined my life!!! Good thing I have two extra lives
-
kecstama
tag
válasz Capt.Obvius #90547 üzenetére
Mennyi volt a szállítás?
-
Remus389
veterán
válasz Capt.Obvius #90568 üzenetére
Az érem másik oldala viszont az, hogy aki vesz utángyártott kábelt eszküszik rá hogy "jobban szól mint a gyári" vagy legalábbis másképp. "Több a részlet, tisztábban szól... stb" Ismerjük ezeket
Hát vagy az eladó nagyon ügyesen meggyőzte és tényleg így érzi, a másik pedig az hogy nem akarja beismeri hogy átverték és lehúzták
Aztán ki tudja mi az igazság lehet tényleg van ebben valami
Meg egy neves gyártó miért adna olyan kábelt amitől gyengébben szól? Főleg high-endben. És valami oregoni műhelyben barkácsolnak olyat amitől megtáltosodik a fejes, nem tudom
Kicsit megfoghatatlan dolog ez, de én nem hiszek benne, főleg nem 200 ezerért
[ Szerkesztve ]
https://hardverapro.hu/apro/akg_k272_hd_kivalo_allapot/friss.html
-
Remus389
veterán
válasz Capt.Obvius #90571 üzenetére
Sajnos, vagy nem sajnos, de én is csináltattam magamnak kábelt a HD58x-hez. Igaz, tetszik a dizánj, és jobban néz ki mint a gyári, de ezek szerint felesleges volt.
Miközben cserélgeted nem hallasz semmi különbséget? Ugyanannál a zenénél?
-
contaxg
veterán
válasz Capt.Obvius #90573 üzenetére
Mint ahogy be tudjuk beszélni magunknak hogy van különbség ugyanúgy be tudjuk beszélni magunknak, hogy nincs. Már rég nem akarok meggyőzni senkit, viszont számomra informatív, hogy kezeli valaki ezeket a dolgokat és azt elfogadom mint tény. Mindenki más... nem vagyunk egyformák.
[ Szerkesztve ]
-
ribizly
veterán
válasz Capt.Obvius #90575 üzenetére
Van különbség. Csupán arra nincs iránymutatás, hogy a kapott új hang az feltétlenül jobb e, mint a "gyári".
Sok esetben lehet tisztább hangot előcsalni, de közben lehet bizonyos elemei a kapott eredménynek éppen azt veszik el, amitől az adott hangkeltőbe az ember beleszeretett. Vagy számára éppen magasabb szintre emeli.|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|
-
Remus389
veterán
válasz Capt.Obvius #90581 üzenetére
Szerintem minél kifinomultabb a hangkeltő, annál jobban érzékelhető a különbség
A középkatóriás fejeseknél, amelyeknek a hangkeltője nem olyan kifionomult, tömeggyártott cucc, szzerintem alig hallható a különbség
Pl egy Focal Utopiánál(és hasonlónál) észrevennéd, mert igen érzékeny driverje van, nagyobb hatással van rá a kábel
Az earbud-oknál (a sokkal kisebb méret miatt) is szerintem kihallható a kábelcsere, nekem pont van kábelcserés fülesem
[ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
válasz Capt.Obvius #90590 üzenetére
Ó én nem értek ezekhez a technikai dolgokhoz, hogy mi hogy működik és készít ezt-azt.
Ha nem lehet különbség, akkor engedd el amit mások mondanak.
IC kábelnél én úgy csinálom hogy a már ismert/használt ic kábelt a a dacom rosszabb (amúgy potis) kimenetéről csatlakoztatom a fejeserősítőm egyik bemenetére, a jövevény kábelt meg a dac jobb (fix jelszíntű) kimenetéről a fejeserősítő másik bemenetére. Így pl. tök gyorsan és könnyen tudok átkapcsolni a fejeserősítőn. Természetesen ha a jövevény a jobb kimenetről sem tudja megszorongatni a már beváltat, akkor mennie kell.
Járatni is így, fejeserősítőbe kötve járatom, bejáratózajos hangokkal legalább 15-20 órát.
Ha közben otthon vagyok, akkor a fejest letakarom ruhaneműkkel, hogy ne zavarjon a kiszűrődő zaj.
Mondjuk nekem így könnyebb, hogy a dacomnak párhuzamosan két kimente van.[ Szerkesztve ]
-
ribizly
veterán
válasz Capt.Obvius #90594 üzenetére
Ez simán fizika. Ha más a kábel áteresztőképessége, ellenállása, stb. akkor az (mivel jelszintekről beszélünk) kihatással lesz a memrán mozgására is. Hol jobban, hol kevésbé.
Az, hogy egy fejes driver-e erre mennyire érzékeny és adja át ezt a különbséget az már megint egy máskérdés.
A CM MH752 szinte pontosan ugyanúgy szólt a saját USB-s hangkártyájáról, mint az RME ADI-2 DAC-ról.
Míg az ATH-M40x egy mezei, olcsó amazon-ról vett kábellel olyan szinten nyílt meg, hogy nem hittem a fülemnek (fontos: másképpen szólt, azt nem merném rámondani, hogy jobban is).Szóval nem hit kérdése, de fejes függő a mértéke, meg nem feltétlenül azt kapja az ember, mint amit remél. A balanced/jack kérdésköre talán kicsit egyszerűbb, mert ott külön vezérlést kap mind a két oldal és az sokmindent befolyásol.
|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|
-
fericske
addikt
válasz Capt.Obvius #90782 üzenetére
Megbízható a Moon audio.
-
fehér_ember
addikt
válasz Capt.Obvius #90836 üzenetére
Azt pl. abszolút nem értem hogy minek kell a kényelmes és jó gyári (benyomós/bepattintós) plüss párnája helyett egyből egy másikat feldobni rá
Simán lehet hogy így nem teljesen azt hallod mint amit kellene vele.
1-2 napig járatnám (akkor is lehet amikor alszol, legfeljebb rádobsz pár ruhaneműt és egyből nem hallasz semmit belőle, de amúgymeg nem kell/szokás bömböltetni járatáskor) és utána csak kiderülne hogy most akkor ez neked így megéri/megfelel-e vagy sem.
Én, ahogy nemrég írtam, most léptem róla feljebb több mint 2 évi együttélés után, és csakis azért, mert számomra bebizonyosodott hogy egy Hifiman Ananda mégjobb.
Vettem is egyet a nomono-ból.U.I.:
Én az első nap a hallgatási hangerő alatt kezdem a bejáratást.
Aztán a második nap veszem fel max. normál hallgatási hangerőig.[ Szerkesztve ]
-
floratm
senior tag
válasz Capt.Obvius #90834 üzenetére
Ugy gondolom az ember 1x vesz ilyet az életébe és akkor az megvan, letudtuk, készen vagyok...
Igen.... nehezen hittem el hogy ez tényleg megtörténik....kicsit sirtam...a dühöngés nem.old meg semmit...
A jövőbe kell tekinteni, igaz hogy megrogyasztott a csapás de majd lesz valami...
-
fehér_ember
addikt
válasz Capt.Obvius #90839 üzenetére
Amúgy ami elég a HD 660 S-hez, az elég lenne a Hifiman Anandához is. Könnyen hajtható.
Más:
Megnéztem gyorsan az ananda kábelét. 3,5-es jack-ek mennek a fejesbe és így vannak bekötve:
Szóval a fejesbe menő csatlakozókon a középső rész nincs bekötve, használva.
Azt viszont nem tudom hogy bármilyen jack jó lenne-e bele, mert az a pici lépcső/váll ami a jack dugók tövénél van (4,5mm átmérőjű), az pont beleül a fejesen lévő jack bemenet letörésébe, pici süllyesztékébe. Szóval a fejesben lévő jack aljzatban a földelés részén nem látok más kontaktátási pontot (pl. belógó rugózó lemezt). Az aljzat nyílásánál a letörés meg úgy ~4,8mm-es legnagyobb átmérővel indul.[ Szerkesztve ]
-
Ba cy lus
addikt
válasz Capt.Obvius #90836 üzenetére
A zenét küzelebb hozza
Igen, van némi alsó-közép többlete, ennek köszönhető. Lehet szeretni ezt is.
-
Capt.Obvius
aktív tag
válasz Capt.Obvius #92995 üzenetére
Nekem is tudtok segíteni?
-
fericske
addikt
válasz Capt.Obvius #93032 üzenetére
Milyen hangzást keresel?
Kennerton Magni egy jó zárt fejes, viszonylag nagy térérzettel. Gyors, kissé közvetlen, nem Sony jellegű nyugis, besüppedős, mélymeleg hangzás. A 660s sem, ha az tetszik, akkor a Magni is tetszene.
Denon 5200 még ami eszembe jut, illetve a DT1770. -
Capt.Obvius
aktív tag
válasz Capt.Obvius #93036 üzenetére
Audio-Technica ATH-AP2000Ti -t hallgattatok már? Ha igen mi volt a benyomásotok/véleményetek róla?
-
Dorien
veterán
válasz Capt.Obvius #93049 üzenetére
Én nem, de ~400k-ért elég nagyot kell villantania zártban.
A teakfa kupakos W1000Z nagyon szépen szólt.Wherever you go - go with all your heart.
-
Ba cy lus
addikt
válasz Capt.Obvius #93489 üzenetére
Így hasonlóan zeneinek hallom, mint a HE400i-t, szépen összeállt. Csak HE560-nal helyesebb a hangszerek tonalitása, pl. orgonán zongorázni lehet a különbséget. Nyilván jóval tisztább és transzparensebb. Aligha hozok ki belőle mindent a hivox dac-kal és az S100A-val (azt sem tudom, a kettő közül melyik a gyengébb láncszem), de a szinergia jó. Azért régebbi, basszushiányos rock/metal lemezekre még mindig jobb a HE400i. Sőt, populáris zenékre szubjektíve általában is jobbnak ítélheti az ember - nem technikailag -, kevésbé száraz.
[ Szerkesztve ]
-
Ba cy lus
addikt
válasz Capt.Obvius #93497 üzenetére
Ez mind igaz rá, az "érzelmes" is, mert ha azt mondom valamire, hogy elég zenei, az azt is jelenti, hogy megvannak az érzelmek. Száraznak azért száraz, mert nem nyom túl semmit: nincs kiemelve sem a mélyközép, sem az alsó-közép, sem a prezensz, sem a magas.
[ Szerkesztve ]
-
Ba cy lus
addikt
válasz Capt.Obvius #93499 üzenetére
Hangzásra nyitottabb, levegősebb, ezt ki merem jelenteni, míg a HD660s közvetlenebb. Az az igazság, hogy egy bizonyos szint felett már annyira az ízlés dönt. Hiába van valami, ami még jobb technikailag, ez akkor is így van, különösen a mélytartomány visszaadását illetően.
-
paler
aktív tag
válasz Capt.Obvius #93601 üzenetére
Sajnos jól tudod most néztem alaposabban utána.
JBL Synthesis -> Egy hangrendszer mind fölött, egy hang kegyetlen, egy a nyomorba dönt ( árával biztos), bilincs az Egyetlen
-
contaxg
veterán
válasz Capt.Obvius #93643 üzenetére
Egyébként szerintem tévedésben van a cikk írója. Nem küldte nyugdíjba vagyis nem szűnt meg az Empyrean. A Basys rendesen megtolta a cerkát. Ha a románoktól veszi az ember kb 5%-kal olcsóbb.
[ Szerkesztve ]
-
chrisnagy13
senior tag
válasz Capt.Obvius #93643 üzenetére
Olvasva a CanJam beszámolókat, a "hűha faktor" hiányzik belőle, nem úgy mint az LCD-5-ből. Úgyhogy akinek van ennyi pénze fejhallgatóra, az gyűjtsön még egy kicsit.
-
contaxg
veterán
válasz Capt.Obvius #93648 üzenetére
Bírják a gyűrődést
-
Cathfaern
nagyúr
válasz Capt.Obvius #94216 üzenetére
Ugyanaz a kialakítás, mint a nemrég szétesett HD555-ömnek. Magyarul előbb-utóbb el fog érni a műanyag és elkezd széttöredezni, amit igazán javítani se lehet (főleg kultúráltan nem). Valószínűleg ezért éri meg nekik
Eladó Kinu M47 Simplicity: https://hardverapro.hu/apro/kinu_m47_simplicity_2/
-
Polllen
nagyúr
A beszámolók szerint nem olyan részletes és az anyagminőség is gagyibb. Feltételezem, hogy kifognak adni idővel egy hasonló, de jobb minőségű és részletesebb fejest is.
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
Ba cy lus
addikt
[link]
Interestingly, in contrast to their bright voicing, I still found 560S contain a fair amount of Sennheiser veil. At least more than hd600 I used before. -
vlaca2
tag
válasz Capt.Obvius #94369 üzenetére
Bizony bizony, szerintem pont erre gondolt. Egyet is értek vele, "szerényebb" komponensekkel is pont ez a tapasztalatom.
"I see the sound waves" Planar Speaker Asylum
-
contaxg
veterán
válasz Capt.Obvius #94369 üzenetére
Igen ezt jelenti. De szerinted mi a megoldás egy 600eft-os fejhallgatóhoz amihez egyébként egy erőmű kell?? Hol fogja egy iFi egy egy kis Chord de akár egy RME ezeket kiszolgálni?? Lehet hogy jobban fog szólni mint ami most van, de attól még nem fog jól szólni.
Ennek a fejhallgatónak a leírások alapján olyan felbontóképessége van amit nem fog egy középkategóriás készülék kiszolgálni. Nincs olcsón megúszás. csak önbecsapás. Ezt én így látom.A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
contaxg
veterán
válasz Capt.Obvius #94375 üzenetére
Félreérted. Attól hogy nincs pénzed drága cuccra még nagyon jól lehet zenét hallgatni csak nem mindegy mit mivel párosítunk.
Az LCD-X-et vagy az Arya-t ismerem az említett elektronikákat viszont nem így nem tudom, hogy mire képesek.
[ Szerkesztve ]
-
Yodamest
veterán
válasz Capt.Obvius #94379 üzenetére
Ráadásul ahogy megyünk árban felfelé a hallható különbség egyre kisebb lesz, van egy pont ami felett már az emberek nagy részének nem éri meg a befektetett összeg. Mindig van egy ésszerű határ.
-
Ba cy lus
addikt
válasz Capt.Obvius #94375 üzenetére
ha nincs pénzed, nem fogsz jó zenét hallgatni otthon
A jó zenéket nem ezek az eszközök írják.
-
Ba cy lus
addikt
válasz Capt.Obvius #94471 üzenetére
Hangfalra adnék ki ennyit, nem fejesre. Azt meg nem is értem, miért sorolt fel olyanokat, hogy HE400i, amit 60k-ért megkapsz, és a HD600 is csak 100k, na meg a K701 is 50k. Még jó, hogy egy újonnan 1 milió feletti fejhallgató veri a tized-huszadannyiba kerülőket.
[ Szerkesztve ]
-
HUNNIA1920
őstag
válasz Capt.Obvius #94471 üzenetére
És még azt hittem, hogy drágán vettem fejhallgatót.
"Amit a szem lát és a fül hall, azt az agy elhiszi."
-
HUNNIA1920
őstag
válasz Capt.Obvius #94474 üzenetére
Persze, a hülyének is megérte, már mint nekem.
Azóta szembesültem azzal a ténnyel, hogy a CompositeAmp kb. 280mW-ja kevés lesz ide. Míg a HE400S-nek bőven elég, a HEDDphone csak fél gőzzel megy. Talán egy Xduoo TA-30 segít valamit, bár az se a világ vége.
"Amit a szem lát és a fül hall, azt az agy elhiszi."
-
vlaca2
tag
válasz Capt.Obvius #94479 üzenetére
“biztos hogy se nem vesz el, se nem ad mást a zenéhez egyik sem.“
A tökéletes hangminőség, topic zárható, end of the story"I see the sound waves" Planar Speaker Asylum
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
- Ryzen 5 3400G ingyenes Fox
- Bontatlan iPhone 16 Pro Max 256GB Natur Titan
- Targus univerzális USB-C DisplayPort dokkoló állomás Ingyen szállítás
- Dell DW5811e Sierra Wireless Airprime EM7455 4G LTE WWAN kártya Ingyen posta
- 90W-os gyári Töltővel Lenovo ThinkPad T440,T450,T460, T540p,T550,T560 gyári Dock Type 40a1
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest