Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Mit szóltok a „hallgatózó” telefonokhoz?
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Mobil elektromos páramentesítők - de melyiket?
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Astra kalandok @Első rész
- Egy fél GPU passthrough KVM-en
Új hozzászólás Aktív témák
-
bercsi
aktív tag
Sziasztok!
Egy Olympus PEN E-PL5 duplakit mennyire best buy mostanában?
-
bercsi
aktív tag
Sziasztok!
Egy ismerősöm Oly EPL5 v. 6 és Pana G6 közt vacillál. Mindent összevetve melyiket tartjátok jobb vételnek?
Ugye az olynál ott a duplakit, panánál az evf; nehéz számára a választás. Teljesen átlagos felhasználásra lenne neki a gép (videózás nem fontos), utazós-családos-tájképes témában.
Ami fontos számára, a gép áltál "kiköpött" jpeg-ek jó minősége; raw utómunka nem érdekli.
Mivel én inkább DSLR vonalon mozgok így nem tudok neki segíteni (szvsz. G6 szerintem jobb lenne ). -
bercsi
aktív tag
válasz schawo #62057 üzenetére
Köszönöm a segítséget, javaslom neki az oly-t.
És ezt most én kérdezném, hogy ha nem riadok vissza az utómunkától, viszont a DSLR múlt miatt fontos a kereső és a dslr kinézet, akkor opció a G6 vagy továbbra is marad az oly valamelyik komolyabb váza (em10 mondjuk)?
Ti. gondolkodom nagyon hogy maradjak dslr vonalon vagy váltsak milcre, a tükrös már néha kezd súlyos lenni (és még finoman fogalmaztam )[ Szerkesztve ]
-
bercsi
aktív tag
válasz Mercutio_ #62061 üzenetére
A kitobit szeretem (18-55), és van egy régi sigma 50-200.
De általában nem mentem 100-120mm fölé, az már nem az én világom. Portrékat ill. táj- és városképeket készítek, néha pár tárgyfotó (makettek). Nagyjából ennyi lenne.
M4/3-ban szerintem az alap 14-42 lefedné az igényeimet, de lehet beújítanék portrékhoz valami fényerős üveget. -
bercsi
aktív tag
Ma elkísértem ismerősömet, megvette az epl5-öt.
Persze jól körbe is tapiztam, mondanom sem kell mennyire faszentos kis gép. Az AF (14-42 II kitobival) számomra gyors volt, és a jpeg-ek is rendben vannak.
Hatalmába kerített a "nekem is kell egy ilyen, most!" érzés, hamarosan csillapítanom kell ezt
Azt hiszem pápá DSLR -
bercsi
aktív tag
Sziasztok!
Kicsit butácska lehet a kérdésem, de nem találom sehol sem a választ.
Oly-ra kapható olyan adapter, amit a vakupapucsba becsúsztatva majd kábellel összekötve el lehet sütni a mikrosatos villanjkörtét?
Pentaxhoz volt ilyen kis adapterem, ott tökéletesen működött. Oly-hoz nem találtamTudom, ezeket a körtéket elvillantja a gyári vaku is, de a közvetlen vezérlést jobban szeretem.
[ Szerkesztve ]
-
bercsi
aktív tag
Ehhez hasonló volt a pentaxhoz, az oldalán ugyan úgy volt rajta egy 2,5-es(???) jack aljzat. Innen ment a kábel a körtébe.
Ha meglesz a gép akkor kipróbálom, bár jobb szerettem volna ha van típus specifikus (még ha csak reklám duma is ) az adapter. Vagy a másik megoldás, kicsit át kell variálnom a vakus felszerelésem.[ Szerkesztve ]
-
bercsi
aktív tag
Bocsi, 2xAki keres az talál. Pont ilyen volt, a kábel pedig ez. Ennek a végén volt a 2.5-es dugó, az adapterbe való PC csati volt.
Azt írják minden középérintkezőshöz jó (gondolom az oly is az).[ Szerkesztve ]
-
bercsi
aktív tag
válasz Oly-Service #62334 üzenetére
És várható még készlet belőle, vagy teljesen ki lett futtatva?
-
bercsi
aktív tag
válasz .: JuSzT :. #62352 üzenetére
+1
-
bercsi
aktív tag
válasz Mercutio_ #62397 üzenetére
A pentaxról való váltást értsd úgy, hogy már rég eladtam az egész cumót, jelenleg semmim nincs már belőle
Tükrösre nem fogok már visszatérni, pont a súly és nagysága miatt. A kompaktabb m43 rendszer nekem mint hobbistának tökéletesen megfelel, a képminőségről nem is beszélve.
Pedig milyen kiváló gépek a pentaxok..... Kár hogy milc vonalon nem erősítenek be, tuti vevő lennék (persze csak ha jó lenne a váz és az obikínálat). Bár hülyék lennének házon belül konkurenciát csinálni maguknak. -
bercsi
aktív tag
válasz totálkezdő #66229 üzenetére
Véleményem szerint nem egyszerű dolog egy fehér tárgyat úgy lefotózni hogy a többi dolog (jelen esetben a nadrág, gép stb) ne bukjon be. Bár ez az én véleményem.
És szerintem nincsenek kiégve az ingek......2. Remélem ezt te sem gondoltad komolyan.
-
bercsi
aktív tag
Sziasztok!
Nézegetem a használtpiacot, és szerencsére a G6 és EM10 árak kezdenek lemenni emberi szintre (~100e, G6 esetén még alacsonyabb).
Tök átlagos használatra melyik a jobb választás?
Videó nem fontos, tudom hogy ebben az oly kicsit gyenge. Kezdetben még csak egy kitobi lenne használatban, fényerős fixek kèsöbb jönnének.Em10 volt nálam egy hétig, nagyon megszerettem; csupán a fogása nem volt valami nagy élmény.
G6-ban szimpatikus a forgatható kijelző, a rendesen megfogható markolat; ugyanakkor tartok egy kicsit tőle mivel a szineire ugye szoktak panaszkodni.
Oly-val ilyen bajom nem volt, színek rendben voltak; EVF és az LCD nekem nagyon bejött. Kérdés hogy ezek a G6-ban hogy szuperálnak? -
bercsi
aktív tag
válasz shouryuken #71712 üzenetére
EM10 szokott lenni az indexen is jó áron, érdemes naponta megnézni.
-
bercsi
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest