Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Való Világ: A piszkos 12 - VV12 - Való Világ 12
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Digitális Állampolgárság Program
- Bambanő háza tája
-
LOGOUT.hu
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dare2Live
félisten
válasz dptrsk #34405 üzenetére
"Repülés Wizz tagként, pontok felhasználásával." Ebben semmi finomkodás nincs.
Hszem végén pedig ott a javaslat egy jelenlegi útra. Véletlenül se kerül 1millióFtba.
Amúgy idén Svájc lesz. 8.000Ft a repjegy/fő. Oda-Vissza. Pontok nélkül.
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Dare2Live
félisten
válasz dptrsk #34408 üzenetére
Akkor adj még hozzá 60at. kb annyi volt a repjegy.
Akkor lett volna átverés ha nem írom oda. De odaírtam.@kovisoft: Én speciel erősen élvezem, hogy míg Decben MOon -6-10Ck volt addig én fürcsizek. Nekem az is buli, hogy nem kell pl Siam parkban sorokat végigállnom, csak felmegyek és csúszok. Értem én ebbe is bele kell kötni nem nyaralás nem nyáron van.
A nyaralásaimat amúgy kevesebből hozom ki...@Bá: Itt igaziból mindegy volt a mikor így a legolcsobbat néztük ki. 8.000Ft odavissza.
[ Szerkesztve ]
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Dare2Live
félisten
válasz kovisoft #34414 üzenetére
Nem kell ahoz iskolás. Bölcsi, meg ovi szünet is van. És ahogy írtam: "A nyaralásaimat amúgy kevesebből hozom ki..." jóval kevesebből. De nem jön össze.
Tenerife, Lazarotte... ami drága. Velencei tó, Balatont... azt jóval kevesebből hozom ki.[ Szerkesztve ]
-
Dare2Live
félisten
válasz BÁ Nutrition #34428 üzenetére
Sött ha kinézed a legdrágább jegyet mégdrágább lesz és akkor írhatod, hogy 220font és nem 25 és tökre nem mindegy. Ezt a külföldis részt viszont lezárom mert ez nem jó mert nem juli, agusztus és gyerek. Annak ellenére, hogy jóval többe kerül mind mint nyár és pl Velencei tó, Balaton.
És pont onnan indultunk, hogy egy közepes nyaralás az 1misi.Sött a Balaton, Velencei tót se részletezném ha nem muszáj, mert ott is lenne vmi baj. Kicsi a víz, vagy ellenkezőleg nagy. Nem a saját ágyamban alszom... tudomisén. Meg is értem ha 1misi az a nyaralás.
[ Szerkesztve ]
-
Dare2Live
félisten
válasz BÁ Nutrition #34432 üzenetére
Én még nem láttam kb üres Wizz gépet.
Ahogy én látom ez az egész egy ismerni kell kb hogy áraznak, nézni kell és rugalmasnak kell lenni. Tavaly pl azért volt Dec 10-18 Tenerife mert ebben a november közepe - január közepe vonalban akkor volt legolcsobb a jegy. Az alap ötlet tavaly is az volt, hogy a "télből menjünk nyárba". És mindegy volt, hogy nov vége, dec vagy január, így a legolcsobb repjegyár gyözött.
Végülis mákunk volt a tél egyik leghidegebb hetét sikerült 1 hét nyárra cserélnünk.A kollégákkal mindig kávézunk, hogy ne érezzék a -10Cben a hiányomat Teneriféről is csináltam pár kvs képet nekik. [link]
-
Dare2Live
félisten
válasz htomi85 #34760 üzenetére
NYi értelembe véve ez nem kapitalizmus.
@lumpy92: Nekem a kedvenceim az állami átjátszósok. pl a zizkért átjátszott Balatoni kempingek és tsai. És amint megvette Mészáros, Tiborcz... megy rá az 5milliárdos vissza nem térítendő támogatás.
[ Szerkesztve ]
-
Dare2Live
félisten
Érdemes rajta elgondolkodni...
-
Dare2Live
félisten
válasz Alex kettő #34877 üzenetére
hát historikus visszatekintések egyik jellemzője, hogy historikusak.... abban pedig sok évet átfogó dolgok ott lehetnek.
-
Dare2Live
félisten
válasz Brandynew #34960 üzenetére
"Nem nagyon találok olyan befektetési formát, amely 5 éves távlatban több hozamot tudott volna elérni, mint pl. egy MÁP+."
huha... hogyhogy?
Hát azért az elmúlt 5 évben elég sok minden hozott sokkal többet mint évi 5%.
Mondjuk tippre pl magyar blue nagyja.... pl 5éve OTP 4000. Most 12600Ft. MOL 1500 Most 3100Ft. és akkor osztalékot még nem vettük számításba.... de DJ, nasi is szpet ment 5év alatt... ott is a nagyja jóval többet hozott mint évi 5%. $ árfolyaot nem számításba véve pedig az se keveset változott.
[ Szerkesztve ]
-
Dare2Live
félisten
válasz Brandynew #34966 üzenetére
Ha részvények túl kockázatosak mért gondolkozol ETFben? .
És már hogy ne hozhatnattak volna évi 10%ot az elmúlt 5évben. Csak megfelelőt kellet választani. Nagy boom volt ám az elmúlt 5évben.
-
Dare2Live
félisten
válasz dugynok #34992 üzenetére
Szerintem örült komplex dolog a monetáris politika.
Inflációt 101 dolog meghatározza nem csak a nép költése. egyszerű plda: olajár.
"az emberek megtakarítàsàt" elsősorban az emberek határozzák meg és nem mnb vagy ákk. Itt amúgy érdemes megnézni az export-import szuficit/deficitet. Ökölértéknek jó. Látható össz mennyit termel és költ MO.
Pongyolán fogalmazva...."Ergó mnb növelhetné a kamatot. (nyilvàn nem akarja, többek között nem akar külföldről finanszírozàst)."
Jelenleg rá vannak álva a magyar megtakarításokkal finanszírozni a magyar államadóságot. Egy államcsőd esetén azt meg lehet magyarázni, hogy Soros, el lehet venni ld manyup. Szemben a külföldi befektetők pénzét már necces lenyelni... ők nem veszik, be, hogy Soros...
De én is csak ugatom a témát.... az mindenesetre sokat mondó, hogy mindeképp nem infla követő map+ot tolják és nem pmapot. Még úgy is, hogy KSH szerintem erősen csal inflával.
[ Szerkesztve ]
-
Dare2Live
félisten
válasz Brandynew #35049 üzenetére
Ide nem kell államcsőd. MANYUP. Magánszámla volt.
majd ráfogják, hogy Soros."Szerződést kötsz, nincs lehetőség olyan ponton változtatni utólag, amely rögzítve van a szerződésben."
Mért manyupnál volt olyan pont, hogy elvehetik? Hoztak rá tvt.Nem vág teljesen ide de az LTP jutott eszembe. Az teljesen rendben jogilag, hogy azt mondják, hogy nem lesz. De hogy hétfőn bejelentik, hogy szerdától nincs. Banánköztársaság de hogy nem jogállam az biztos.
-
Dare2Live
félisten
válasz Fandango #35067 üzenetére
Szerintem tökéletes példa arra, hogy az állam nyugodtan megteheti. Meg is tette.
Nem riogattam bárkit államcsöddel. Pont az volt hszem egyik lényege, hogy épp államcsőd se kell ahoz, hogy magánszámláról a pénz, részvény, kötvény... "állami" számlára kerüljön.
-
Dare2Live
félisten
rv shortra ki mit ajánl/használ?
Évek óta nem volt short pozim de most elgondolkodtam....
-
Dare2Live
félisten
válasz Oppenheimer #35332 üzenetére
short pozit min keresztül veszel fel?
-
Dare2Live
félisten
válasz Oppenheimer #35534 üzenetére
szerintem egyszerűen csak szelektálnak. pl ami választáson/lakosságnak.... picit fáj arra mehet a 10% amire nagyon oda meg nem.
Amúgy sztem hülyeség. Mármint ilyen 10-20%os vámok bőven elegek arra, hogy rakat dolog gyártása kimeneküljön Kínából pár dolog gyártása hazjöjjön de kb ennyi... hude sokkal kissebb ettől nem lesz a deficit. Vmi hasonló kéne mint amit Kína csinál. Csakhát ki fog termelni 5% alatti munkanélküliség mellett. És US esetén 5% olyan mindha nálunk 0% lenne.
-
Dare2Live
félisten
Csak csoportos? Mivel fizetsz ha nem BB UPCvel? Van vmi ami jobb?
Nekem + feleségemnek is van, kimaxolva nincs de így is megvan a havi 30+ azaz évi 400.000Ft "ingyen" pénz. Ebbe kb 0 csoportos beszedés, mák... van.
btw amíg 3% körül vannak a POS díjak sztem maradni fog.
Aki meg nem főleg POSra használja annak érthető felmondják mert avval bank fixen bukik. Januárban vkinek felmondták 10+ kártáyval tolta évi 3.000.000Ft keresett havi 20perc melóval...don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Dare2Live
félisten
válasz instantwater #35628 üzenetére
Nem tudom mennyire mernék a magyar államra bármit rábízni... de ha nincs ilyen problémád akkor babakötvényt nézted?
-
Dare2Live
félisten
válasz Apollo17hu #35661 üzenetére
Annyit még, hogy nem csak a születéskor tudsz fevenni 750-1misit, haenm gyed és gyes kiegészítés is van.
Pénztár függően érdemes kiszámolni és kimaxolni. 2év befizetését sztem simán ki lehet venni ami azért már 260.000Ft.
És ha jól emlékszem még közvetlen hozzátartozóra is megy szülési tuti.
-
Dare2Live
félisten
Sztem ott ferdit/bukik kiszamolo, hogy 3.7%al számol.
te, én amatőr / kisbüfi példa kedvéért szülőtől vesz ingatlanban tulajdonrészt. Máris 2.2%ért kap hitelt. Ebben a pillanatban nem "4.95-3.7=1.25% marad a zsebében hanem 4.95-2.2%=2.75%
nagybüfi meg betolja hitelfedezetnek az állampapírt. Simán 3% zsebében marad és nem 10-30misivel játsza el ezt hanem 100-200al....
Végén a cehet pedig a "10millió" adófizető állja.
-
Dare2Live
félisten
válasz Apollo17hu #35668 üzenetére
Nem tudom melyik pénztárnál vagy keress rá excel és számold ki.
Mi 2*2*750Kft =3misit simán kivettünk. Így összesen olyan 4*130.000Ft = 520.000Ft lettünk a végén jobbak.
-
Dare2Live
félisten
-
Dare2Live
félisten
TBSZ2015 2021 jan1el jár le/szünik meg?
-
Dare2Live
félisten
-
Dare2Live
félisten
10+éve még eljátszható volt most nem tudom.
De egy egyenes ági családi felújításra is ellehet lőni.Babavárónak nem feltétele semmi ilyen. kb Kor a feltétele csak.
@Lex Icon:
Én anno kb 10%ra számoltam ki 5évesnél.[ Szerkesztve ]
-
Dare2Live
félisten
válasz AcCEsS #35830 üzenetére
infla ellen vmennyire ved a pmap.
persze a ksh infla az kb egy vicc. jelenleg pmap es map is max arra jo hogy nem buksz inflan... kiveve persze ha pl ingatlanra sporolsz mert akkor gigabukas....
ha meg allamba nem teljesen bizol akkor kulfoldi valuta es nem rakod sehova. ahogy forint gyengul meg nem is feltetlen bukas.
-
Dare2Live
félisten
válasz Ixion77 #35827 üzenetére
uaz a lakas bpn 5eve 60 ert ma 180 ert van kiadva. nem lett jobb felujitva.
szfvar 3szobas 55nm panel. 4eve 50 most 120 ert kiadva.
arak detto bikas park 65+nm panel 5eve 10misi. most nem tudom de tippre 30misi...
fiataloknak ha csak nem toljak be alajuk lakast veszett nehez elindulni. nem tudom ezt ksht mennyire erdelik de fiatalok nem csoda ha lelepnek.
[ Szerkesztve ]
-
Dare2Live
félisten
válasz #24334592 #35840 üzenetére
és kik veszik meg? De tényleg.
én elnéptelenedő falvakat látok... átlagéletkor 60-70, minden második-hamradik-negyedik ház üres/eladó. Van amin évek óta kint az eladó tábla... Fiatalok leléptek oda ahol van munkahely és élet. Városokba vagy külföldre...
-
Dare2Live
félisten
válasz #24334592 #35864 üzenetére
Ha vki vmire 6-10-15milliót elkölt azzal céljai vannak. Lakóingatlan esetén pl beköltözik vagy kiadja. És én nem látom a nagy falura költöző tömegeket. 90%ban a falvak haldokolnak. Nincs munka, nincs szórakozás. Fiatalok lelépnek oda ahol van munka van szórakozás. Öregek maradnak, kihalnak, fiatalok lelépnek.
más: kis gondolatébresztő. Hamarosan összeroppan a magyar társadalom - Dermesztő ábrákon a valóság
@Lex Icon: Ha igazad lenne államcsőd kb ismeretlen fogalom lenne.
[ Szerkesztve ]
-
Dare2Live
félisten
válasz buherton #35872 üzenetére
Ez az a 10%. Aglomeráció, Hévi, Balaton egyes részei...
Elöző táblázat alapján ránézésre 1950ben majd annyian laktak vidéken mint városokban. 2000ben 64% város 36% nem város, 2018ban 72% város 29% nem város. 2040re pedig 80%város 20% nem város...
-
Dare2Live
félisten
"Talán a legnagyobb befolyásoló tényező a cégeknél a normális megközelíthetőség, autópálya megléte."
Ez szerintem nagyon komoly tévedés. A legfontosabb a megfelelő munkaerő.
A második tapasztalataim szerint a város hozzáállása. Jellemzően ez volt az a pont ami egyes magyar városokból sikersztoryt másokból ennek ellenkezőjét csinálta. Amely város adott ingyen területet, buszjáratot, 5év adókedvezményt a multiik oda mentek. Pár év múlva már a 2-3 ipari parkot kellett megnyitni ipaüzési adó elszált, emberek munka miatt oda költöztek, ingatlan árak felmentek, emberek kötöttek....
Ahol meg "ellenségnek" nézték a "multit" oda nem mentek.
Max ezután jöhet az infrastuktúra.[ Szerkesztve ]
-
Dare2Live
félisten
válasz #95561216 #35892 üzenetére
Irodista munkáknál ez igaz lehet. "Valós" gyártásban, logisztikában... nem.
Amúgy szerintem irodista melóknál is fontos a bent lét. Tudást átadás webexen keresztül nem túl hatékony megfigyelésem szerint. Ha meg teamba kell melózni akkor detto rengeteget számít az egy helyen vagyunk.
-
Dare2Live
félisten
Nálam is 1%ra csökkent a BB UPC 2%os visszatérítése.
Mivel az egész ingyenes egyenlőre marad...
-
Dare2Live
félisten
válasz buherton #35968 üzenetére
"Csak akkor veszik észre, amikor már durván ekértéktelenedett a fizetésük.
A kormánynak szerencsére nem célja az euró bevezetése"
Mert ha az eurot bevezetné nem tudná azt/fizetést elinflálni.
Kormánynak ez nem tudom szerencse/nem de átlagpogár zsebéből szépen kihuzzák a lóvét."A kormánynak szerencsére nem célja az euró bevezetése és csak remélem, hogy az államadósság csökkentése igazi cél."
A kettő nem mehet egyszerre?
Nem mellesleg szerintem kormányunk legföbb célja minden vagyont legyen az magán vagy állami magán F*esz haverok magán vagyonnává konvertálni és ebből az egészből a legtöbb pénzt kihozni. És ezt hosszú távon szisztematikusan. Önkormányzatok eladják 500misiért Mészárosnak aki kap rá következő hónapban 5milliárd ft vissza nem térítendő támogatást. Flawless.don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Dare2Live
félisten
válasz Oppenheimer #35970 üzenetére
1.1 EURUSDnél azért nehéz erősről beszélni. Nem mellesleg szerintem te összekevered. Nem az számít, hogy "intézményrendszerünk, és ide mindent beleértbe, nincs nyugat európai szinten". Olaszország gazdasága/intézményrendszere igencsak fejlett volt euro csatlakozás elött. A problémát a lokál politika okozta aki midig úgy javította Olaszo versenyképességét amikor baj volt, hogy gyengítette a lírát. Leértékelve evvel az Olasz fizetéseket/megtakarításokat.
Ez amúgy euro bevezetése elött már nagyon csúnyán visszaütött, gondokat okozott. Mivel mindig ez ment tömegek, mindig, nagy mennyiségben vittek át mindent euroba/északon chfbe. Többek közt az olasz politikai vezetés azért volt euro párti, mert minden tőke már lakosság szinten is menekült Olaszoktól.Nem véletlenül, tök jogosan rendszeresen előkerülő téma az EURoban való metakarítás ebben a forumban is... Jövőre EUs pénzek elfogynak, export/import szuficit elfogy... nagyon erős nyomás lesz a forinton. Nem lepne meg ha vmi hasonló mint ami Olaszoknál nálunk is kialakulna.
-
Dare2Live
félisten
válasz atee_13 #35973 üzenetére
1.5éve vettünk egy panelt jól menő, sok munka megyeszékhelyen 17ért.
Egy hónapja kettővel felettünk hirdettek egyet 23ért. Kicsit lelakottabban. Mondom ez hülye ennyiért 23ért nem megy el soha. Én voltam hülye 1hét!!! alatt eladták. 6millió ftvel, 35%al drágult 1.5év alatt.don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Dare2Live
félisten
válasz Oppenheimer #35979 üzenetére
"Dél európaiaknak túl erős."
A probléma ott sem legyen azok Görögök, Spanyolok vagy Portugálok az erős euro. Ennél messze sokrétübb a probléma és a mindig leértékeljük a valutánk max elfedi azt, hogy 50évesen a fodrász elmegy nyugdíjba, senki nem fizet adót problémát avval, hogy mindig mindenkit "kirabol" a leértékeléssel.
Aminek meg egyenes következménye az, hogy minenki átváltja a fizuját, megtakarításait és durva kamatok kell államnak... adni ahoz pénz ne menjen el... ennek megent az a következménye, hogy mindenki fizeti az állam hülyeségét."Egyáltalán nem volt..."
Maga a gazdaság/intézményrendszer főleg ÉOlaszban elképesztően fejlett volt/van. ÉOlasz szerintem top3-4 legfejlettebb régióban benne van EUban, mész pályán és gyár és gyár és város és gyár és gyár és infrastuktúra és gyár.... mindez 300+kmen keresztül.
"Nem volt más lehetősége a politikának, mert az intézményrendszer, a humán minőség..."
Az intézményrendszer fejlett. Infrastuktúra fejlett. Durva EU egyik legdurvább ipara és ezt üzemeltető "humán minőség"...
az egészet a politika b*ta el avval, hogy mindig ment a populizmus a ki igér többet, amikor meg a gazdaság nem bírja el akkor jön a leértékelés az infla mindenki kirablása. Na ez az amit nem lehet megtenni onnan, hogy van EUR."Sosem voltak igazán fejlett szinten."
Jelenleg az Olasz GDP/fő Dél Korea és Japán közt van félúton. Ha ez nem fejlett szint akkor mi az?
bár itt off de az Olasz GDP a 8. legmagasabb a világon.don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Dare2Live
félisten
"A projekt érdekessége, hogy ha összehasonlítjuk a tavaly őszi és az idei kínálati árakat az adott lakásoknál ebben a projektben, bizony 20 millióval magasabb árakkal fogjuk szembe találni magunkat. "
Lassan behozzuk/behoztuk az Osztrák/Német árakat... csak arra 2.5-4* magasabbak a fizuk.
Néztem Wörtherseenel/Klagenfurt házat 150-200K EUR. Annyiből BPn max panlet kapsz.
[ Szerkesztve ]
-
Dare2Live
félisten
sztem a CSOK ennyit nem indokol.
Mi össz három projektet néztünk meg. Ami nekem ütött, hogy a lakások 90-98%+ KPs volt. Semmi hitel vagy CSOK. Volt ahol még szerződésük se volt arra, ha vki hitellel/csokal akarta, kérdeztem mért: Ilyen vásárlójuk nincs.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BONTATLAN SAMSUNG ZFlip6 világoskék 512GB/12GB, HIVATALOS 3 ÉV GAROS, ÜZLETBŐL,
- Dell Latitude 5289 2in1, 12,5"FHD Érintőkijelző, I5-7300U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10, Számla,
- Apple Watch S10 ESIM 46mm Jet Black ML
- ROG Zephyrus G14 GA401QM 14" QHD IPS Ryzen 9 5900HS RTX 3060 16GB 512GB magyar vbill gar
- SAPPHIRE NITRO+ RX 5700 XT 8G GDDR6
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest