Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- A fénynél gyorsabban
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
Aktív témák
-
Bandee2
tag
válasz Cheesy #13449 üzenetére
köszi és a 8800gt-hez illetve 8600gt-hez milyen összeállítást ajánlassz? gondolom 8600gt és hozzávalói már 60k alatt is kijönne.. és tudnál ajánlani még egy AMD konfigurációt is? vagy jobb az Intel? ja és használtan is mevenném én a dolgokat, ha úgy lényegesen olcsóbban jönne ki.. vagy nagyon kockázatos a pc iparban használtat venni?
-
Bandee2
tag
válasz Cheesy #13451 üzenetére
az alaplapon, és a procin ezekszerint nem éri meg spórolni hosszú távra? akkor viszont sztem marad a 9600gt, mivel arról is jókat hallottam, és sokkal nem is gyengébb a 8800gt-nél.. meg kb egy év múlva lehet úgyis cserélek vga-t, addig meg a 9600gt csak elviszi a legjobb játékokat is remélem.. ugye? viszont akkor egy olcsóbb 9600gt lenne jobb.. a zotac milyen? vagy melyiket olcsóbbat ajánlod még? és feltétlen szükséges az 512 mega?
És akkor várnám a szakik ajánlását is 9600gt-hez.. (alaplap, proci, ram.. vga-val együtt kb 60k körül.. -
Bandee2
tag
http://href.hu/x/65gl <- ez így milyen összeállítás? esetleg milyen változtatás férne még bele, hogy 65k alá menjen? pl. gigabyte helyett inno3d 9600gt megteszi? (vagy max. máshonnan szerzem be..)
-
Bandee2
tag
még akartam kérdezni vmit.. van két vinyóm, az egyik Maxtor 2B020H1 (20 GB, 5400 RPM, Ultra-ATA/100), a másik meg SAMSUNG SP0802N (80 GB, 7200 RPM, Ultra-ATA/133).. ha veszek egy p31-es, vagy p35-ös alaplapot, azokhoz jó lesz ugye?? remélem igen.. nem szeretnék még vinyót is cserélni..
-
Bandee2
tag
Kingmax 1GB (1066MHz PC2-8500) memóriánál tudtok olcsóbb, de minőségi memóriát ajánlani? (pcx.hu-n 4600ft..) (P35-DS3L + E2180-hoz)
-
Bandee2
tag
na úgy döntöttem veszek egy új vinyót is.. a régi Samsung 80GB-ot meg hátha el tudom adni..
szóval.. a pcx.hu-n melyik 160GB-os vinyót ajánljátok a legolcsóbbak közül? -
Bandee2
tag
válasz Hedgehanter #13575 üzenetére
köszi a lényegretörő információt..
-
Bandee2
tag
na lassan végre összeáll a végleges konfigom.. ilyen lenne.. rendelhetem? kérném a szakértők véleményét az összeállításról.. árban inkább már lejjebb mennék, mint feljebb..
ja és a pcx-es ingyenes összeszerelésről.. akinek van már tapasztalata.. így is összerakják, hogy nem veszek házat? a mostaniba belerakják ezeket?
[ Szerkesztve ]
-
Bandee2
tag
na akkor rendelem is.. (link)
ESETLEG.. mivel max 70k-ra terveztem a konfigot.. nem lehetne vhogy kihozni 70k alá, hogy észrevehető teljesítménybeli kölünbség ne legyen (vagy csak nagyon pici) ehhez a konfighoz képest? tuningolok én mindent, ha kell.. (persze plusz hűtők nélkül, mert akkor már ugyanott vagyok árban..) -
Bandee2
tag
válasz leviske #13610 üzenetére
hát hónapokat én már nem várok, mert most nyáron van a legtöbb időm játszani..
hogy érted h a későbbi játékoknál jobban járok? a mostaniaknál nem? meg úgy egyébként is, ha már itt tartunk.. mekkora különbség van a 3850 és 9600gt között (tuninggal együtt)? igazából nem a vga-n szeretnék spórolni, ha jobb sok tekintetben a 96gt, akkor inkább azt venném.. -
Bandee2
tag
válasz TazLeacher #13611 üzenetére
Igen, gondolkoztam h maradna a 80GB-os Samsung vinyóm.. csakhát Ultra-ATA/133-as.. azért csak jobb a SATA2-es, nem? vagy nem lassítja be a gépet?
-
Bandee2
tag
válasz TazLeacher #13617 üzenetére
nem tudom miért jobb 1066-os Kingmax-ot venni.. ezt ajánlották itt először.. amúgy a tuningról még semmit nem tudok, majd utánanézek, hogy kell.. csak gondoltam odaírom h tuningolni is fogok, ha sokkal többet ki lehet vele hozzni a rendszerből..
konkrétan a pcx.hu-n tudnál más memót ajánlani a gépösszerakónál? onnan venném, mert ingyenes a házhozszállítás, és még össze is szerelik.. az ipon-on tudtommal nem.. -
Bandee2
tag
válasz TazLeacher #13622 üzenetére
csak az XFX-en referencia hűtő van.. a Galaxy-n meg 2szlotos.. elvileg halkabb és jobban hűt.. a márka engem nem igazán érdekel..
a ramot máshol is vehetném, csak így akkor egyszerre meglenne minden cucc.. de a ramokon sokat már ígyse-úgyse tudok spórolni, nem? max 1-2k-t..
a 3850-eseknek még utánajárok, ha igazi ellenfele a 96gt-nek, és még olcsóbb is.. -
Bandee2
tag
válasz leviske #13627 üzenetére
néztem az ipon-t is, csak ott meg van postaköltség, és nem szerelik össze.. persze a ramot, meg a vga-t én is simán bele tudom rakni.. csak gondoltam tegyek vmi végzetes hibát, jobb ha az alaplapot, cpu-t, tápot, vinyót összerakják nekem.. ráadásul ingyen.. akkor melyik boltot nézzem még meg? vagy argep.hu, és akkor minden alkatrészt máshonnan rendeljek?
ja és a játékok.. hát annyira nem vagyok tisztában a mai játékokkal.. régebben játszottam gta-val, sims2, nfs, colin, worms.. ilyen lövöldözősekkel nemnagyon (fps, vagy hogy nevezik őket..), max gta..[ Szerkesztve ]
-
Bandee2
tag
válasz TomBoy1986 #13628 üzenetére
na akkor lehet 3850 lesz.. egy hete fórumozok aktívan itt, ma már rendeltem is volna, erre most derül ki h a 3850 sem egy rossz alternatíva a 96gt-hez képest.. főleg h olcsóbb 5-6k-val, és ez nekem most nagyon számít.. még nézegetem azért az árakat.. és akkor 3850-hez is ugyanolyan jó választás a p31 lap és e2180 cpu?
-
Bandee2
tag
válasz TomBoy1986 #13632 üzenetére
leviske is pont ezt linkelte be.. csakhát ipon-nál meg 2400 a postaköltség.. így ez 24,5k lenne szemben a pcx-es galaxy 96gt-vel 27k-ért.. így is megéri? vagy akkor mindent ipon-ról rendelek..
-
Bandee2
tag
válasz TomBoy1986 #13634 üzenetére
hosszú fórumozgatás után arra a következtetésre "jutottunk" h ehhez a konfighoz felesleges a p35.. tuninggal együtt.. ígyis-úgyis.. meghát számít a pénz ugye.. p35 +7k..
-
Bandee2
tag
hogy jobb ramot venni? (E2180 + tuning..)
CSX Desktop 1GB DDR2 (800Mhz, 64x8) - 4400ft (ebből 2db)
CSX Desktop 2GB DDR2 (800Mhz, 128x8) - 8100ft -
Bandee2
tag
na még mielőtt az előző kérdésemre válaszolnátok..
akkor változott a konfig vga + webshop téren.. ha ipon-ról rendelem, akkor pont kijön 70k-ra (+pk, meghát nem szerelik össze).. szóval így nézne ki:GIGABYTE GA-P31-DS3L - 11.933 Ft
INTEL Dual Core E2180 2,00GHz 775 BOX - 13.200 Ft
CSX 2048MB DDR2 800Mhz - 8.124 Ft
WD 160GB 7200rpm 8MB SATA2 - 9.240 Ft
HIS X3850 512MB 256bit GDDR3 PCIE - 21.828 Ft
FSP ATX-350PNF - 5.448 Ft
---------------------------------
összesen: 69.773 Ftmilyen?
-
-
Bandee2
tag
ááá nem lehet kapni mától az ipon-on HIS X3850-et.. pont ma akartam megrendelni a konfigot.. csak 22k volt a vga.. áá minek halogattam ennyit.. sokszor van ilyen az ipon-on h hirtelen levesznek egy cuccot??
akkor Galaxy 9600gt 27k-ért helyette? -
-
Bandee2
tag
válasz TomBoy1986 #13714 üzenetére
vissza fogják tenni??? húú az jó lenne.. már ma beleéltem magam, hogy rendelem a konfigot, ami éppen kijött 70k-ra.. mennyit kell várni h visszategyék? múltkor hogy volt? egyébként az a HIS x3850 512mb-os volt a bestbuy 22k-ért amíg le nem vették?
[ Szerkesztve ]
-
Bandee2
tag
válasz TomBoy1986 #13716 üzenetére
közben írtam már egy mail-t az ipon-nak, és válaszoltak is.. "ma már nem tudjuk beszerezni" ..remélem ez tényleg azt jelenti, hogy később még szereznek belőle..
-
Bandee2
tag
na ez lenne a végső összeállítás, ipon-ról:
GIGABYTE GA-P31-DS3L - 11.493 Ft
INTEL Dual Core E2180 2,00GHz 775 BOX - 13.079 Ft
CSX 1024MB DDR2 800Mhz (2db) - 2 x 4.440 Ft
SAPPHIRE HD3850 512MB GDDR3 Lite PCIE - 21.108 Ft
WD 160GB 7200rpm 8MB SATA2 - 9.180 Ft
FSP ATX-350PNF - 5.449 Ft
---------------------------------------
összesen: 69.189 Ftszóval kérnék 1-2 olyan véleményt h "hülye vagy?? én ennyi pénzből jobbat kihozok" vagy h "tökéletes konfig 70k-ért"..
-
Bandee2
tag
válasz szasanyi #13751 üzenetére
nem éri meg eleve a pluszpénzt.. először nekem is mindenki 96gt-t ajánlott, de aztán mondta itt vki, hogy a 3850-es jobb a 96gt-nél, későbbi játékoknál 2x olyan gyorsabb lesz majd elvileg.. az új ATi driver sokat javított.. a tesztek meg a kártyák megjelenésekor készülnek általában.. meghát DX10.1-es az ATI.. de ezeket mind itt olvasgattam/kérdeztem meg.. nyugodtan javítsatok ki, nem vagyok szaki..
[ Szerkesztve ]
-
Bandee2
tag
válasz mave13 #13760 üzenetére
hát én már nem tudom, ki említette.. egy hete már csak fórumozok, h a lehető legokosabban költsem el a 70k-t.. de nálad a lényeg: gyakorlatilag egy szinten van a 3850 és a 96gt.. nos ezért nem adok ki +6-7ezret 96gt-re.. egyszerűen jelen esetben ennek a Sapphire 3850-es kártyának jobb az ár/érték aránya, mint akármelyik 96gt-nek.. sztem..
-
Bandee2
tag
válasz mave13 #13766 üzenetére
Én is így vagyok vele.. a mostani konfigomhoz képest Ati 9200-assal megváltás lesz a teljesítményjavulás úgy gondolom.. csak érkezzenek már meg a cuccok..
És ezúton szeretném megköszönni minden kedves fórumozónak a segítséget! Sokat jelentett! Köszönöm! (és nem csak ebben a topicban, de most nem írnék mind a tíz topicba egy ilyet.. )
-
Bandee2
tag
válasz mave13 #13770 üzenetére
Köszi.. oké, majd megpróbálok írni tapasztalatokat, csak még be kellene szerezni mai játékokat, mert sztem a Worms Word Party nemigen dolgoztatja majd meg az új konfigot..
és nagy segítséget még az jelentene, ha egy p31-ds3l alaplap-tulajdonos lefotózná a házat belülről h mit hova kell dugni, mert nemnagyon szereltem még össze komplett gépet.. nem akarom elrontani.. aztán egy kis hiba miatt elszállna az egész 70k-s cucc.. nemkéne..
-
Bandee2
tag
na tegnap megérkeztek a cuccok az ipon-ról.. most rakom össze mindjárt.. viszont most látom h az E2180-as proci dobozára rá van írva h "Intel 64 Architecture for 64-bit Computing" ..ez most azt jelenti h a pl a Vista x64-es változatát rakjam fel rá, meg úgy mindenből a 64-bites változatot? vagy jó az x86-os is? mennyire számít, melyik a jobb?
-
Bandee2
tag
Lécci minél hamarabb segítsetek!
Szóval.. összeraktam az új konfigot, nagyjából sikerült minden kábelt jó helyre dugnom, csak nem biztos, hogy azokat a kis vékony drótokat (LED, HD, MSG, PW..) jó helyre csatlakoztattam.. Na és bekapcsoltam a gépet, felpörög minden (cpu, táp, vga), viszont a monitoron semmi és folyamatosan pittyeg a kis hangszóró (inkább rövidebbeket, mint hosszabbakat). Kikapcsolom, kipróbálom hátha nem kell az ATX mind a 2x12-pin, kivettem a kisebbik 2x2-est, de minden ugyanaz bekapcs után.. nézem h a vga-hoz adtak még ilyen sárga-fekete kábelt, gondolom a tápcsati, viszont nem tudom hova kell a másik végét tenni, ezért hagytam.. gondolom nem ez okozza.. meg az alaplap leírásában van ilyen hogy "Continuous short beeps: Power error".. na de ez mit jelent?? a "long beeps"-re azt írja h nincs jól csatlakoztatva a vga, de sztem azzal nincs baj.. gondolom akkor amúgyis hosszabbakat pittyegne ennél.. máshol lehet a hiba..
Ez lenne a gond, megköszönném a segítséget! Remélem nem végzetes hiba, és nem kell kicserélni semmit.. -
Bandee2
tag
Na összeraktam a gépet, hasít mint a bátor lovag.. xD még a Vista is bejön pillanatok alatt.. és még nem is tuningoltam..
Viszont a gyári procihűtő picit hangos (E2180).. a hyper tx2-es hűtő mennyivel halkabb? megéri venni egyet rá? bár lehet a ház olyan, hogy berezonál tőle.. -
Bandee2
tag
Sziasztok,
Egy komplett gép kellene sürgősen 85k-ért! Egy kislánynak lesz, elvileg csak netezésre, de maradjunk inkább annyiban, hogy fog ő még játszani..
Ami fontos, hogy adott két alkatrész:
alaplap: Abit BD7II
cpu: Intel Pentium 4 (1800 MHz, Socket 478, P68, Willamette, A80528)
Szóval ehhez kellene még a többi cucc monitorral, házzal, vga-val.. meg mindennel együtt.. 85k.. (ipon, pcx..)
Minél hamarabb, ha lehet! Köszönöm[ Szerkesztve ]
-
Bandee2
tag
Aktív témák
Hirdetés
- Netezős Pc! Eladó!
- Új Gamer PC Ryzen 7 5700X/RTX 3070 8Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR4 3200Mhz/750W 2-3 Év Gar
- HP DL380 G9 rack szerver barebone - 2xSocket 2011v4 , 24x DDR4 DIMM, P440 2GB RAID, ÁFÁs
- HP DL360 G9 rack szerver barebone - 2xSocket 2011v4 , 24x DDR4 DIMM, P440 2GB RAID, ÁFÁs
- HP EliteDesk 800 G6 mini - Core i5 10500T - 16GB ram 256Gb NVMe SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest