Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
MaciG
addikt
Én még olyan kátyúval nem találkoztam ami hirtelen jött, max olyan lehetséges, hogy én megyek túl gyorsan (ekkor megint csak nem az útviszonyoknak megfelelően közlekedem) .
Ha választani lehet, hogy belemegyek a kátyúba, vagy rárántom a kocsit pl. egy nyerges vontatóra ami épp előz, akkor inkább a kátyú.BANZAII
-
titán
Lelepo/nem lelepo gyalogos, gurulo labda utan szalado gyerek, valtozo idojarasi es utviszonyok, hobucka/katyu kikerulese, elozekenyseg egy utkeresztezodesben, most nem torom magam, de a vegtelensegig lehetne sorolni a lehetosegeket. Nem veletlen kell 7 ev egy embernek, hogy a megfelelo kozlekedesi erzeke es tapasztalata kialakuljon.
[ Szerkesztve ]
-
-
Bati0501
őstag
Cikkben is több helyen le van írva,a videóban az anyja is elmondja,a rendőrfőnök is elmondja,h tudják,h mennyivel mehetett.
Ugyanakkor a Renault-os se őt,se a mögötte lévő autót sem vette észre,bevallotta- a cikkből kiderül.
Miért nem???Nyilván nem kellett volna ennyivel mennie a motorosnak...de most nem ez volt a videó lényege,h ha gyorsan mész,akkor meghalsz.
-
biga
őstag
Amiket említesz, azt nem ismerem, én csak a telekocsi fogalmát és az általam ismert (teljesen legális) formáját írtam le. Ha én a neten a szoc. hálón, de akár újságban azt hírdetem, hogy péntek reggel 9-kor megyek Bécsbe, befér mellém még 2 ember, ha beszállsz az üzemanyagba elviszlek, az nem szolgáltatás! Nem ebből élek meg, nem űzöm üzletszerűen, még ha ezt minden pénteken megteszem, akkor sem. Márcsak azért sem, mert jövedelem ebből nem származik (a telekocsiknál a beugró tipikusan jelképes összeg, tényleg csak a részköltségek - üa., pályadíj) fedezésére szolgál.
Ha ezt erre specializált oldalon hírdeted, az is csak olyan, mintha fb-on hírdetnéd, csak sallang nélkül.Szerk.: mondjuk mindez magánautóra él, céges autó sztem bonyolultabb kérdés
[ Szerkesztve ]
''Fiatalok! Tiétek a jövő! Régebben úgy volt, hogy a miénk lesz. (Sándor György)'
-
biga
őstag
Te jövedelmet szerzel szerintem (nincs költséged, de hasznot húzol). Az üzemanyagba beszállás nem teremt neked jövedelmet (semmilyen mérhető hasznod nincs abból, ha elviszel valakit, de arra meg nem vagy kötelezett, hogy esetleg hátrányod származhasson - amennyi előnyöd van a több utasból (mondjuk nem unatkozol) épp annyi hátrányod is van (mondjuk 1 dl-el többet eszik a kocsi ). Mint mondtam, ezek jelképes összegek jellemzően. Illetve magánemberekről van szó.
Nem vagyok jogász, laikusan kb a fenti az életszerű. Persze tudom, hogy biztosan van olyan jogász, pláne revizor, aki úgy értelmezi a szabályokat, ahogy azt ő szeretné, és ha hatóság áll mögötte, akkor az ő értelmezése lesz a "szent". De ez nem változtat azon, hogy a törvényeknek igazodniuk kell(ene) valamennyire az életszerűséghez. Tudom én, hogy kishazánkban ez a viszony néha egészen szürreális, "szerencsére" ezt kivülállóként szemlélem. Szerintem a tv itt sem más e téren, mint otthon, de itt ez így van értelmezve és működik is. És én még olyat itt nem hallottam (de otthonról sem), hogy telekocsis (nem feketéző személyszállítót!) vezetőt valaha is adócsalásért megbüntettek volna.
''Fiatalok! Tiétek a jövő! Régebben úgy volt, hogy a miénk lesz. (Sándor György)'
-
fi:zi'k
nagyúr
Telekocsinál nagyon egyszerű. Nem fogadsz el pénzt, hanem ők fizetik a tankolást. Így a te irányodba nem történt pénzmozgás.
A varrónős esetnél, ha én lettem volna ott, akkor biztos nem csak nyugtaadás elmulasztása miatt kellett volna felelnem. És mennyi ilyen tetű van: kis ember, nagy hatalom.(#34681) philoxenia
Nekem volt adóellenőr vásárlóm, bár akkor civilben volt, így jól elbeszélgettünk. Épp az ilyenek miatt kell párban járniuk. Utána már kb akármit mondhatsz, a 2 vs 1 nem túl nyerő pozíció.[ Szerkesztve ]
96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄
-
biga
őstag
Én elhiszem, hogy ez a magyar valóságban így megy az adóhatóságnál, de attól az még a törvény kifacsarása. Mint mondtam, a törvény - legalább is egy minimálisan is jól működni akaró társadalomban (jogállamban ) nem mehet szembe a mindennapi életszerűséggel. Az általad említett példánál szerintem - ha igaz - simán belefért volna egy feljelentés a revizor terhére. Mint ahogy szerintem az is megérne egy próbapert, ha egy valóban telekocsist megbüntet egy túlbuzgó revizor. Ja, hogy a NAV-val senki nem mer kekeckedni? Az ÁVH-val sem mert senki, azt is csináltak, amit akartak!
A másik hsz.-re: én már azért hallottam anno nem egy orvosról (otthon), akit büntettek illegális jövedelemszerzés miatt Itt még nem hallottam ilyet, de itt még olyat sem láttam, hogy ne kaptam volna szlát egy orvostól (kiszúrnám, hisz itt előfinanszírozással megy az orvosi szakrendelés, aztán a biztosítódtól - a számla alapján - pár nap múlva visszakapod a 90%-át). Mondjuk itt én az elmúlt 4 évben talán ha 2 alkalommal nem kaptam legalább blokkot, és ebben a piacon való vásárlás is benne van.
romániai cikkre: szerintem ott is az illegális személyszállítás, nem a teleautó (stopolás) a gond. Csak lehet átveszik a magyar módit: kriminalizáljunk mindenkit, és akkor a néhány valódi bűnöst kevesebb munkával lehet elkapni, a többi meg... hát így járt
[ Szerkesztve ]
-
-
mephi666
nagyúr
ebben lehet valami, de akkor is biztos, hogy a maximálisan megengedett sebességnél jóval többel jöhettek le a felüljáróról, hogy ekkora pusztítást okoztak a bogárban és a környezetben is... ott állt meg az autó a zebrán túl a kerítésen... balra meg már 30-as tábla jön... még jó, hogy hajnali fél 4kor csinálták ezt és nem taroltak le pár ártatlant is
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
AMD Power
titán
-
Elemental
addikt
Ez tipikus példa.
Haverom autóalkatrészes. Meséli, hogy bemennek nagy mellénnyel az m5 meg rs6 tulajok, akik annyiért vették a f.stalicskájukat, amennyiért egy új hyndai i20-at sem kapni, de ugye ők a menők, és kérnek árajánlatot 4 gumira. Haverom mondja, darabja 100k. Ilyenkor eltűnik a nagy mellény.
Másik cimbim szintén szopott használt m5-ösével. (mindig kopott gumikkal járt mellesleg) 1milla elment motorjavításra. -
Vendégem vagy egy próbára.
Kettő retesz van benne:
-1az egyik nem engedi a váltó karját basztatni ha ki van véve a kulcs,
-2 a másik meg a kulcsot nem engedi ki a gyújtáskapcsolóból ha nem P-ben ban.
A passatban és a c5 allroadban is így volt. A C6ban szerencsére gombos indítás van így nem kell belepakolni. Viszont amint megpróbálom N-ben otthagyni mint a sikító karácsonyfa, "elgurul a kocsi paszek" felirattal elkezd rinyálni.Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
Azért hozzá teszem én járó motorról beszélek. Már a passat leállítva sem szerette kiadni a kulcsot, az audikat nem teszteltem. Azért emlékszem rá, mert édesanyám kiszállt, én járattam a kocsit, de nem engedte meg járó motornál pl a csomagtér nyitást sem, így ki akartam venni a kulcsot N-ben járó motornál, de nagyon nem ment.
Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
mephi666
nagyúr
szuperhőst akart játszani és segíteni akarta a rendőrök munkáját? nem is tudom miért nincsenek rendszeresítve "speciális elfogófegyverek", ami bekerülhetne minden rendőrautóba? pl. szöges csapda, amit pillanatok alatt beélesíthetnek és kődobálás helyett alányithatnak? (láttam videókat ilyenekről, kis doboz az egész, távirányítható, pillanat alatt kinyílik és mire észreveszi az üldözött, már el sem tudja kerülni) nem jó buli egy ilyen ámokfutót km-eken keresztül üldözni, közben tartva attól, hogy hány ártatlan civilt gyalul le
ezt nézegettem, hogy elég hasznos cucc és végtelenül egyszerű a működése
[ Szerkesztve ]
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
mephi666
nagyúr
komolyan nem tudom felfogni, mit érez ilyenkor... nem fordul meg a fejében, hogy "mi van ha előtte 200méterrel valaki át akar sorolni a sávjába és nem számít arra, hogy egy elmebeteg 50 helyett 150nel érkezik?" ott világít a rendszáma folyamatosan, egyszerűen meg lehetne állapítani a sebességét is a videó alapján, nem elég ez arra, hogy hivatalból eljárást indítsanak ellene? vagy először meg kell ölnie 4-5 ártatlant?
-
mezis
félisten
Azok sem voltak észnél, akik így sétáltak az úton....
(Egyszer régen, még a Zsigulis időkben sötét éjjel, messze lakott helyektől, két oldalról (árokból ? ) fiatalok ugrottak ki elém, erőszakkal meg akartak állítani. Szerencsére volt közöttük annyi hely, hogy át tudtam "törni" a falat. Mert megállni nem tudtam volna.[ Szerkesztve ]
mezis
-
titán
-
mezis
félisten
Ezek szerint a fényárban úszó városban sem kell tompítottat felkapcsolni, mert a látási viszonyok kiválóak ?
40 évvel ezelőtt talán még szerintem úgy szerepelt a KRESZ-ben, hogy "alagútban" kötelező".Egyébként ahol mesterséges világítás van, szerintem ott kötelezőnek kellene lennie a tompítottnak. Ugyanis a jó öreg Napunkkal ellentétben, bármikor bekövetkezhet egy áramszünet vagyis a koromsötétség....
Föld alatti parkolókban is ! Lehet, hogy a pilóta mindent tökéletesen lát, de ahhoz már kicsi a fényerő, hogy egy sötétszürke autót idejében észre lehessen venni.mezis
-
mephi666
nagyúr
2002? hol volt az már? anno csaptam túrát haverokhoz kunszállás-kunszentmárton, 65km oda reggel, ugyanennyi vissza este, főleg főutakon, bicikliút cserkeszőlő és kunszent között volt csak... semmi gond nem volt... akkor mintha mindenki kulturáltabban tudott volna közlekedni... most meg se fordulna a fejemben, hogy a 44esen 1métert is megtegyek biciklivel: holnap megyünk békésszentandrásra kocsival, ez is elég cinkes... talán nem lesz annyi kamionos, akik 90nél is beleállnak az ember seggébe, amikor az egész úton talán 2-3 olyan szakasz van, ami egyenes és belátható
-
parandroid
félisten
Tizenévesen haverokkal, vagy akár egyedül napi 20-30 km-eket naponta legalább letoltunk, télen, nyáron, mindegy volt. Gondoltunk egyet, mentünk fürdeni a 20km-re lévő termálfürdőbe, vagy fürdőtóhoz, vagy körülnézni a 35 km-re lévő megyeszékhelyre. 17 évesen felszórtuk a sátrakat a bicajokra, és poénból körbetekertük pár nap alatt a Balatont. A legőrültebb talán az volt, amikor egyedül leugrottam Siófokra (110 km) ismerősökhöz. Soha nem volt semmi para, mi sem féltünk, szülők sem féltettek minket, pedig nem volt még mobil sem (90-es évek második feléről beszélünk), bicikliútról nem is hallottunk. Tegye fel a kezét, aki most a 14-17 éves gyerekét el merné engedni ilyen körökre...
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
biker
nagyúr
mondjuk mindig úgy tekertem, hogy
- rám nem vigyáz senki
- ha én nem kerülök el minden bajt, megszívtam
És amik ezen a bringáscrash videón voltak, hát fejem fogom... soha... halál komolyan, telizöldnél is körülnézek, és előre tervezek.így a sok-tízezer km alatt egyszer kerültem csak kocsival kontaktba, és egyszer ütöttem el kerékpárost
Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
Sotho
őstag
Még gyerekként bicóztam és egyszer elém lépett egy kutya, kikerültem, de elestem a murvás úton, mire feleszméltem, a gazdi és az ebek már odébbálltak. Akkor tanultam meg, hogy ha megtörténik a baj simán előfordul, hogy le sem szarnak és egyedül kell kikecmeregni belőle.
[ Szerkesztve ]
-
Byk01
őstag
Ha ilyen megy előttem, általában eddig látok el, viszont messzebb is maradok tőle.
Mondjuk ebben a galambos videóban nem igazán volt se Tranzit, se se román vendégmunkások megpakolt kocsija.Egyébként meg nem furgonok és telepakolt síboxos autók alkotják a forgalom zömét, hogy ezzel kelljen jönni
[ Szerkesztve ]
"Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn
-
Gépötty
senior tag
Már ne haragudj, de ha nem tudtál megállni, annak az az egyetlen oka, hogy nem tartottad be a követési távolságot. Ráadásul annyira nem, hogy még az előtted lévőautó is eltűnt az utadból, mégis nekimentél az álló kocsinak.
Utoléréses balesetnél mindenki felelős, aki nekiment az előtte lévőnek. Ebből adódott az a furcsa eset, amiben egy jóbarátom volt az utolsó autó, és mivel a négy-öt előtte lévő azt vallotta, hogy hátulról lökték bele az előtte lévőbe, egyedül ő maradt hibás, pedig épp csak megkoccolta az előtte lévőt, nem is lett nagy kár sem a sajátjában, sem abban, míg annak az eleje, meg a többieké alaposan összetört. That's life.(#39392) Byk01:
E46-os városi terepjáró? Ez valami sonderausstattung lehetAzt hitted felnőttél, közben csak a játékaid lettek drágábbak
-
Logitech
aktív tag
KRESZ 26. § (4) A jármű sebességét az (1)-(3) bekezdésben említett sebességhatárokon belül úgy kell megválasztani, hogy a vezető járművét meg tudja állítani az általa belátott távolságon belül és minden olyan akadály előtt, amelyre az adott körülmények között számítania kell.
Ha csak az előtted lévő autóig látsz el, akkor úgy kell menned, hogy akkor is meg tudj állni, ha ő falnak megy. Persze senki nem így közlekedik.
Arra nem kell számítanod, hogy eléd borul egy fa, de arra hogy megáll a sor igen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- RPI 4 és 5 Service: komplett gépek (2, 4 és 8 GB RAM) összeállítása, alkatrészek
- AKCIÓ! HP ProDesk 600 G5 SFF számítógép, CPU: i7-9700, 16 GB RAM, 512GB SSD, Win10/11 PRO, telepítve
- 31.5" 2K QHD AORUS FI32Q G-Sync Super Speed (SS) IPS Panel 170Hz HDR400 + HLG Valós 1ms Garancia
- Hibátlan Lenovo Thinkpad X270 (I7-7500U, 16GB/256GB, 12,5 FHD) eladó!
- -50% Bontatlan Lenovo Yoga Slim 7i Pro Prémium Fémházas Ultrabook 14" i5-1240P 16/512 2,2K
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest