Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
vlaca2
tag
Sziasztok!
Én (is) “térhatás fetisiszta” vagyok. Egy K712-t hallgatok nagy megelégedéssel
De a kiváncsiság nagy úr, azt szeretném kérdezni hogy a 100k ft alatti árkategóriában tudtok ajánlani olyan fejhallgatót aminek jobb tere van mint a 712-nek?
A szélessége bőven jó, a mélység tud néha kevés lenni.
Az rtings.com-on a sounstage pontszámok alapján felállított listán a he400i ami előrébb van(használtan 100k alatt előfordul néha)
Van valakinek tapasztalata k712 vs 400i témakörben? Konkrétan a térhatás paramétereket nézve/hallgatva.
Illetve a 400-as verziók (400i/400s/4xx) különbségei miben nyilvánulnak meg?Köszönöm!
"I see the sound waves" Planar Speaker Asylum
-
vlaca2
tag
válasz fericske #75355 üzenetére
Ja igen, ez a másik irány amin még majd kisérletezek. Csak ez itt off
Sotm sms100 network player - ifi nano idsd dac- ifi nano ican fejhallgató erősítő
Az rca kábel régi nordost blueheaven, a fejhallgató kábel neotech kácsás dugókkal, az usb kábel az gyári amit a dachoz adtak, de van egy ifi ipurifier3 szűrő rajta.
Mindegyik device akkuról megy."I see the sound waves" Planar Speaker Asylum
-
-
vlaca2
tag
válasz korpicschess #78932 üzenetére
Hi! Leírtam már nemrég, de akkor mégegyszer
Nekem pont 712-m van, egészen a Schiit Asgard 2-ig “menekültem” mire igazán jó lett.
Ja és akkor a forrás részről még nem is beszéltem
Persze ez is izlés dolga, de én Ba cy lus -al értek egyet, nagyon sokan várják a csodát egy nem alap kategóriás fejhallgatótól, a megfelelő kiszolgálás nélkül, aztán jön a csalódás, meg a fikázás."I see the sound waves" Planar Speaker Asylum
-
vlaca2
tag
válasz korpicschess #78932 üzenetére
Ja és a “mágikus” érzékenység és impedancia adatokból nagyjából csak azt lehet kiolvasni hogy mennyire lesz halk/hangos egy kisebb fejhallgató erősítővel
-
vlaca2
tag
-
vlaca2
tag
Sziasztok!
AKG K712pro-hoz próbált valaki nem gyári fülpárnát? pl. valamelyik dekoni-t? Van valahol ilyen jellegű teszt?
Még nincs gond az enyémmel, csak gondoltam betárazok egyet tartalékba, de többe kerül mint egy használt 712Ez elvileg csak 1 db nem egy pár:
https://www.thomann.de/hu/akg_k_712_ear_pad.htmA 702-es rámegy de azzal elvileg nagyon másképp szól.
-
vlaca2
tag
válasz korpicschess #88448 üzenetére
Hi! Olyan nem nagyon van hogy “objektívan jobb”, de mondjuk a játék kedvéért: K812
-
vlaca2
tag
válasz korpicschess #88461 üzenetére
A k712 a 701/702/q701-ak “megszelidített/barátságosabb” verziója akar lenni kb. Összébb húzták a teret, megemelték kicsit a basszust, így talán több embernek tetszik De ezzel pont a “magic”-et ölték meg egy picit az elődeihez képest. Kicsit rosszabb kiszolgálással is elfogadhatóbb produkciót nyújt így.
Ha egy jobb q701-et szeretnél lehet hogy nem a fejhallgatót kellene cserélni hanem a kiszolgáláson próbálni javítani.
(Én konkrétan 712-ről “downgrade-eltem” 702-re.)"I see the sound waves" Planar Speaker Asylum
-
vlaca2
tag
válasz Ba cy lus #88902 üzenetére
Hi!
Itt próbálják tudományosan, mérésekkel meghatározni a soundstage paramétereket:
https://www.rtings.com/headphones/tests/sound-quality/passive-soundstage
A toplistájukból kevés fejhallgatót hallottam, de pl az akg 712 és a 702 különbségét azt tökéletesen eltalálták(nem csak soundstage, hanem minden más tekintetben is.)
[ Szerkesztve ]
-
vlaca2
tag
válasz Ba cy lus #88923 üzenetére
Jaja, nem egyszerú
Nálam most van egy friss tapasztalat. Pár hete vettem egy vintage Stax fejhallgatót. Előtte az akg 712/702 féle “akusztikus” térleképzéshez voltam hozzászokva, ezek szinte minden felvételt “ “kipakolnak” az orrom hegyére, meg a fejem mellé változó távolságokra. A stax-nak ilyen “akusztikából kreált” tere nem nagxon van, viszont mivel bazi gyors és pontos, a felvételek helyszínén felvételkor keletkező tér információkat tök jól lesugározza, ettől aztán az “agyam” renderel egy virtuális teret, ami más mint az akg-k féle. Hogy jobb-e vagy nem azt nem tudom, de mindenképp élvezetes
Meg az “imaging” is félelmetesen jó, szóval amikor a fejemben szól az meg olyan mintha nem lenne ott a fejem."I see the sound waves" Planar Speaker Asylum
-
vlaca2
tag
Itt is van egy cikk, hd800+erősítők témakörben:
[link]
https://wittaozeneszobaja.blog.hu/2019/01/26/fejhallgato_erositok_tesztje_egy_teljesen_fejhallgato-szuz_laikus_szemevel_fuleivelSpoiler alert: úgy tűnik Stax kombó lett a "nyerő" a végére
[ Szerkesztve ]
-
vlaca2
tag
válasz Ba cy lus #89520 üzenetére
Meg még ennél régebben is volt már külső dac.
Elsőnek a Meridian MCD Pronak lett egy külön dobozban a dac+táp, de ez külön nem volt kapható.
Ezért az igazi elsőnek a Sony DAS 702-t szokták emlegetni, 1984-ből.
http://hifimagazin.net/elso-fejezet-a-cd-jatszas-hattyudalahoz
A 90 évek elejére már sok cég kínált külső dac-ot."I see the sound waves" Planar Speaker Asylum
-
vlaca2
tag
válasz fattyu #89526 üzenetére
Ez attól függ hogy mit értesz elterjedt alatt?
A 90-es évek elején már sok gyártó kínált külső dac-ot, majdnem minden cd játszón volt spdif kimenet, már dac nélküli futóművek is voltak bőven.
Szerintem ezt már tekinthetjük úgy hogy elterjedtek voltak a külső dac-ok.
A cd is már bőven elterjedt ebben az időben, az LP/CD megosztottság is porondon volt, sőt már talán az LP hanyatlását megjósoló cikkek is elkezdődtek.[ Szerkesztve ]
-
vlaca2
tag
válasz fehér_ember #89531 üzenetére
Last off:
De de, azért akad. Hazai példa erre az orion és videoton hifi torony komponensek meg a hangfalaik. Egekben vannak az árak, 80-100k körül mentek el komplett toronyok. Technika történeti értéke nem kétséges, de azért gondolom te sem szeretnél ezeken zenét hallgatni (hs501? meg az ezüst videoton hangfalak )"I see the sound waves" Planar Speaker Asylum
-
vlaca2
tag
válasz fehér_ember #89543 üzenetére
Ja persze nem az itthoni elterjedségre gondoltam. Szintén vidéki lakótelepi lakosként én olvastam a hifimagazint akkoriban, aztán hallgattam itthon az orion hifi tornyot
-
vlaca2
tag
válasz Gzula[HUN] #89983 üzenetére
Meg érdemes felrakni hirdetést.
Én nemrég rakram fel az avx-re egyet hogy keresek stax lambda-t, másnapra lett is egy"I see the sound waves" Planar Speaker Asylum
-
vlaca2
tag
Ahha oks, köszi. Pffff, félelmetes lehet.
Én a stax lambda “semi panoramic” terén is nap mint nap megdöbbenek, konkrétan ülök a fotelben sötétben és kipakolja a hangszereket homlokom elé. A k1000 még durvább lehet.
Ja meg a stax sigma, abban 90 fokkal el vannak forgatva a driverek, konkrétan előlről sugároz a füledre.
Régen nagyon ráértek kisérletezgetni"I see the sound waves" Planar Speaker Asylum
-
vlaca2
tag
válasz contaxg #90357 üzenetére
Igen ez a fajta produkció nagyon réteg igényeket szolgál ki, elhiszem hogy neked nem annyira jött be, de én pont térhatás fetisiszta vagyok. Hangsugárzó fronton már megtaláltam a “szent grált”. Most hogy a fejhallgatóm is tud ilyent hogy nem a fejemben szól, innen már nincs visszaút. Az összes többi hangzás paraméter csak ez után jön a sorban.
Nálam."I see the sound waves" Planar Speaker Asylum
-
vlaca2
tag
válasz fehér_ember #90772 üzenetére
"lletve mostmár nemcsak kiegészítő tevékenységként fogok rá tekinteni, ha egyszer ennyire komoly hangminőséget kapok tőle."
Pont így jártam én is
Nem bírtam elképzelni hogy egy fejhallgatós lánc a fő zenehallgató eszköz legyen, ne csak kiegészítő megoldás. Kb 2 hónapja nem kapcsoltam be a végfokot ami hangsugárzókat hajtja."I see the sound waves" Planar Speaker Asylum
-
-
vlaca2
tag
Ha megodódott akkor mindegy is, de ha szeretnél eredetit, érdemes esetleg megkérdezni a bertaudio-nál hátha van. Ők a magyarországi forgalmazók, náluk vannak "elfekvő készletek", egy ősrégi k240 monitorhoz tudtak adni arany színű gyári emblémát
(A service manualból a tételszám alapján.)"I see the sound waves" Planar Speaker Asylum
-
vlaca2
tag
Igen, elektret a magas driver benne, gyárilag "fel vannak töltve polarizációs feszültséggel". Olvastam én is hogy idővel van amelyik elkezdte elveszíteni a töltést. A stax elektreteknél azt írták, nem törvényszerű hogy idővel elveszítí a töltést, rengeteg van ami még ma is működik. Valószínűleg valami behatás érhette azokat amelyikeknél gyengült. De ez csak találgatás.
Egy Akg 712/702 ről váltottam erre, azok mentek is a piacra. (Ja ezt 25K-ért vettem, itthon )
Konkrétan nálam "kapudrog" lett a Stax elektrosztatikusok irányába, engem beszippantott az a világ, nincs már visszaút K340 van itt a munkahelyen, otthon meg Staxok."I see the sound waves" Planar Speaker Asylum
-
vlaca2
tag
válasz achilleuss #91107 üzenetére
Hi!
Mint egy kétutas hangsugárzót. 2db driver van benne oldalankénk. Egy elektret “csipogó” plusz egy dinamikus mélyközép. Plusz 5db passzív rezonátor[ Szerkesztve ]
-
vlaca2
tag
válasz bajnokpityu #93681 üzenetére
Jaja, a pont jó a jó
-
vlaca2
tag
válasz contaxg #93686 üzenetére
Ja a szétmenésre jó megoldás
Amúgy van az eredeti fejpántból is nyomtatható verzió, de mivel más a műanyag így a szorító erő is más lesz.(A méret hűségre törekedtek, nem a nyomóerő azonosságra.)
https://www.thingiverse.com/thing:1780659"I see the sound waves" Planar Speaker Asylum
-
vlaca2
tag
válasz p_adam #93713 üzenetére
"A kettő közötti arany középutat sajnos csak egyetlenegy fejhallgatóban találtam meg, valószínűleg nem hallgathattam eleget, hogy feltűnjenek a hibái, meg olyanom sose lesz."
Pfff, próbálom kitalálni hogy mi lehetett az
(Neked van elvileg Omega 1-ed???) Orpheus vagy valamelyik kistesója?"I see the sound waves" Planar Speaker Asylum
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
- Logitech G923 Xbox + Váltó ! 1 hónapos! KARCMENTES, HIBÁTLAN! Garanciás!
- Lenovo LOQ 15IRX9 (I5-13450HX, 16GB DDR5-4800, 1TB SSD NVME, RTX 4060 8GB) 6 NAP ÜZEMIDŐ! 3 ÉV GARI
- DJI FPV profi drón táska, koffer (MC-Cases)
- Samsung C43J890DKU Super Ultrawide Gamer Monitor! 43"/3840 x 1200/120hz/PbP/Type-C/KVM/Machez is!
- Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1165G7 4Mag 16GB/1TB FHD IPS
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest