Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Milyen mosógépet vegyek?
- Android másképp: Lineage OS és társai
- JBL Xtreme 4 vélemény (vs. BOSE)
- Szólánc.
-
LOGOUT.hu
Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kunberci
senior tag
Sziasztok!
Egy Core i3 asztali géphez szeretnék SSD-t vásárolni. Szerintetek ár-érték arányban melyik éri meg jobban, illetve, Ti mit vásárolnátok most?
kingston[link]
intel -
kunberci
senior tag
Sziasztok!
A fórumot olvasgatva tesó megrendelte az Intel DC S3700 100G SSD-t. A futár 20 perce hozta meg 18500Ft-ért. Original bontatlan kiszerelés, és számla járt hozzá, külön garanciajegyet nem kaptunk hozzá. A javaslataitokra már 2db 520-as 240G-ás SSD-vel már rendelkezünk. Remélem, hogy hosszú évekig jó szolgálatot fognak tenni. -
kunberci
senior tag
válasz margithid #19864 üzenetére
Nem lehet kapni?
1 perce még tudtam volna rendelni!!!!!!!!!
Igaz nagyon hülyén működik az áruház weblapja, mert szűrés esetén nem hozza be, csak baloldalt az akcíóban. Akkor mégegyszer.
bolt
-Pc alkatrész
-Drive SSD
-baloldat az akcíóban a négy oldal valamelyikénmíndig más oldalra hozza
Intel S3700 Series 100GB SATA3 SSDSC2BA100G301
Most csak 18 500 Huf (a Weblapról kimásolva.)
Ha telefonon már lebeszélted, és nincs, akkor elnézést![ Szerkesztve ]
-
kunberci
senior tag
válasz Emperor_ #49484 üzenetére
A gyártó szektor hibával simán eladja a felhasználóknak, annak ellenére, hogy tesztelte az SSD-ket, tehát simán tudta, hogy ezek szektorhibásak. A szektorhiba ezek szerint nem számít garanciális problémának?
A gyártó ezeket a hibás SSD-ket elküldi kelet-európába mondván, ezeknek jó lesz a sz@r is, vagy ez hogy működik?
Garanciális probléma egyedül az, ha nem működik az SSD? -
kunberci
senior tag
válasz Emperor_ #49491 üzenetére
Engem úgy általában érdekelnek a garanciális problémák SSD ügyben, hogy mi számít garanciális hibának, a bolt jóindulata nélkül? Mint a monitoroknál a meghatározott pixel garancia. Azért azt jó tudni egy átlag felhasználónak, hogy milyen probléma esetén számíthat garanciára, az ADATA-tól függetlenül.
Azért ilyen szektorhibás SSD-ket eladni, ráadásul úgy hogy tesztelve is voltak, szerintem pofátlanság.
-
kunberci
senior tag
Sziasztok!
Egy két lemezes QNAP NAS-hoz vennék 2db. 1TB-os SSD-t. A hozzá kapott két HDD-t nem használnám.
Mindenképp SSD-t szeretnék bele tenni.
Két kiszemeltem van:
1: WD RED 1TB sata 3.
2: -
kunberci
senior tag
Sziasztok!
Egy két lemezes QNAP NAS-hoz vennék 2db. 1TB-os SSD-t. A hozzá kapott két HDD-t nem használnám.
Mindenképp SSD-t szeretnék bele tenni.
Két kiszemeltem van:
1: WD RED 1TB sata 3.
2:Samsung 860 EVO M2 1TB.
Egy ilyen átalakítóval használva.A két lehetőség közül Ti melyiket választanátok?
A második kiszemelt talán azért szimpatikusabb, mert beépítő kerettel is olcsóbb, mint a WD SSD.
Nagyjából az írási terhelhetőségek egyformák, szerintetek melyik lenne jobb választás, melyik ajánlottabb, melyik megbízhatóbb?
Köszönöm a válaszokat. -
kunberci
senior tag
A 820-as végű hozzászólás csak véletlenül ment el félig kész állapotban.
-
kunberci
senior tag
válasz Graphics #71832 üzenetére
Köszi.
két darab 1TB-os WD RED SSD megrendelve.
Nem olcsó, de legalább csendesebb lesz.[ Szerkesztve ]
-
-
kunberci
senior tag
válasz Minibocs75 #73135 üzenetére
Esetleg WD 250GB 5 év garral.
Én még elgondolkodnék a nagyobb testvérén is: WD 500GB. A nagyobb testvér esetén 1PB írást garantalnak gari idő alatt.[ Szerkesztve ]
-
kunberci
senior tag
válasz Graphics #73139 üzenetére
Meg NAS-ba is inkább SATA SSD-t lehet tenni (tárolásra). A legtöbb NAS-nak meg úgy is gigabites portja van, tehát NVMe SSD-t ki sem lehetne használni (mármint ha tárolásra szeretnénk használni), meg ha jól tudom NVMe SSD-t csak gyorsításra lehetne használni, ha van az alaplapon ilyen foglalat.
[ Szerkesztve ]
-
kunberci
senior tag
válasz pvt.peter #73186 üzenetére
Szerintem jó választás, én NAS-ba vettem volna, de a NAS eladásra került, és lett helyette egy NVR.
Nekem van belőle két darab is, az egyik a hálózati rögzítőben van.
Itt még a NAS tartójába:[kép].Itt meg az NVR-be:[kép].
Ezek az SSD-k direkt nagy írásterhelhetőségre vannak méretezve, és NAS-ba is szánja a gyártó.
-
kunberci
senior tag
válasz adrian14 #77645 üzenetére
Szia!
"Egy kicsit elavult már az analóg kamera rendszered, IP rendszer ajánlotabb."
Én is WD Red-et használok.
Illetve ránéznék még erre a Samsung Enterprise SSD-re is.
NVR-hez, DVR-hez jó minőségű SSD ajánlott a folyamatos írás miatt.
-
kunberci
senior tag
válasz PROTRON #77913 üzenetére
Mivel SATA SSD-k esetén a régi tesztekben sem volt markáns különbség, így én inkább egy enterprise SSD-t választanék egy konzumerrel szemben.
Talán az "előre vetített" tartósság reményében.
De mindenki olyat választ amilyet szeretne.
A WD sem lenne rossz választás ("piros"). -
kunberci
senior tag
válasz ubyegon2 #77915 üzenetére
Van Intel DC S3700-es SSD-m is, igaz csak 100 GB-os, azt naponta 10x lehet teleírni.
5 év alatt. (1.8 PBW).
Talán ez is előrevetíti a minőségét (enterprise). Még MLC.Amúgy a PM883-as SSD-re 3 év gari van.
Valamelyest az írás terhelhetőség is számít (szerintem), mert ebből is lehet valamelyest következtetést levonni, hogy milyen SSD-t kapunk a pénzünkért.
Azért inkább ezt választanám, mint a 870 EVO-t, vagy a 870 QVO-t.
Meg QLC-s SSD-t inkább nem választanék, ha lehet, amennyiben folyamatosan kapná az írást.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Köszönöm a türelmeteket, megszületett egy megoldás. A Flash topik a továbbiakban SSD kibeszélő néven fog tovább futni, így ott szabadabban lehet az SSD-ket kibeszélni, megosztani pozitívumot és negatívumot is.
Itt most elég sok hsz szüleletett, ami jobb lett volna oda. Ezeket már nem bolygatom, maradni fog, de kérek mindenkit, (a topik tisztasága miatt) hogy ezeket oda írjuk be ha lehet, vagy onnan linkeljük ide ha nagyon muszáj.
Köszi
[ Szerkesztve ]
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Milyen SSD-t vegyek?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Hálózati / IP kamera
- World of Tanks - MMO
- Apple notebookok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Politika
- SONY LCD és LED TV-k
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Pixelkeresés a hardverrengetegben
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Premier előzetesen a LEGO Horizon Adventures
- További aktív témák...
- 256GB Western Digital Nvme SSDk eladóak! 1 év Jótálással! Számla!
- Hibátlan - Western Digital WD Red SA500 1TB 2.5" SATA SSD
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Hűtőbordával - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Bontatlan WD Black 2TB SSD Gen4x4 SN770
- Crucial P3 Plus 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - Eladó! 39.000.-
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest