Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Linksys WRT54G/GL/GS router
Új hozzászólás Aktív témák
-
happy555
aktív tag
válasz Norberto89 #11657 üzenetére
Szerintem erre a célra jobban járnál valami olcsóbb idözítős konnektorral. Akkor a tápegység sem fogyasztana semmit!
Nem vagyok babonás, mert az szerencsétlenséget hoz!
-
PonPon
senior tag
ha kivan kapcsolva akkor nem hinném, hogy eltud indulni újra...
PC se tud magától bekapcsolni. -
MODERÁTOR
Ez két okból sem fog működni... Az egyik, amit itt már leírtak előttem, hogy ha egyszer lekapcsolt, akkor nem fog tudni újra elindulni, mivel az operációs rendszere leállt, így nincs ami újraindítsa a vasat! A másik pedig még a leállítással kapcsolatos, mégpedig, hogy mivel ez nem egy ATX-es PC táp, ha le is állítod paranccsal a firmware-t, az nem fogja - mert nem tudja - áramtalanítani a routert, azaz a LED-ek tovább fognak világítani, és az egész vas ugyanúgy működik tovább, talán 1-2Watt-al leesik az áramfelvétele, és ennyi! Vagyis úgymond csak szoftveresen áll le, valahogy úgy, mint a régi PC-k voltak AT-s időkben! Ott is kiléptél a Win95-ből, aztán kiírta, hogy "Most már biztonságosan kikapcsolhatja a számítógépet!"
Erre csak az időzíthető konnektor lesz megoldás, amit fentebb is javasoltak már!
PonPonBár egy teljesen áramtalanított PC valóban nem tud elindulni magától, de a legtöbb ATX-es gép BIOS-ában van lehetőség időzített bekapcsolásra, csak ez ugye nem ugyanaz a helyzet, mint a router esetében, mert egyrészt a PC képes a tápegységét is vezérelni, amit a router nem tud megtenni, másrészt ezen van egy ilyenkor is működő rendszer, a BIOS, ami a routerből szintén hiányzik...
[ Szerkesztve ]
-
And
veterán
Kiegészítés az előttem szólókhoz: amit ezen meg tudsz spórolni mondjuk egy kapcsolóórával, az a gyakorlatban elhanyagolható. Korábbi mérés alapján a router hálózat felé mutatkozó fogyasztása mindennel együtt legfeljebb 5W lehet. Ez 7/24-es üzemben havi szinten 0,005kW * 24h * 30nap= 3,6kWh-t jelent, amely érték 1/3 részét, azaz 1,2kWh-t spórolnád meg, ha napi 8 óra időtartamra pihenőre küldenéd. 50 Ft/kWh áron ez kemény havi 60 Ft-ot jelentene. Viszont a router ki- és bekapcsolása lehet, hogy annyival rövidítené az élettartamot, hogy amit ezzel az energiaspórolással nyernél, azt a költséget rögtön be is építheted a következő routered árába .
[ Szerkesztve ]
-
And
veterán
válasz Norberto89 #11662 üzenetére
Úgy vettem észre, hogy a beállított adóteljesítménynek alig van köze a DC-oldali áramfelvételhez. Az amúgy sem túl stabil érték, ingadozik össze-vissza, de az átlaga szemmel láthatóan sokkal jobban függ a processzor terheltségtől, mint a TX-power értékétől. Ha belegondolsz, 1W folyamatos fogyasztás havi költsége mai áron nagyjából 35 Ft. Itt meg a rádió szintjén legfeljebb 1-2 tizedwattról van szó. Ennél azért a CPU fogyasztása sokkal többet ingadozhat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- BestBuy topik
- Bluetooth-headsetekről általában
- Windows 10
- Xbox Series X|S
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- E-roller topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
- Autós topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs