Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- DVB-T/T2/C+FM+DAB USB tuner stick
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Építkezünk 6. rész (2024)
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Szárítógép szösszenet (hogy Te ne járj pórul)
- Szólánc.
-
LOGOUT.hu
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
gtamate2
veterán
válasz sakal83 #78887 üzenetére
Az egy dolog hogy olcsóbb de sokkal jobban igényli az erős cpu-t. Oda kevés az i3.
Amúgy jelenleg még elég fullhd-ra a 2gb, csak a beállításokkal kell játszani és utána nézni hogy mit felesleges bekapcsolni mert csak a memóriát viszi.. Hosszú távra ajánlott a 4gb, de azért 2 gigával is el lehet lenni.
*Sn0w
-
gtamate2
veterán
válasz Benir8 #78888 üzenetére
Ha mondjuk hosszabb időre tervezel mint 2 év akkor megéri a 4 gigás verzió. Ha nincs rá keret jó lesz a 2 giga is, de már most is van olyan játék ahol ha 4gb-os a kártyád feljebb veheted a beállításokat, ha visszakeresel 4246adam írt róla, neki volt mindkettő kártya.
*Sn0w
-
-
gtamate2
veterán
-
gtamate2
veterán
válasz aleister #79146 üzenetére
Egyáltalán nem biztos.
Abban egyet értek hogy nem a lagg miatt kell erősebb proci, viszont ha 64 fős bf-et tolsz az egyértelműen a procit terheli.
A single player pedig nagyjából előre scriptelt, így nem kell neki akkora erőforrás. Addig a 64 fő esetén egyszerre akár telesmokeolhatják a pályát, rombolhatnak etc.. így sokkal több számolnivalója akad a cpu-nak.*Sn0w
-
gtamate2
veterán
válasz kenwood #79269 üzenetére
Akkor most tegyük fel hogy a 3-4x annyival többe kerülő processzor megéri-e a ~5% teljesítménytöbbletet?
Projekt Cars
GTA V
Witcher 3
Far cry 4 / FC4 másik oldalÉs ezek még a híresen processzorigényes játékok voltak.
*Sn0w
-
gtamate2
veterán
válasz kenwood #79272 üzenetére
Oké de nyilván nem szó szerint értjük. Ilyen alapon ahhoz hogy teljesen kihajtsa az 5820k sem elég alapon, hanem rendesen meg kell húzni.
A procicserét pedig szoktuk javasolni, vagyis én spec. szoktam. A probléma hogy a legtöbben nem akarnak hozzányúlni maximum egy vga-t venni a jelenlegi mellé, nemhogy még eladni a jelenlegi procit.
A q9400-zal (ill. a hasonló kaliberekkel) az a baj hogy vagy nagyon túlárazzák használtan, vagy hamar elmegy. (kb mint az i5-4xxx). A xeont meg ugye fabrikálni kell, de ezt is szoktam javasolni, nyugodtan visszakereshetsz.
A legfőbb probléma azzal van sajnos hogy másra nem hajlandóak az emberek mint egy vga-t tenni az aktuális gépbe.
*Sn0w
-
gtamate2
veterán
válasz kenwood #79278 üzenetére
Az már a jobbik eset ha elolvassák és kitöltik a kérdésekre a választ. Az a baj hogy szinte mindenki a legkevesebből akarja kihozni, ilyen hogy 100k -ja van ilyenre és mellette egy 2100 ez a fehér holló esete szerintem, mert akinek hirtelen van 100k-ja vga-ra, az anno nem egy 2100-at tett volna be, érted..
Azért van sokszor max 950/60 ajánlva mert ennyi a büdzsé, még néha ezt is alig engedhetik meg az aktuális konfig mellé. Én spec szoktam javasolni az i5-öt a 2400-tól kezdve, mert szvsz az is elég +4-es unlockkal 3.6-7 ghz-en egy 970 mellé nagyjából, és olcsón megvan.
*Sn0w
-
gtamate2
veterán
A 960-al az éven még highon, 1-2 éven belül meg már csak mediumon fognak menni a játékok.
Ha hosszabb távra tervezel mindenképp 970, bőven beleillik a jelenlegi konfigodba és ugyan ennyit ki fog még bírni a géped mint a mostanival.A 970 jobb az ár/érték arányban is, de nézz teszteket.
gtx 970, gtx 960A procidon pedig kellesz majd húzni, de a megfelelő (Sandy Bridge) topicba segítenek(/ünk), nem egy túl bonyolult folyamat, egy normális procihűtő kell hozzá és ennyi igazából, a tápod bőven elég lesz.
A ramból egyelőre elég, ha csak nem vágsz komolyabban/photoshoppolsz. Ha kevés lesz később vehetsz bele, de ráér még szvsz.
(#79281) Apone33: Szerintem 980ti. Egy csomó új játékban volt mostanában hogy még a 970 környékén volt a fury x ill. a 390-el egy szinten. Én ha már ennyit kiadnék nem lennék hajlandó ezt elnézni neki, még akkor sem ha pár nap múlva jön driver/patch.
És amúgy igen, a memória miatt is +1 oda, ja meg erősebb is.
(#79284) petyus160: +1 az msi-re
[ Szerkesztve ]
*Sn0w
-
gtamate2
veterán
(#79309) Kha: Szívesen
Most jutott el még hozzám, a Pclab nagy éves tesztje. Kb az összes fellelhető játékot és kártyát tesztelték, nagyon kemény Enjoy!
*Sn0w
-
gtamate2
veterán
Ne keverjétek a ref. és a Typ. modelleket. Amikor nincs odaírva semmi az a ref. modell, a Typ pedig már az OC-zett változat.
*Sn0w
-
gtamate2
veterán
válasz Nerazim #79320 üzenetére
Játékokban magasabbra veheted a textúrákat, kevesebbszer kell törölni a memóriából. Az a baj hogy ha gyenge a gpu mag akkor tök mindegy hogy mennyi fér el, mivel nem képes értékelhető fps-t adni a gpu mert gyenge hozzá.
(#79319) Grave444: Gondolom annyira nem húzták, szerintem csak out of box oc-vel volt próbálva.
(#79325) Kha: A LE a csökkentett órajelű verzió, általában antituningos verziót jelölnek. Az jelzés nélküliekben pedig szokott bőven lenni tartalék. Azért szokták lejjebb venni és kiadni LE-ként ha nem stabil magasabb órajelen. Persze lehet eltérő és mehet az LE is magasabb órajeleken.
*Sn0w
-
gtamate2
veterán
válasz diegho #79366 üzenetére
Kompromisszumos megoldásnak jó a duplaventis megoldás, de nem lesz a leghalkabb nyáron de még simán az elviselhető kategória. Az Asus Strix ill MSI Gaming 51k körül vannak ha jól láttam azok már hőcsöves jobb verziók.
De 60k-ért meg ott a 960.(#79368) kenwood : A giga, asus nem csinál normális hűtést hozzá szóval ezért ajánlott a Sapphire, még a 2 év garival is. Az MSi Gaming szintén jó hűtésű, csak ugye gyakran nagy a felár, viszont 3 év garit adnak. (Azért az 2 év nem a fele a 3-nak. ) A felhasználó pedig eldönti hogy megéri-e a gari a felárat.
Btw: Ja a jó kis default, így szoktam meg.
[ Szerkesztve ]
*Sn0w
-
gtamate2
veterán
válasz kenwood #79372 üzenetére
Pedig nem jobbak.
(#79371) diegho: Akkor ott van még a 750ti 35k-ért jó hűtéssel. Nagyjából 660 szint.
*Sn0w
-
gtamate2
veterán
válasz rayoliviero #79426 üzenetére
Én nem merném megvenni, ezeket az amdket eléggé alultervezték a gyártók hűtésügyileg, a sapphire nitro ill. Msi gamingnél biztos hogy a vrm-et is hűti rendesen és nem is hangos.
*Sn0w
-
gtamate2
veterán
válasz 4264adam #79434 üzenetére
Ja az utolsót félrenéztem, nem gondoltam hogy ennyiért még 2 gigásat ad az msi.
(#79436) Recon666: Pár éve én sem ajánlottam a Gigákat, de ez a széria szerencsére jól sikerült, teszteltem is egyet. A körítés nem olyan bőséges mint egy Asus esetében, de cserébe nem kérnek el +10k-t.
A hűtése pedig teljesen jó volt, hűvös csendes kártya. A műanyag lehetne picit dekoratívabb. Én a wf2-t teszteltem.*Sn0w
-
gtamate2
veterán
válasz #58682368 #79671 üzenetére
A gddr3-at kérdeztem. A 3 már 7 éve is szar volt, anno a 8600gt-m ddr2 volt és a 3-es fele annyi memóriájú is gyorsabb volt nála ~15%-kal.
Most pedig még mindig vannak gddr3-asok sajnos, gondolom ki kell szórni a régieket.
Linkelve lett a teszt korábban, gyengébb a gddr3, nem éri meg olyat venni.*Sn0w
-
gtamate2
veterán
Ezt az i7-et nem kellene erőltetni. Akkor van értelme ha az adott alkalmazást 8 szálra írták. A játékok nagy része nem ilyen, 90-95%-ot 4 szálra írnak, szóval még mindig nem sok értelme van az i7-nek.
Egyik ilyen speciális eset a BF4 / SW BF.Hozzátenném hogy sokszor rosszabbul reagál a játék az i7 -re, a HT miatt.
*Sn0w
-
gtamate2
veterán
válasz polgi803 #79857 üzenetére
Mindegyik ajánlott, ha a teljesítmény kell akkor a 380x, ha a jó fogyasztás akkor a 960.
De neked is belinkelem: Pro/kontra.Az AMD esetében csak a Sapphire Nitro és az MSI Gaming hűtés ajánlott, az nvidia esetében ott vannak a linkek.
*Sn0w
-
gtamate2
veterán
-
gtamate2
veterán
Az adobe programok is használják.
A 750/750ti az új maxwell széria már csak ide paszírozták be. (a 950/960 stb és társai a maxwellek)A 6-os széria ilyen szempontból a legnyerőbb ebben van a legtöbb cuda mag amit ezek a programok is használnak (minél több annál jobb). 660/660ti/670 felé nézelődnék minimum persze ha szóba jöhet a használt.
Ja és igen, renderelésnél nagyon jól tud jönni, csak be kell állítani hozzá a megfelelő presetet.
[ Szerkesztve ]
*Sn0w
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Techpowerup VGA tesztek /VGA teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Az AMD grafikus feldolgozó egységek listája
Az Nvidia grafikus feldolgozó egységek listája
Az Intel/Intel Arc grafikus feldolgozó egységek listája
5+1 kritikus dolog, amire oda kell figyelned használt videókártya vásárlásánál
Videókártya tesztelések a King's Tech-től, amely nemcsak szórakoztató, de egyben tanulságos is
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest