Hirdetés
- JBL Xtreme 4 vélemény (vs. BOSE)
- Építkezünk 6. rész (2024)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Egy kamionos és a múlt.
- Milyen mosógépet vegyek?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Szabad e használt OLED televíziót venni?
Aktív témák
-
WD_crash
csendes tag
Köszönöm mégegyszer a sok segítséget mindenkinek, még alszok egyet rá, melyiket veszem meg.
-
proci985
MODERÁTOR
gondolkodom, hogy cserélem az öregedő 3870esemet. ami eddig visszatartott, hogy a kártya passzív, a zajra pedig nagyon háklis vagyok. nomeg ha már kiadok sok pénzt, akkor legyen is különbség teljesíményben.
eddig ő a nyerő, mi a véleményetek?
HIS 6950 2GB ICEQ, olyan 60-65k hufért.
ami még érdekes:
XFX duplaventis 2gb 75k
MSI TwinFRZR OC 75-70k... OC, de majdnem 6970 árban van (3kval olcsóbb refer 6970eseknél). meh.
asus és giga extrahűtéses csak 1gbs kiadásban van.röviden kell: 3 monitorkimenet szimultán meghajtása, halk működés és alacsony fogyasztás (gépet programozni/munkára is használom), játszani tudjon, célra van 1800-2400SEKem (60-75k huf). bővebb leírás még lejjebb.
ami eddig elégnek tűnik teljesítményben: 560ti, 6950, esetleg 6870, vagy árba még beleférne egy 6850 CF.
- 6850 CF nem tűnik jó ötletnek 6950 alatt (tomsHWn volt egy cikk stutteringről)
- 6870 picit kevésnek tűnik tudásra, jobb hűtéssel megáldott darabok -giga SoC- meg árban már 6950 1gb közelében vannak.
- 560tiben nem vagyok biztos, hogy tud három monitort hajtani egyedül
- 6950: egy gigás modell memóriában szűknek tűnnek, 6950 2gb ideális
- 6970 85król indul, extrábbak 100 körül, 570 szintén, ezek már baromi drágák.vagy kihagytam volna valamelyik kártyát, amit még érdemes nézni?
válaszokért előre is köszönet!ami kell, bővebben:
- három monitor: jelenleg két monitort használok, lehet még jön majd egy harmadik (ez két héten belül eldől). illetve később egy eyefinity setup, de még két ipses monitor drága lenne, jelenleg meg nincs 120km még két fullHDre (a vidkari fölött). tehát tudjon egyedül meghajtani három monitort. ha veszek harmadikat, lesz rajta display port.
- legyen halk. idleben ne legyen hangosabb egy 600-800rpm körül mozgó minőségi 120asnál, hogy legyen referenciapont, hogy nekem mi tekinthető halknak. ha ennél halkabb, az csak jó. ez a gyakorlatban olyan <20dbA. terhelve 1600as 120as ventinél ne menjen feljebb, ez olyan 30dbA. de ha csak 25dbAig menne, akkor tényleg örülnék. adott esetben hajlandó vagyok cserélni a hűtést, de a VRMhűtés macerássága miatt ezt kihagynám.
- hosszú távra lesz: gépen alapvetően általában programozok, de szoktam játszani. ahhoz, hogy 3-4 év múlva még megfelelő legyen a teljesítménye, ahhoz elvárható, hogy 1080pt gond nélkül vigye, és 5760x1080at is még okésan. a 3870 három és fél éves, Deus Exet 720/mediumon viszi, tehát az előző kártya ezt tudta.
- árkategória: olyan 1800-2400 SEK (60-75k huf) körül, ha olcsóbban megúsznám, az nem baj, feljebb ne menjen. apró nem játszik, és itt Svédországban veszem meg (tehát az x bolt nagykerár alatt adja sem működik).
- fogyasztás: minél alacsonyabb annál jobb. zaj miatt is, meleg miatt is. a ház és a táp egyébként bírná, utóbbinál olyan 250-300W tartaléknak még kell lennie (jelenleg 250-260Won peakelek konnektorból a 110Wos 3870el furmark+smallFFT alatt).ami adott:
- jelenleg egy q6600am van, 3.0án (kb SB 2100 teljesítmény). ezt a generációt prociknál kihagyom, talán jövőre lesz valami épeszű megoldás is (se az intel, se az amd jelenlegi megoldásai nem jönnek be), de amikorra lassúnak fogom érezni, biztosan cserélek. ja igen, amíg megvan egy olyan 40-60fps (meg lesz), addig totálisan hidegen hagy, hogy jelenleg kihajtja e. a következő majd ki fogja.
- a lap pciE 1.1et tud, tehát csak 75Wot tud leadni. procival együtt cserélem majd.
- Cooler Master Cosmos, megerősített hűtéssel és zajcsillapítással. csere nincs tervben.
- FSP 500 gln60: 2x216W@12A, csak egy pciE csati, de van itthon átalakítóm, és nem félek használni. azért két pciE6nál több nagyon ne legyen rajta, mert nem lesz elég molex a tápon, tápcserét meg még halogatom (Seasonic X/Corsair AX van kinézve, de az még odébb van, most nincs még 35-50km tápot cserélni). tehát csatit leszámítva a vidkari akár 250-280Wt is ehetne.Lord Vader: kieg q6600 témához kieg: procitól függően kevesebb fesz is elég lehet 3.0ához, azt az értéket pedig gyakorlatilag az összes q6600 megfutja. lapok általában szintén bírják, pár korai és kegyetlenül sokat fogyasztó B3mas modell kivételével (amik alapból is a 125W szélén voltak, de az nagyon rikta). AC7pro meg bőven elég 3.0ára, 150W fölött ott még nem szoktak enni.
WD_crash: q6600nak van topikja. kihaltnak tűnik, de páran még olvassuk. tapasztalat pedig elég sok van, hogy mit hogyan érdemes velük, szóval általában tudunk segíteni.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
Kassadin
addikt
válasz proci985 #26205 üzenetére
Üdvözöllek benneteket! Szeretnék segítséget kérni, hogy milyen videokártyát válasszak 40 ezer forintig bezáróan(a jelenlegi haldoklik, így az x4 955 csere csúszni fog egy kicsit. Monitorban pedig 23 col környékén gondolkodom, természetesen fullhd-ban szeretném majd a későbbiekben használni. A táp cm gx450 vagy xfx 450 lesz. Az ati kártyáktól se zárkozom el, csak szimplán a régebbi driver problémák miatt fenntartással kezelem az ati kártyákat, de ha valaki biztosít arról, hogy már nincsenek ilyen problémák, akkor atit is bevállalnék akár.
Üdv: Kassadin -
Hachiko95
aktív tag
Sziasztok most egy e8400-es procim van amit max 3.6ghz tudok húzni az alaplap miatt. Milyen videókártyát tudnátok ajánlani maximum 50000ft-ért? Jelenlegi karim egy giga 9800gt.
-
-
Hunork
veterán
válasz Kassadin #26206 üzenetére
Szia!
Itt van egy-egy AMD-Nvidia kari. Mindkettő új, én most az Aqua-ban néztem az árakat, de eltérés amúgy is lehet. Technikailag egyértelműen a HD6790 jobb, de többet is eszik 40W-al. Táp 450W jó minőségű elég mindkettőhöz.
A Gigabyte-ról személyesen tudok jókat mondani, ilyen van nekem is, én is a pénzszűke miatt választottam ezt. (FullHd mindenhol, még BF3-ban is, minden High, kivéve shadow, ott medium, és az FSAA -ból is visszavettem kicsit, de nagyon szépen fut)
Driver gondokról nem nyilatkozok, bár elég meggyőző, amit a Rage fórumban olvashatsz, és egy biztos, nekem nem volt gond a játékkal.
Az utóbbi kari a mostani gépedhez jobban illene, egész egyszerűen a CPU-limit miatt, ami az AMD kari esetében jobban kijönne.Sapphire Radeon HD6790 1GB GDDR5 ATI Eyefinity 38.770-
Gigabyte GV-N550OC-1GI 1GB GDDR5 36.150-
"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
Löncsi
őstag
válasz Hunork #26214 üzenetére
+1.
Viszont ha 550 TI, akkor érdemes szerintem ezt megvenni, jó a hűtése és még olcsóbb is. (Aqua szintén, Iponban is ennyi)
[link]Bár most látom ,hogy régi 2 magos AMD-be menne, előbb azt kellene valami cserélni valami erősebb fajtára.
[ Szerkesztve ]
Elvették a radírját, azt az egész élete egy nagy kompenzálás, hogy ő igenis kan és igenis 2 méteres a fallosza - by stranger28
-
Kassadin
addikt
Nvidia chipsetes az alaplapom, én úgy tudtam eddig, hogy nvidia kártyát kell belerakni, és ebben Lord Vader is megerősített. Szóval akkor maradjunk nvidia vonalon.
Apróban kettőt találtam:[link][link], ami szvsz említésre méltó. Ezek közül esetleg valamelyik? És persze meglestem az általad írt geforce-t is, jónak tűnik a leírása alapján.Írtad a cpu-limitet, szóval az fent fog állni egészen addig, amíg nem tudok alá normális procit venni, ez lehet hogy decemberről átcsúszik januárra, attól függ mennyi pénzem lesz(igazából november lett volna a minőségi táp hónapja, december meg a procié, de így minden csúszik).
Löncsi: Ne csináld, amit linkeltél, az kb. a tizedik könyvjelzőzött vidkari.
Teljesen elbizonytalanodtam. És amit te linkeltél, annak kevesebb az órajele picivel, az nem számít sokat?Szerk: Lesz cserélve, csak nem vagyok milliomos.
1 havi fizuból 1 dolog.[ Szerkesztve ]
-
Hunork
veterán
válasz Löncsi #26215 üzenetére
Ez sem rossz!
De nekem a Giga van, és nagyon fain. Semmi akadozás, slide-show, és minden 1920x1080-on! Sokan oltják ezt a kártyát, pedig nem rossz darab, és ár/érték -ben meg főleg. NV vonalon persze. A másik oldalról könnyen találhat az ember ellenfelet ár/érték -ben, de aztán jön a Rage, és a falhoz vágná a mérgében.
(én régen sokat szívtam még a , 9200-vel és9600XT--vel játékok alatt...és meguntam)"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
Alister71
nagyúr
Ez egyik se éri meg az árát. Nagyon nem. VTX3D HD6850, mindkettőt szétveri.
Alister from Hell
-
-
Hunork
veterán
válasz Alister71 #26218 üzenetére
Hát azért szétverés a két AMD esetében nem pontosan reális.
Viszont a mostani gépéhez kérdezett, és én minek mondjak egy olyan kártyát, amitől brutális CPU-limitet szenved el? (VTX-et meg amúgy sem ajánlok senkinek, de hát különbözőek vagyunk, szép is lenne, ha mindenki ua. mondaná...)Fél év múlva, ha gépet épít át, szépen el lehet adni a VGA-t és úgy, az akkori CPU-Memória pároshoz VGA-t venni. (én így szoktam, teljesen felesleges az egyik oldalt jó előre bebiztosítani, mert fél év alatt igen sok víz lefolyik a Dunán...)
"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
Kassadin
addikt
-
Hunork
veterán
válasz Alister71 #26221 üzenetére
Meglehet. Bár az NV mindig drágábban adta a portékáit, legyen szó bármelyik szegmensről. Cserébe viszont nincsenek is driver gondjaik. Mert addig szép minden, hogy mit tartalmaz a GPU, de kell is alá driver.
És minden viszonylagos...mint az egész Univerzum..."Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
Alister71
nagyúr
válasz Kassadin #26225 üzenetére
A Gainwardnak a leggyengébb és legzajosabb a hűtése. A Gigabyte és az Asus jó, MSI ciklon is. Ha találsz használt 768 megásat 28 körül, az 1 gigás pedig 32 - 35 körül jó vétel.
Majkee84: azt is elárulod, hogy a 768 megással mi a bajod? 6-7 ezerrel olcsóbb és csak pár %-al lassabb. Vannak olyan játékok ahol semmivel.
[ Szerkesztve ]
Alister from Hell
-
proci985
MODERÁTOR
na, mégegy nekifutás, tisztul a köd
van jelenleg alternatívája a 6950 2gbnek, ha hosszú távra tervezek, 6970t drágállom, viszont kell három monitor egy videokártyával szimultán (nv kilőve)?
6850/6870 hd fölötti felbontásokban mennyire használható? 6850cf az árából kijönne (talán 6870 is), de azzal valszeg magas felbontáson bajaim lennének, 6950 1gb hasonló okok miatt esik ki.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Tothgera30 #26233 üzenetére
köszönöm a választ!
egyetlen baj azzal az, hogy jelenleg épp 12-15kval drágább a HISnél, referencia 6970esek indulnak annyiért. (a his akcióban van, amiatt ennyire olcsó, egyébként kb 3kra vannak egymástól).
-
Klemens
őstag
Sziasztok!
Olyan VGA kellene nekem ami megbírkózik egy FullHD film lejátszásával.
Elméletileg erre a célra egy HD2600 is elég, viszont azon nincs HDMI kimenet.
DVI-ről is tudom hajtani gond nélkül a plazmámat?
D-Sub nem jó, mert azon nem jön elméletileg a 24Hz jel ami a HD-nak kellene.Írt olyan is aki egy HD3000 IGP-s lappal küldte, DXVA (ezt még nem tudom micsoda ) nélkül és ment hibátlanul.
Ötletek?
"A tegnap már történelem, a holnap még rejtelem, de a ma...adomány!"
-
lizRRR
őstag
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Klemens #26236 üzenetére
van dvi hdm összekötő kábel. hangot nem visz át, egyébként a kettő egyezik. viszont blurayeket lehet nem fog vinni így, ott a hdmi elvileg kellhet a "trusted platform" miatt.
én 3870ről küldtem dvi->hdmin a tvt, ment, bár a tv miatt csak 720pben.
[ Szerkesztve ]
-
Tothgera30
Ármester
válasz proci985 #26234 üzenetére
A HIS picit hangosabb, persze az is jó vétel, de nem annyira mint az XFX. Nem akarlak rábeszélni, de egyszer kell megvenni és 2-3 évig biztosítva van az erő a játékok alá, ahogy a jelenlegi 3870-ed is anno elég erős kártya volt, még mai napig állja a sarat.
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
Kassadin
addikt
válasz HabyRolika #26237 üzenetére
Ha már 6870-t akarsz, akkor ez is szóba jöhetne, még pk-val is olcsóbban megúszod a dolgot:SAPPHIRE HD 6870 1GB. Nekem is korábban linkelték a srácok, csak én nvidia vonalon maradok, így számomra tárgytalan már a dolog, neked viszont jó lehet.
-
Buster17
addikt
hali
olyan kártyát keresek 20-25-ért amivel elfut a battlefield 3 1280x1024 felbontásban max beállításokkalköszi
-
Storms
őstag
Hali
Van egy XFX HD5770 XXX 1GB kártyám, mennyivel lenne erősebb egy Sapphire Vapor-X HD4870 2GB ? 1680*1050 a felbontás. 1:1-ben csere lenne.
ASUS PRIME Z690-A ■ Core i5 12400 ■ 32 GB DDR4 RAM ■ Intel ARC A750 8 GB GDDR6 ■
-
Hunork
veterán
válasz Buster17 #26245 üzenetére
Üdv!
A te gépednek ezek megfelelnek, ennél jobb (és drágább) VGA most felesleges. Szerintem.NV: MSI GTS 450 1 GB (ez az olcsóbb)
AMD: Gigabyte HD 5770 1GB DE EZ A JOBB!! (nem kicsit )"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
Hunork
veterán
válasz Storms #26247 üzenetére
Szia!
Szerintem semennyire, vagy minimális mértékben,az 5770 GPU-ja nem kispályás.
Jó, talán átlagosan 5-7 FPS a "nyeremény", cserébe majdnem 50W-al többet fog zabálni...[link]
(igaz, ez két 1GB kariról szól..., de a plusz 1GB nem tol annyit rajta)[ Szerkesztve ]
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest