Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
icons
addikt
Üdv!
Notebook vásárlás előtt állok, egy Acer 4830TG-t szeretnék venni, 750 GBos HDDvel, és ebbe belepaszírozni még egy SSDt. mSata foglalata nincsen gondolom (nem egy új darab, illetve sehol sem hallottam róla), ergó marad az egyik legjobb megoldás: ODD helyére egy rack-be belerakom. Gondolom ez kivétel nélkül mindig járható út, ugye? (tehát veszek egy rack-et, simán beleszerelem garivesztés nélkül, és a boldogságtól hazatántorgok, vagy ezt szervízben kell megcsináltatni, esetleg bonyolultabb dolog?)
Köszi!
-
icons
addikt
válasz Core2duo6600 #1773 üzenetére
Hmm, és azon mit figyeljek? Hogy ha lehet mSata-s legyen? (az is mehet ODD helyére? Gondolom rack-től függ) A tervem az, hogy egy új laptopba teszek egy SSDt az ODD helyére egy 750enes vinyó mellé. Láttam olyat aprón, ahol már van benne egy samsung pm800as. Ez kb mennyit ér alig használtan? (ha jól gondolom elég keveset, mert már sokkal jobbak vannak)
-
icons
addikt
válasz Fire/SOUL/CD #1781 üzenetére
Igenigen, arra gondoltam.
Kezdek összekavarodni Ha ODD helyére rackbe csak SATAs mehet, akkor az mSATA nekem miért jó?Az infót köszi, figyelek majd rá, hogy jót vegyek!
"Az általad említett Acer-ben biztosan nem."
Benne van a HDD, és az ODD helyére rack-be van belerakva, de ha jól láttam, manapság ez már elég gagyi SSDnek számít. Vagy tévedek? -
icons
addikt
válasz Fire/SOUL/CD #1784 üzenetére
Áháá, köszi, világos már
Ragaszkodom ehhez a laptophoz, legalábbis nem találtam másikat, ami hozza azt, amit én szeretnék hasonló áron (kb 10óra üzemidő, 13,3-14", relatíve nagy teljesítmény (i5 és korrekt vidkari), mindezt minél olcsóbban).
Win7/8at és Linuxot szeretnék telepíteni rá (120asra), mit ajánlasz(/ajánlotok?) Ami fontos az az ár/érték arány, nincs behatárolt keretem rá.
Látom, sokszor felmerült az OCZ Agility3 neve, ő jó választás lenne?
Illetve a Samsung PM800as (láttam egyet, amiben benne van rackben) nagyon felejtős? -
icons
addikt
Hello!
Tudom, hogy offtopic, amit írok, de itt tudom, hogy vannak akik tudják a választ, illetve másik topik sincsen, ahol több értelme lenne feltenni a kérdést:
Acer 4830TG-be a DVD író helyére szeretnék SSDt tenni. Ehhez ugye kell egy 9,5mm-es caddy/bay/rögzítő keret[/egyéb szinonímák helye]. Nem nagyon találtam boltban sehol megvásárolható keretet, hardveraprón van néhány, de más típusokhoz. A kérdésem az, hogy ha 9,5mm, akkor 99%hogy kompatibilis az én laptopommal, vagy messze nem? (esetleg ha tudtok konkrétumot, hogy melyik az, melyik nem, az is tökéletes lenne)
Illetve kell még valamire figyelnem? SATA csatolósnak kell lennie, azon belül kell valamit nézni? (magyarul beszívhatom és vehetek olyat, ami nem tudja kihasználni az SSDm teljesítményét (OCZ Agility 3 120gigásat akarok venni))Köszi!
-
icons
addikt
"azonban kérdés, hogy érdemes-e költeni rá?"
Az SSD minek számít? 1giga RAM max 3000Ft (én anno 512eset 500 kerek magyar forintért láttam), egy SSD jóval efelett kezdődik!
Én is hasonló cipőben jártam, most vettem pont új laptopot . Kezd azzal, hogy a RAMot bővíted 1 gigára, az bőven elég lesz mindenre, amire használja. Az SSDben a többiek segítenek, de szerintem kezdjétek a ram-mal, és utána meglátjátok, kell-e még gyorsítani!
De ha elnézel XPs topikba, msconfig tisztításával, régi programok törlésével is tud 30-40%ot gyorsulni (hasamra csaptam és úgy mondtam százalékot, de a startup progik írtásával nagyon sokat tudsz nyerni!)
-
icons
addikt
hello. acer 4830ba szeretnek ssdt a vinyo helyere. win7.8 linux. programok, jatekok mennenek ra. olvastam az ajanlast, de mit tanocsoltok samu 830, ocz agility/vertex 3,4? vezerlo miatt samu es a 4es oczk jobbak gondolom. de az meger plusz 4kt, vagy samu plusz 7kt? samu 32ert van. 120as.
surgos lenne.koszi.(most meg tudnam venni) -
icons
addikt
Üdv!
Egy Agility 3as 120as SSDm van, Sata3as csatin. Lakótársamnak egy 830asa, ugyanezekkel a paraméterekkel.
Nekem 383 az összesített pontom, neki 510 vagy mennyi. Az elérési idő az írásnál neki 7ede volt. Nekem 0,469ms, neki 0,073, az olvasási is töredéke. A szekvenciáis sebességben duplája, 4kban is majdnem duplája (nekem 9.42/24.95, neki 16.14/44.86)Az én SSDm is ajánlott volt még nemrég, és habár akkor olcsóbb volt valamennyivel (28helyett 24, vagy hasonló), a kétszeres teljesítménykülönbség azért elég durva...
Valóban ennyivel erősebb a 830as, vagy az én gépemmel nincsen valami rendben? (az adataim nagyjából megegyeznek az elős hszbne levő táblázatban szereplő ugyanilyne SSDk adataival, tehát a gond nem hiszem, hogy nálam van)
Kétségtelenül elég az én SSDm is majdnem mindenre, de neki minden gyorsabb (boot, programindítás). Az átlagusernek ez is elég ok miatt szerepelt anno az Agility3as az ajánlottak között?
(egyszerűen hátbavágott, hogy a tesztekben kb végig 2* jobb az alig drágább SSDje) -
icons
addikt
Nem,nem.
De ha jól gondolom, +-10-15%nál nem jelentenek ezek nagyobb különbséget.Az első hszben linkelt eredmények is ugyanezt a különbséget tükrözik, tehát nem csak a mi két laptopunknál áll fenn ez a különbség. (és az eredmények ott is megközelítik egymást a különböző laptopok ellenére)
-
icons
addikt
válasz Fire/SOUL/CD #6726 üzenetére
És ez pontosan hogy működik?
(találtam pár cikket, amik hasonló témában készültek, illetve fórumokat is, ahol részben ez is le van írva, de egyik sem túl érthető számomra)Pl.: minden ami rá van írva, az tömörítve vagyon?
De az elérési idő még így is elég lassú, erre is magyarázat ez? -
icons
addikt
Üdv!
Ismerősöm tervez HP ProBook 450 G2 gépet venni. Ebben van M.2 foglalat. Ebbe gondoltunk belerakni egy 250es SSD-t. Ugyanolyan gyorsak ezek mint a normál SATA3-asok?
Illetve az ajánlott listából bármelyik M.2 mehet, ugye?
Utsó kérdés (ez itt egy picit offtopic), hogy olvastam olyat hogy valamelyik laptop nem képes M.2-ről bootolni, valóban van ilyen, vagy valaki "hozzáértő" értett félre valamit?Köszi!
-
icons
addikt
Üdv!
Ismerősöm vett Probook 450-eset, amiben M.2 foglalat van.
Nem nagyon találtam itthon Crucial M500 vagy M550 vagy Intel 525 vagy 530-as SSD-t itthon.
Tudtok ajánlani olyan SSD-t, amit lehet kapni vagy boltot, ahol ezek közül valamelyiket lehet kapni?
Köszi!
(addig persze keresgélek tovább, hátha ráakadok valamire!) -
icons
addikt
Köszi!
Ahogy MasterMark is írta, 2242-es kell bele. Iponnál ezek kaphatóak, van ami ezek közül ajánlott?
Ez tudom, hogy nem a megfelelő topik, de mégiscsak felteszem
Ez a lapos specifikációja, elilveg 120 giga M.2-es SSD megy bele. Sose értem, hogy ezeket honnan szedik, hacsak nincs benne szoftveres mókolás (pl valami alaplapi driverrel), akkor a 250-es is elmegy benne, jól gondolom?
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Köszönöm a türelmeteket, megszületett egy megoldás. A Flash topik a továbbiakban SSD kibeszélő néven fog tovább futni, így ott szabadabban lehet az SSD-ket kibeszélni, megosztani pozitívumot és negatívumot is.
Itt most elég sok hsz szüleletett, ami jobb lett volna oda. Ezeket már nem bolygatom, maradni fog, de kérek mindenkit, (a topik tisztasága miatt) hogy ezeket oda írjuk be ha lehet, vagy onnan linkeljük ide ha nagyon muszáj.
Köszi
[ Szerkesztve ]
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Milyen SSD-t vegyek?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Samsung 980 500GB M.2 PCIe
- Kingston FURY Renegade 1TB - 7,300/6,000MB/s
- 3,5" winchester, 80 GB-tól 500 GB-ig, több darab, utolsó szektorig tesztelve
- 2,5" (laptop) winchester, 80 GB-tól 1 TB-ig, több darab, külső wincester, utolsó szektorig tesztelve
- 1TB és 500GB HDD 100/100% + ajándék 5db 1TB-os hibás hdd-k
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest