Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen mosógépet vegyek?
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
-
LOGOUT.hu
Spórolj magadnak és másoknak időt, olvasd el az összefoglalót, és annak megfelelően kérdezz!
Aki nem hajlandó elolvasni az összefoglalót, erre bökjön rá:
----> Ajánlott házak adatbázisa <--- frissítve 2024 szeptember
Ha kérdeznél, ennyit írj meg:
1. Mennyit szánsz a házra
2. Mi megy bele (legalább alaplap, CPU hűtő)
3. Bármi más ami Neked fontos (RGB, oldalablak, szín stb)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Darko_addict
őstag
Sziasztok!
Az alábbi konfigurációhoz keresek házat:
HTPC KIÉPÍTÉSE (LAMBDA-PC-nél)
HŰTŐK:
CPU (vagy-vagy):
o Thermalright HR-02 Macho - 14.000,- (PCI-E slot nem használható)
o Prolimatech Megahalems - 15.000,-
o Scythe Ninja 3 – 12.355,- 24H
o Scythe Mugen 2 – 12.600,-
HÁZ (vagy-vagy):
o Coolink SWIF2 120P: 2.900 / 1200 és 1201: 2.200,-
o Be-Quiet SilentWings 80mm: 3.800,- / 120mm: 4.225,-
ALAPLAP: ASROCK H61M/U3S3 – 17950,- 24H
CPU: i3-2120 (3.30GHz) - 30.900,- 36H
RAM: Corsair Vengeance 2x2 1600MHz – 8.670,- // Kingston HyperX Blu 2x2 1600MHz – 7.530,-
VGA: Integrált vagy marad a HD5670 - 0,-
TÁP: BQ L7-430W (Pure P. 36H) – 13.235,- / E8-400W (Straight P. 24H) 17.430,-
ODD: Mindegy - 5.000,-
HDD: 64GB SSD – 27.000,- // WD 750GB 2.5” – 25.000,-
EXTRÁK: Ventilátor szabályzó: Scythe Kaze Q8: 5.835,- / LCD-sek: ~10.000
Scythe Quiet Drive: ~10.000,-Otthoni, amolyan "irodai" használatra kell. Először VGA-t sem kap, megnézem mennyit tud az integrált HD2000/3000. Ha később erre kerülne sor, akkor is vagy egy HD5670-et (DDR5 512MB) vagy egy kicsivel erősebbet nyomok a gépbe.
Mint látjátok, a csendes üzem az első! A CPU passzív hűtőt kap, a vinyók is csendesre lesznek cserélve (a mostaniakhoz képest), a PSU a leghalkabb a piacon (a passzív extrém drága számomra), illetve ventiből is max 3 lesz a házban.Szóval a ház alapelve: design és jó szellőzés!
A tulajdonságok, ami szerint szelektáltam:
- alul elhelyezkedő PSU
- nagy belső hely
- tartó 5.25-nek, 3.5-nek és 2.5-nek.
- elfogadható kábelmenedzsment
- lyuggatott házMinderre maximum 25.000,-Ft-om van. Lenne több, de minden egyes plusz Forint meghosszabbítja a "gyűjtögetési" időt, mert előtte még van fontosabb projektem.
És a jelöltek:
AEROCOOL QS-202
AEROCOOL VS-4
AEROCOOL VX-R
AEROCOOL VX-9 PRO
AEROCOOL RS-9 Red Devil
AEROCOOL VX-E Battle Ed.
AEROCOOL VX-E PRO
AEROCOOL STRIKE-X - erre merevedésem lett... 150-é' mégjobbak vannak!
ANTEC DARK FLEET 10
MODECOM CHAMPION
THERMALTEK VN600 SPACECRAFT VF-I
THERMALTAKE VM600M1 DOKKER BLACK-X
THERMALTAKE VL800 V3 BLACK-X
THERMALTAKE VM2000 ARMOR A60
REVOLTEC SEVENTY 2
SHARKOON SCORPIO 1000És még egy! NEXUS Prominent 5 < 9 < R! Elvileg ez az R a legjobb háza a szériának, sokan dícsérték, de egy tényleges felhasználója nagyon savazta!
Azért Lambda, mert haver is innen rendelt nem rég mindent és gyorsan zajlott minden, plusz itt minden egyebet megtaláltam a géphez, aránylag jó áron!
Tudom, ez nem rövid poszt, de nem tudok egyedül dönteni.
[ Szerkesztve ]
Don't give up your dreams. Keep sleeping.
-
Darko_addict
őstag
válasz albert8 #23812 üzenetére
De, de az el lett vetve! (sok hűtő bele sem ment volna, a jobb házak 30+-tól kezdődtek, jobban melegedett volna a kis hely és a sok egymásra pakolt alkatrész, kevesebb alkatrész fért volna bele, miatt és még sok indok volt ellene)
A funkciója maradt HTPC igazából. Kis házat először csak változatosság miatt akartam, de hely bőven van neki, tehát ezzel nem kellett spóroljak.[ Szerkesztve ]
-
Darko_addict
őstag
válasz horush #23814 üzenetére
Az a ház számomra nagyon letisztult. A szobám közepén van, nem tudok úgy belépni, hogy ne lássam, szóval, ha pozitív emociót váltana ki belőlem, mikor meglátom, feldobná a fáradtan hazaérkező napjaimat is. Ezért akarok olyat, ami nagyon tetszik és egyben hasznos is.
Köszönöm az ajánlást!Don't give up your dreams. Keep sleeping.
-
Darko_addict
őstag
válasz #98593280 #23830 üzenetére
Meg is van a ket vegso ellenfel. A Silencio sajnos kicsinek bizonyult, ezert a Prominent 9 es R kozott dol el este, hogy melyik lesz a gyoztesem. A 9 jobban tetszik, de az R tobb extrat taralmaz.
Koszonom mindenkinek!
Ledes ventikkel ezeket kicsit fel is lehet dobni, ha mar annyira csorgott a nyalam valami divatos hazert.Don't give up your dreams. Keep sleeping.
-
Darko_addict
őstag
-
Darko_addict
őstag
válasz Victoryus #23860 üzenetére
Azt tanacsolom neked es minden erdeklodonek, hogy ilyen temaban, ahol nagyon nagy a valasztek es tapasztalat hijan kevesen biztosak abban mit is kapnak a penzukert, megfelelo idegenyelvi tudas mellett nezegessek a kulfoldi forumokat is, keressenek ra a hazra a *review* szoval es szamomra ujdonsagkent hatott, de szamtalan videoteszt van roluk YouTube-on. Ezek nagy hasznomra voltak meg az elejen es a vege fele is. A kulfoldi angol nyelvu tarsadalom joval nagyobb a mienknel, osszessegeben tobb tapasztalattal is forummal is rendelkeznek az ilyen temak kitargyalasahoz.
-
-
Darko_addict
őstag
Róla mit gondolunk?
Zalman Z11 Plus - Formára bejön. Az anyagminőség terén egy cikk során közbejött a súlya is, és azt mondták, ha 7.4kg, akkor nem lehet rosszféle. Amit én akarok most venni, az egy 9.4kg nettó súlyú 11kg száraz tömegű (rekeszek, gyári ventik) Nexus Prominent R, pedig kivitelében egy sokkal egyszerűbb gépezetnek tűnik. Szóval származtatható a súlyból a minőség?
-
Darko_addict
őstag
válasz .:Kristian:. #23935 üzenetére
Fel fognak hívni, és közlik, hogy sajnálják, de hibásan tüntették fel a terméket és/vagy az árát. Fordulhatsz fogyasztóvédelemhez, mert kifogásolható a termék a honlapon, de ezt a lépést nagy valószínűséggel nem fogod meglépni. Elnézést kérnek és megszakítják a rendelést.
-
Darko_addict
őstag
válasz .:Kristian:. #23941 üzenetére
Természetesen azt a képet kell(ene) feltüntessék, ami a termékről készült, egyéb esetben kötelező a kép alá vagy a hirdetésbe beleírni, hogy a kép csak illusztráció! A cikkszám egy dolog, amit a vásárló egyértelműen nem tud beazonosítani, mert az a bolti termékregisztráció és nyilvántartás kelléke. Azonban érdeklődni termék felől a megadott cikkszámmal (is) tudsz. De lehet a képen egy TV, ha a cikkszám egy fagyié, mert te azt látod, hogy a TV-nek a cikkszáma van feltüntetve és nyilván nem a fagyi iránt fogsz érdeklődni azzal a számmal.
Egyéb esetben megtévesztésről van szó; akár szándékos, akár véletlen. Pontosan már nem tudom, a képen mi volt, de ezek utána magad is el tudod dönteni.Don't give up your dreams. Keep sleeping.
-
Darko_addict
őstag
válasz BioNiCMaN #23990 üzenetére
Akkor varázsütéssel hárítottak minden felelősséget.
Az illusztráció pontosan nem tudom mennyire kell fedje a valós terméket, tehát gondolom egy fagyit nem tűntethetnek fel TV-ként, de ebben az esetben figyelmeztet, tehát ezután számítanod kell arra, hogy "a termék a valóságban eltérhet".
Én ekkor mindig utánanézek, milyen is valójában. Egyébként érdeklődést gyanánt nyugodtan meg lehet kérdezni a boltot vagy eladót, hogy valójában hogy is néz ki.Don't give up your dreams. Keep sleeping.
-
Darko_addict
őstag
Sziasztok!
Jim-Y javaslatára megosztanék veletek egy kisebb szösszenetet egy NeXus Prominent R házról.
Alapos válogatás és aránylag szűkös anyagi keret hatására esett rá a választás. Először 20e felett nem akartam házat venni, de rájöttem, hogy igényeset, minőségit és halkat csak e felett találok. Megvolt néhány szempont (ShellKretor-nak is köszi értük), ami elengedhetetlen volt: nem gamer ház kellett 18 ventihellyel, kábelmenedzsment lehetőség, alul hely a tápnak, kevés felesleges rács a házon, jó anyagminőség, midi méret, SSD átalakító, és előny volt még az USB3 kivezetés is. Addig-addig ment fel a mérce, mígnem megtaláltam ezt a házat. Nagyon sokat megnéztem, és ahogy szűkült a kör, elkezdtem az utolsó 3-4-ről teszteket és véleményeket olvasni, majd ő lett a nyertes (24.500,-ért [először 26-ért volt]).
Előtte egy kaki Powerlogic házam volt, ahhoz képest ez hatalmas minőségi ugrást jelentett. Amit meg tudok fogalmazni előnyként: az alaplapomról kiderült kézhezvételkor – előtte nem ellenőriztem -, hogy nem szabvány ATX méret, hanem 5 centivel keskenyebb… de nem volt para, mert nagyon sok felfogatási pont volt a ház oldalán, így – ha az emlékeim nem csalnak – 7 ponton fel tudtam fogatni, ami nagyon stabilan megtartja. HDD keretek kivehetőek teljesen (2 részben), illetve alkalmasak 2.5”, 3.5”, és SSD befogadására is. A gumibakok, HDD keretnél a kis gumibütykök, táp talpainál szivacsok, mind-mind apróságok, de hasznos kiegészítők. A ház végig porszűrős – ennek hasznosságáról még nem tudok nyilatkozni –, de mindenhonnan könnyen kivehető, ha zavar. Én a táp alól vettem ki, hogy több levegőt tudjon szívni, mert ezek nagyon sűrűn „rácsozottak”, enélkül pedig akkora lyukak maradtak, ahová befér az ujjam (nagy mancsom van), szóval tudja szívni a levegőt bőven. Hogy a ház maga mennyire csendes, pontosan nem mérhető, a többi alkatrészen is nagyon sok múlik (adatlapomnál láthatjátok mik vannak benne). Nagyon tetszik az eSata kivezetés és a felülre dokkolható winchester. Tört XBOX-om van, és mikor azokra másolok játékot, elég lesz csak bedugnom fent, nem kell kábeleket kivezessek, mint régen. Az első USB3 kivezetés is hasznomra válik, van egy U3-as pendrive-om, nem kell hátraszaladgáljak miatta. Nem tudom, máshol hogy van, de rengeteg csavart és pótcsavart kaptam mindenhez. Nem merem mondani, hogy a dupláját, de… Ezek is jól fognak jönni a későbbiekben. A szerszámnélküli szerelhetőség nem teljesen igaz. Ugyan sok olyan csavar van, amihez csak a kezünk kell, de használtam bőven csavarhúzót is. Hátrányairól: esetemben kb. 5 mm híján (de kb.mm kellene, hogy ne érjen hozzá), de nem fér el a Macho kényelmesen. A ház oldalán van hangszigetelő vagy hangelnyelő szivacs, amihez éppen hozzáér. A ventit csak úgy tudom/tudnám feltenni, ha elnyomom lefele, mert egyébként (a Macho közepére illesztve) nem fér el. Kábelmenedzsmentnek több helyet hagytam volna, csupán +2-3 centi nagyon sokat segítene, illetve - de gondolom ez biztonságvédelmi szabály, a hátsó venti rácsait sokkal nagyobb lyukúra csináltam volna. Ha nem lenne új ház és nem kincsként kezelném, kivágnám és csak egy grillrácsot dobnék elé. Így sajnos kevésbé hatékony és max. fordulaton hallatszik, hogy a légmozgás útjában áll a rács (80-ból kb. 4 házat láttam, ahol a lyukak nagyobbak vagy kiszerelhető a rács...). És ennyi, egy öröm volt szerelni. Azt elismerem, hogy vannak nála szebb, jobb és nagyobb házak, de árban volt egy limit, és ennyiért úgy gondolom, hogy rendesen megállja a helyét!U.i: A következő ház, amit szívesen elfogadtam volna 38-ért, illetve 50 fölött voltak.
[ Szerkesztve ]
-
Darko_addict
őstag
Sziasztok!
Öcsémnek keresek GAMER házat. Méretben, kivitelben, szellőzésben, csicsában, megjelenésben olyan kellene, mint a HAF 922, csak olcsóbban. 22-24 volt, amikor kinéztük pár hónapja, most pedig a legolcsóbb is 32... Phejj! Az árat 25-re tenném. Néztem sokat, de semmi "hú, de király" hatás nem ért.
Tudtok ajánlani valami hasonló kalibert?Don't give up your dreams. Keep sleeping.
-
Darko_addict
őstag
Igazából attól tartok, nem is fogok találni helyettesítőt, csak a 912+-t.
Corsair nagyon egyszerű 922-höz képest, az olcsóbb meg általában kisebb és gyengébb minőségű is. Ez az a ritka eset, amikor nem a minél olcsóbb a fontos, hanem a 25e-t elkölteném, ha találtatik szép darab.Don't give up your dreams. Keep sleeping.
-
Darko_addict
őstag
Nekem Prominent R-em van, ismerem. Ez egy letisztult, szabályos, elegáns és besimuló ház.
A HAF 922 teljesen ellentétes célra készült. Csillog, villog, fennhéjjázó, sugárzik belőle, hogy ki akar tűnni.
De köszönöm, értékelem mindenki hozzászólásait.Don't give up your dreams. Keep sleeping.
-
Darko_addict
őstag
válasz drunkyboy #29902 üzenetére
Értékelem mindenki szádékát, de néha az igényektől és leírástól teljesen eltérő dolgokkal dobálóznak. GT10 54.000,-Ft... szerintem kicsit fölébb megy a keretnek.
A Giga pedig 10-10 centivel kisebb magasságában és szélességében is, a preferálthoz képest.
Nem más előtt kell villognia, hanem öcsém vágyik egy kis "életre" a szobájában (ledes csilli-villi).[ Szerkesztve ]
-
Darko_addict
őstag
Jajj srácok... Aki egyszer belekezd a "néma" üzemmód kiépítésébe, sosem lesz vége, örökre elégedetlen marad. :-D
Mióta a gépem majdnem néma, hallom, ahogy a trafó zúg a monitoromban, ahogy a mélynyomóm tápja búg, ahogy folyik a víz, mikor megy a fűtés, ahogy kerreg a nappaliban az akvi szivattyúja... ... és zavar. Sajnos bezizisedtem.
Így, tartósabb használat után le tudok vonni néhány konklúziót a Prominent R-ről. Még egyszer ilyen lyukacsos gépházat nem veszek. Nagyon gyorsan koszosodik. Illetve, aki szereti a "kényelmet", nem fogja elég szélesnek találni. Két-három centivel kellene toldani, hogy az is szépen be tudja rendezni, akinek nincs ügyessége ehhez.
U.i.: Olyan konfigba, mint az enyém, elég csak egy venti hátulra. Ha az első nem a vinyót hűti, csupán 2-3 fok (nekem mindegy, hogy 29 vagy 32 fokos a CPU.) különbség van abban, amikor minimumom vagy maximumon megy. (CPU passzív, VGA nincs) Persze vinyóknak jót tesz.
[ Szerkesztve ]
-
Darko_addict
őstag
Sziasztok!
Elkezdtem házakat keresni, de istentelenül sok van. 20-től 35-ig néztem a lehetőségeket.
Abban kérném a segítségeteket, hogy lőjjük ki azokat a márkákat, amik alsókategóriásak és csak azért árulnak 35-ért házakat, mert magas a gamer-indexe és azt hiszik, hogy egy kis RGB-vel el lehet adni drágábban.
Amolyan "best bang for the buck" ajánlatokat keresek.Phanteks Eclipse P400S van elmentve csak eddig. Az új konfigomban is lényeges lesz a csendesség! Szeretem a nagy és tágas házakat, a mostanim 530x212x505-ös mérettel bír.
Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
Darko_addict
őstag
Sziasztok!
Lian Li Lancool II Mesh lesz a következő rendszerem tárolója. Akarok venni új kábeleket is, de ilyen kialakítású házat (osztott belső tér) nem láttam élőben és neten sincs sok találat arra, hogy milyen hosszú SATA kábelek ideálisak? A mostanijaim elég hosszúak.
Köszi!
-
Darko_addict
őstag
válasz thomeef #76211 üzenetére
Izgatottan akartam megnyitni, de kampec. Keresek hasonló oldalt, köszi a tippet!
Error 1020 Ray ID: 67473f10a80538bd • 2021-07-25 17:53:11 UTC
Access denied
What happened?
This website is using a security service to protect itself from online attacks.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest