Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Linuxos topikok Összefoglalójának szerkesztése
- Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Milyen mosógépet vegyek?
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Android másképp: Lineage OS és társai
-
LOGOUT.hu
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
De4d
őstag
Helló.
Vettem egy r9 280x-et kérdezgettem hogy a jelenlegi tápom elég lesz e neki, és mindenki azt mondta hogy igen gps 550 chieftec.
De fel sem pörgeti a vga vetiket. Lehet mégis annyira kevés neki? Már minimum egy 600as kell neki ehhez is?Minden jó, ha a vége jó!
-
De4d
őstag
Az nem lehet hogy rosszul kötöttem rá, mert akkor a régit se tudnám helyesen rákötni, ez kilőve.
Az r9 280x tulaja azt mondta az kicsi táp hozzá a mi nekem van.
Viszont nála pörgött igaz 1200as chiftec nitrója van.Minden jó, ha a vége jó!
-
De4d
őstag
válasz atti_2010 #65357 üzenetére
Nem is akarok én 1200ast egy 700asra gondoltam. Ki is van nézve.
Csak azt szeretném tisztázni valóban karcsúe neki a táp ennyire hogy fel sem pörgeti.
Nem tudom a tápok az idők során veszítenek a képessgeikből, mondom már vagy 4-5 éves a tápom, de nekem fura hogy fel sem pörög. Csak azt szeretném kizárni hogy a vgaval nincs baj, veszek egy új tápot, sajna plusz pénzt, de inkább hogy a vga legyen hiábs amit vettem.
Mert nekem elsőre ez volt a sejtésem, de a srácnál az 1200as pörgette.Minden jó, ha a vége jó!
-
De4d
őstag
válasz atti_2010 #65359 üzenetére
Hát ez a chieftec eddig remekül tette a doglát, és nem is egy névtelen.
Itt a phn kinéztem egyet cooler master gx lite 700as-t ez biztos elég neki.
Csak 100%-ra biztos akarok lenni hogy a táp a karcsú neki.
Holnap ha minden igaz ki tudom próbálni a Cooler táp tulajnál, abban állapodtunk meg ha megy akkor elviszem.UI.: Kipróbáltam egy havernál de nála se ment, visztont az ő tápja sem mérvadó, lehet még gagyibb is mint az enyém.
Minden jó, ha a vége jó!
-
De4d
őstag
14k lenne a cooler master gx lite 700W
Nekem 550 gps ab a chieftecem van. Nálam nem ment. Egy haveromnál se, de az ő tápját meg nem mondom mpontosan milyen, de kb hasonló mint az enyém.
Havernál sem ment, a srácnál akitől vettem ott pörgött, éppen a windows települt.
Ezek a tény állások.Minden jó, ha a vége jó!
-
De4d
őstag
válasz atti_2010 #65380 üzenetére
Igen, azt hiszem.
A régi vga-ra 2 6 pines kell, olyan van 2 közvetlen a tápból.
Egy molexet átalakítottam 8-asra (mert olyan nincs a tápból közvetlen, vagy ha van is már máshova)
Szóval a molex segítségével lett egy 8as és egy felszabadult sima 6os-at vezettem bele a kariba.
(a vgahoz volt egy 8asra alakító)Minden jó, ha a vége jó!
-
De4d
őstag
Nos az eddiek alapján milyen következtetésre jutottatok?
Én arra hogy kevés neki a tápom, az eddiek alapján, viszont ezzel a feltevéssel azért nem vagyok kibékülve, mert legalább a feszt leadhatná, hogy a ventik pörögjenek.
Ami tény nem vitte, se az enyém, se egy haveromé, az eladóé 1200as amit említettem az pörgette. win7 telepítés közben láttam.
Elvileg a karival nem lehet gond, olyan hiábáról még nem hallottam hogy a kari többet igényel, és csak nagyobb táppal tud menni, mint amivel amúgy kellene.Minden jó, ha a vége jó!
-
-
De4d
őstag
Üdv.
Egy olyan kérdésem lenne hogy a system service exception blue death lehet táp miatt?
Már a főbb hardverek le vannak tesztelve ram, vga, proc, hdd, ssd, mint átment a teszteken, hiba nélkül.
Viszont a winem elég gyér régi alap win7 ultimate még sp1 sincs rajta, ami eléggé aggasztó tudom, inkább az lehet a ludas?
Egyébként a tápot valahogy lehet tesztelni hogy megfelelően megy e?
Csak akkor van kékhalálom ha gépet restartolom, leállítom, lemegy alvóba, vissza, esetleg a winben, játék alatt, terhelésnél semmi.Minden jó, ha a vége jó!
-
De4d
őstag
Gép fejlesztés előtt állok, és lehet a mostani tápom már nem lesz elég az újhoz (C master elite gx lite 700w)
Egy BeQuiet pure base 500dx házba kerülne, egy ryzen 5700x processzor, és a vga még kérdéses 3070 3080 esetleg 4060 4070Minden jó, ha a vége jó!
-
De4d
őstag
Érdemes lenne lecserélni a Coolmer Master GX lite 700w-s tápot ha egy 5700x ryzen kerülne a gépbe illetve egy rtx 3080vga esetleg még 4060 kerülne a gépbe? (Ez még nem jelent meg de a 4070 már túl drága lenne szóval abban már nem gondolkodom)
Ha esetleg már necces milyen tápra lenne érdemes cserélni? ami későbbiekben is elég lehet még pár évig?
A ház egy be quiet bx 500
Extra igény nem lenne, tuning sose játszott. 20 max 30 ezering gondoltam, így is szűkös már a keret.Minden jó, ha a vége jó!
-
De4d
őstag
Konfig váltás előtt állok milyen tápot lenne érdemes venni, ha egyáltalán kell?
rtx 3080 vga kerülne be gépbe
16gb 3200mhz-s patriot vyper ramok vannak jelenleg ezeket nem cserélném le.
Egy asoick b450m pro4 lap
ryzen 5700x procira lenne a váltás.Ház Bequiet dx 500 lesz. és jelenleg egy Cooler Master GX lite 700w-as táp van használatban.
De ha jól sejtem egy 3080nak kellene már egy 750w- legalább, vagy elég lehet?
Ha már inkább érdemes cserélni akkor viszont olyanra cserélném ami a későbbiekben is elég lehet.Minden jó, ha a vége jó!
-
De4d
őstag
Milyen tápot érdemes, leginkább játékos gépbe? (e mellett csak általános felhaszunálás lenne)
A jelenlegi konfig, vagyis a mi lesz egy ryzen 5700x rtx 4070 2x8gb patriot vyper 3200as ramok,(ezt bövíteném a nyáron talán 2x16-ra) valamint egy asrock b450m pro4 alaplap.
A fő szempont az lenne, hogy időtálló legyen, majd későbbi vga generációkhoz is elég legyen.
Egy 850w-sben gondolkodom talán az elég lehet majd a következő gépfejlesztésekhez is.
Árat nem tudnék mondani igazán, van e egyáltalán abban a szegmensben amire én első blikkre gondolok 35-40e (olyan)
Mennyire számít hogy bronze gold e?
Egy Bequeit 500dx házba menne.Minden jó, ha a vége jó!
-
De4d
őstag
válasz Cs1csó #149359 üzenetére
Azért akarnék 850w-t mert akkor remélhetőleg a következő vgahoz is elég lesz majd, nem akarok mindig teljes konfigcserét. 3. konfiggal használom már a jelenlegi tápot, de ez már igen megfáradt 700w gx lite cooler master.
Feltételezem egy 850w majd egy 1-2 generáció váltás után is elég lesz. Gondolok arra hogy ami 5-6 év múlva lesz középkategóriás vgaMinden jó, ha a vége jó!
-
De4d
őstag
válasz Cs1csó #149362 üzenetére
Melyeket érdemes? Illetve tényleg fontos a gold minősítés?
Valamint egy kiegészítő kérdés, hogy azért rájuk néztem a neten, és van olyan táp ami 120 illetve 140mm ventillátoros. Itt maga a táptoboz méret is eltér? Csak hogy melyik fér el, vagy passzol a házba.Minden jó, ha a vége jó!
-
De4d
őstag
Azt hiszem mindenképpen tápot kell végül vennem.
El kezdett valami kerregni a gépben. Gyanítom hogy a táp az.
Terhelés alatt olyasmi hang van mint ha valami nagyon kicsit hozzáérne a ventikhez kb, de semelyik ventihez nem ér semmi, elsőre azt hittem a régi ház beépített fanja de megállítva is van kerregés, a proci hűtőt megállítva is van kerregés, és a ház felső részéből jön szóval nem is a vga, mert az meg legalul van. Nagyon régi táp már ez. Cooler Master GX lite 700w
Még kipróbálnám valahogy bizonyosság miatt, hogy a táp ventit is megállítanám 1 másodpercre hogy akkor megszűnik e a kerregő hang, erre van valami tipp hogyan lehetne?Minden jó, ha a vége jó!
-
De4d
őstag
válasz Rowon #149458 üzenetére
Kb annyi lehet de 2 gépváltást megélt, az biztos. A legutóbbi 2018-ban volt és már az előtte lévőt is az hajtotta ha jól emlékszem 7-8 tuti van.
Terveztem is újat venni, csak hát a keret miatt reméltem ezt tudon tolni 2-3 hónapig. De ezek után az új alkatrészeket ez alá be nem teszem.
Csupán arról szeretnék megbizonyosodni hogy tényleg táp nem esetleg más.
Ami érdekes hogy terhelés alatt se mindig van, illetve multis game alatt vettem most észre (kiengedett fps mellett) aztán gyorsan átmentem egy single gamebe ott nem volt hallható éppen. A vga ventint is stoppoltam 1 másodpercre a kerregés nem szűnt meg nem változott az ereje hangja. Egyértelműen fentről jön, és a táp ott van.
Esetleg még azt meglehet csinálni valamilyen progival hogy a tápot hajta meg?Minden jó, ha a vége jó!
-
De4d
őstag
válasz Rowon #149461 üzenetére
Nincsen sajna. Nincs kékhalál szinte soha szerencsére.
Nagyon nézem milyen tápot kéne venni. De a keret már nagyon szűkös lett.
Nem tudom mennyire kellhet egy 850w illetve az kitartana e egy következő fejlesztésre, Vagy elég lenne egy 750W Seasonic, Corsiareket néztem max 50ezerig tudok elmenni.
Egy rtx 4070hez asrcok b 450m pro4 lapba ryzen 7 5700x alá + (2ssd+1hdd)
Szétnéztem már itt a phn ami szimpatikus lett volna igazán és még árban megfelelő lett volna sajnos más miatt nem jöhet szóba (nincs gari pl)[ Szerkesztve ]
Minden jó, ha a vége jó!
-
De4d
őstag
Melyek a legolcsóbb de jó tápok 750w-ig amelyek bármelyik új generációs vgakhoz jó?
rtx 4xxx illetve Amd fronton is.
Ugyanazt a tápot néztem ki mint a kolléga csak nekem 4070 a vga. De ha esetleg konfig csere lesz, vagy csak vga csere, és áttérnék AMD-re akkor ne kelljen megint tápot venni.Minden jó, ha a vége jó!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest