Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- A fénynél gyorsabban
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
Aktív témák
-
djtoomi
addikt
válasz Neoteric #6748 üzenetére
Eddig én is azthittem, de egy 2 magos proci 3-3.4 ghz körül nem hajt ki kellőképpen egy 8800gt-t, utóbbi ph teszt is ezt mutatja, haveromnak majdnem olyan cuccai vannak mint nekem csak más márkájú ramok, és más márkájú vga, de lap ugyanaz, csak egy E6550-e van és 3ghz-en ugyanazon beállítások mellett átlagosan 8-10%-al gyorsabb volt 4 játékban a quad, 2-ben pedig kb egyformák voltak.(összesen 6-ot néztünk emg:crysis, assasins creed, tombraider legújabb része, ut3, wow, gow)szóval 4magnak egyre inkább van értelme...
Minden ötödik ember kínai. Mi is öten vagyunk a családban, tehát valaki kínai. Lehet apu, vagy anyu. Lehet a bátyám Sanyi, vagy az öcsém Ho-Xiao-Pen. Szerintem Sanyi az.
-
djtoomi
addikt
válasz Neoteric #6752 üzenetére
Jó hát 4ghz-es core 2 duo vs 3ghz-es core 2 quad azért nah, nem kis különbség, de 4gurigán valószinüleg quad ismét gyorsabb lenne, hiába no, kétszer annyi mag. tarts is ki mellette, csak azt mondom, hogy ha tápja van, illetve pénze van rá, meg áramszámla enm gond, akkor Q6600, ha meg megjelenik végre Q9xxx akkor nem kérdés.Bár a legolcsóbb Q9300 kb 65+ lessz.Asszem nem váltom le a Q6600-at egy darabig, főleg hogy jövőhéten élessz pro vízhűtésem.
Minden ötödik ember kínai. Mi is öten vagyunk a családban, tehát valaki kínai. Lehet apu, vagy anyu. Lehet a bátyám Sanyi, vagy az öcsém Ho-Xiao-Pen. Szerintem Sanyi az.
-
Neoteric
addikt
-
djtoomi
addikt
válasz Neoteric #6754 üzenetére
Hát sokból.
9k proci blokk, 4k csövek, meg csatik 3k, radi 10k, szivattyú 11k, gpu blokk 15k.
Szóval 52k.Hűtséről jut eszembe, milyen hűtőt vettél rá?
-
enter11
csendes tag
sziasztok már elküldtem egyszer ezt a hsz-t az alaplap topicjába, de lehet inkább itt jobb helyen lesz
egy gépet szeretnék összerakni, lehető legjobbat, lehető legolcsóbban
a proci az szinte fix, úgy néz ki egy 5000+ Black Edition lesz. (jelenleg is AMD kegyeg a gépbe és nemtom még mindig nem csábított el az intel, bár majdnem, de most már úgy vagyok vagy 5000+ BE vagy akkor már inkább egy Phenom)
A bajom az, hogy már az alaplapnál elakadtam, a legjobbnak az Asus M2N32-SLI Deluxe-t írják sok helyen, de az 32.000 Ft körül mozog jelenleg, ami sok.
Tudnátok ajánlani 15 - 20 Ft környéki alternatívát ?!?
Azért Black Edition, hogy egy kicsit felhúzzam, kb 3.2-ig úgy olvastam addig mehet és akkor kb. veri vagy az E4500-ös szintjén lesz, tehát annyira legyen stabil az alaplap is, hogy ezt bírja.
Legegyszerűbb ha bemásolom ezeket:
AMD Athlon64 X2 5000+ AM2 Black Edition BOX
RAM DDR2 PC6400 800MHz 4GB GEIL BLACK DRAGON KIT 4DB SPD: 4-4-4-12
SCYTHE NINJA PLUS REV. B SCNJ-1100P (HŰTŐ)
HDD SAMSUNG 500GB 7200RPM SERIAL ATA-II 16MB
ENERMAX CHAKRA ECA-3050BS
CORSAIR VX450WAlaplap hiányzik ?!? Alapötlet M2N32 volt de az elég drága...
Elsősorban az alaplapra kérnék javaslatot, de ha a többi összetevővel kapcsolatba van észrevétel az is jöhet.
Grafkártya kimaradt, mert azt egyenlőre nem akarom (nem tudom cserélni, de lehet beszavazok egy 8800GT-re vagy 9600GT-re esetleg egy 3870-re, de ez inkább később fog megtörténni).[ Szerkesztve ]
-
djtoomi
addikt
válasz Neoteric #6757 üzenetére
Ha megveszed 45-ért a gt-t, vf700 akkor kapsz egy rézmagos vastag intel gyűrihűtőt, amit a legcsendesebbnek tartanak a ventisek közül elég sok helyen, mivel auton szabályozza magát, és még az E8200-at minuszban tartja, gondold el, ha a B3-as quad elviszi...
-
djtoomi
addikt
válasz enter11 #6760 üzenetére
Gigabyte perpillanat a legjobb alaplapok terén, ne légy fentartással, sokkal jobb a linkelt giga lap, mint bármelyik asus. MSI-ket meg felejtsük el....
-
Lntos
csendes tag
Üdv.
Új gépet rakok össze, agp-t cserélem pci-e alapúra.
Van pár kiszemeltem, íme:-asus m2n-x plus am2 lap 13700 ft
-amd a64 x2 4200 box am2 15000 ft
-1024/800 mb ddr2 kingmax 4800 ftÉs itt jön a nagy kérdés, milyen videokártya lenne jó ehhez, 10-15000 között? Feltéltel hogy fusson jól az f12008.
Kinéztem egy ilyet: Asus Radeon hd3450 256 mb ddr2.
Mag: 600 mhz
Memória frekvencia: 1 ghz.
11300 ft..
Vélemények? Vagy valami buktató van itt? Túl jó ez ennyiért nem?[ Szerkesztve ]
www.f1teamhungary.extra.hu -Lntos- Celeron 2.66Ghz-512ddr-9600xt-Genius Twin Wheel F1-Logitech x530(f1 ligara kell csak..)-Playstation 2+games
-
diegho
nagyúr
válasz enter11 #6756 üzenetére
azt azért ugye tudod hogy ennyiből azért erősebb gépet is vehetnél...
giga p35ds3 22k
e2180 17k
cm hypertx2 5k
kingmax 2*2giga 16k
wd 500gb aaks 23.5k
ház 15k
fsp 400w pnf 9kés ez húzva erősebb lesz mint az amd, és úgy kapásból 50W-al kevesebbet fog fogyasztani, tápot akár meg is hagyhatod de felesleges akkora.
-
enter11
csendes tag
oké köszönöm gyors válaszokat, igen ez lett volna a következő kérdés, hogy hasonló áron már van e jobb, mert be kell vallanom ez a konfig összeállítás kb. 2 hónapos, ami nem nagy idő, nade a számítástechnikáról van szó.
-
diegho
nagyúr
válasz enter11 #6760 üzenetére
ilyen asus lapom volt, azon kívül hogy a gyári bioson kívül csak beta volt hozzá elérhető 1 évig!!! és ahhoz hogy brisbane magos proci menjen benne kénytelen voltam beta biost használni, más gondom nem volt vele, de az msi-t azt te se gondolhatod komolyan msi-ből csakis platinumot vagy diamondot szabad venni de az meg rohadt drága. pl k9a2 platinum.
-
Lntos
csendes tag
Nem szoktam játszani, f1 2008-ra kell a gép, hogy szépen fusson rajta, annak nincs hatalmas rendszerigénye, úgyhogy nem kell 80000 ft-os kártyákra gondolni.
Ezekszerint mindegyik kártya ugyanolyan 10-15000 között?
Ahhoz képest eléggé mások az órajelek. Hozzáteszem nem követem figyelemmel a számítástechnika fejlődését. Az f1 2007 celeron 2.66-al és radeon 9600 xt-vel is közepesen futott, és kb. erre lesz építve a 2008-as is.[ Szerkesztve ]
www.f1teamhungary.extra.hu -Lntos- Celeron 2.66Ghz-512ddr-9600xt-Genius Twin Wheel F1-Logitech x530(f1 ligara kell csak..)-Playstation 2+games
-
djtoomi
addikt
17-ért már kapsz egy jó HD3650-et.HD3450 kukába jó, vagy netezésre.
F12008-hoz is kell a 3650, mert annak is viszonylag jó grafja van, HD3450 felejtőps hozzá, komolyan.
Órajeleket nem kell nézned, nem számít itt sokat.9600XT majdnem erősebb mint ezek a csodák. Nah jó nem, de nem sokkal gyengébb...
[ Szerkesztve ]
-
enter11
csendes tag
jelen gépbe egy msi van nekem semmi bajom vele
MSI K7N2-Delta
Barton 2800+ alapból 3200+ ként műxik
1 Gb Ram (asszem Kingmax 400-as DDR)
Club3D 6600GTnem olyan rossz gép ez, de a monitor igen-igen régi, egy 15-ös CRT és ha új moncsi akkor már legalább 22-es ahhoz meg már kevés lenne a jelenlegi konfig.
de új monitorhoz vegyek megint új gépet 2xx.xxx-ért.
ezért gondoltam 5000 Black-re, hogy talán legolcsóbb választás procira, még tartható és eköré építettem a gépet.[ Szerkesztve ]
-
djtoomi
addikt
válasz enter11 #6772 üzenetére
22-es monitort ne!
Én is megbántam!
20"-osnak, és 22"-esnek egyforma a felbontása, ezért a 20"-oson szebb a kép, sokkal.
Régen MSI télleg nagyon jó lapokat gyártott, P4-es korszakban, 865-ös időkben kitűnő gyártó volt, ma már nem az. Giga a legjobb az alsó, közép, és felső-középkatban, a csúcskatban meg asus, msi meg haramdik....Minden ötödik ember kínai. Mi is öten vagyunk a családban, tehát valaki kínai. Lehet apu, vagy anyu. Lehet a bátyám Sanyi, vagy az öcsém Ho-Xiao-Pen. Szerintem Sanyi az.
-
enter11
csendes tag
még arra is gondoltam, hogy átmenetileg maradna a 6600GT, de gondolom ezt gyorsan el is felejthetem ?!?
jelen helyzetben, ahogy én olvasgattam három esélyes a dolog, kb. ilyen sorrendbe:
1. 8800GT
2. 9600GT
3. 3870okés, tehát mondhatjuk azt, hogy az M2N32 felesleges és megteszi ez is és maradt kb. 12
[ Szerkesztve ]
-
djtoomi
addikt
válasz enter11 #6776 üzenetére
6600GT-t elefelejtheted, az AGP-s ezekbe meg PCI-E karik mennek.
3870-et ejtsd is ki, 8800GT vs 9600GT
Ha az ár fontosabb, akkor 9600GT, ha az a 6-7k nem érdekes, akkor 8800GT.Teljesen jó az a lap, bármit megtehetsz vele.
[ Szerkesztve ]
-
djtoomi
addikt
válasz enter11 #6778 üzenetére
dieghonak igaza van, AMD-t ne vegyél, AMD-nek nincs értelme, és köv generációhoz ami nem a phenom, hanem jó is leszs, megint alaplapcsere, stb...Intel most új procijaival sz@rrá veri az AMD-t.Az E8200 alapon gyorsabb mint bármely AMD húzva, árban kb ottvan mint az olcsóbb Phenom, csak Intel emgy 4ghz-en is, szóval AMD felejtős....
Ne érts félre, nagy AMD fan vagyok, én örülnék legjobban hogyha rendbe kerülnének, pl. roahdt jó hogy ott a HD3870X2 mint jelenlegi legbikább kari a piacon...Szóval hajrá AMD, de ne végy AMD-t ha 0-ról építesz, én is áttértem intelre októberben, emrt egyszerűen a 6000+-os X2-nél gyorsabbat nem tudtam venni bele akkor, és az emg ekvés volt, sokat zabált, fűtött, stb...E6750-es amit vettem utána, alapon jobb volt....
[ Szerkesztve ]
-
enter11
csendes tag
válasz djtoomi #6780 üzenetére
igen-igen és megint igen, de ahogy írtam ezt a gépet már hónapokkal ezelőtt raktam össze, igaz akkor is az intel volt a jobb választás, de akkor még nagyobb volt az árszakadék, meg valahogy AMD jobban bejön.
Egy 6400+-re húzott 5000+ Black nem hajt ki egy 8800GT ?!? pedig úgy gondoltam azért elég hozzá -
djtoomi
addikt
válasz enter11 #6782 üzenetére
Jó lenne tudni milyen géped is van pontosan?Ha alaplapot, és procit is akarsz cserélni, mért AMD-t, de írod hogy már emgvan a gép pár hónapja.Most mivan?
6400+ húzva nem hajt ki egy 8800GT-t....
Core 2 Quad alapon nem hajtja ki, csak 3ghz felett...Core 2 Duo E6750 mondjuk úgyszintén kevés hozzá alapon, csak 3.2-3.4 fölött....És mindkét említett intel proci erősebb egy húzott AMD 6400+ X2-nél is, és a 6400+ X2 órajeleit a büdös életben nem fogod elérni az 5000+-al...Jah, szép fekete doboza van, meg lefele is állítható a szorzó, meg felelfe is....És?300-400mhz lehetőséged van benne, ha csaknem jó vízhűtést, esetleg nitrogént, vagy kompresszort használsz....Minden ötödik ember kínai. Mi is öten vagyunk a családban, tehát valaki kínai. Lehet apu, vagy anyu. Lehet a bátyám Sanyi, vagy az öcsém Ho-Xiao-Pen. Szerintem Sanyi az.
-
enter11
csendes tag
válasz djtoomi #6783 üzenetére
ő bocs, nem a gép van meg csak a terv, hogy ilyen lenne jó, de szerintem akkor megint jégre került s majd később lesz csak gépcsere.
ha 5000+ Black nem jó vétel akkor semmi sem kell hehe
nem ezért persze, de most még úgy sincs kedvem (pénzem), de majd megint jelentkezem itt, hogy mi is a bestbuy stb. ...
[ Szerkesztve ]
-
djtoomi
addikt
válasz enter11 #6784 üzenetére
Hát akkor azt a tervet egy nagy 20kilós kalapáccsal verd ki a fejdből, AMD-t azoknak, akiknek emgvan a lapjuk, vagy procijuk, és csak lapot vagy proccot akarnak cserélni, mert nincs pénz mind2-re, illetve maximalista amd fanoknak, akik intel hátát teleszurkálnák 6méteres lándzsákkal, csak pusztuljon emg.
Új gép épitéséhez Intel.Minden ötödik ember kínai. Mi is öten vagyunk a családban, tehát valaki kínai. Lehet apu, vagy anyu. Lehet a bátyám Sanyi, vagy az öcsém Ho-Xiao-Pen. Szerintem Sanyi az.
-
djtoomi
addikt
válasz enter11 #6784 üzenetére
5000+ black edition nem jó vétel. 17k-ért kapsz E2180-at ami ezerszer jobb nála.
Dekibajó egymásután dupláztam, mod gomb kimaradt.Én is AMD fan vagyok, nagyon szeretem AMD-t, de akkoris Intel olcsóbban jobbat ad, ami akár sokkal-sokakl jobb is leehet, emrt intel szénné húzható, amd meg nem....
[ Szerkesztve ]
-
Gyuri27
félisten
válasz djtoomi #6783 üzenetére
Az 5000+ be alap órajele 2600MHz. Mennek 3200-3300-t, alap feszen. Az testvérek között is 600MHz +. Innentől kicsit hiteltelen az egész okfejtés.
Ill kérdés, hogy a gt 256-s e vagy 512-s? Me nem mindegy. De szvsz inkább kevés legyen a proci, mert max nagyobb felbontáson tolja. Valamint később csak a procit kell cserélni x3-ra.enter11: GigaByte GA- MA770-DS3 AMD 770 19900,-[link]
[ Szerkesztve ]
Amd - Radeon - Ryzen
-
djtoomi
addikt
válasz Gyuri27 #6788 üzenetére
256-os GT szart sem ér, kukába való.
3200-3300MHz az a 6400+ X2 órajele, amit nem kicsit kétlek, 3000mhz-et elviszi, de 6400+ X2 órajele, mint mondtam is megtépve kb 3600, azt viszont nem éred el az 5000+-al.Minden ötödik ember kínai. Mi is öten vagyunk a családban, tehát valaki kínai. Lehet apu, vagy anyu. Lehet a bátyám Sanyi, vagy az öcsém Ho-Xiao-Pen. Szerintem Sanyi az.
-
djtoomi
addikt
Jah, csak az egy nem refhűtős, nem refnyákos, butított verzió, nem szabad emgvenni!
ASUS 9600GT 38.5k, BirdPC-ben.Innetől fogva Inno3D cseppet sem éri emg 45k-ért.Mikor asszem 2k-val több az MSI féle húzott refnyákos jó kari.Minden ötödik ember kínai. Mi is öten vagyunk a családban, tehát valaki kínai. Lehet apu, vagy anyu. Lehet a bátyám Sanyi, vagy az öcsém Ho-Xiao-Pen. Szerintem Sanyi az.
-
djtoomi
addikt
válasz Gyuri27 #6792 üzenetére
Jó akkor 1000x helyett 2x-est fogok használni.
Ok, 3200mhz, és 6400+ mit is emgy?Mert én ahhoz hasolítottam, mielőtt még belémköttök, ok, 3-400mhz helyett 600, bumm, a B3-as quadomból kihozok 1ghz-et plusszba, pedig ez antituning verzió.És akkor egy E6750 mit is megy alapon?3.8ghz? Annyit megy, tudom, volt, nem egy....Minden ötödik ember kínai. Mi is öten vagyunk a családban, tehát valaki kínai. Lehet apu, vagy anyu. Lehet a bátyám Sanyi, vagy az öcsém Ho-Xiao-Pen. Szerintem Sanyi az.
-
bnss
veterán
válasz djtoomi #6794 üzenetére
Figyelj, nem arról van szó, hogy az AMD jobb lenne, hanem arról, hogy a G2-es CPU-k azért szépen mennek. Ennyi. Az E21xx valóban gyorsabb, ez tény.
szerk.: szerintem ezt is fejezzük be, semmi értelme, lerágott csont ez a vita.enter11: vagy az említett DS3-as Gigabyte lap vagy a hamarosan kapható Abit AX78 szvsz a nyerő ilyen árfekvésben.
[ Szerkesztve ]
"Ép hardverben ép szoftver..."
-
enter11
csendes tag
pontosan ezért választottam ezt a procit, mert én csak olvastam, de állítólag simán alapfeszen vagy kis emeléssel viszi a 3.2 GHz-et. nem vagyok nagy tuningos, de gondoltam ennyi belefér és nem is a teljesítmény volt a fő szempont, mert lehetne ennél sokkal erősebb gépet is összedobni, inkább az árra próbáltam rámenni, bár lehet hasonló áron vagy olcsóbban lehet erősebb gépet is összerakni, de ez azért van, mert hónapokkal ezelőtt keresgéltem össze ezt az összeállítást, ami ma már úgy tűnik idejét múlt.
de igen, hagyjuk / játok, ne legyen ebből (miattam) vitatéma.[ Szerkesztve ]
-
szasanyi
félisten
Gainward GeForce 9600 GT Golden Sample HDMI
700/2000MHz, 512MB GDDR3, PCI-E, Heatpipe hűtés, TV + Dual DVI + HDMI + Display Port
3 év garancia, bruttó 45.630 HUF
Nagyon jó kártya, kitűnő hűtéssel, és az ára is elfogadható kategória.És a gyátó is minőséget garantál. Sem Inno3D márka, sem 8800GT nem vetélytársa. Persze ha extra olcsón jutsz hozzá, hanem ugyanúgy a bolti árakat nézzük. Sztem...[ Szerkesztve ]
-
djtoomi
addikt
Ok, csak azt mondtam elöször hogy egy 6400+ X2 húzva nem tud kihajtani egy 8800GT-t, akkor egy 5000+ X2 sem fog kihajtani a BE sem, mivel enm megy annyit az 5000+ X2 BE mint a 6400+ X2 BE.Ezen volt a hangsúly.
Abit amit linkeltél nem rossz, de giga szvsz szebb. Amúgymeg télleg megfontolandó, bár giga olcsóbb.Minden ötödik ember kínai. Mi is öten vagyunk a családban, tehát valaki kínai. Lehet apu, vagy anyu. Lehet a bátyám Sanyi, vagy az öcsém Ho-Xiao-Pen. Szerintem Sanyi az.
-
őstag
válasz szasanyi #6798 üzenetére
Nem tudom... lehet, hogy csak izlés dolga, de én azonos áron inkább a 8800GT-t venném. Persze ez csak személyes vélemény. +5k-ért valami rendes hűtés rá, és kész. De az ráér később is, addig meg elhangoskodik úgy is. HDMI, Display port nekem meg nem kell. Márka meg... jó a Gainward, ez tény, de láttam én már márkás kártyákat meghalni, vagy gyári memóriahibás VGA-t is. Bele lehet futni minden márkában.
Most 8800GTS-em van, Inno3D, és nincs vele semmi bajom sem. Sztem spec. nagyon jó kártya. Tök ref az egész, de nekem bejön. Én bízom az Inno-ban. Remélem, nem hiába.
Icewolf || kósza ||
Aktív témák
Hirdetés
- Új Gamer PC Ryzen 7 5700X/RTX 3070 8Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR4 3200Mhz/750W 2-3 Év Gar
- HP DL380 G9 rack szerver barebone - 2xSocket 2011v4 , 24x DDR4 DIMM, P440 2GB RAID, ÁFÁs
- HP DL360 G9 rack szerver barebone - 2xSocket 2011v4 , 24x DDR4 DIMM, P440 2GB RAID, ÁFÁs
- HP EliteDesk 800 G6 mini - Core i5 10500T - 16GB ram 256Gb NVMe SSD
- Ryzen 5 Phoenix 8000 PC (Ryzen 5 8600G,16GB RAM, A620M)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest