Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Kérdezés előtt olvasd el az összefoglalót, de minimum a "Gyakran feltett kérdések" bekezdést!
A topik célja, hogy segítsen eligazodni a hálózati adattárak piacán. Mivel a NAS-sal kapcsolatos igények rendkívül sokfélék lehetnek, a lehetséges megoldások között is igen komoly eltérés lehet árban, teljesítményben, kényelemben és rugalmasságban egyaránt.
Az összefoglalóban összegyűjtöttük a legfontosabb alapinformációkat, és az egyes lehetőségek rövid bemutatásával igyekszünk segíteni, milyen irányba induljon el a leendő NAS-tulajdonos.
Új hozzászólás Aktív témák
-
krealon
veterán
válasz Formaster #23262 üzenetére
"A józan ész azt diktálja, hogy az intergrált RAID is megfelelő"
Ez "sajnos" mar 15 eve nincs igy.
A szoftveres RAID implementaciok teljesitmenyben es megbizhatosagban is partiban vannak a hardveressel.
Radasul az alaplapi, eszaki hidba integralt RAID megoldasok is sima szoftveres RAID-ek, csak kotod magadat az alaplap gyartojahoz.
Szofveres RAID alatt pedig gond nelkul lehet vasat cserelni.Ha pedig ZFS hasznalatara adod a fejed, akkor barmilyen RAID hasznalata karos a rendszerintegritasra.
-
nagyúr
válasz Formaster #23306 üzenetére
Win 8.1, teljesen standard desktop gép, arra voltam kíváncsi, mennyit kér, nincs semmilyen fogyasztás-optimalizálás rajta. Viszont ilyen alacsony fogyasztásnál a táp szerepe nagyon komoly, Bronze táppal ugyanez cca. 33W volt.
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
Alex91
félisten
válasz Formaster #23316 üzenetére
Mostanaban eleg sokaknal kihalt a red is. Persze lehet, hogy tobb is van belole. Szerintem azt erdemesebb venni, amelyikre tobb gari van, vagy azonos gari mellett olcsobb. Mar ha az embernek nincs marka fetise .
Esetleg Purple vagy Skyhawk is szoba johet. Ezeket is otthonra tobben hasznalnak.
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
Elektrosokk
addikt
válasz Formaster #23319 üzenetére
Egy Seagate Barracuda-m is van halott, bár az majdnem 3 éves, és a feje döglött meg. Szintén lassan 3 éves WD Green meg vidáman működik, az is a mac pro-ban van belül. szerintem ez több dolog függvénye is.
"Bárcsak elviselnétek tőlem egy kis esztelenséget, sőt viseljetek el engem is." Szabadságot Aweriotnak! ️
-
Alex91
félisten
válasz Formaster #23914 üzenetére
Most vagy power kell, vagy aram nelkul menjen? Ezek kvazi kizarjak egymast. Valoszinuleg nemmaz i3 fog a legkevesebbet fogyasztani, de ha mar nem kell plusz penzt kiadni ra, akkor a nas arabol eleg szepen el lehet tan uzemeltetni...
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
Alex91
félisten
válasz Formaster #23916 üzenetére
SE-t igazabol nem szoktak ajanlani, a ds 218j a minimum, amit erdemes megvenni.
A netes savszeled is erdekes lehet torrent ugyben, mert ettol is fugg(het), hogy melyik nas. Mert ha mar van nas, akkor inkabb erdemes azzal torrentezni, ha keveset torrentezel, akkor meg azt mondom, hogy meg ha valamivel lassabb is nas-on esetleg, mint pc-vel, akkor is szerintem nas-on kellene futtatni a klienst.
Add el az i3-at, azt vegyel egy jobb nas-t...Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
Somatom
veterán
válasz Formaster #23921 üzenetére
Értem én, hogy a kadenciahelyes lejátszás a tuti, de nem az fps igazodik a képfrissítési frekvenciához, hanem fordítva. Ha egy film 4K 60fps, azt a lejátszó nem fogja 23fps -en tolni csak azért, hogy igazodjon a 23Hz -es frekvenciához. Az 60fps -en fog menni, amihez a megjelenítőnek kéne alkalmazkodnia a képfrissítéssel. Vagyis, csak menne, mert azt már nem tudja átvinni az 1.4 -es HDMI.
[ Szerkesztve ]
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
Borisz76
veterán
válasz Formaster #25036 üzenetére
4 lemezes Synology NAS-ok összehasonlítása.
Mint láthatod nem csak a bővíthetőségben hanem a processzor típusában és a memória mennyiségében is eltérnek egymástól.
Plex-ben nem vagyok otthon....ha jól emlékszem , akkor az Intel-es verzió biztosan támogatja.
Pár torrent futtatására mind megfelel.
Több torrent ( 100+ ) és gyors internetes kapcsolat kihasználásához megint csak Intel CPU javasolt.
Erősorrend kb. : 418j , 418, 418play , 918+
Itt van egy kis Synology összefoglaló.
Download Station leírásban találsz sebesség adatokat.
Ebben pedig egy DS 918+ modellen mutatom be a rendszer telepítését. Ezt a modellt nyugodt szívvel ajánlom, remek gép! Bár nem éppen olcsó.... ugyanakkor nem muszáj azonnal telepakolni lemezzel.
Indulásnak elég 1-2 HDD, később bővítheted.De a céljaidnak a Play is megfelel.
Realtek chip-es verziókkal kapcsolatban ( Plex támogatás ) majd mások tudnak segíteni......
Mert ha azon is megoldható , akkor a sima DS418 is jó lehet.A belépő kategóriás " j " modellt én nem javaslom.
Hirtelen ennyi.....majd más is leírja a javaslatát, tapasztalatát.
[ Szerkesztve ]
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Borisz76
veterán
válasz Formaster #25038 üzenetére
Ha nem sürgős, akkor várhatsz.....bár nem tudom , hogy mikor jönnek a 2019-s modellek.
( Ha jól tudom pár modell már megjelent idén....talán 2 fiókosak. )A Synologyban az a jó , hogy nagyon jó a support és hosszú ideig is tart!
Tehát ha 2018-s modellt veszel azt is támogatják szoftveresen 6-8 évig.
Pontosan nem tudom de valahol a honlapjukon ezt is meg lehet nézni.[ Szerkesztve ]
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mac Mini M1 8GB 512GB SSD + INGYEN KISZÁLLÍTÁS
- HP EliteBook 845 G8 Tartós Fémházas Laptop 14" -60% Ryzen 5 Pro 5650U 6mag 16/512 FHD IPS Matt LTE
- HP EliteBook 845 G7 Fémházas Laptop 14" -45%Ryzen 5 PRO 4650U 16/512 FHD IPS SURE VIEW
- HP Elitebook 840 G8 i5 1145G7 / 32GB / 512GB / hibátlan!
- Nethome Plus, klíma wifi modul
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest