Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Milyen mosógépet vegyek?
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Öregszem
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- A fénynél gyorsabban
- leslieke
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ferink
tag
Sziasztok!
A következő ötletem támadt. Van nekem egy egyszerű, de mégis szerintem korrekt megjelenésű pc házam.
Szeretném optikailag kicsit feldobni, és a bal oldali takarólemezt plexi üvegre (átlátszó műanyag üvegre) cserélni, és még egy ledes ventillátorral ellátni.
Először arra gondoltam, az eredeti oldalon vágok ablakot, és azt plexizem be. De azt inkább érintetlenül hagyom, és a komplett oldalt váltanám ki.Ötleteket szeretnék, hogy megfelelő plexit honnan (kitől) lehetne beszerezni. Mi a reális ára, és milyen fajtát és milyen vastagságban érdemes feltenni.
Persze az is számítana, hogy a befoglaló méretei esztétikusan legyenek ledarabolva.
Köszönöm.
Codegen 6235
-
Ferink
tag
válasz jaja1981 #10464 üzenetére
Az nem baj ha a ház síkjából kiáll.
A másik, hogy egy feketére festett lemezt színsérülés nélkül nagyon nehéz alakítani. Illetve a nyílást (ahová a plexit tenném) szabályosra kivágni / kireszelni.Ha azt elszúrom véletlen, akkor örökre kókány marad. Ha meg újat csinálok plexiből akkor az eredetit bármikor visszatehetem.
Felvettem a kapcsolatot egy műanyaggyrtó kft-vel, várom az ajánlatukat. Ha ők a befoglaló méretet kivágnák, akkor a rögzítést egyszerűen lemezanyák segítségével megoldanám és kész a dolog.
[ Szerkesztve ]
-
Ferink
tag
válasz jaja1981 #10466 üzenetére
Hát igénytelennek nem nevezném a dolgot. Attól hogy egyszerű egy megoldás, precízen, esztétikusan is meg lehet csinálni. Az eredeti oldallapot szimplán meg akarom tartani.
Dolgoztam már én is festett lemezzel. Papír alapú szigetelő szalaggal vontam be akkor a fehérre festett lemezt. Az akkor bevált. Nem kivitelezhetetlen, csak több odafigyelést igényel.
[ Szerkesztve ]
-
Ferink
tag
A rögzítésre azt találtam ki, hogy a négy sarkában kap négy furatot a plexi, és veszek hozzá lemezanyát meg ahhoz való csavarokat. A lemezanyákat fel tudom tenni arra a peremre, amiben a mostani oldal füleihez való hornyok vannak.
Vagy ha tudok szerezni kisméretű zsanérokat, akkor megcsinálom nyithatóra ajtószerűen.
A legnagyobb kérdés az ,hogy a srác aki itt az oldalon hirdet plexit tud e méretre darabolni.
Ha nem akkor érdekes a dolog. Otthon van nekem karos lemezollóm, csak az attól félek vagy gyűri vagy roppantja majd. Próba szerencse.Vágás szempontjából is kérdéses melyikkel boldogulnék jobban (2 vagy 4 mm-es).
-
Ferink
tag
válasz jaja1981 #10473 üzenetére
Hát gyerekek nem akar a dolog összejönni.
Árajánlatként 1500Ft-ot mondtak a nekem megfelelő 395x395-ös méretre. A futárdíj viszont vidékre 3000Ft + áfa :S. Nem adják postára, arra hivatkozva, hogy összetörik. Szerintem ez csak csomagolás kérése.
A srác aki itt az oldalon Nefas néven fut és árul ilyet sem privát üzenetre, sem e-mailre nem válaszol.
-
-
Ferink
tag
válasz Istikee007 #10478 üzenetére
Akkor úgylátom egy cipőben járunk.
A plexiről annyit tudok nyilatkozni, hogy gépház oldal méretű ára kb. 1500-2000Ft méretre vágva 3-4 mm vastagságban. Több kft. is foglalkozik vele (gugli), de postai szállítást nem vállalnak. Futárral meg kb 3000Ft.
Itt a porhardveren is hirdet plexit egy srác (Nefas), de nem tudtam a kapcsolatot felvenni vele.
[ Szerkesztve ]
-
Ferink
tag
válasz Wind-Storm #10480 üzenetére
http://www.praktikerwebshop.hu/kereses/?keresett=plexi&x=0&y=0&op=kereses&k_talalat=&k_rendez=&k_irany=
Itt vannak a praktikeresek. %0cm*50cm-esben van, tehát vágni kell. A 4mm-es elég drága.
-
-
Ferink
tag
Sziasztok!
Használt már valamelyikőtök ilyen nagy áruházakban is fellelhető, nem túl drága, spray formájú fújható festéket?
Horganyzott lemezt szeretnék festeni, egy műszerdobozhoz. Két oldala egy vhs lejátszó burkolatának anyagából készült, és a tetőlemezt is színre kellene fújni. Illetve a sérüléskét korrigálni. Ecsetezni nem akarom, a kompresszor + pisztoly meg nem kifizetődő itt.
Köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
Ferink
tag
válasz Wind-Storm #10557 üzenetére
Hát ha akármilyen fajta is a festék, de nem tartós, akkor a fene megette szerintem.
Köszi azért.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- SkyShowtime
- Projektor topic
- Gitáros topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.