Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
gorgo
őstag
A samik a legjobb ár/érték/minőség szentháromságot képviselik.
Az 50/1.2-es nagyon baba, nyitva is éles! Videóhoz viszont szűk lesz.Egyébként helyedben hanyagolnám a régi 1.2 obikatt mivel nem mondod meg ránézésre hogy 1.2 vagy 1.4 cserébe sokkal drágább. (Nekem volt FD-ből 1.2 és 1.4 is és az 1.4 jobb volt összességében, mindezt harmadáron). Jobban jársz egy FD 1.4-el speddboosterrel. De ezekkel nem szopnék, jobb a samyang.
"Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
gorgo
őstag
Nekem a fotózási szokásaim is megváltoztak. Már nagyon nem akarok mindent meglőni, már nem szükség, hogy ott legyen velem a kis ketyere. Ha kell, meg leszarom, hogy 80 deka, + csereobik. Egy dolgot változatlanul rühellek, az obicserélgetést, viszont szeretem a szűk dof-ot, úgyhogy ez van, vagy csak 1 obit viszek és azzal oldom meg.
Sztem a GM1/5 ha olcsón meg akarod úszni jó választás, mert az 12-32.vel mindenhová hurcolós. Marad mellette az EM5 marcsával és kész. A Fuji XT2-re meg egyik obidat sem tudnád felcsavarni
[ Szerkesztve ]
-
gorgo
őstag
válasz LélekVándor #80267 üzenetére
Hmm, elgondolkodtál már azon, hogy egy f1.2 üveg alsó hangon k**** drága (a fuji használtan 200-ért is ritka, inkább több)??
Ellenben egy XE-1 váz használtan ~-50-55k Portrézni, dof buzulni nem fog zavarni a lassú fókusz. Ha nem fényképezőzni akarsz, hanem fényképezni, jobb ötletre nincs szükséged (de videózni ne akarj)![ Szerkesztve ]
-
gorgo
őstag
válasz MrChris #80621 üzenetére
csak kérdezem: GH3 és GH4 nem jobb??
Amúgy most vettem egy GH3-at bátyámnak. Tapasztalatok: vastag kesztyűben is tudtam használni!!4! . Kurvajó fogás, rendes akksi kapacitás
Ami nem tetszik: LR / PS presetek hiánya. Igaz, elég tűrhető a gyári jpeg, elégedett vagyok vele. Összességében azért nem tudtam azokat a színeket előcsalni (igaz nem is törtem magam). Amúgy VIVID színprofilban lődöztem, így télen simán kell, amúgy Natural is bejön.Egyenlőre csak a 100-300-zal használtam, ki fogom próbálni a 12-40-el is. A 100-300 nem annyira nyűgöz le, nem rossz, de nem az én műfajom. Azért bazi nehéz műfaj. Kevés fényben halott ügy, és 300mm-en az átlagos fény is már éppen csak hogy elég. Elmegy a nap, mondjuk délben, iso1000 vagy több, jó nagy szopás! Élesség tekintetében, hát, az az igazság, hogy tkp. nem rossz, csak aki rekeszelt fixekhez szokott, meg 12-40-hez, annak.. de hát kompromisszum az egész élet. És állítólag még ez nagyon jó (és olcsó is).
Próbáltam portrézni is vele. Szép tepsi fejek lőhetők .
-
gorgo
őstag
válasz Lassú Víz #80800 üzenetére
Nem kötekedésképpen, hanem kíváncsiságból: sztem képszerkesztéshez elsősorban memória és proc kell. Természetesen az SSD alapból kell, mert az egész rendszer sokkal pengébb tőle. Azt nem tudom megítélni, hogy dedikált GPU mennyit dob pluszban... erre lennék kíváncsi. Ez nem videokódolás, sztem annyit nem hoz a konyhára, mint egy erősebb cpu. Meg persze elsősorban asztali PC esetén van jelentősebb mozgástér, laptoppal ez igen zsebbenyúlós... Sztem ott egy kalibrálható IPS panel többet ér, mint mondjuk dedikált gpu.
-
gorgo
őstag
válasz madgie #80821 üzenetére
Bakker, egymásnak ellentmondó infók!
Elég látványosan gyorsabb CPU+GPU párossal a feldolgozás!
DE:
1) mazsi állítása szerint egy vérgyenge IGP is látványosan javít. Nekem régebben csak a HD akármennyi volt az asztali intel cpu mellett;
2) később vettem egy dedikált nvidia kártyát, és nem vettem észre érdemi gyorsulást!! Inkább csak más lett, pl. belenagyításnál más algoritmussal (de nem gyorsabban, inkább csak szokatlansága miatt idegesítőbben!) ment a belenagyítás. Majd aztán pár hónap múlva valami hibaüzenetre hivatkozva soha többé nem vette igénybe a dedikált GPU-t az a szaros ACR.
3) az is igaz, hogy nem Lájtrúmot használok, hanem adobe camera raw-ot. Az ugye a PS CC verziójának a pluginja, sztem 99% azonos algoritmusokat használ mint az LL. Vagy nem.
Most tehát csak jobban összezavarodtam, mint eddig. Sajnos amennyit fotózom, kb semmi jelentősége, mindegy mennyit gyorsít, csak heti több 100kép esetén lenne értelme foglalkozni vele...
de azért kösz a felhomályosítást"Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
gorgo
őstag
Hi!
Úgy néz ki tönkre ment bátyám Pana teleobijában a stabilizátor: 1-3 másodpercenként hatalmas kattanás kíséretében jobbra-balra rángatja a képet kb. 1/3-nyi képmezővel.
Sajnos már nem garis. Hová adhatnám be szervizelésre?"Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
gorgo
őstag
Hátszóval 100-300 obi ez is. Természetesen tesó is egy fasz, mert fél év alatt kb. 3x használta, most először rendesebben. Igaz, én mikor megvettem neki, alaposan leteszteltem akkor semmi baja nem volt, meg amikor első 2 alkalommal használta, szintén jól működött...
Amúgy két megoldást ajánlott a szervizes: 50k és 1 hónap, ekkor ő megjavítja, csak az alkatrészre kell sokat várni, másik meg 85k a központi szervíz, az viszont 1 hét alatt megvan.Namost, el lehet gondolkodni, hogy megér-e 50k-t a javítása a 100k értékű obinak. Mert másikat venni használtan ugye zsákbamacska. Lehet annak is baja. Azaz sztem igen. A legfaszább az egészben, hogy amúgy csak ahhoz kell érteni, hogy kell szétszedni/összerakni az obit (meg mondjuk megfelelő szalagkábel is kell). Hát ez van
-
gorgo
őstag
Hm, ez azért eléggé elgondolkodtató. Fel kell tegyem, azonos rekeszen hasonlítottad össze a három objektívet. Ha nem, az ugye baj, máris nem érvényes amit írsz.
De emellett is meglehetősen furcsa, hogy a 10x turistazoom "feltörli a padlót" egy harmad akkora átfogású PRO normál zoommal és egy fix-szel. A trióból nekem csak a 14-140 v2 volt rövid ideig, nem volt vele probléma (kivéve hogy mocsokul nyomta shutter-shockot és az akkori vázam ezzel semmit sem tudott kezdeni). Szóval azt bátran leírhatjuk hogy a 14-140 v2 nagyon jól sikerült darab, de ennél ne menjünk messzebb sztem, mert esetleg kezdő topiktársakakat nagyon félrevezethetjük...
Peace!"Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
gorgo
őstag
válasz topikk #86520 üzenetére
Alapesetben igaz is. Meglehetősen ritka az obi meghibásodás, persze azért ki lehet fogni.
Tavaly bátyámnak a 100-300 teléje lett hibás és a videopart megcsinálta. Igaz csak a szalagkábelt kellett cserélni benne, az nem egy kunszt."Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
gorgo
őstag
Sziasztok!
Nem követem egy ideje a rendszert, viszont most kellene vennem (ajándékba) egy általános célú / turista zoomot. Mi számít most jónak, nem aranyárban, de hulladék se legyen?
OIS nem hárány, pana vázra kerülne.
12-60 milyen árban mozog használtan? egyéb alternatívák?
THX!"Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
gorgo
őstag
megvan még a csencselős topik? Valaki belinkelné, plíz?
-
gorgo
őstag
válasz Stauffenberg #88902 üzenetére
Legegyszerűbb megnézni a korrigálatlan vinyettát egy olyan szoftverben ami nem olvassa be automatikusan a rawban tárolt korrekciókat. Régen (évekkel ezelőtt) ilyen volt a Raw Therapy. Lehet most is ilyen, nem tudom.
Na majd akkor derül csak ki hogy mennyire vinyettál...[ Szerkesztve ]
-
gorgo
őstag
válasz Speeedfire #92076 üzenetére
Ha megszoktad a 12-40 minőségét, lehet zavarni fog a 12-60 hacsak nem a lajkát veszed. Nekem a kedvenc obim volt, utoljára azt adtam el. De persze a cél szentesíti az eszközt, attól függ mire kell.
De amit Merci mond, 75-ös az nagyon jó csere (árakkal nem vagyok tisztában).
[ Szerkesztve ]
-
gorgo
őstag
válasz Speeedfire #92089 üzenetére
Azt azért megjegyzem, hogy mellette már megvolt pár Fuji fix
-
gorgo
őstag
A kérdés halszemre vonatkozó részét nem értem. Mire gyűjtenél még? egy jobb minőségű halszemre? Amúgy kicsit drágábban ki lehet fogni használtam Samyangot. Nem ismerem a 7artisans-ot, de a samit igen: kicsi, baromi éles, 10 cm közelpont azaz kb. a frontlencsétől lehet a témát fotózni. Nem (csak) a torzított kép, az extra nagy látószög, hanem az extrém választható közelség egyedi képeket tesz lehetővé, amit mással semmivel sem tudsz elérni. pl. Fuji rendszerre is vettem sami halszemet, de annak 35 cm a közelpontja, azaz ezt a lehetőséget buktam ott...
Ha lineáris nagylátót szeretnél, arra valóban kell gyűjtened még... A kettő nem helyettesíti egymást, bár a halszem képét utólag ki lehet húzni, amit persze a sarkok megsínylenek..."Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
-
gorgo
őstag
Pár dolog:
egy ideje nem vagyok mikrós, de anno én is szoptam a shutter shock miatt, és tesztelgettem. Csak egy kóbor gondolat: hogy nagytelével tolod elektromos zárral, az nagyon megtévesztő, ugyanis megtéveszt a "piszokgyors záridő" (ezredek). A valóság az, hogy kurvalassú, de másképp. A szenzorkiolvasás (anno ~3 éve) miatt a teljes kép elkészültére vetítve a valós záridő 1/60 sec volt, viszont kicsit másképp ment, mivel soronként olvasta ki az adatot (videónál ez okozza a rolling shutter-t). Namármost normál gyutávok mellett ez talán nem zavaró, viszont 100-300 mellett lehet, hogy simán bemozdul e-shutter mellett is.
Persze logikusan nézve, ostobaságot írok, mert ez esetben a rolling shutterhez hasonló jelenség kellene megjelenjen csak állóképen (pl. egy vékony tökegyenes tárgy széle nem lenne tök egyenes).
Illetve próbáld meg csak váz csak obi stabi mellett. Ott nem volna szabad jelentkezzen! Dual IS-t lehet nem sikerült jól megcsinálni (?).
Sztem tök fölösleges állványt használni, de ha akarod, használj, bajt nem csinálsz vele.[ Szerkesztve ]
-
gorgo
őstag
válasz zsolt734 #94813 üzenetére
TESCO-s / IKEA-s szőtt szatyor. Abba jó sok kacat fér!
Ha a nagyfaluban laksz, bemész a Fotoplus-ba vagy másik méretesebb fotós boltba, ahol van tisztességes kínálat, és helyben megtapizod, megnézed.
Ha nincs a közelben, akkor marad a TESCO szőtt táska ."Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
gorgo
őstag
Öööö, hogyhogy nincs a topiknak összefoglalója??? Nincs egy vállalkozó kedvű aki megírja? (oké, szép munka aláírom!)
Láma kérdéseim így fel kell tegyem. Milyen költséghatékony zoom ajánlott 12-60 és 100-300 közé Pana GH3 vázra? Az oly ekvivalenst ismertem, volt is, csak a Panáét nem, illetve annak 6 éve, hogy ismertem.
Illetve, GH3 milyen 3rd party akksit szeret?Köszönöm
-
gorgo
őstag
A lumix 45-150-es motoros zoommal van? Még jó hogy nem nekem lesz...
GH3 akksihoz kérhetek segítséget?
Köszönöm!"Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
gorgo
őstag
válasz ROBOTER #96580 üzenetére
+1!
Mielőtt a károsult ilyen kijelentést tesz, talán győződjön meg arról hogy ha másik márkával jár ugyan így akkor ott mi lesz az eredmény. Egyszerűen a mai világban egy szofisztikált műszaki cikket nagyjavítani nem éri meg. Ez nem egy 50 éves manuális üveg, amit Guszti bá a műhelyben megjavít...
Ellenkezőleg. Ha adnak a 'roncsért' valami kevés pénzt, az nem rossz. Az, hogy a szervizes még kedves is volt, plusz pont. Örülni ennek nem kell, de ne essék át a ló másik oldalára.
Ilyen világban élünk...[ Szerkesztve ]
-
gorgo
őstag
Használtam rég azt az obit, rövid ideig, kölcsönben volt nálam (családban van). Ennyire nem vészes az, szerintem te kifogtál egy igen silány/sérült/hibás darabot. Nem azt mondom, hogy 300mm-en meglátni vele egy hangya pöcsét, de a linkelt képeknél sokkal jobb.
Ne arra az egy hibás darabra alapozd a döntésed! És más se .
Ha az árát is melléteszed, ár/értékben nem rossz az. Ha meg nem elég jó, hát fel kell köhögni miliméterenként 1000 Ft-ot."Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
-
gorgo
őstag
válasz lugosi #97295 üzenetére
Pedig van a Fujinak fenomenális 27/2-es obija, csak hozzá van nőve az X100V-hez . Igen, csak egy baj van vele, kicsit zsebbenyúlós, máskülönben ma vennék egyet.
De amúgy kánaán van már, m43 / Fuji vonalon is, tényleg csak győzzed pénzzel, 99%-ban a júzer a szűk keresztmetszet.
-
-
gorgo
őstag
válasz hibavissza #97967 üzenetére
Melyik ACR verziót cseszték el? Már rég frissítettem, ideje volna. Melyik verzió a legfrissebb, amelyik még nincs elcseszve?
-
gorgo
őstag
válasz jaanoo89 #98628 üzenetére
Én vagy 4 éve vittem egy 100-300-at szalagkábel törés miatt szervizbe. Mondjuk lehet másik szerviz volt? Én a Kalotaszeg utcába vittem. Normálisak voltak, semmi panasz. GTK-10-20 ezer volt, hát van ilyen.
Most egy Fuji obim ment tönkre, 60k-ért vettem 55k lenne a javítása. Persze fél éve nem láttam használt piacon, és hála a jó magyar forint árfolyamnak, csak sokkal drágábban van külföldről. Ilyen ez a bicikli..."Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
gorgo
őstag
válasz scarabaeus #99350 üzenetére
Ez a Frazier valami döbbenetesen cool! Kár, hogy földi halandóknak nem megfizethető.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Hardcore café
- Asszociációs játék. :)
- Elemlámpa, zseblámpa
- 10 milliárd humanoid robotot jósol 2040-re Elon Musk
- Politika
- Lightyear - befektetési app
- AliExpress tapasztalatok
- BestBuy topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.