Hirdetés
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen mosógépet vegyek?
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
Aktív témák
-
edipqe
senior tag
Hi all!
ha 3850-et akarom maradéktalanul kihajtani, tuningmentesen akkor milyen procit érdemes venni AMD és Intel vonalon (csak akkora kell h MARADÉKTAlanul kihajtsa, se több se kevesebb)?
Melyikhez milyen alaplapot érdemes venni (gigabyteot preferálom), ami jól manageli a fogyasztást, nem kell rá 24 usb meg firewire meg 10 sata csati meg 4 turmixgép és nem gáz ha nincs 2 PCI-x sin rajta nem akarok se SLI-t se crossfire-t a jövőben mert akkor már veszek egy másik vga-kártyát
a proci választásánál esetleg néhány ezer forintért hajlandó vagyok (azonos teljesítmény esetén) a drágábbat venni, ha az kevesebbet fogyaszt, me hát védjük ezt a bolygót vazzé, mert az a menő mostelég ha jó hang van rajta, késöbb bele tudok rakni egy jóval erősebb procit (tehát időtáló legyen a tokozás a memóriakezelés stb)
legyen rajta faja cooler emgoldás, nem akarok kazánt építeni, az engem nem zavar ha több borda meg heatpipe van az alaplapon mint a nagymamám járókeretén
Fogyasztása a proci+alaplap kombónak legyen jó és birjon vele el egy enermax 550es liberty
Köszönöm a segítséget!
[ Szerkesztve ]
I aint fightin! I would not give a f. if I would see a russian tank drivin flat bush on avenue. I aint shootin nobody, so call me a fagget! When the wars over Im gona be the fagget with two legs!
-
őstag
válasz edipqe #13752 üzenetére
Üdv!
Ez egy eléggé összetett kérdés... Főleg attól függ, hogy milyen felbontáson játszol. Mert, ha alacsonyon, 1280/1024 alatt, akor egy 3-3,2Ghz-s proci kéne a VGA mellé. Ha viszont magason, szűrőkkel, akkor már nem a proci fog számítani, és egy 2,5-ös AMD is simán elég neki.
Egyébként Intel fronton javaslom a EP35-DS3-at, AMD-n pedig a MA790x-DS4-et.
Proci meg talán E7200@3,2-3,5 Ghz, AMD pedig mondjuk 5000+ BE@3,2 Ghz. Hűtőnek pedig HyperTX2.
Ez tuti elég mindenre, amit csak a 3850 kíván. Sőt, alkalom adtán még többre is.[ Szerkesztve ]
Icewolf || kósza ||
-
edipqe
senior tag
válasz mave13 #13753 üzenetére
tuti elég mindenre, tehát még sok is nem? nekem olyan proci kell amiben VGA-hoz képest max 10% fölös kapacitás van ha a proci is és a vga is alapjáraton van.
TFT-m 19 colos szuroket szeressük mert faján néáz ki meg minden de annyira nem fuggok toluk.
a példáid gigabyte alaplapok? megnézem majd holnap. Köszke a gyors választ!
a két proci az ez lenne?
INTEL Core 2 Duo E7200 - 2.53GHz, 1066MHz, 3MB, S.775, BOX
és
AMD Athlon 64 X2 5200+, 2,7 GHz, 65W, 65nm, SOCKET AM2, BOX
az intel gondolom stimmel de az AMD nél nem tudom h ez-e az amire gondolsz...MA790DS-5öt találtam árlistámban az mivel több?
Melyik build fogyaszt kevesebbet terhelve?
[ Szerkesztve ]
I aint fightin! I would not give a f. if I would see a russian tank drivin flat bush on avenue. I aint shootin nobody, so call me a fagget! When the wars over Im gona be the fagget with two legs!
-
kenny22
csendes tag
Sziasztok
Tápajánlatokat kérnék erre a configra:
alaplap: gigabyte ga-ep45-ds3r (p45)
Ház: coolermaster RC-690Ram: OCZ 4gb ddr2 1000mhz reaperx (2*2)
merevlemez: samsung f1 750 gbprocesszor: intel core2 quad q9450 amit tuningolnék 3ghz környékére (inkább fölé) az alap 2.66ghz
videókártya: radeon hd4870
Már csak a tápegység hiányzik. PH -h tesztből néztem, hogy kb 45-50cm-es kábel kéne hozzá a jó bekötéshez.
Később még tervezek bele még 1 4870-et.A válaszokat előre is köszönöm
-
diegho
nagyúr
válasz kenny22 #13755 üzenetére
corsair vx450 (550-est semmiképpen, hosszú hogy miért nem), enermax pro82+ 425W, ezek elégek lesznek, ha nagyon meg akarod húzni a procit és netán szeretnél majd crossfire-t akkor corsait tx650-est válaszd.
Amennyiben kell moduláris táp (lecsatolható kábeles) akkor corsair hx520/620, enermax modu82+ 425/525/625W.
[ Szerkesztve ]
-
Bandee2
tag
válasz szasanyi #13751 üzenetére
nem éri meg eleve a pluszpénzt.. először nekem is mindenki 96gt-t ajánlott, de aztán mondta itt vki, hogy a 3850-es jobb a 96gt-nél, későbbi játékoknál 2x olyan gyorsabb lesz majd elvileg.. az új ATi driver sokat javított.. a tesztek meg a kártyák megjelenésekor készülnek általában.. meghát DX10.1-es az ATI.. de ezeket mind itt olvasgattam/kérdeztem meg.. nyugodtan javítsatok ki, nem vagyok szaki..
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz edipqe #13754 üzenetére
Ha VGA-ra van kihegyezve a rendszer, akkor a proci nem kell neki olyan erős. Amiket ajánlottam, azért teljesítik felül az elvárásaidat, mert sok bennük a tuning lehetőség. E7200 3,5Ghz-et röhögve elviszi, ha húzod.
Alapon szerintem mindkét proci reális, ha nem húzod 5000+BE nem szükséges.
Az E7200 kevesebbet eszik, mert 45nm.
A lapok Gigák, keresd az EP szériát, az energiatakarékosabb. AMD-ből meg a 4850e-t, ami szintén alacsony fogyasztású, 45W-os.Icewolf || kósza ||
-
őstag
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz mave13 #13760 üzenetére
Úgy érted CF. Egyébként a HD3850 nem hiszem hogy megszorongatja a 9600GT-t, 8.6-tal sem, viszont olcsóbb, ugyanúgy lehet tuningolni is, és akár a 256MB-os is bevállalható, amit már gyk. ingyen vágnak hozzád.
DX10.1-ben azért történhetnek majd csúnya dolgok, ugye mikor leáldozott a GeForce 4/5-nek akkor is voltak meglepetések, minden azon múlik, hogy mennyire gyengülnek meg a most következő fél-egy évben az nVidia pozíciói, már a HD4850 is csúnyán felkeverte az állóvizet, pedig még alig jelent meg."Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)
-
őstag
válasz VaniliásRönk #13762 üzenetére
Igen, CF- Mire észrevettem, már nem tudtam javítani.
Érdekes lesz az a DX10.1, kérdés, mikor terjed el rendesen. És hogy akkor érdemes-e még a 3850 256-ra alapozni.
Egyébként tényleg BestBuy vétel, azt aláírom, de azért a kétszeres gyorsulás vicces lenne. Inkább legyenek egyszinten, és akkor senki sem fog leállni anyázni, meg linkelgetni teszteket.
A 4850/4870 melett az nVidia pozíciói már most kezdhetnek gyengülni, de majd meglátjuk mi lesz. Nem azé a piac, akié a legyorsabb VGA...[ Szerkesztve ]
Icewolf || kósza ||
-
Bandee2
tag
válasz mave13 #13760 üzenetére
hát én már nem tudom, ki említette.. egy hete már csak fórumozok, h a lehető legokosabban költsem el a 70k-t.. de nálad a lényeg: gyakorlatilag egy szinten van a 3850 és a 96gt.. nos ezért nem adok ki +6-7ezret 96gt-re.. egyszerűen jelen esetben ennek a Sapphire 3850-es kártyának jobb az ár/érték aránya, mint akármelyik 96gt-nek.. sztem..
-
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz mave13 #13764 üzenetére
Mondom én még azt sem hiszem, hogy megszorongatja a jelenlegi programokban a HD3850 a 9600GT-t, "csodadriver" ide vagy oda.
Ha csak szimplán gyors lenne az RV770, akkor semmi baj sem lenne, egyelőre úgyis a GTX 280 a leggyorsabb, ami komoly csapás az nVidiára nézve, az hogy mocskosmód olcsó is, ezeréves cimborák fordítanak hátat neki (Gainward, Inno3D már most, és lesznek még mások is), mert nem tudnak (eleget) keresni a kártyáin."Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)
-
Bandee2
tag
válasz mave13 #13766 üzenetére
Én is így vagyok vele.. a mostani konfigomhoz képest Ati 9200-assal megváltás lesz a teljesítményjavulás úgy gondolom.. csak érkezzenek már meg a cuccok..
És ezúton szeretném megköszönni minden kedves fórumozónak a segítséget! Sokat jelentett! Köszönöm! (és nem csak ebben a topicban, de most nem írnék mind a tíz topicba egy ilyet.. )
-
őstag
válasz VaniliásRönk #13768 üzenetére
Így van. Én is hallottam ilyes pletykákat.
Meg az 512 bit miatt a nyák előállítása is dárga. A GPU is drága, meg melegszik, tehát ez eléggé bukós történet. És nem biztos, hogy az átállás 65nm-ről nagy javulást fog hozni. Kíváncsian várom a folytatást. Asszem lassan eladom a 8800GTS-t egy 4870-ért cserébe...Bandee2: sok örömöt a géphez! Majd írd meg plz. a tapasztalataidat! Hasznos lehet.
[ Szerkesztve ]
Icewolf || kósza ||
-
Bandee2
tag
válasz mave13 #13770 üzenetére
Köszi.. oké, majd megpróbálok írni tapasztalatokat, csak még be kellene szerezni mai játékokat, mert sztem a Worms Word Party nemigen dolgoztatja majd meg az új konfigot..
és nagy segítséget még az jelentene, ha egy p31-ds3l alaplap-tulajdonos lefotózná a házat belülről h mit hova kell dugni, mert nemnagyon szereltem még össze komplett gépet.. nem akarom elrontani.. aztán egy kis hiba miatt elszállna az egész 70k-s cucc.. nemkéne..
-
őstag
válasz Bandee2 #13771 üzenetére
Nem nehéz.
Alaplapi leírás sokat segít. Ált. a legtöbb fontos dolgot csak egy helyre lehet dugni. Tápból kösd be mind a 2+1-et, a LED, meg PWR HDD... drótoknál meg ált. a színes drót a pozitív, vagy jobb esetben külön jelölve van a csatlakozón.
A procihűtő a legnehezebb, ha az fönnt van, sima az út. Ja, azt tedd föl, mielőtt becsavarozod a lapot a házba.
A többi értelem szerűen megy. Ha mégsem, akkor nyugi, ne parázz, olvasd a könyvet, és rá lehet jönni, hogy mit hova. Már általában az USB-t sem lehet elszúrni szerencsére.Icewolf || kósza ||
-
djtooomi
tag
válasz mave13 #13753 üzenetére
De azt írta, tuning mentesen.
Szóval intelnél E8400, amd-nél vmelyik Phenom.Hülye firefox, nem frissít má megint autómatikusan...
[ Szerkesztve ]
Minden ötödik ember kínai. Mi is öten vagyunk a családban, tehát valaki kínai. Lehet apu, vagy anyu. Lehet a bátyám Sanyi, vagy az öcsém Ho-Xiao-Pen. Szerintem Sanyi az.
-
edipqe
senior tag
válasz djtooomi #13774 üzenetére
na ácsi akkot az intel 7xxx amit ajánlottak csak tuningolva hajtja ki a 3850-et?
tudom h djtoooooominak és alteregoinak nagy a multja ezért kérdezek rá.
[ Szerkesztve ]
-
TomBoy1986
veterán
válasz edipqe #13752 üzenetére
Egy 5600+ - vagy más 2.8GHz-en menő X2-es - tökéletesen elég hozzá 1280*1024-ben. Ha pedig négymagos kell, akkor meg 9750-es.
Elsőhöz szinte mindegy, hogy milyen AM2+-os lapot veszel, pl. ASUS M3A, Abit AX-78, Gigabyte GA-MA770-DS3 vagy éppen MSI K9A2 Neo-F. És igazából utóbbihoz is jók ezek, de komolyabb tuningra - ami itt nem szempont - nem mernék velük vállalkozni.
Intelnél meg 2.4-2.6GHz-es alapórajelű típus kell (meg nem mondom pontosan, hogy melyik ilyen )
[ Szerkesztve ]
AMD FX-6300 ; MSI 970A-G46 ; XFX RX-460 4GB ; CSX DDR3-1600 2x8GB ; WD 1TB ; CoolerMaster RealPower RS-520W
-
edipqe
senior tag
válasz TomBoy1986 #13776 üzenetére
és mi a kulonbseg az AM és az AM+ között?
-
TomBoy1986
veterán
válasz edipqe #13777 üzenetére
HT órajel, chipkészlet, PCIE v2 és ált. Phenom támogatás. Ezek mind az AM2+ -ban jobbak/megvannak.
Na meg az, hogy nem szabad manapság már sima AM2-es lapot venni.
AMD FX-6300 ; MSI 970A-G46 ; XFX RX-460 4GB ; CSX DDR3-1600 2x8GB ; WD 1TB ; CoolerMaster RealPower RS-520W
-
edipqe
senior tag
válasz TomBoy1986 #13778 üzenetére
Danke
és az tényleg stimmel h nem nagyon érdemes most még DDR-III-at venni? mert hogy a ddr2 esek majdnem ugyan olyan jók és occsók?
-
TomBoy1986
veterán
válasz edipqe #13779 üzenetére
Igen. Memóriában meg amúgy sem a sebesség a lényeg, hanem a mennyiség - na persze nem kell extrém esetekben gondolkodni.
Inkább 2db 2GB-os modul 800-as vagy 1066-os és el vagy min. egy évig, de inkább tovább.
-
edipqe
senior tag
válasz TomBoy1986 #13780 üzenetére
ajánlottad a 4850-et asszem az kevesbbet eszik 100% terhelésen tuning nélkül mint a 3850?
és beférnek ezek olyan házba amiben a vinyó a hagyományos beépítési irányba néz?látom neked giga memód van ez azt jelenti h 64 bites winfosod van?
[ Szerkesztve ]
-
TomBoy1986
veterán
válasz edipqe #13781 üzenetére
Igen, 64bites XP-m van.
Teljes rendszer fogyasztását itt megtalálod: [link]De azt nem is lehetett várni, hogy ennyivel nagyobb teljesítményű kártya azonos csíkszélességen kevesebbet fogyasszon.
A 3850 az 21K (512-es Sapphire)
A 4850 meg 40K (szintén 512-es)Biztos, hogy beférnek, valaki írta a 4850/4870 topicban, hogy olyan hosszú, mint egy 3850, ami meg simán megoldja ezt a problémát. kb. 20cm (+-1cm).
[ Szerkesztve ]
-
őstag
-
edipqe
senior tag
válasz TomBoy1986 #13782 üzenetére
az a baj h 3850nincs a tesztben csak CF-be berakva, néztem már én is a tesztet.
ha meg olyan tesztet keresek amiben a 3850 fogy benne van akkor az meg nem mérvadó mert ott más proci-alaplap komboba rakták bele.I aint fightin! I would not give a f. if I would see a russian tank drivin flat bush on avenue. I aint shootin nobody, so call me a fagget! When the wars over Im gona be the fagget with two legs!
-
edipqe
senior tag
válasz TomBoy1986 #13785 üzenetére
huh akkor nagy a kulonbsegg, árban is meg fogyasztásban is, és mivel a tréül optimalizált gémekbe tojok bele magasról ,ezért a 3850 boven jó választás a korábbi best buy (7600gt) után.
már csak döntenem kell h AMd vagy intel.
-
fullnelzon
csendes tag
Sziasztok!
Az igazság az, hogy a "Milyne gépet vegyek" cím már számomra nem aktuális, mert megtörtént a vétel, épp szállítás alatt van a gép ...
Szóval... a véleményeteket kérném, mégpedig azzal kapcsolatban, hogy nemsokára lesz egy Compaq Evo N600C típusú laptopom. 1,1GHz, 512MB RAM, 40G HDD, 14,1" TFT etc... Tudom nem egy erőgép, dehát jelenleg erre tellett (30e Ft volt)...
Az lenne a kérdésem, hogy internetezésre, kisebb képek szerkesztéséhez, word és egyéb irodai programok futtatására elegendő ez a konfiguráció?
Jaaa és esetleg Compaq tulajdonosok nyilatkozhatnak, hogy mégis mennyire megbízható. Mondjuk volt már egy Compaq notebook-om, még az ősidőkből , nagyon masszív stabil kis gép volt, csak aztán sajnos lenyúlták ...
Szóval ha netán akad olyan emberke akinek van valamilyen élménye -legyen pozitív vagy negatív-, ezzel a géppel, akkor kérem ossza meg velem. Előre is köszönöm szépen!
További szép napot!
Üdv
N -
Tituszazeb
tag
Sziasztok!
Fejleszteni kellene kicsit a gépemet. Főleg játékra használom. Szerintetek mit kéne lecserélnem, h egy kicsit gyorsabb legyen az egész? Egyelőre még csak elképzelés szinten mozog az akció, de azért sanszos, h a közeljövőben meglépem. Kb 40E értékben.
A jelenlegi konfig a következő:
Abit KN9S
AMD 3600+ X2
2*512 800 mhz-es Kingmax dualban, 1*1 GB 667 mhz-es Kingston
Galaxy 7600 GS DDR3, 256, galaxy hűtős
350W FSP
vinyó, dvd nem lényeg...Előre is köszönök minden segítő hozzászólást!
Kérek mindenkit, hogy privátban írjon, mert azt jobban észreveszem! Köszönöm! :)
-
szasanyi
félisten
válasz fullnelzon #13787 üzenetére
Egyrészt nem ez a topik címe, másrészt van annak is topikja. De ha már itt vagy: igen, azokhoz az - alap - programokhoz elég lesz, bár száguldani nem fog. Én úgy tudom a Compaq jó gépeket csinál asztali és mobil kivetelben 1aránt. Egy Compaq P4 laptom volt egy ismerősömnek és állíthatom, hogy nem átlagos amit kibírt!
-
szasanyi
félisten
válasz Tituszazeb #13788 üzenetére
Először is a CPU-ból kellene jóval nagyobbat választani, ami megy a lapodban, és belefér a keretbe is. Aztán kell egy jó VGA is, pölö HD3850 256MB kb. ami 20k. Asszem ezzel bőven elfogyott a 40k. A táp szerintem elég, de a RAM összetétel nem ideális - mivel nincs több pénz, az is elmegy 1enlőre.
-
kételkedem
addikt
válasz fullnelzon #13787 üzenetére
Ahogy szasanyi is írta, ez tényleg nem az a topik. Nekem Compaq Evo 1015v laptopom van, amiben még ennél is kevesebb memória van, de netre, illetve irodai alkalmazásokra megfelel. Nagyon masszív, strapabíró gép.
Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmadat! °°XLIII°° "Isten, áldd meg a magyart" Kölcsey 1823
-
Tituszazeb
tag
válasz szasanyi #13790 üzenetére
Köszi a gyors választ!
Milyen CPU lenne a jó nekem szerinted?
Láttam 8800 GS kártyákat 22-23 E-ért, azok megérik szted az árukat?
Érdekelne a véleményed a memóriákkal kapcsolatban is!
Egyébként nem valószínű, h a napokban veszemKérek mindenkit, hogy privátban írjon, mert azt jobban észreveszem! Köszönöm! :)
-
szasanyi
félisten
válasz Tituszazeb #13792 üzenetére
Olcsó, egyforma (dual) 2x1GB DDR2-800 RAM (pölö Kingmax, vagy ami olyan áron kapható) lenne jobb választás. A CPU lista amit az alapolapod is támodat ITT található, hogy mit veszel attól függ mennyi a keret és mi kapható. Sztem X2 BE2300 vagy jobb, esetleg X2 5400+ vagy jobb kellene. A 8800GS nem jó választás. HD3850 256MB ár/érték viszonylatban jobb - ez nem csak az én véleményem, ha visszaolvasol kicsit láthatod is.
-
Tituszazeb
tag
válasz szasanyi #13793 üzenetére
2*1 GB 800-as Kingmax kb hány százalékkal gyorsabb, mint az én mostani memória összeállításom? (2*512 800-as Kingmax + 1* 1GB 667-es Kingston)
Látom a lapom még a 6400-as procit is támogatja, lehet, h arra kellene összegyűjtögetnem.Értem: HD3850 256MB
Csak majd nem tudom ki fogja megvenni a mostani CPU-mat ,meg VGA-matKérek mindenkit, hogy privátban írjon, mert azt jobban észreveszem! Köszönöm! :)
-
szasanyi
félisten
válasz Tituszazeb #13794 üzenetére
Nem tudom. A lényeg, hogy egyformák és duál módben mennének, DE mint említettem ez a kisebb gondod. Sztem kérdezd meg HerrZ kollégát is, ő AMD-ben utazik. Rendes, megbízható srác, és jó árai vannak.
HA lesz vevő a használt cuccaidra, a kettőre kb. úgy 15k körül számíthatsz. -
szasanyi
félisten
válasz Tituszazeb #13796 üzenetére
Szívesen, de ez nem nagy segítség volt. Pénzt azt meg nem tudok adni.
-
Debilon
addikt
hali!
tudnátok nekem tippet adni, hogy a jelenlegi konfigomat miképp kéne frissíteni, hogy kihúzza még?
szeretnék AMD vonalon maradni..
jelenleg:
ABIT KN9-S
A64 3500+ (most 2,9Ghz-en megy alapfesszel, bár szerintem 2600xt-nek ez már bőven sok, legalábbis nem vettem észre változást race07-ben az alap 2,2Ghz és a húzott órajel között)
2600XT 256MB (alapon megy)
2x1 GB DDR2 800amire gondoltam:
Giga GA-MA78G-DS3H
valamilyen X2-es proci (5200+ talán)
3850 256MBvagy elég lenne csak egy X2-est és egy 3850-est beletenni a mostani lapba?
Suzuki DL650 || life is shit || steam: Debilon || Realme GT Master Edition
-
Terfoder
csendes tag
Szevasztok!
Szeretném a tanácsotokat kérni.Kb. 120 e Ft-m van gépvásárlásra és egy jó áríérték arányú gamer gépet szeretnék összehozni. Mit tudtok ajánlani?
Aktív témák
Hirdetés
- Apple notebookok
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Gitáros topic
- TCL LCD és LED TV-k
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Eredeti játékok OFF topik
- Dell notebook topic
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Mozgásban a PC-s kiadás
- További aktív témák...
- RPI 4 és 5 Service: komplett gépek (2, 4 és 8 GB RAM) összeállítása, alkatrészek
- AKCIÓ! HP ProDesk 600 G5 SFF számítógép, CPU: i7-9700, 16 GB RAM, 512GB SSD, Win10/11 PRO, telepítve
- GAMER PC: RYZEN 5 4500-5600X - GTX 1060 - Új 16/32GB DDR4 kit - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- Gamer PC v6 , R5 5500 , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD
- Gamer PC v5 , i7 10700 , RX 6700 XT 12GB , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD , 240 víz
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest