Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Öregszem
- Milyen mosógépet vegyek?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lineage OS használat közben
- Asszociációs játék. :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT.hu
Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Viktoár
addikt
Sziasztok
Szeretnék SSD-t venni a gépembe mert úgy gondolom ideje megismerkedni a "jövő" technológiájával. Első ilyen meghajtóm lenne,nincsnek extra elvárásaim,inkább csak amolyan tanuló jelleggel szeretnék váltani.
Jelen pillanatban így néz ki a konfigom:
Alaplap: ASRock 970 extreme4
Proci: AMD x4 640
Ram: 2x2gb Kingston HyperX 1600mhz
Vga: Ati HD5770
Hdd: 1db 1tb wd black és 1db 500gb seagate (A wd black-en van a rendszer)Kizárólag a rendszert tenném az ssd-re ami egy win7 64bit lenne.Persze még menne rá 1-2 apró progi mint pl: winrar,total commander,stb.
A lehető legolcsóbban szeretném megúszni a vásárlást ezért 32gb-os méretben gondolkoztam. Mondjuk egy Silicon Power E20 32gb? (12k)
Árban 15k körül de mindenképpen 20k alatt szeretnék maradni.
Üdv:Viktor
-
Viktoár
addikt
-
Viktoár
addikt
Teljesen igazad van.Átfutottam az ssd-kkel kapcsolatos témákat és (számomra) elég pöcsölősnek tűnik a legoptimálisabb használathoz való beállítás.
Kétségtelen hogy te sokkal jobban értesz hozzá mint én ezért tartok attól hogy esetleg idő előtt elb@szom az ssd-t mert valamit nem jól csinálok. Akkor már dobjak ki kevesebbet az ablakon vagyis minmalizáljuk a tanulópénzt.
Azzal is tisztában vagyok hogy mint minden számtech cuccal,ezzel is úgy van az ember hogy jó nekem a kisebb/lassabb aztán "kinövi" és utána hiába vesz jobbat,mindig jobb kell.Meggondolom a dolgot nehogy hirtelen felindulásból kemény fába vágjam a fejszét.
A 32gb-s ssd amiről szó volt az előző hozzászólásomban arra azt mondta az eladó hogy 10év garit vállal rá a gyártó.Ez nagyon soknak tűnik nekem,nem tudom igaz lehet-e?
A hdd-kről tudom hogy 2-3 év illetve a wd black-re 5 de ssd-ből hülye vagyok.Üdv:Viktor
-
Viktoár
addikt
Sziasztok
Úgy döntöttem hogy veszek egy ssd-t és itt a topikban már meg is beszéltük hogy egy Samsung 830 64 GB Basic jó választás lenne.Viszont még nem kaptam meg a fizut és szemezek az A-data S511 -el. Az utóbbi jobb választás lenne? Persze nyílván számít az is hogy árban mennyi a különbség mert ugye a samu 16k-ért van most a HA-n de ha mondjuk 20k alatt beszerezhető lenne az A-data akkor megérné a plusz pénzt?
Vagy kérdezzem úgy hogy mennyi plussz lóvét ér meg az S511 a samuhoz képest?
-
Viktoár
addikt
Sziasztok
Acer Aspire One 521 -be szeretnék ssd-t venni. Jelenleg egy Seagate 250gb-os (ST9250315AS) hdd van benne de teljesen felesleges ekkora kapacitás mert az asszony csak netezésre használja.(Facebook,Skype,Youtube,stb.)
Gondoltam mivel elég a kis méret,"olcsón" gyorsíthatnánk a rendszeren.
A következő kritériumok alapján szeretnék segítséget kérni:
-64gb-os méret (Szerintem elég mert a frissen húzott Windows 7 Home Premium 64bit az összes segédprogival együtt kb 16-17Gb helyet foglal.)
-Sata II-es elég,de ha lehet akkor a Sata II-es szabvány felső határát súrolja az ssd sebessége. (Felesleges a Sata III mert azt úgysem tudnám kihasználni,de ha olcsóbb akkor persze nem baj.)
-Megbízható legyen,(Ne kelljen firmware-t frissítgeni meg anyázni vele.)Üdv:Viktor
-
-
Viktoár
addikt
válasz DeFranco #3413 üzenetére
Van nekem is egy kis privát pénzem de az ilyesmit jobb a közösből. (Ha lehet) Neki netbookja van,én meg asztali gépet használok az "erő és gyorsaság" miatt.Eredetileg csak a netbookba szándékoztam venni,de biztos enne a méreg hogy az asszony gépébe bezzeg ssd van úgyhogy rögtön 2 db kellene ha már akciós a samu.
-
Viktoár
addikt
Sziasztok
Egy kingston 128gb V100 (SV100S2N/128G) megfelel egy "mezei" felhasználónak? Vagy legyen inkább sata3-as ssd +2k-ért? (pontos tipust csak hétfőn tudok mondani.)
-
Viktoár
addikt
Sziasztok
Vettem az asztali gépembe egy Samsung 128GB 840 PRO SSd-t és szeretnék segítséget kérni hogy rendszertelepítés előtt/után mit érdemes beállítani.
Egy részletes cikk is jó róla ha valakinek van linkje.
Ha számít a gép konfigurációja:
ASRock 970Extreme4
Amd Athlon II 640
2x2gb Kingston HyperX
Ati HD5770
Corsair VX450Üdv:Viktor
-
Viktoár
addikt
Sziasztok
Egy barátom "panaszkodik" a hogy lassú a laptopja ami egy dell inspiron m5010.
Munkára használja és már valóban elég lassan nyitja meg a weboldalakat illetve dokumentumokat.
Javasoltam neki egy SSD-re való váltást és ezzel értelemszerűen egy oprendszer telepítést.A kérdés hogy melyik SSD ajánlott 20k-ig.Méretben elég a 120gb de ha beleférne valami nagyobb az nem lenne baj. A lényeg hogy gyorsabb legyen a masina mert a kikapcsolásra is sokat kell várni.
-
Viktoár
addikt
-
Viktoár
addikt
Sziasztok
Asztali gépbe milyen ssd-t ajánlotok?
Gigabyte b450m ds3h v2
Ryzen R5 2600
RX 580Elsősorban rendszerhez de valószínű hogy 1-2 játék lesz rajta a gyereknek. (Pl: fortnite)
Mivel most kiköltekeztünk így hálás lennék ha olcsóbb de még elfogadható kategóriából javasolnátok valamit. Meglátásom szerint 250gb már elég lehet erre a célra.Üdv:Viktor
-
Viktoár
addikt
Sziasztok
Mai nap csak úgy elhalt a rendszer ssd-m. (Corsair force 60Gb) Egy Giga B450M DS3H V2 lapom van, R5 2600 procival, csak oprendszer (Win11) alá tudnátok tippet adni hogy merre induljak el? 120Gb szerintem bőven elég, nem tudom a sata 3-as vagy m2-es csatolófelület számít-e valamit ilyen felhasználásra.
-
Viktoár
addikt
válasz Graphics #72045 üzenetére
Köszönöm az ajánlást, szétnézek aprón is. Saját kútfőből ezt a Patriot ssd-t néztem ki mert van egy 3k-s kuponom amit eltudnék lőni rá. Ez a 240gb-os csak 300Ft-al több mint a 120gb-os bár nem teljesen egyformák. Nekem nem mond semmit a leírás hogy mi a különbség.
-
Viktoár
addikt
Sziasztok
Tárhelybővítés céljából vennék egy meghajtót amire a játékokat/filmeket tenném. Erre a célra kinéztem ezt a WD Blue SN570 ssd-t mert ennyit megérne, de bizonytalan vagyok hogy az B450M-A-PRO-MAX lapomba jó lesz-e. Valaki meg tudja erősíteni hogy a foglalat stimmel?
-
Viktoár
addikt
Köszönöm srácok akkor rendelek is egyet.
-
Viktoár
addikt
Elnézést mindenkitől, félreértettem az előző hozzászólásokat. Tehát másolás közben lassul be ha nagy/sok adatot kell írni? De még akkor is sokkal jobb mint a 10 éves WD black hdd-m.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Köszönöm a türelmeteket, megszületett egy megoldás. A Flash topik a továbbiakban SSD kibeszélő néven fog tovább futni, így ott szabadabban lehet az SSD-ket kibeszélni, megosztani pozitívumot és negatívumot is.
Itt most elég sok hsz szüleletett, ami jobb lett volna oda. Ezeket már nem bolygatom, maradni fog, de kérek mindenkit, (a topik tisztasága miatt) hogy ezeket oda írjuk be ha lehet, vagy onnan linkeljük ide ha nagyon muszáj.
Köszi
[ Szerkesztve ]
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Milyen SSD-t vegyek?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Szövetségi felügyelet alá helyeznék a Google-t
- BestBuy topik
- AliExpress tapasztalatok
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- iPhone 16 vagy Oppo Reno13?
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Óra topik
- Gaming notebook topik
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- További aktív témák...
- 1 TB Samsung M.2 2280, NVMe, PCIe, Gen4X4, SSD /számlával / 12 hónap jótállással
- 256GB Western Digital Nvme SSDk eladóak! 1 év Jótálással! Számla!
- WD RED SA500 SATA 2TB
- 1db wd red 3tb wd30efrx és 2db wd30ezrx 100/100 keveset mentek
- SAMSUNG 4TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest