Hirdetés

2024. április 13., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) bollokcs80


bollokcs80
Korrektor

G88, 2-3 GB RAM.....bivaly cuccok lesznek. A jó árazást meg kiütik a rárakódó magyar terhek.

B.Cs.

(#2) lolal válasza bollokcs80 (#1) üzenetére


lolal
senior tag

Környezet szennyezésért büntetném a ceget.

Nil novi sub sole!

(#3) nylontacsko


nylontacsko
senior tag

Abban is biztos vagyok, hogy valamelyik szolgáltató komoly készletet vásárol majd fel és saját logózott termékként árulja majd, "olcsó" előfizetés mellé nyocszázhatvankét havi részletre..

"A tett halála az okoskodás" /Az ember tragédiája/

(#4) bollokcs80 válasza lolal (#2) üzenetére


bollokcs80
Korrektor

+1 :R

B.Cs.

(#5) worxland válasza bollokcs80 (#1) üzenetére


worxland
addikt

Nagyiteló, fészbuk-telefonálás-vájberre elég lesz.

''It's difficult to work in a group when you're omnipotent.'' - Q

(#6) bollokcs80


bollokcs80
Korrektor

Amilyen erőforrástakarékosak ezek a programok, valóban egy élmény lesz - mazochistáknak. :D

B.Cs.

(#7) Ájvé válasza worxland (#5) üzenetére


Ájvé
veterán

Nem biztos ...

(#8) janeszgol


janeszgol
félisten

A két kisebb azonnal kuka. Az A54 elmegy.

(#9) kbyte1024


kbyte1024
addikt

Vicces SOC kiosztások :C

Csak a halott látja a háború végét. - Platón

(#10) Greentea


Greentea
senior tag

Érdekes, hogy a "régi" Nokia valamilyen szinten ennél a márkánál is megjelenik, és a HMD után ők is csak a telefonpiac legaljában tud(hat)nak érvényesülni. Igazán lehetne normális, nagy kapacitással rendelkező európai márka is, a pénzügyi forrásokból biztos nem lenne hiány :)

2x2 néha 5

(#11) INGJOKE


INGJOKE
veterán

Az ilyen szemetet szokta eladni a mutternak a tescoba a gsm-es hoka moka. Én meg sz*pok vele, majd hogy lehessen legalább használni egy kicsit. :D

(#12) Ájvé válasza Greentea (#10) üzenetére


Ájvé
veterán

Milyen "régi' Nokiára gondolsz?
HMD-s féle? Azt inkább hagyjuk.
Nokia (az eredeti) még a Symbianos időkben csinált utoljára normális okostelefont, utána a HMD csak a nevet használta és nem tudott egy normális készüléket letenni az asztalra, most hogy már nevét sem használja a HMD, nem igazán tudom miért venné meg bárki is (továbbra is hasonló ár/érték arányban jönnek az egyébként sem túl jó készülékei).
Európái márka simán lehetne, mint a HMD is, bérgyártáson keresztül bármikor lehet, egyébként csak EU-ban gyártva nem igazán.
Nothing Phone és Fairphone is európai egyébként és mindkettő érdekes és jó a maga nemében.

(#13) Greentea válasza Ájvé (#12) üzenetére


Greentea
senior tag

Az eredetire.

Igen, a nothing es a fairphone szuper, csak nincs mögötte az a kapacitás és pénz, hogy valóban konkurense legyenek a nagyoknak.

[ Szerkesztve ]

2x2 néha 5

(#14) Ájvé válasza Greentea (#13) üzenetére


Ájvé
veterán

Fairphone szerintem jó koncepció (Nothing is csak ügye az nem tér el a mai trendtől), ha komolyabb hardver lenne a készülékeiben akkor jó lenne, de így hiába a hosszú támogatás a szerelhetőség és a fenntarthatóság, nem igazán éri meg beruházni rá, nem az a probléma hogy drága (részben az is, de valahol érthető), hanem egyszerűen előbb elavul a hardver, mint kifutna a támogatásból.
Ilyen gyártó esetében, mint a Fairphone nem is várható széles körű támogatás, esetleg ha EU-s szinten kapna, hiszen fenntarthatóságot növeli, de ki tudja ilyet lehet is hogy kap egyébként, de árakban ez nem fog tükröződni, itt azért biztos hogy sok kutatás/fejlesztés megy egy készülékbe, hogy meg tudjam oldani a szerelhetőséget, hosszú támogatás is több pénz, gyártás még akkor is bérgyártásba megy, hiszen egyedi megoldásról beszélünk.
Akkor lenne igazán versenyképes a Fairphone, ha saját rendszert használna, ő biztosítaná hozzá a hosszú távú támogatást és a rendszert folyamatosan tudná a hardverhez optimalizálni. Ha ilyen születne európában az lenne az igazán nagy szám és komoly előre lépés, ameddig csak Amerikától vagy Kínától függünk nem lesz semmi haladás.
Úgyhogy igen, régi Nokia idején még Európa tudott diktálni, most meg már sehol se vagyunk.
Azt mondom Nokia és Fairphone együtt lehet hogy el tudná ezt hozni (de ez ügye nem realitás).

(#15) Postas99


Postas99
senior tag

Ha most vicceskedni szeretnék amolyan "mobilarena módra" ha lesz ebből készülék bemutató akkor lehetne a bemutatónak olyan neve adni hogy : A telefon észt de nem kapott sok észt mert kispórolták belőle a sok jó részt..

Tényleg mi értelme van a nettó környezetszennyezésnek??? Inkább valami K+F-re költhették volna a pénzt, vagy egyből a szegények közt szétszórni direktben ezt a pénzt. Tényleg itt tart az európai mobilfejlesztés, hogy képtelenek összerakni épeszű használható középkategóriás mobilt ami nem egypálcás alsópolcos cucc, és még megy a reklám hogy ez csak 100 EUR??????????????? Még bangladeshben sem vesznek ilyen telefont már.

(#16) kzcs


kzcs
tag

Nem hinném, hogy nincs létjogosultsága. Nem mindenki annyira szerencsés (sajnos még Európában is, nem beszélve az afrikai, távolkeleti vagy dél-amerikai régiót), hogy megengedjen magának egy telefont ami okosabb, és sajnos ezekből az emberekből van több a világon, nem tartóznak az elit 1-2 százalékához. Emlékezzetek vissza, mindig volt egy 100 dollár, eurós agyszülemény amit jótékonykodási céllal indultak. A 100 $ PC, a 100 $ Laptop („One laptop per child”) és hasonlóan a telefonoknál is volt ilyen. 20 évvel ezelőtt amikor még a $ még 200 Forint alatt volt, és az éves fizetésedből nem futotta egy brand számítógépre vagy laptopra, mi is megvettük volna ezeket. Hogy környezetszennyezés? Nem hinném, hogy ezek kiiktatásával oldódna meg a Föld problémája. Lehetne sorolni, mivel kellene kezdeni megóvni a légréteget.

(#17) Donki Hóte


Donki Hóte
veterán

Az okostelefon azt jelenti, hogy a telefon okosabb, mint a gazdája.

Mivel ez a telefon még mindig okosabb, mint az emberek 15-20%-a, így lesz rá kereslet bőven :R

Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.

(#18) Ájvé válasza kzcs (#16) üzenetére


Ájvé
veterán

Egyszerűen annyira gyengébb ezek a telefonok hardveresen, hogy a Facebook is diavetítő sebességgel fog futni, 2 GB RAM mire elég szerinted? Ilyen tudással maximum Android Go szokott lenni (Redmi A2 de ebben is 3 GB RAM van azért), az még használható ezekkel a Go appokkal. Persze van rendszerből RAM mérete gondolom eMMC memóriából, ha hát az se sok mindent.
Az 20 éve volt és laptop volt (ez se volt túl erős) teljesen más célt szolgált, ezek telefonok amiket eladnak nyereség reményében tiszta üzleti haszonért. Ezek újabb kacatok lesznek amik nagyon gyorsan el fognak avulni (már gyakorlatilag most is azok pedig meg sem jelentek) és kukában végzik vagy talán jobb esetben a polcokon maradnak (bár tuti lesznek madarak akiket bepaliznak).
Nyilván nem konkrétan ezen múlik a föld jövője, de jobb lenne ha nem lenne ilyen, Fairphone koncepcióját kellene minden gyártónak erőltetni, ilyen könnyen javítható cserélhető akkus telefonok kellenének, amik több évig is ki tudnak szolgálni.

(#19) kzcs válasza Ájvé (#18) üzenetére


kzcs
tag

Ez kb olyan amit írtál, hogy van sapka azért, ha nincs azért. Ha visszatérnének a cserélhető akkus telefonok, akkor azért lennének lehúzva mert nincs IP védelem meg porvédelem stb. A Fairphone 500 €-nál kezdődik ami bőven túl van árazva, és nem annak a rétegnek készül mint ezek, meg szerintem az sem az elsődleges, hogy a FB miként megy rajta. Ebből az összegből meg min 5 (!) db A54-es jön ki és az már elketyeg bőven ott ahová szánják.

(#20) Postas99 válasza kzcs (#16) üzenetére


Postas99
senior tag

Azt azért TE sem gondolod komolyan hogy ez a kategória a mindenre is "használható" besorolást kapja, ugye?
Gondolom te sem ilyen telefont szorongatsz a kezedben.
A pedig ahogy hozzáálnak a szoftverfrissítésnek, pedig egyenesen siralmas.
"Sajnos a szoftverfrissítés kapcsán nem mertek megígérni semmit, de két évig kapják majd a mobilok a biztonsági csomagokat."
Inkább egy használt néhány éves csúcs mobil inkább mint ezek.
Ha mindenképp kell a nagyinak telefon arra van megfelelő platform.. a legtöbb készülék ahol szükséges pedig tovább shiftelődik a családban, mások pedig eladják a régi készülékeiket. Ez már megvételkor boritékolható hogy az első hónap után a szokásos "LaggDRoid" nevet fogja megkapni és fél év után kuka.

A környezetszennyezés már ott kezdődik, hogy elkezdik ezeket a szemeteket összelegózni majd legyártatják. Energia stb stb nem sorolom.

(#21) Hallosz


Hallosz
senior tag

"Magyarországra jönnek a szuperolcsó Inoi telefonok"
Minek? :F

Mert lakni, muszáj.

(#22) Ájvé válasza kzcs (#19) üzenetére


Ájvé
veterán

2027-től EU-ban kötelező lesz a cserélhető akkus telefon, úgyhogy jobb ha hozzá szoksz.
Fairphone is tud IP54-et az kb fröccsenő víz ellen véd, talán addigra jobbat is ki fognak találni. Defy is vízálló volt, víz alatt kameráztam igaz ez már sok volt neki és beázott, de egy eső még nem lett volna gond neki.

(#23) pepe792


pepe792
tag

Ipari hulladék.

(#24) kzcs válasza Postas99 (#20) üzenetére


kzcs
tag

Szerencsés vagy hogy eldöntheted hogy milyet vásárolhatsz magadnak inkább. Van aki nem teheti meg, én azokról írtam akiknek 50-100 € is egy kincs. A használtat meg lehet venni garancia nélkül a saját felelősségedre, erre nyilván min. egy év jár.

(#25) Ájvé válasza kzcs (#24) üzenetére


Ájvé
veterán

Az a baj, hogy hiába írod azt hogy szegényeknek jó ez még, alapvetően pont velük vagy lenéző, hiszen örüljön hogy kap valamit ennyiért, igaz hogy szinte használhatatlan kuka az egész, de majd jó lesz nekik valamire. Ez egy hibás hozzáállás, akkor már inkább refurbished telefon, számos ilyen akció indult mostanában, amazonon jó ideje van ilyen, persze ahhoz az is kell hogy legyen még szoftveres támogatása azért, de ez is egyre jobban ki van tolva, szóval szerintem biztos nem az a megoldás, hogy ilyen ipari holladékokat adjuk el a szegényeknek.
Egyébként erről szó sincs itt, ezeket tiszta haszon reményében árulják és semmilyen segély vagy bármi nemű segítség a rászorulóknak koncepció nincs benne, itt az a lényeg hogy minden holladékot adjuk el, szemérmetlen módon

(#26) Postas99 válasza kzcs (#24) üzenetére


Postas99
senior tag

Ugye tudod, hogy itt az MA-n is kismilliószor kihangsúlyozták, hogy az új készülékek itthoni forgalmának a legnagyobb része operátorokon keresztül történik?
Ami annyit tesz hogy ennél jobb ajánlatok is vannak 0 azaz Nulla forintért a szolgáltatótól és ha a készülék nem akkora értéket képvisel akkor még csak nem is szükséges nagyobb szolgáltatási csomagba átlépni.

(#27) Namelesske


Namelesske
addikt

Annyi lehetséges névadás van de csak a Samsung módszerét sikerült koppintani.

Ha érdekel amiket csinálok: shorturl.at/inoxV

(#28) Ájvé válasza Namelesske (#27) üzenetére


Ájvé
veterán

Elég nyilvánvaló, hogy ezzel akarnak behúzni néhány madarat, jó lesz a blahán utcai árusoknak
"Szia uram, Számszung Aharcminccnégy hatvanezeré?"
Ha jó lesz a doboza mondjuk sima karton papír (divatosan olcsó "greenwashing" barna karton) rajta nagy A34 felirattal, akkor még jó is lehet.
Csak kicsit késve jött, lassan jönnek újabb Samsung modellek.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.