Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
Aktív témák
-
Segesdy
tag
Egy kis segítség kéne... drivereknél mire jo vagy mire kellenek ezek a driverek : Power management , storage management..
Plusz van még egy BIOS drives is de azt nem szedtem le mert ne makartam a biosba turkálni.
-
Borote
addikt
válasz Segesdy #48156 üzenetére
Power management nagyon hasznos program, akkutöltöttséget lehet vele szabályozni, illetve (bár ez AMD-nél mindegy, mert jobb erre a k10stat) a processzor energiasémáit is lehet állítani.
SM-re már nem emlékszem.Z575-nek is állíthatóak a hűtési sémái? (ha jól tudom igen, erre majd figyelj oda. Én az Y570-t Silent-en és Effective Thermal Dissipation-ön használtam).
(#48158) lama_lamm: ha sokáig nézi a monitort, sokkal kellemesebb egy IPS, mint egy TN+film. És monitort hosszú távra vesz az ember. Bár tény, 70 nekem is sok De mindenképp érdemes IPS-nél maradni.
[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
válasz VMatteo #48153 üzenetére
1,5 évig kerestem az első laptopom.
Szintén alsó hangon 1 éve kerestem egy jó állapotú használt x200s-t. Előtte pedig egy jó fél év ment el arra, hogy megtaláljam a tökéletes típust. Szóval nem, én sem csak úgy dobom ki a pénzt. Tudtam mire kell, miből áll majd a használata, voltak konkrét számaim meg adataim, minden héten feltúrtam azt a 2-3 boltot ami jó volt akkoriban. Egyszer beakciózták a gépet 210k-ról 190k-ra, és már nyomtam is a shopping gombot.
160k környékén pedig nem sok minden van. Kell-e dVGA vagy sem? Ez már kilőtt egy csomó mindent, de előtte az árkeret meg főleg. Új vagy használt? Megint kilőttünk egy csomót. Ha mindent tudnál pontosan, és éreznéd, hogy igen most ez kell, vagy csak a szokásos emberi mohóság mondatja veled, hogy kell a nagyobb proci vagy bármi, egyszerűbb lenne. De tényleg.
Vegyél elő egy lapot. Írd rá mit szoktál csinálni. Alá esetleg, hogy mi várható (itt reálisan, azért varangyból sem lesz dalos pacsirta) és ezt írd fel ide. Ráfaragunk valamit. Csak a csiki-csuki játék megy, ameddig ez nem konkrétA fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
VMatteo
őstag
Akkor lássuk:
1.COD2 Multi, NFS-ek, GTA4, ezekkel szoktam játszani.
2. Tube-ok , film, fórumozás, letöltések
Kiderül, hogy nem kell nekem egy erőmű, de sose lehet tudni!
Pár elvárás:
1.Jó nagy HDD (500GB vagy nagyobb)
2.Jó nagy RAM (azért 3-4GB csak jó lenne)
3.Matt kijelző ez tuti
4.olyan processzor, ami mondjuk bírni fogja a terhelést pár év múlva is, ha mondjuk kedvet kapnék a PS-hoz, Avatar2 vágásához
5.15-16"-os képátmérő, LED háttérvilágítással
6.Webkamera, BT, HDMI, pár USB port
7.Nem integrált VGA
--------------160.000Ft-om van rá----------------
Szóval ilyen laptopot keresek, a következő pár hétben!
Aki tud segíteni, annak előre is köszönöm![ Szerkesztve ]
Tisztelet a Gépésznek!
-
Borote
addikt
válasz VMatteo #48162 üzenetére
Matt kijelzőt eddig nem mondtad, ezzel bőven kilőtted a Toshibákat
Mivel GPU is kell, ezért ezen kitételeknek csak a Samsung NP300-as szériája felel meg.Amúgy én is a matt kijelzőt preferálom, de az a probléma, hogy bruttó 160-ért ilyen gép nincs
Ja, a GTA4 mellé meg azért nem árt egy HD6650M (és a javítás, hogy ne ostoba processzorgyilkos játék legyen ) pl Toshiba L850[ Szerkesztve ]
-
Borote
addikt
válasz VMatteo #48166 üzenetére
Matt kijelzős gépek:
Samsung NP300E5 NP300V5
Fujitsu A531
HP ProBook 4530s 4535s
Dell Latitude E5520 E5420
Dell Vostro 3550 3555
És a HP 630-as is... utóbbi sokaknak nem szimpatikus, elvileg a G6 alatt, van, bár szerintem annál egy picit jobb minőségre.Ez nagyjából a teljes paletta. Vagy használtan ThinkPad, talán EliteBook, Latitude
[ Szerkesztve ]
-
B-L-A-C-K
titán
válasz runner 125 #48163 üzenetére
Kemény ez a nap ma...
-
Segesdy
tag
INNEN mindent leszedek akkor ugy jó nem ? mondjuk a Biost nem szedtem le.. mert nem akartam belenyúlni igazából.. plusz még annyit hogy az others és a software ban mit töltsek le, mi kell onnan, mert én nem tudom azok mik köszi előre is
-
Borote
addikt
válasz VMatteo #48171 üzenetére
Szerinted ha rossz lenne, ajánlanánk a Fujitsu-t? Amúgy amiről hallottál, az a Fujitsu-Siemens, és ott is az Amilo és Esprimo voltak tucatgépek - kb mint az Inspironok.
A Lifebookokkal akkor sem volt gond, most sincs gond(#48172) Segesdy: keress rá a neten, hogy melyik micsoda
BIOS-t nem muszáj frissíteni, ha nincs probléma, azon kívül fel lehet tenni mindent. Ha egy adott driverből többféle is van, nézd meg, hogy melyik eszköz van a gépedben - pl AIDA64-gyel. -
einstein
senior tag
Sziasztok!
Az utóbbi időben olvasgattam a fórumot, mert leváltanánk az asztali gépet. Ki is néztem magamnak a Lenovo Z575-öt 160-ért, aztán ahogy lenni szokott elkezdtem felfelé kacsintgatni... Most a HP dv6-nál tartok, látok is 2 hirdetést itt az aprón: [link] és [link].
Mit gondoltok, megéri az i5 a plusz 10ezer forintot? Én alapból azt mondanám, igen, mert ez már nem nagy különbség, Csak hát akkor már +30k-nál járok az eredeti z575-hez képest.Amire használnánk: 80-90%-ban sima otthoni netezés / médilejátszás / office, szóval semmi komoly. A maradék időben lenne egy kis játék. Ahol a proci kijöhet talán azok a stratégiai játékok (Civilization 5 v Football Manager 2012) ? Használnám még néha fotó szerkesztésre is: Adobe Lightroom, vagy később talán egy kis Photoshop. Ezek nem tudom mennyire hw igényesek...
Mit javasolnátok? Más ötletet is elfogadok.
Kösz -
Tikakukac
titán
válasz runner 125 #48163 üzenetére
Alapvetően nem véletlenül kerültem infós mérnöki karra, elég konkrét vagyok, ami kell az kell, a többi meg ízlés szerint működik. Nekem kellett egy erős VGA meg mellé a kemény multimédia, és ennyi idő után dobta ki a gép az én árkategóriámban
VMatteo: Lifebook az mindig a csemege kategória volt nincs velük gond. Amilo az amitől az Isten menekítsem meg, na ott volt már minden, ami törhetett meg potyoghatott, az be is jött.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
brumi1024
veterán
válasz Borote #48152 üzenetére
Azért vannak ott más különbségek is, mint pl.: jobb kalibrálhatóság(így jobb színek), sötétebb fekete(így jobb kontrasztarány), alacsonyabbra levehető fényerő(valakinek ez döntő tényező volt), tehát nem csak a +120sor és a 16:10-es arány, ezek mondhatni csak mellékes pluszok a 2312hm és a 2412m közti különbségek listáján.
-
Crias
senior tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem, tesom barátnője szeretne netbookot venni, és most a mediamarkt-ban 0%-os thm-re lehet venni.
Ezek közül melyik lenne a legjobb választás? Vagy ezek gagyik?
(mondjuk nekem annak tünnek), a lényeg ugye a net, facebook msn és ezzel ki is fújt a történet. Jah a 80k-s gépeket nézték, mondjuk ahogy néztem a 100k-s samu se tud semmivel se többet.Köszi előre is a segítséget.
Szerk.: Deszar, a keresést nem tudom kimásolni, na mind1 akkor a termékeknél a netbookot ki kell választani.
[ Szerkesztve ]
Crias
-
Borote
addikt
-
runner 125
nagyúr
Qrva drágák. Ezekbe az árakba a nagy kamat be van építve.
Nézd meg edigitalt, bár ott is gyér a kínálat.Ez sokkal jobb alternatíva. Meg kell kérdezni, h megy-e hitelre, de ha ez jön ki hitellel 80k-ra, még mindig jobban jár.
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
Crias
senior tag
válasz runner 125 #48180 üzenetére
Wow köszi szépen ez tényleg jobbnak néz ki és még olcsóbb is!
Ezer hála!Jah és bocsi hogy rossz totyikba írtam nem gondoltam hogy van külön a netbookoknak is
Crias
-
subidu
tag
Sziasztok!
Egy kis tapasztalalat. Megvettem a Dell Xps m1530-as (3.5 éves) laptopomba a Samsung SSD 470-est, 256GB-os. Operációs rendszerem Windows Vista Professional. A telepítés során nem találkoztam semmilyen problémával, simán felment az SSD-re a Vista. Utánna telepítettem a Magician softvert, ami optimalizálta az SSD-t. Sokkal gyorsabb lett a gépem tőle. Az élményindex 4.7-ről 5.1-re ugrott, és jelen pillanatban csak a 2 GB ram ami visszafogja a gépet. A gépnek semmi hangja sincsen, csak néha kapcsol be a ventillátor lehűteni.
Mielőtt bárki új gépet venne a megszokott helyett, javaslom, hogy próbálja ki a gépét SSD-vel. Nekem ez így mindenre elég. A kikapcsolás kb. 10 másodperc , a bootolás is gyorsabb lett.
ThinkPad X230, Dell XPS M1530, NIKON D90, Nikon D750, Nikon 18-105/F3.5-5.6 AF-S DX ED VR, Nikon 35mm/1.8G AF-S DX, Nikon 50mm/1.4G AF-S, Nikon 24-70mm f/2.8E ED VR, Nikon 70-200mm f/4G ED VR
-
Dhampir
félisten
válasz scorpy02 #48144 üzenetére
A prociba integrált HD3000 mellett a dedikált AMD Radeon HD 6490M 1GB GDDR5 található a laposban.
Mindegy, egyenlőre Linux fut rajta, és még nem tudtam kipróbálni a béta progit.
(#48157) spyduck
Igen, az nem baj, bár pillanatnyilag live rendszeren netezek, és azzal elég durván pörög a ventillátor.
[ Szerkesztve ]
-
B-L-A-C-K
titán
válasz subidu #48182 üzenetére
Így az SSD hallatán megjött a kedvem nekem is ehhez, nemsokára kapok egy céges gépet szerintem meglepem egy Corsair Force 3 GT-vel (120 GB), vagy egy OCZ vertex 3-al (120). Nem vagyok otthon SSD-kben, de most egy bő félóra bogarászás után úgy láttam ezeket preferálják!
[ Szerkesztve ]
-
Illye
tag
Sziasztok!
Édesanyám gépét szeretném lecserélni (régi Toshiba, Celeron 1.8 Mhz, 768 MB Ram..), ezért érdeklődni szeretnék, hogy jelenleg ár/érték arányban melyik a legjobb laptop max. 100-105.000 Ft között, ami főként szövegszerkesztésre, filmnézésre lenne használva. Akár használt is lehet, lényeg, hogy a Celeronhoz képest érezhetően gyorsabb legyen. A segítő válaszokat előre is köszönöm!
Üdv.: Illye
-
bodola
csendes tag
válasz Borote #48179 üzenetére
Sziasztok! Kösz az eddigi segítséget. A tippeket, Borote. Azt hiszem, egy 13-as (a 17"-os után) lesz a megfejtés + egy monitor. Hacsak le nem beszéltek egy ilyen összeállításról... Erről mi a véleményetek?
Kb 140e-ért új (2 év gari) ASUS U30JC-QX113X (13" körüli kellene):
[link]
+ mondjuk BenQ G2222HDL 21,5"
[link]
"Elbírja" a gép a monitort? Így aztán hordozható lenne (végre, mert a 17-est nem nagyon viszem), otthon meg nem folyna ki a szemem. Kösz előre is. Üdv! -
subidu
tag
válasz B-L-A-C-K #48185 üzenetére
A Win Vistát adták hozzá. Kicsit költséges lenne egy Win7-re beruházni, mondjuk lehet, hogy meg fogom még lépni, mert akkor tehetnék a gépbe 2x2 GB ramot is.
ThinkPad X230, Dell XPS M1530, NIKON D90, Nikon D750, Nikon 18-105/F3.5-5.6 AF-S DX ED VR, Nikon 35mm/1.8G AF-S DX, Nikon 50mm/1.4G AF-S, Nikon 24-70mm f/2.8E ED VR, Nikon 70-200mm f/4G ED VR
-
visszamennyé
csendes tag
Tegnap beléptem a Probook klubba
spyduck és B-L-A-C-K kollégának köszönöm a segítséget -
runner 125
nagyúr
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
[DE2JAY]
senior tag
Srácok megvan a G770, meg vagyok vele elégedve! köszi a tippet, az athlon x2 5200+ asztalit kinyírja
Gangsters on the Boardwalk - Díjnyertes játékunk a Google play-en - [sᴧᴍsᴜɴɢ Galaxy s10e]
-
wiggen123
senior tag
Végre! Lenovo IdeaPad Z585 200-210e körül lesz mire ideér hozzánk szvsz.
Sometimes you win, sometimes you learn.
-
kacsaesokos
tag
Sziasztok.
Család hölgytagjának keresünk új gépezetet, a régi megadta magát (Fujitsu-Siemens Amilo Pa2548: 1,6 GHz X2, NVIDIA GeForce 8400M 128MB 15.4 1280x800 pixel) ennél gyengébb ne legyen. Semmi extra kérés nincs, csak annyi, hogy 15" legyen a mérete illetve kicsit talán legyen csajos? Árba nem igazán tudjuk, valami ár/érték bajnokot keresünk, de csak netezésre, sorozat nézésre lesz használva... Olyan 150EFt-ig, de ha ezt az igényt kielégíti egy 120EFT-os gép az se lenne baj...
Köszi
-
StephenNO1
tag
válasz kerekfej #48195 üzenetére
Jók azért a sandforce-ok, csak egyrészt tömörítést használnak, másrészt asztali alaplapokban pár Sata vezérlőivel néha összevesznek (persze notinál gond nincs). Én Samsung 830-as szériát ajánlanám (és a flash ssd tocsik 85%-a) pl.: ezt
Mindig első a maszek, a munka megvár! A nőkkel jobb jóban lenni, mert náluk van az összes p@na!
-
Dhampir
félisten
válasz visszamennyé #48190 üzenetére
Gratulálok!
-
Tikakukac
titán
válasz kacsaesokos #48194 üzenetére
A Fuji kicsit gyengébb hangszórókkal játszik, ha nincs külső hangfal, akkor filmezésnél talán zavaróbb. Cserébe 3 év garival van és matt kijelzővel. A Samu talán csajosabb vagy fiatalosabb, de ez a 2 gép elég jó ár/értékben, ajánlott mindkettő.
[ Szerkesztve ]
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
pandion
tag
Samsung NP-RF511 -hez volt már valakinek szerencséje?
Hűtése, összeszerelése, általában a minősége milyen?
Aktív témák
Hirdetés
- 2021 Macbook Pro 14 - M1 PRO - 16GB - 512GB - HU - gar 2025.07
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
- DELL G3 Gamer laptop: i5-10300H / GTX 1650 / 16Gb RAM / 512Gb SSD
- Alienware m9700i R1
- Új ThinkPad T14 Gen 5 -2024-, FHD+ IPS, Intel Ultra 5 125U , 16GB DDR5, 512GB NVMe, ujjl., gyári gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest