Hirdetés
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Asszociációs játék. :)
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Gurulunk, WAZE?!
- Négymagos Xeon(!) CPU LGA775-ös deszkában
- Milyen mosógépet vegyek?
- Csalók a Facebookon. De ennyi???
- Reklámmentesítés HyperOS-ben Xiaomi/POCO/Redmi
- Hiányzik a gamer érzés
- PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fotonhámozó
senior tag
Nekem Giottos MT 9360 van MH 5001-es fejjel. A 9360-as és 61-es a lábfelépítésben tér el egymástól, a 60-as 4, a 61-es 3 szekciós. Emiatt utóbbi kicsit magasabb alaphelyzetben. Masszív, strapabíró állvány, 2 éve nyúzom a sajátomat, eddig semmi baja. C 650D-t portrémarkolattal és Tokina 11-16-tal vagy Canon 70-210-zel még nagy szélben is képes stabilan tartani függőleges középoszlop esetén. A 8 kilós névleges teherbírását ha megfelezem, még akkor is messze van ez a kombináció a megengedett terhelhetőségtől (cserébe nem ez a legkönnyebb tripod a piacon). A kivehető, megfordítható, dönthető középoszlopa időnként jól jön. Két (három) dolog van, amit negatívumként tudok felhozni:
1: a lábak csavaros rögzítését kesztyűben kicsit nehézkes kezelni, patentzáras megoldás jobb lenne.
2: ha felszínközelből szeretnél fotózni, akkor a középoszlop forgathatóságát blokkoló szorítórész hossza miatt vagy kénytelen leszel a középoszlopot megfordítani vagy ferdén használni. Ekkor azonban - ha a középoszlopot hosszúkihuzatosan használod - nehezebb géppel beremeghet.A farkas imádott olvasni, zabálta a könyveket. Ezért ette meg a nagy i-t és a piros k-t.
-
Fotonhámozó
senior tag
Nekem a csavarosban az sem tetszik, hogy a meghúzásakor csak az utolsó néhányszor 10 foknyi szögelfordulás során érzem azt, hogy szorulni kezd. Kezdetben emiatt többször előfordult, hogy rossz irányba csavartam...
_seth_: Ennél a pozíciónál kell arra figyelni, hogy a középoszlop rögzítése a fejhez közel(ebb) legyen, különben nehezebb gép esetén beremeghet valamennyire. Pont makrónál problémás.
A farkas imádott olvasni, zabálta a könyveket. Ezért ette meg a nagy i-t és a piros k-t.
-
Fotonhámozó
senior tag
Atom .
Jók ezek a régi Giottos állványok stabilitás szempontjából. Csak cserébe a súlyuk... Úgy voltam vele, ha már
lúdállvány, legyen kövér, úgyhogy a 9360-ra ugyancsak nehéz, de stabil Giottos MH5001 fejet tettem. Így bőven 3 kg felett van az állvány ("élmény" vele túrázni... mazochista vagyok, na). Erre már bátran rá merem tenni a gépet veszélyes helyzetekben is:A farkas imádott olvasni, zabálta a könyveket. Ezért ette meg a nagy i-t és a piros k-t.
-
Fotonhámozó
senior tag
Arra gondolok, hogy a gömbfej tengelyét (a gyorscseretalpat tartó kis kar tengelyét) mennyire precízen lehet párhuzamosba állítani a középoszlop tengelyével. Azért kérdezem, mert egy ideje szemezek ezzel az állvánnyal, de mivel a középoszlopon (vagy a lábak becsatlakozási pontjánál) nincs vízszintező, ezért a panozás nehezebb lehet vele.
A farkas imádott olvasni, zabálta a könyveket. Ezért ette meg a nagy i-t és a piros k-t.
-
Fotonhámozó
senior tag
Azokkal a gép aktuális pozícióját tudod belőni, nem pedig a komplett fej forgástengelyét. Emiatt ha a tengely nem függőleges, akkor forgatáskor a gépváz kimozdul az előzetesen beállított horizontális/vertikális sík(ok)ból. Emiatt a panorámád ferde lesz. Ezért jó, ha a középoszlop tetején vagy a lábak becsatlakozásánál is van vízszintjelző. Ha a gömbfejet könnyen és precízen be tudod úgy állítani, hogy a gyorscseretalpat tartó kis kar párhuzamosan (egytengelyűen) áll a középoszloppal, akkor ennél a tripodnál nincs gond, mert a talp vízszintezőivel könnyen be tudod lőni a forgástengelyt (is). De ha nem, akkor problémás a pano elkészítése.
-
Fotonhámozó
senior tag
Ezek ilyen egy kaptafára
készültmásolt állványok, ha minden igaz, akkor a Zomei az eredeti gyártója, bár erre nem esküdnék meg. Próbaképpen vettem egyet, konkrétan a Zomei 668C-t. Árához képest egész jó maga az állvány része. Azonban a gömbfej kész vicc, pontatlan, könnyen fellazul, a vízszintjelző használhatatlan rajta, ha a váz rá van téve, igazi médincsájná, kár a szót vesztegetni rá. De maga a tripod jól használható, feltéve, hogy:
- a legkisebb átmérőjű lábszegmenst nem használod
- a középoszlopot maximum félig húzod ki
- a lábak végére figyelsz, mert a gumibütyök könnyen ki tud csavarodni (menetrögzítővel érdemes beragasztani)
- a középoszlopot rögzítő menetes orsót nem húzod meg erősen, különben a belső kúpos műanyag szorítóhüvely eltörik (ezt muszáj voltam erősebb kivitelben kinyomtatni).Ha ezeket betartod, akkor akár 2 kg-os felszerelést is stabilan megtart átlagos körülmények között. A lábak szorítóhüvelye érzésre sokkal jobban kezelhető, mint a jóval drágább Giottos állványomé. Monopodként is használható, bár a láb és a középoszlop összecsavarozási megoldása nem a strapabírás szimbóluma. A csekély tömege és mérete miatt sokszor olyankor is nálam van, amikor egyébként nem vinnék magammal állványt.
-
Fotonhámozó
senior tag
Ahogy előttem is írták, ezt a könnyű szettet lazán megtartja. Nekem a tükör is csapkod, a gépváz és az obijaim sem könnyűek. Patak feletti fotózáshoz, éjszakai fotózáshoz stb. természetesen nem ezt az állványt használom
-
Fotonhámozó
senior tag
Gratula hozzá, de akkor most első lépésben:
- vegyél menetrögzítőt és a lábán a gumitappancsok meneteit kend be vele
- a középoszlop kúpos műanyag betétjét rajzold (rajzoltasd) meg 3D-ben és keress olyan valakit, aki foglalkozik 3D nyomtatással
- ha monopodként is használni szeretnéd, akkor szerezz be hozzá hosszabb csavart, amivel a lábat és a középoszlopot össze tudod kötni
- a fejet még most újonnan próbáld meg eladni (vagy váll felett dobd el messzire...)
- ha mégis megtartod a gyári fejet, sose bízz meg benne és Z tengely mentén ne kezdd el forgatni, mert előbb-utóbb szétesik
- imbuszkulcs mindig legyen nálad, szeretnek a lábak kilazulni[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Hálózati / IP kamera
- Milyen notebookot vegyek?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Külpolitika
- Profi privilégium maradhat a periszkópos iPhone kamera
- Tippmix
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.