Hirdetés
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen mosógépet vegyek?
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
-
LOGOUT.hu
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ixion77
addikt
válasz South Velen #73347 üzenetére
Ez szívás minden családosnak, akihez nincs bevezetve a gáz. Nekik villannyal kell sütni-főzni, így simán felmennek a keret fölé, míg ha lenne gáz akkor simán alatta maradnának.
Én úgy csináltam volna hogy fix összegű támogatást határoztam volna meg (havi x forint) a villany + gázfogyasztás összegéből, és nem lakásonként hanem személyenként.
Mindazonáltal még így is reálisabb mint ami eddig volt.
#73351 bozsokiandra: Igen, az jó ötletnek tűnik. Feltéve hogy nem szóltak rá a szolgáltatókra hogy ilyet mostantól nem lehet. De nem szoktak ilyen körültekintőek lenni. Majd fél év múlva, mikor tömegesen kezdik ezt csinálni az emberek.
[ Szerkesztve ]
"Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
Ixion77
addikt
válasz PredatorZoli #73357 üzenetére
Akkor viszont a zöld EV töltőé sem?
-
Ixion77
addikt
válasz abw6291 #73402 üzenetére
Nézd meg mennyi a MÁP+od kamata, mennyi az alternatíváké (segítek, PMÁP jelenleg: 6.6%, jövőre több, azután nem tudni), találd ki hogy mennyi időre akarod a pénzedet nélkülözni, számold bele a 0.5% visszaváltási költséget, és meglesz a válaszod.
A generális válasz a részletek ismerete nélkül pedig az hogy igen, megéri áttenni másba."Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
Ixion77
addikt
Akik magasnak érzik a villanyszámlájuk a fogyasztásukhoz képest, azoknak érdemes lehet utánajárni hogy lehet-e valahogy hitelesíteni a villanyórát.
Én egyszer költözéskor vettem észre, hogy ugyanazokat az eszközöket ugyanúgy használva az egyik lakásban 260KWh/hó volt a fogyasztás, a másikban meg 170. Legvalószínűbb magyarázat hogy valamelyik vagy mindkettő óra rosszul mért. (Mivel újépítésű társasházról van szó, még az lehetséges hogy valamelyik szomszéd fogyasztásának egy része is az én mérőmre volt kötve. Amit - ismerve a magyar építőipar színvonalát - sajnos simán elképzelhetőnek tartok.)
-
Ixion77
addikt
válasz PredatorZoli #73614 üzenetére
Majd most leválasztanak néhány fázist, kérnek egy második mérőórát, és probléma megoldva. Aránylag jelentős egyszeri költség, de hamar megtérül.
Mi több, szerintem ezt fogja a családi házas nagyfogyasztók jelentős része csinálni. Tudtommal semmi akadálya hogy egy háznak legyen akárhány mérőórája. Egy a medencének, egy a garázsba a villanyautóhoz, egy a konyhának, egy a klímáknak, egy a szobáknak, egy a kazánnak, egy a geotermikus fűtéshez, stb.
A játékelmélet egyik alaptétele hogy amíg a szabályok rosszak, addig a játékosok ki fogják játszani őket.
Jelen esetben szerintem nyilvánvaló, hogy nem átlagokkal, szintekkel, meg 3 gyerekkel kellett volna szórakozni, hanem meghatározni hogy havi X Ft/fő a rezsitámogatás. Az is csak azoknak, ahol a háztartásban az egy főre jutó jövedelem nem éri el a minimálbér szintjét. Kérvényezni kell, nem jár automatikusan.
Egy ilyen megoldásnak még a forintárfolyamon is rögtön látható hatása lett volna."Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
Ixion77
addikt
RC Netboon ezt írta az imént a váltási megbízásomra: "Devizakonverziós megbízás jelenleg nem adható."
A honlapjuk szerint: "A konverzió elszámolása típusától függően T vagy T+2 napos. Az online konverzió T+2 napos elszámolású. Online konverzióra magyar tőzsdei kereskedési napokon 8:00 és 22:00 között van lehetőség."Tudja valaki hogy 18:15 miért nem esik a 8:00 és 22:00 közötti időszakba?
-
Ixion77
addikt
DKJ 221016 jelenleg van készleten, 8.35% hozammal!
Csak ma akciós valamiért, tegnap 6.26% volt, holnap 7.9% lesz.
Holnaptól az összes többi, rövidebb lejáratú is emelkedik 6.24%-ról 7.9%-ra. Tudja valaki hogy miért?"Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
Ixion77
addikt
Keresel valami nyugati vállalati kötvényt ami elérhető magánszemélyek számára is. Léteznek ilyenek, csak nem egyszerű megtalálni őket.
Ezzel a magyar állam felé nem lesz kitettséged, az adott cég felé viszont igen."Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
Ixion77
addikt
válasz Lex Icon #74054 üzenetére
Ha az elírást úgy érted hogy a 8.35% nem valós, azt kiszámoltam és valós.
97.93%-on lehet venni (valóban, kiszámoltam a tranzakcióból), ami 2,1137% kamatot jelent 91 napra. Ezt évesítve nekem valójában még a kiírásnál is jobb, 8.478% kamat adódik.[ Szerkesztve ]
-
Ixion77
addikt
-
Ixion77
addikt
Attól függ, hogy mennyit gyengül a forint. Ha úgy, mint az elmúlt egy évben, akkor a PEMAP mindent visz. Ha pedig úgy, mint 2014-2018 közt, akkor PMAP a befutó.
A kormány talán már beáll valami értelmesebb gazdaságpolitikára (kénytelen), de nem viszi túlzásba, így a hatás semleges, vagy enyhén negatív. Ezért a világpolitika és gazdaság lesz a döntő. Ha az Ukrán helyzet csillapodik, akkor erősödhet a forint. Ha a Kínaiak megtámadják Taiwant, akkor meg gyengülhet egy orbitális nagyot."Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
Ixion77
addikt
válasz Ixion77 #74231 üzenetére
Még valami eszembe jutott:
Az én véleményem szerint (tehát szigorúan csak saját varázsgömb szerint), az EU infláció hamarabb le fog csökkenni mint a magyar.
Alapvető különbségek vannak ugyanis a kinti infláció jellege és a magyarországi infla jellege közt. Plusz még azt is számításba kell venni, hogy a magyar infla adatok erősen el vannak torzítva a hatósági árasítás által. Azokat előbb-utóbb ki kell vezetni, és az akkori ugrás nálunk csak akkor fog megjelenni az infla adatokban, míg az EU-sban végig bele vannak számolva.
(Kivéve persze ha a magyar inflát olyan pofátlanul elcsalják, hogy pl. kiveszik a kosárból ezeket a termékeket abban az időszakban, amikor megszűnnek a hatósági árak)"Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
Ixion77
addikt
válasz Dare2Live #74267 üzenetére
Viktor pragmatikus politikus: arra fordul, amerre a szél fúj. Most indulnak a szondázások, hogy milyen döntést hogy fogadna a szavazótábor. Aztán döntenek, és indul a médiában az aggyúrás, hogy mire kijön a hír már megfelelő legyen a fogadtatás. A háttérben még futnak pár kört a nemzetközi szereplőkkel is, háthat találnak kiutat. Meg se lepődnék pl. egy Erodgan találkozón. Azt talán ők is érzik hogy egy Szergej Lavrov találkozó túlzás lenne, de nem biztos.
Gazdasági katasztrófát nem akarnak, a fő céljuk a hatalmuk megtartása és ingyenpénz biztosítása a NER számára. Tehát szerintem megegyezésre fognak törekedni, csak keresik hogy mi a legminimálisabb áldozat amit hozniuk kell hogy megkapják a manit.
-
Ixion77
addikt
válasz Oppenheimer #74721 üzenetére
Pontosan ez az az érzés, amelynek terjedése szükséges ahhoz hogy az esés következő körét a piac elő tudja készíteni. Június második felére már túl bearish lett a sentiment. Úgy nem lehet esni.
A 20%-os bear market rallyk kifejezetten gyakoriak. Jelenleg még csak 10.5%-ot emelkedtünk a mélyponttól, úgyhogy még bőséggel mehetünk fölfelé. S&P 4300-4400 közé simán. Ott már a kellően nagy optimizmus lesz ahhoz, hogy folytatódni tudjon a bear market. Addigra beérnek a szigorítás hatásai is, úgyhogy az eufóliában kezdődhet a szakadás, mehetünk le 3300-3500 köré, ahová a nagybefektetők becsülik a mostani medvepiac alját. (27%-32% esés a csúcsról, még nem is olyan komoly bear market.)
Szerintem jelenleg ez a legvalószínűbb forgatókönyv, de perce a piac soha nem ismétli önmagát, ezért történhet bármi más is. Ha pl. bedől a Kínai bankrendszer, vagy megtámadják Taiwant, akkor sokkal hamarabb lehetünk sokkal lejjebb is. Ha pedig Putyint megszállja a békeszellem, az US gazdaság pedig csodálatosan ellenállónak bizonyul, az infláció eltűnik, akkor meg új csúcsra.
-
Ixion77
addikt
válasz Oppenheimer #75107 üzenetére
Ha ehéten felmegyünk SPX 4300-hoz, akkor én részleges eladást tervezek. Ott egyszerre érünk trendvonalhoz, 200 napos mozgóátlaghoz, masszív RSI túlvettséghez. Talán már a bull/bear arány is átfordul az előzők többségébe, mindez ráadásul mid-term election évben, és a történelmileg rossz hozamú szeptember előtt. Ez nekem összességében azt fogja jelenteni hogy ideje csökkenteni a tétet, mivel a profit/risk arány pocsék lesz.
Nekem ez most hasonlóan egyértelműnek tűnik mint a 2020 márciusi bigtech vételim. Bár akkor sajnos kicsit elsiettem a dolgot, ráadásul májusban valamennyit el is adtam belőlük.
-
Ixion77
addikt
válasz HussarF #75129 üzenetére
Talán csak azt ünnepli az árfolyam, hogy egy teljes délelőtt el tudott telni anélkül, hogy bármely gazdasági vezetőnk újabb orbitális ökörséget jelentett volna be...
Kicsit komolyabbra fordítva a szót, szerintem a 12:33 és 12:37 közti 401.5 -> 399.2 mozgás kicsit túl hirtelen volt ahhoz, hogy semmilyen hír vagy pletyka ne legyen mögötte. Főleg, mivel amennyire én látom, csak a forintban történt, minden máshoz képest.
-
Ixion77
addikt
válasz PredatorZoli #75147 üzenetére
Ezzel csak az a gond, hogy mindaddig amíg ilyen-olyan korrekciós tényezőket alkalmazunk, a piac nem lesz képes igazságossá válni.
Én pl. kb. 15 éve vettem egy nagy újépítésű társasházban lakást. Azért fizettem jóval (kb. 30%) többet, mert az én lakásom déli, magas emeleti (ergo télen is napos), nem sarki, és középső emeleti. Pár évvel később kitalálta a lakóközösség, hogy én fizessek többet, mert az én lakásom előnyösebb helyen van, és szolidáljak azokkal, akiknek északi, sarki lakásuk van! Mivel én sokmilliót fizettem azért hogy nekem ne olyan legyen, elég tisztességtelennek érzem hogy most ismét nekem kell fizetnem az ő rezsijüket.
Az aug.1 után határ felett piaci áras rendszerben meg végképp gyönyőrű lesz a történet, tekintve hogy nekem kell fizetnem miattuk sokszoros összeget. Mert bár az én lakásom gázfogyasztása bőven beleférne a keretbe, az ő kerettúllépésüket rám is terhelik, területi alapon!"Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
Ixion77
addikt
Gyurcsik Attila, Accorde alapkezelő. Lássuk:
5 éves évesített hozam:
Accorde Prémium Befektetési Alap: 1,1%
Accorde Selection Részvény Alap: 3,6%
HOLD Nemzetközi Részvény Alapok Alapja: 15.6%
Utóbbi kvázi World ETF, csak megterhelve alapkezelői költségekkel.A konklúziót mindenki vonja le maga.
-
Ixion77
addikt
válasz julius666 #75175 üzenetére
Az aktív alapkezelőkkel azon túl, hogy a cégük érdekeit előnybe kell helyezni a befektetőikhez képest szerintem az is baj, hogy többségük két világ közt van ragadva. Ahhoz túl nagyok hogy kis sztorikon, napi- vagy swing tradeken gyűjtögessenek érdemi hozamot. Ahhoz viszont nem elég nagyok hogy manipulálni tudják a piacot számukra előnyösen.
Mindazonáltal létreznek sikeres aktív alapok, csak azok számunkra egyszerű földi halandóként nem érhetők el.Most hogy rákerestem, találtam egy ilyet. Érdemes lenne utánanézni mik ezek a Vanguard LifeStrategy alapok.
-
Ixion77
addikt
válasz ViceRoy #75241 üzenetére
Inkább azért mert az az aktuális meme stock. Igen jó esély van rá, hogy érdemes lenne shortolni. Ezek az alaptalan csodák nem szoktak sokáig tartani, főleg ha kínai cégről van szó US piacon...
Szerk: Nem kínai, hong-kong-i. Ez talán kicsit javít a helyzeten, de az alaptézis továbbra is áll: nem hiszen hogy sokáig ezen az árszinten maradna.
[ Szerkesztve ]
-
Ixion77
addikt
válasz Lex Icon #75245 üzenetére
Az IPO ár több, mint százszorosán forog jelenleg. Kétlem, hogy túl sokat tudna innen emelkedni, már csak azért sem mert ez nem azért volt századennyi az ára pár napja mert tele lett volna shorttal és azóta squeeze lett volna. Meglátjuk.
-
Ixion77
addikt
válasz ViceRoy #75252 üzenetére
Azóta eltelt 5 perc...
2500#75253 Sub-S: Á, túlvagyok már azon a fázison amikor még ilyenekbe mertem nyúlni A jó sokáig megtartott Tesla shortom alázatra tanított... Amúgy igen, érdekesnek is találom hogy AMTD nem követi a HKD-t.
Most kíváncsiságból most rá is néztem, és igazad van. Az én brókeremnél HKD bid 907 ask 3072. Bár nyilván nem piaci áras ajánlatot adnék.AMTD ma a legforgalmasabb papír. Nem semmi.
[ Szerkesztve ]
-
Ixion77
addikt
válasz Cartman023 #75277 üzenetére
Nekem ez az összeg gyanús. Leosztva azt jelenti hogy minden egyes magyarra közel másfél millió forint bankszámlán álló készpénz jut. Szerintem ez irreális.
-
Ixion77
addikt
válasz Cartman023 #75287 üzenetére
Jó lesz az 7 eurónak is osztalékfizetésenként...
Számomra az évenkénti közel 100eFt számlavezetési díjnál is nagyobb probléma ez. Sok osztalékfizető cégből alakítottam ki portfoliót ETF helyett, így a 7 eurót évente több mint 100-szor is vonhatják.
Ha most eladom azokat a cégeket hogy vegyek ETF-et helyettük akkor az adásvételen bukok rengeteget, ha nem, akkor az Erste tisztességtelen osztalékfizetési illetékén.#75311 opeter87: Van. Az Erste szerintem már előre röhög a markába.
[ Szerkesztve ]
-
Ixion77
addikt
"garantáltan a nagy részük sikítva menekül majd"
Hová?
Ráadásul nem is olyan könnyű menekülni... ÉP transzferrel értékpapíronként számítanak 5000 Ft-ot, visszaváltással és újravétellel meg azon buksz rengeteget. Mi mindenképp szívunk, a bank meg mindenképp jól jár, de ebben tulajdonképpen nincs semmi szokatlan.
[ Szerkesztve ]
-
Ixion77
addikt
válasz opeter87 #75328 üzenetére
Jut eszembe azt még kihagytuk a hátrányok listájából, hogy az RC 0.5%-os devizaváltásával szemben az Erste "saját árfolyam"-ot alkalmaz, ami jellemzően 1%-ot is meghaladja.
Ráadásul ha minden igaz, nem is lehet szabadon váltani, csak értékpapír vételi megbízással, mint a KBC-nél."Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
Ixion77
addikt
válasz PredatorZoli #75378 üzenetére
De lehet, én már küldtem.
-
Ixion77
addikt
válasz Lex Icon #75396 üzenetére
Az igen komoly visszaesés. Márpedig az USA-ban a lakhatás is benne van jelentős mértékben az inflációszámításban, tehát ez megsépkelve az alapanyag és (kezdődő) energiaáreséssel akár igen gyors zuhanást is hozhat az inflációban.
Külön érdekesnek tartom hogy már áprilisban megvolt a csúcs, pedig akkor még alig kezdődött el a kamatemelés.
[ Szerkesztve ]
-
Ixion77
addikt
válasz PredatorZoli #75436 üzenetére
"Kivéve ha hozzá van csatolva az Erstés folyószámlád."
Az utalási díjaik is olyan magasak, hogy bizonyos esetekben jobban jársz ha inkább nyitsz egy Erste folyószámlát, és fenntartod egy darabig.
"Átutalási költség:
Forint és deviza átvezetés ERSTE BANK HUNGARY ZRT.-nél vezetett számlára: díjmentes
Forint utalás: 0,45% minimum 500 Ft maximum 15.000 Ft
Deviza utalás: 0,45% minimum 2.710 Ft maximum 66.000 Ft"Persze a díjmentes átvezetés után jön a folyószámláról utalás de az például Erste Egyszámla esetén jelenleg 0 Ft + (0,3% max 6 000 Ft). Gondolom, hamarosan emelkedik majd ez is max. 10000 Ft-ra, és párhuzamosan lehet, hogy az értékpapírszámlák utalási költségeit is tovább emelik.
-
Ixion77
addikt
válasz julius666 #75486 üzenetére
Azt hitted, hogy ott nem tud hülyeségeket beszélni?
A délutáni US munkanélkülségi adat majd felkorbácsolja a hullámokat.
-
Ixion77
addikt
válasz nort_on #75650 üzenetére
Erste World szegmens limit: 2019. március 20. napjától minimálisan 35 millió Ft.
2021.06.01-től kötött Megállapodás esetén az Erste World szegmens limit számítása során figyelembe vételre kerül*:
• az Erste World Díjcsomagon belül a Banknál kezelt minden olyan bankszámla látra szóló havi átlagegyenlege, amelyen az Erste World Ügyfél főtulajdonosként szerepel, továbbá ezen
számlákról lekötött betétek összege – deviza esetén a megelőző napi, nap végi MNB devizaközép árfolyammal, forintra átszámítva,
• az EIH-nál az Erste World Ügyfél által vezetett értékpapírszámla havi átlagegyenlege (kivétel az Ügynöki, hozamplaza.hu, portfolio.hu értékpapírszámlák egyenlegét), amely megállapítása
megegyezik az EIH által számolt havi egyenlegközlő alapjául szolgáló piaci értékkel,
• az UNION Vienna Insurance Group Zrt-nél az Erste World Ügyfél nevére szóló azon egyszeri díjas életbiztosítás tárgy hónapra szóló egyenlege, amelyet az Ügyfél a Banknál kötött meg"Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
Ixion77
addikt
Raiffeissen-nél milyen ETF-ek vannak?
Csak bef.alapokat, meg Raiffeissenes saját termékeket találok a kondíciós listájukban.
[ Szerkesztve ]
-
Ixion77
addikt
válasz PredatorZoli #75672 üzenetére
"az Erste jelenleg a legolcsóbb, a random megszűnésével."
...ha nem tartasz osztalékot fizető eszközöket, és ha a befektetésed összege 50MFt alatt van.Ellenkező esetben a KBC jobb. Ott nem nyúlják le az osztalékokat. Az állományi díj ugyan magasabb, de 40MFt-nél maximalizálódik (Erstenél meg 50MFt)-nál, tehát 50+ MFt esetén mindkét helyen ugyanannyit fizetsz. A TBSZ pedig valamivel olcsóbb a KBC-nél (hacsak nincs 5 belőle, mert azt hiszem hogy a KBC-nél nem 4 a maximum hanem 5).
A kereskedési díjak esetében pedig:
Erste: Euróban kereskedett termékek esetén 0,3 %-a, minimum 7 EUR
KBC: (külföld csomag): 0,35%Összességében mindkettő hasonlóan drága, banki szolgáltató. Diszkont szolgáltató M.o.-n jelenleg nincs.
A Raiffeisen került még többször említésre itt a fórumon, de egy épkézláb kondíciós listát nem találtam tőlük.
Ugyanígy vagyok az Este World csomaggal is, amiről marketing maszlag van rengeteg, de konkrétumok alig."Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
Ixion77
addikt
válasz Lex Icon #76065 üzenetére
Pontosan így gondolom én is. Írtam ezt már elsején is, továbbra is tartom magam hozzá. Minél nagyobb a FOMO és a short squeeze, annál érettebb a piac a fordulásra. Már nagyon közel vagyunk a cél árfolyamhoz, talán hétfőn egy ugrással el is érjük. Szerintem rengeteg shortra játszó alapkezelő már nagyon izzad. Én ma csináltam pár kisebb eladást, mert az emelkedés ilyen dinamikája szerintem fenntarthatatlan. Főleg, hogy ok se nagyon van rá.
Mindazonáltal most már úgy gondolom, hogy a mélypontot már láttuk. Tippelek egy jelentős visszahúzást 3900-ig. Talán akár 3730-ig is. Addigra megerősödik az "ugye megmondtuk hogy ez csak a bear rally volt, most meglátjátok mekkora kolosszális esés lesz" kórus, és túladott is lesz a piac. Ott fordulhatunk ismét és jöhet egy tartósabb emelkedés.
Persze a lényeg mindig az ami látszik a grafikonokon. Ha nem az történik amire számítunk akkor el kell dobni a jóslatot és alkalmazkodni.
HKD/AMTD shortom igen szépen működött volna ahogy látom. Érdekes, hogy a mém-mánia most ilyen hamar véget ért.
-
Ixion77
addikt
válasz PredatorZoli #76064 üzenetére
"elméletileg ennek kellett volna, de elmaradt, helyette maradt a jó vagy akár még növekvő earnings sok esetben"
Azért ez így ebben a formában nem igaz. Eleve alacsonyak voltak a várakozások, és többnyire még azt is sikerült alulmúlni. A szokásos 70%+ felülteljesítés helyett most valami 60% körüli lett az eredmény.
Volt 1-2 kirobbanó eredmény (pl. AAPL), de többnyire nem az volt a jellemző."Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
Ixion77
addikt
válasz dani0113 #76089 üzenetére
Azon túl hogy sosem lehet tudni, szerintem érdemes egy kicsit várni. Csak ne vidd túlzásba.
SPX RSI 74-nél van, ha megnézed a chartot láthatod, hogy ilyen szint után 2 hónapon belül szinte mindig volt alacsonyabb árfolyam.
-
Ixion77
addikt
Pontosan így van. Aki pl. élt Ausztriában vagy Németország, Anglia megfelelő területein tudja hogy mennyire nem lehet észre venni hogy milyen irgalmatlan sok fiatal és középkorú magyar van kint. Magyar a postás, a villanyszerelő, a burkoló, a futár, a felszolgáló, de már egyre gyakrabban az orvos, a könyvelő, sőt már a tanár is. Ez az, ami végképp kilátástalanná teszi M.o. jövőjét.
Talán ezért is halad az ország sikeresen az autokrácia irányába, példaként tekintve Oroszországra és Kínára. De minden ellenkező híresztelés ellenére az autokrácia csak a tömegek hosszas kivéreztetésére alkalmas. Ha másból nem, abból egyértelmű kellene legyen ez, hogy a fiatalok a lábukkal mire szavaznak: nem ilyen országokba emigrálnak.
Persze fenntartható az autokrácia nagyon sokáig, és a slepp igen jól megél belőle. Lásd Észak-Korea.
Ezt kellett volna a magyar választóknak időben felfognia és tenni ellene."Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
Ixion77
addikt
válasz HussarF #76219 üzenetére
A tegnapi esés még magyarázható volt TA-val, a mai viszont már több mint fura. Ehhez nem elég néhány stop loss zárása, ez sokkal inkább tűnik kiszivárgó "nem lesz megegyezés" sztorinak, amit mondjuk szétküldtek A Párt levelezőlistán. (Mint ahogy történt pl. a Questor bedőlés előtt is.) Nagyon nem tetszik nekem a chart.
-
Ixion77
addikt
válasz buca84 #76530 üzenetére
Mert a drága magyar hatóságok miatt már nem csak limites megbízás nem adható (1-2 éve még lehetett), de BÉT zárás után sem lehet devizát venni. Függetlenül attól, hogy a BET-hez semmi köze a devizapiaci ügyletnek.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- RPI 4 és 5 Service: komplett gépek (2, 4 és 8 GB RAM) összeállítása, alkatrészek
- AKCIÓ! HP ProDesk 600 G5 SFF számítógép, CPU: i7-9700, 16 GB RAM, 512GB SSD, Win10/11 PRO, telepítve
- 31.5" 2K QHD AORUS FI32Q G-Sync Super Speed (SS) IPS Panel 170Hz HDR400 + HLG Valós 1ms Garancia
- Hibátlan Lenovo Thinkpad X270 (I7-7500U, 16GB/256GB, 12,5 FHD) eladó!
- -50% Bontatlan Lenovo Yoga Slim 7i Pro Prémium Fémházas Ultrabook 14" i5-1240P 16/512 2,2K
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest