Hirdetés
Aktív témák
-
Telda
addikt
válasz runner 125 #36550 üzenetére
-
válasz kraftxld #36259 üzenetére
T520 lett belőle, most volt akció a helyi lenovo honlapon és picivel jobb konfigban, de majdnem az E6520 árának feléért megkaptam.
Úgyhogy nem kell tovább küzdeni a széthalódó Dell Studio-val ha megjön| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
spyduck
nagyúr
válasz runner 125 #36555 üzenetére
Jönnek, picit váni kell
-
forzaroma
tag
Lehet, hogy az itt jelenlévők számára a kérdésem naiv, de az érdekelne, hogy a windows-al árult konfigurációk PL a későbbiekben operációs rendszer nélkül is megvásárolhatóak lesznek-e?
Vagy ez teljesen a földtől elrugaszkodott gondolat tőlem?[ Szerkesztve ]
Realme GT2
-
runner 125
nagyúr
válasz forzaroma #36560 üzenetére
Ez nehéz kérdés mert gyártótól függ. Ha, most nem érthető el az adott típus op.rendszer nélkül, akkor kicsi az esélye, h a későbbiekben úgy is ki fogják adni.
Samuk-nál az NP300E5 széria egyes típusa elérhető Win7 nélkül.
Ugyanezzel az i3-GT520MX kombóval kicsivel 140k fölött (feltéve, ha van még ebből, mivel ez is kifutó modell)"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
forzaroma
tag
válasz runner 125 #36561 üzenetére
Tehát semmiképpen nem késleltetve adják ki az op. rendszer nélkülit, hanem (közel) egy időben a két verziót.
Magyarán a Samsung V5 sorozatból nem nagy eséllyel kerül kiadásra op.rendszer nélküli!Realme GT2
-
runner 125
nagyúr
válasz Real Ghoost #36564 üzenetére
Biztosan nincs már ott sem.
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
Khaosz55
addikt
Hali én Z575-öt vettem.
Szerencsére!
Nagyon rendben van majdnem samsung E szériát vettem. Mikor megláttam élőben egyből a Lenovo melett döntöttem. Samunál a touch pad billentyű igen hangos. Fele annyi memória, fele akkora a vinyó, és gyenge graf kártya.
Úgyhogy igen örülök neki. Általában és ha veszek valamit akkor keserű a szájízem valami miatt mert nagyon macerás vásárló vagyok. Feleségem szerint bolond. De a lenovo Z575-el teljesen elégedett vagyok.
Ez a szálcsiszolt alu meg nagyon szép. A Z575-ös ráadásul a sötétebb színű ami nekem bejövősebb.
-
Real Ghoost
aktív tag
válasz runner 125 #36565 üzenetére
Köszi, hátha leakciózzák helyette a Z570-t is.
-
tibz03
őstag
válasz Real Ghoost #36567 üzenetére
Alternatívának a figyelmedbe ajánlanám ezt (bár kicsit drágább). Én most készülök megrendelni.
Ezzel kapcsolatban lenne is egy kérdésem: ez az i3-mas proci tartalmaz grafikus vezérlőt, plusz van egy GT 525 is a gépben. Ezek között szoftveresen lehet váltani?
-
Stereopheis
tag
Sziasztok!
Egy ismerősöm megkért, hogy segítsek neki laptopot venni. Ő annyira nem ért hozzá, én kevésbé, így hozzátok fordulnék gy kis segítségért.
Bruttó 100.000 körül kellene egy legalább 15,4-es kijelzőjű laptop, jó akksival, főleg irodai felhasználásra, prezentációra.
Nincs preferált márka, a fő szempont: olcsón jót
Köszönöm előre is!
Stereopheis
Dell Vostro 2520 - Asus Transformer TF300T - Samsung Galaxy S4 - "Hív a Metál, hív a Rock, fémzenénél nem kell jobb!"
-
runner 125
nagyúr
válasz Stereopheis #36569 üzenetére
Szép, üzleties megjelenés, netre, office-ra bőven elég, s van hdmi is, amivel tud vetíteni róla.
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
B-L-A-C-K
titán
válasz runner 125 #36570 üzenetére
Stereopheis: +1
-
GU-81M
tag
Sziasztok!
Laptop vásárlása előtt állok, most egy HP Pavilion dv6-om van, amd 5650m (1 GB) kártyával, 3 giga rammal, stb. Nagyon meg vagyok vele elégedve, a mai játékok is mennek még rajta, szóval nem panaszkodom, olyan másfél éve vettem. Nézegettem a topicot és láttam a két legajánlottabbat, az Asus n55-öt és a Lenovot y570-et. A keret 200 ezer lenne. E kettő közül a Lenovot választanám, sokkal szimpatikusabb a kinézete és a belseje. Viszont találtam a neten egy másik HP-t, amiből van egy 8 gigás rammal felszerelt is, egy tízessel drágábban, de szerintem nem éri meg a felárat a 4 giga plusz. Nézegettem a notebookcheck-et és ott a gt555-ös több esetben is gyengébbnek minősült az amd 6770m-mel szemben. A két gép között szerintem lényeges különbség még a garancia időtartama, a HP egy évet ad, míg a Lenovo kettőt. A Lenovot dicsértétek itt már, tetszik is, de a HP-ről nem sokat hallottam, csak annyit, hogy hajlamos a megsülésre, de én úgy tudtam, hogy azt csak a régebbi modellek csinálták. Kicsit így elbizonytalanodtam a Lenovot tekintve. Lényeges sebességkülönbség van a két laptop között?
Na jó le kell írnom, hogy a Lenovoban nem tetszik a win újrarakására szánt gomb, mert szerintem egy nagy marhaság. Én mindig újrahúzom ilyenkor a rendszert, nem szeretem az előre belőttet, no meg fölöslegesen foglalja a vinyón a helyet... Ilyen esetben lehet azt a gombot átprogramozni? Gondolom más is bele futott már ebbe a kérdéskörbe...
-
Stereopheis
tag
válasz Stereopheis #36569 üzenetére
Módosítok, a keret 100-150.000 Ft!
Dell Vostro 2520 - Asus Transformer TF300T - Samsung Galaxy S4 - "Hív a Metál, hív a Rock, fémzenénél nem kell jobb!"
-
Real Ghoost
aktív tag
válasz tibz03 #36568 üzenetére
Azt hiszem, hogy ezen a készüléken van külön egy erre szolgáló gomb amivel ki/be kapcsolhatod a Gef525-öt, tehát ha nem játszol épp vagy ilyesmi akkor semmi arámot nem fogyaszt.
Eredetileg én is ezt a V570est akartam, és az összeállítása szimpatikusabb is, mint a Z-nek, de az mégis csak olcsóbb lett volna a Z eredeti win7 64es verzióval, plusz nagyobb HDD-vel, valamint én erről a boltról sem olvastam sok jót eddig ezen a fórumon. -
B-L-A-C-K
titán
válasz GU-81M #36572 üzenetére
A 2 kép teljesítményben kb hasonló, itt inkább az 1 év garancia ami gáz, ha már kiadsz egy gépért ennyit, akkor inkább ha hp mellett döntenél bővíttesd ki a garit, de így viszont már akkor inkább a Lenovot venném.
"Na jó le kell írnom, hogy a Lenovoban nem tetszik a win újrarakására szánt gomb, mert szerintem egy nagy marhaság."
Ha zavar szigetelőszalaggal ragaszd le...
Stereopheis: Akkor már inkább egy Toshiba Satellite L750D-16K, vagy Lenovo B560A
[ Szerkesztve ]
-
runner 125
nagyúr
válasz Stereopheis #36573 üzenetére
-
Borote
addikt
válasz GU-81M #36572 üzenetére
Jó gép az a HP, de egy garanciabővítést mindenképp érdemes rajta megejteni, illetve a probléma vele, hogy nemzetközi billentyűzetes, azaz attól eltekintve, hogy az ékezetes billentyűzetek matricázva vannak, nincs rajta hely az 'í' betűnek, azt vagy valamelyik másik gombra kell remappolni, vagy altr+j-vel tudod előhozni.
Lényeg a lényeg, ha nem zavar ez a billentyűzetes különbség, akkor jó gép az a HP is, van is itt a fórumon olyan, akinek ilyenje van.
A két videokártya között pedig nincs olyan hatalmas különbség, játék válogatja, hogy melyik az erősebb.A One Key Recovery egy meglepően hasznos program, egy TELJESEN beállított Win7-t tudsz vele újrahúzni 15 perc alatt (csak a személyes beállításokat kell végigzongoráznod), nem kell drivertelepítgetéssel és keresgéléssel foglalkozni, csak első indítás után hagyod lefrissíteni. Ha pedig mégsem kell az a partíció, akkor teljes nyugalommal leformázhatod róla, de én nem javaslom.
Volt ilyen gépem, tapasztalatból beszélek(#36573) Stereopheis: Runner által javasoltak, vagy még az A531
(#36576) runner 125: A530?
[ Szerkesztve ]
-
tibz03
őstag
válasz Real Ghoost #36574 üzenetére
Nem hiszem, hogy lenne rajta gomb, mert olyan kiépítésben is kapható ez a noti, amiben nincs külön VGA - kétlem, hogy ezeken ott árválkodna egy haszontalan gomb. De majd kiderül jövő hét elején, ugyanis én most adtam le a rendelést.
[ Szerkesztve ]
-
Bingo
csendes tag
Sziasztok,
Sosem volt még notim szal teljesen ződ vagyok e téren. Visszaolvasgattam de lehetetlen mindet végignézni...
Belevágnék most egy noti vásárlásba és kérném a véleményetek pár gépről amit kinéztem. Lenovot és HP-t néztem leginkább de ami fontos lenne az egy közepes teljesítmény és USB 3.0 mellett elsősorban a megbízhatóság és a jó support&service.
Játékoknál elsősorban online a nyerős, pl. lineage2 stb, de ritkán gépigényesebb is előfordulhat.
Jaa, a hűtés is hangsúlyos lenne!
Örömmel fogadok más javaslatot is persze!Amiket kinéztem, azok argep.hu szerinti árak szal...
Lenovo IdeaPad G770Ah Free DOS ~ Br. 182000Ft
Core i3 2330M
6 GB DDR3, HDD 500 GB SATA 7200rpm, HD 6650M 2GB, Bluetooth, 3x USB 2.0, 1x USB 3.0
Lenovo Ideapad Z575Am, 15.6" Windows 7 Home Premium ~ Br.170000Ft
Ugyanez AMD® LIano - A8-3500 8GB DDR3 (1.5G - 2.4G) és HD6650/ 2GB DDR3 VRAM - al Br. 190 890 FtNem létezik USB 3.0-val, mert ez lehetne nyerő?
HP ProBook 4535s LG863EA ~ Br. 160000 - 190000 Ft
AMD A6-3400M 1.4GHz Windows 7 Home Premium
4Gb DDR3, 15.6", HDD 640 Gb SATA, HD6540 1GB, Bluetooth, 3x USB 2.0, 1x USB 3.0
HP-Compaq Pavilion dv6-6b08eh ~Br. 198 000 Ft
AMD A8-3510MX APU (1,8 GHz-2.5GHz) Windows 7 Home Premium
4GB DDR3, 15.6" HDD 1TB SATA 5400, ATI HD 6755G2 Dual GPU 1GB DDR5, Bluetooth, 2 USB 2.0, 2 USB 3.0,
ujjlenyomat olvasó,Bocsi a hosszú hsz-ért!
[ Szerkesztve ]
A lehetetlent megoldom, csodákra kicsit várni kell.
-
Borote
addikt
válasz runner 125 #36579 üzenetére
Ja, nem, csak kíváncsi voltam hogy miért pont az 530-as
(#36581) Bingo: ezek jó gépek, mindegyik rendben van - Lenovo-ból még ott van az Y570, de USB3 abban sincs. Ha nem zavar a külföldi billentyűzet, akkor pár HSZ-sal följebb találsz inteles DV6-ot is, hogy bővítsd a választékot
Minőségre a legjobb a ProBook, de arra figyelj oda, hogy 3 év garanciával vedd, ha azt választod[ Szerkesztve ]
-
runner 125
nagyúr
válasz Borote #36582 üzenetére
Jah, érem.
..legolcsóbb volt 3 év garival, és az említett keretbe beleesik.mod.
Bingo
Jó irányban indultál el. Ezek közül gyakorlaitlag mind jó vétel.
..az első viszotn 17,3"-os, - bár gyanítom tisztában vagy vele.
[ Szerkesztve ]
-
GU-81M
tag
válasz Borote #36577 üzenetére
Magával a HP-vel nincs is bajom, hiszem arról írok most is és nagyon szeretem. A garibővítés viszont szerintem jócskán megdrágítaná. Viszont azt nem láttam sehol sem, hogy nemzetközi billentyűzetes, ez elég nagy hátrány egy ilyen döntésnél....
Biztosan hasznos egy átlagos felhasználónak a One Key Recovery, aki nem szeret a win telepítésével, valamint a driverekkel vesződni. A HP-mon is volt valami hasonló, de én legyalultam az első héten a vinyót és újraraktam. Ha valakinek mondjuk már van egy win 7 ultimateje, akkor úgyis azt fogja felrakni, nem pedig a gyári home premiumot. Nincsenek az ilyen előtelepített winek tele fölösleges programokkal? A driverek ok, na de a rakat próbaverziós szoft....
Most megnéztem az ultimate és a home premium közötti különbségeket és megdöbbentem azon, hogy szinte ugyanaz a kettő. Én azt hittem, hogy egy rakat dolgot kispóroltak a másikból. -
Borote
addikt
válasz GU-81M #36585 üzenetére
Általános használatban nincs nagy különbség az Ultimate és a Home Premium között. Én is néztem már, és a szolgáltatások felét sem ismertem, amiben több az Ultimate. Egyedül a beépített virtuális XP-re mondtam azt, hogy talán hiányozna, de sosem használtam. Ja, meg a fent említett nyelvváltoztatás... De újratelepítésnél mindig felajánlja, hogy magyart vagy angolt szeretnél-e, én meg minden oprendszert és programot angolul használok.
A gyári szoftverek között egy darab próbaverziós van, az pedig a vírusirtó, az egy hónapig hajlandó működni. De ennyi. Nincs rogyásig bloatware-rel. Kb 6-7 program van rajta, ebből ami még jópofa, de nem hasznos, az a VeriFace, illetve még egy, aminek nem emlékszem a nevére Szerintem ez nagyon minimális. Nem úgy, mint annó olvastam egy MSI tesztet, amin több, mint 50 program volt gyárilag
Szerintem azért használnak sokan Ultimate-t, mert azt teszik fel torrentre
(#36586) spyduck: indoklást
[ Szerkesztve ]
-
sch_a
addikt
Sziasztok!
[link] ezt a gépet néztem ki magamnak, szerintem elég jó árban is van. Valakinek tapasztalata vele? Úgy hallottam nem mindegyik Acer hűtése jó.. -
-
sch_a
addikt
válasz runner 125 #36591 üzenetére
Kösz, de ez a 130 közepe lenne a nagyon max amit kiadnék most érte. Esetleg megkérdezhetem mi a gond az Acerrel?
-
runner 125
nagyúr
Gyenge - brno-i- szervizháttér, 1 év garancia (!). A legfőbb érvek ezek.
Garit bővítve meg ugyanott vagy - sőt még rosszabbul jársz - mintha veszel egy 2 év garis, normális szervizzel rendelkező gépet.Nézd meg akkor ezt.
-
sch_a
addikt
válasz runner 125 #36594 üzenetére
Rendben, köszi. Igen pont ez volt a másik, amit linkelni akartam. [link] Itt 135, ezzel minden rendben?
A videokártyája milyen a gt 520-hoz képest?
[ Szerkesztve ]
-
GU-81M
tag
válasz Borote #36587 üzenetére
Igen, én is amiatt használok ultimatet. Kipróbálom akkor majd akkor a home premiumot, aztán meglátjuk. Ami talán még negatívum, hogy ugye ez valamennyit foglal a hddből mindig, valamint ha a torrentről leszedettet rakom fel, akkor ott már a frissítések is egyből benne vannak általában.... Szvsz fölösleges mindig ott tartani azt a partíciót, inkább legyen egy külön mappa egy olyan meghajtón, amit nem formázunk, ahol a driverek vannak, így újratelepítésnél csak azt a pár plusz dolgot kell felrakni.
-
GU-81M
tag
Ilyen szerintem nincsen oprendszer nélkül, valamint azt hallottam, hogy azok a gépek, amelyeken nincsen win, vagy freedosos általában valami kis hiba miatt visszahozott, majd megjavított példányok... Ezt talán mintha a HP-s topicban olvastam volna anno másfél éve.... Nem tudom, hogy manapság mennyire helytálló.
-
tibz03
őstag
válasz Real Ghoost #36589 üzenetére
Rendben, majd írok róla mindenképp. Előreláthatólag kedden jön meg.
-
Telda
addikt
válasz runner 125 #36558 üzenetére
Hogyhogy kifutott?
Aktív témák
Hirdetés
- Laptop Wifi és WWAN (3G 4G) kártyák
- Hibátlan Lenovo Thinkpad X270 (I7-7500U, 16GB/256GB, 12,5 FHD) eladó!
- -50% Bontatlan Lenovo Yoga Slim 7i Pro Prémium Fémházas Ultrabook 14" i5-1240P 16/512 2,2K
- Lenovo LOQ 15APH8 Gamer Laptop - Ryzen 5 7640HS, 15.6", FULL HD, 144 Hz, 2 TB, 16 GB, RTX 4060 8GB
- Eladó Lenovo Legion Slim 5 16IRH8 gamer laptop
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest