Hirdetés
-
LOGOUT.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el!
HA KÉRDEZEL, EZEKRE AZ ADATOKRA SZÜKSÉGÜNK LESZ:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rypejakten
addikt
válasz DokiBaxxi #43783 üzenetére
Ez a melegedős szöveg valami urban legend lehet - szorzózáras CPU, amit nem tudsz érdemlegesen tuningolni (a BCLK állításával kisajtolt 200Mhz-et nem nevezném ennek) abszolúte nem fog melegedni.
Sandyt nem vennék, és ha "használt" is játszik (dobozos, bontatlan, garis), nála kapsz 45k-ért i5 3470-t, ami teljesítményben jobb, mint a fentebb felsoroltak.
[ Szerkesztve ]
-
aAron_
őstag
válasz DokiBaxxi #43792 üzenetére
i5 3330 kb még egy hd 7850-et ki tud hajtani bf3 multiban, én így látom
fix 60 fps megfelelő beállítások mellett szinte mindig meglesz
egyébként egy FX 6300 sem lenne rossz választás, húzva szerintem jobban teljesítene bf3ban mint egy i5 alapon
[ Szerkesztve ]
What is your ikigai?
-
DokiBaxxi
őstag
válasz DokiBaxxi #43807 üzenetére
Na, 20.000 Ft-tal olcsóbban jövök ki az Intellel (úgy számoltam, hogy Intelnél: Proci+alaplap+ RAM, AMD-nél: Proci+hűtő+alaplap+RAM+TÁP) Szóval valószínűleg i5 lesz. Már csak el kell döntenem, melyik Már csak el kell adnom az eladni valót és megvan az új gép
Mindenkinek köszönöm a segítséget!
AMD pártiaknak: Sajnos az AMD még mindig idegen tőlem: magas fogyasztás, és nem jó a gyári hűtője, és játékokban ált. az Intel hatékonyabb. Ezért esett a választás az Intelre. +eddig is az volt[ Szerkesztve ]
"-Wanna hear a limerick? Lambert, Lambert - what a prick." "-Not bad."
-
Rypejakten
addikt
válasz DokiBaxxi #43833 üzenetére
FX6300-at találsz 32,5k-ért Oranosnál (ingyenreklám..) mellé egy garis ASUS M5A97-et 17k-ért, és ha nem tuningolsz, elég egy olyan hűtő, ami viszonylag csöndes / Arctic Cooling Alpine 11 Plus / és ugyanott tartasz, mintha i5-öt vettél volna.
FX6100-at nem néznék, hiába olcsóbb, az azért lényegesebben gyengébb egy i5-től, sőt, egy FX6300-tól is, úgy 10-15%-kal.
-
Rypejakten
addikt
válasz DokiBaxxi #43835 üzenetére
Nem nagyon lehet megjósolni.
AM3+ foglalatba még elvileg 2 generáció érkezik, míg a 1155 idén nyártól a Haswell érkezésével "kihal".
Az i5 pedig csak lassan fog elavulni, egy magot használó játékokban jobb, mint az FX, és az is marad.Vedd azt, ami szimpibb / könnyebben beszerezhető.
-
Ueda
senior tag
válasz DokiBaxxi #43840 üzenetére
Ezt leginkább úgy lehet megérteni, ha nyomon követi az ember a számítógép fejlődését. Régebben a processzorok egymagukban voltak, tehát egyszerre csak 1 műveletet tudtak elvégezni. Az Intel a Hyper-Threadinggal (többszálúság) lehetővé tette, hogy bizonyos feltételek teljesülése esetén egy időben már 2 műveletet tudjanak elvégezni. A másik lehetőség az volt, hogy ugyanazt a processzort többször lemásolták fizikailag és így már minden esetben annyi műveletet tudnak elvégezni egyszerre, ahány magos a processzor. Ha 2 magos, akkor egyidőben 2 dologgal tud foglalkozni, ha 4, akkor 4-el. Mostanra meg már a magokat és a Hyper-Threadinget is összegyúrták és így jön letre a 2x-es műveletvégzés. Tehát 4 mag, ha van benne Hyper-Threading, akkor egyszerre 8 dolgot tud csinálni.
OS : EndeavourOS KDE . . . . . . Parancs menü : https://pastebin.com/u/txt444
-
-
Tomko78
őstag
válasz DokiBaxxi #43857 üzenetére
Én pl nagyon is szeretem az AMD cpukat ( nem kapok semmi támogatást tőlük ) Meg ugye a 6300 tudsz 1866 mhz ramokat is tenni de inkább a időzítés a lényeg a ramnál és nem a mhz
[ Szerkesztve ]
„Áldott az Úr, az én kőváram, aki hadakozásra tanítja kezemet, s viadalra az én ujjaimat.”
-
werszomjas
addikt
-
DokiBaxxi
őstag
válasz DokiBaxxi #50300 üzenetére
Egyébként esetleg még az i5-3470-et néztem, az is kihajtaná a 270X-et? Ha igen, jó párosítás lenne? Illetve a 3470 milyen kártyát tud biztosan 100%-ig kihajtani?
Azért kérdezem, mert ez valamivel olcsóbb alternatíva
Üdv: swagger
"-Wanna hear a limerick? Lambert, Lambert - what a prick." "-Not bad."
-
ViZion
félisten
válasz DokiBaxxi #50381 üzenetére
Ha ez megnyugtat, a szintetikus teszteken és néhány spéci alkalmazáson kívül kevés dolog terheli folyamatos 100 %-ra a procit és/vagy a VGA-t. Másrészt a folyamatos full terhelés hoz egy halom másodlagos problémát: a hűtést arra kell méretezni, nem lehet "elcsalni" belőle. Jó táp és alaplap és ház kell, mert droppolás nélkül kell tartania x ideig teljes terhelésen, ami sok áramfelvétellel és hővel jár...
Miért baj, ha marad tartalék a konfigban? Még két VGA drivernél is más lehet a terhelés, attól függően mennyit tudtak hegeszteni rajta. Azt kell megvenni, amit kihasználsz és megengedhetsz magadnak, úgy, hogy a konfig egyensúlyban legyen.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
ViZion
félisten
válasz DokiBaxxi #50386 üzenetére
Ha belefér, akkor igen. Abból semmi bajod nem lesz, h a proci nem 100%-on van... Akkor van baj, ha azért unatkozik, mert túl kicsi hozzá a VGA.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Grave_444
nagyúr
-
ViZion
félisten
válasz DokiBaxxi #50389 üzenetére
...és mi az akadálya, hogy erősebbre cseréld fél-egy év múlva, ha kevésnek találod? Nem lesz kevés...
-
Picturemaker
őstag
válasz DokiBaxxi #53056 üzenetére
Mivel nem akar tuningolni, így 15 körül már lehet 1150-es lapot is venni. Ebben a kategóriában nem igazán van különbség, a hasonló 1155-ös lapok is ennyibe kerülnek. 1-2e forint nem hiszem, hogy döntő lenne és akkor az újabb cucc lesz meg. A 4440 és a 4570 is jó választás lehet.
Használtnál persze lehet más a helyzet.A számítógép rendkívül alkalmas olyan feladatok megoldására, amelyek számítógép nélkül nem is léteznének!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
KERÜLJÜK A "HIT-VITÁKAT"!
Ez egy szakmai fórum, ahol nincs helye elvakult fanatizmusnak.
Az ilyen hozzászólások törlésre kerülnek!
KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el az Összefoglalót!
- Teszt AMD Ryzen XT: extra teljesítmény?
- Teszt Mit tud a Zen 2 az olcsóbb szegmensben?
- Teszt Szép touché, AMD: bemutatkoznak a Zen 2-es processzorok
- Teszt AMD Ryzen – a második menet
- Teszt Coffee Lake processzorteszt: LGA1151 újratöltve
- Teszt Ryzen 3, i5, i3 és Pentium – körkép az alsóházban
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Hír CES 2022: jócskán bővült lefelé az új Core sorozat
- Hír A régebbi DRM-ekkel gondjai lehetnek az Alder Lake CPU-knak
- Hír Keveri a Rocket és Comet Lake-et az Intel 11. Core generációja
- Hír Leleplezte az új generációs asztali processzorcsaládját az Intel
- Hír Töltelékfejlesztéssel fedi le a 7 nm csúszását az Intel
- Hír Kiengedte a tóból a régóta dédelgetett tigrisét az Intel
- Hír Hardveres szintre viszi a malware-ek elleni védekezést az Intel
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest