Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
somé
őstag
Csak érdekességből posztolok egyet, egy HKC 420W USP-3430 PFC 12cm-es, a többségnek "gagyi" tápegységről:
6 éve vettem, naponta legalább 5-7 órát megy, sőt a kezdeti években akkor még nyomtam a játékot rendesen naphosszat. (Közben 1x cseréltem alaplapot, 2x procit.) Nem olyan régen egy Ati7770-es vga-t használtam játékra, igaz, hogy melegebb levegő jött ki hátul, de probléma nélkül ment minden (általában alaplapi vga-t használok).
A mai napig hihetetlenül csendes, persze időszakos portalanítás nem árt.
Gyanítom, ennyit a nevesebb gyártók tápjai sem bírnak?Tech-No-Logical World.
-
somé
őstag
válasz Balathruin #82543 üzenetére
Igen, a célnak megfelel. Ma sem vennék mást.
Tech-No-Logical World.
-
somé
őstag
Az eddigi 6 év alatt, elhiheted, volt pár "stresszhelyzet", többnyire áramingadozás, illetve hirtelen áramkimaradás. Soha egy alkatrészemmel nem volt probléma a táp miatt (más miatt sem).
Csak arra próbálok rávilágítani, hogy nem kell feleslegesen farkast kiáltani, mert egy táp nem hú de ilyen meg olyan hatásfokú, pláne nem megbízhatatlan. A tények mást mutatnak. A védelem meg ugyanúgy megvan ezekben is, mint a drágábbakban.
Ahogy olvasgatok, azok szajkóznak leginkább, akik nem használtak olcsóbb tápot, de az meg úgy is közhely, meg túlhájpolt, hogy ami nem Zalman, Chieftec..stb., az csak sz@ r lehet.Tech-No-Logical World.
-
somé
őstag
válasz 04ahgy #82595 üzenetére
"Nem akkor van a gond, amikor megy, akár amikor évekig megy, hanem amikor valami rosszra fordul."
Ez úgy nagy általánosságban az összes tápra igaz
Vagy értelmezzem úgy, hogy a 10-20 ezres tápoknál soha, semmi nem fordul rosszra, csak a hulladék belű, olcsó kategóriánál?
Ennél is, mint írtam vannak védelmek: túlterhelés, túlfeszültség és rövidzár. Azért nem tizenpár éves Codegenekről van szó, ha beadná az unalmast, nem hinném, hogy bármi más látná kárát.
Hatásfok 75%. Mert ha nem annyi? Engem igazából nem érdekel mennyi, a lényeg az, hogy amennyibe került, 6 év után is azt hozza mint amikor megvettem, tehát nekem megérte, még ha most rögtön ki is hajítanám a kukába.
5,5e körül vettem, akkortájt pl. a Chieftec 300/350W-os került 13e-be ha jól emlékszem, ami lehet, hogy ugyanígy menne. De ez is megy. Ezért számomra nincs különbség és nem is lesz, nem is voltam meggyőződve arról, hogy ami min. 2x annyiba kerül, az 2x olyan jó.Tech-No-Logical World.
-
somé
őstag
válasz 04ahgy #82595 üzenetére
Jelentem, az akkor 6 éves "sokak mumusa HKC" USP-3430 430W-os táp azóta 8 éves lett, a mai napig szinte napi használatban van és hibátlanul üzemel. Lekopogom.
3 évvel ezelőtt egy másik gépbe ugyanilyet vettem, ami aztán 2 éve hozzám került. Pár hete vettem egy R9 270X VGA-t, (előtte volt sima 270 is), pár napja abban az iszonyat melegben játszottam a Mad Max c. játékkal, alig kezdtem el és a tápból jött egy nagyobb pukkanás, a gép leállt, égett szag is terjengett. Kicsit "hidegebb" időben vittem végig előtte a Fallout 2-t, nem volt probléma.Táp ki, helyette be a 8 éves ugyanilyen. Elsőre pöcc, azóta is megy napi szinten, igaz nem játszok, amíg nem veszek bele egy nagyobb teljesítményűt, immár Thermaltake, EVGA..stb táp fog belekerülni. Vagy HKC 550W
A lényeg: a gép egyik alkatrésze sem károsodott, a megfelelő védelem működött!
Amit hajtott: Asrock FM2A68M+DG3+, A8-7600 cpu, 8GB RAM, 1x120GBssd + 2x320sata + usb1tera Creative X-Fi Gamer és az R9 270X. Elhiszem, hogy megpurcant a táp, ehhez a konfighoz kevés, a vga túl megizzasztotta.Javítás alatt van, kidobni nem fogom, tartaléknak jó lesz.
Lehet továbbra is kánonban fikázni ezeket a tápokat, de saját tapasztalat van?
Nekem van. A leírtak tények.Tech-No-Logical World.
-
somé
őstag
válasz VIPowER #109903 üzenetére
Beakadt a lemez, senior tag, vagy más probléma van
Ez egy annak idején írt kérésre volt egy válasz poszt, ha nem is pont annak, akinek válaszoltam.
Így szólt: "...majd meséld el, meddig tartott a nyerő széria " És ahonna indult: [link]Lejelentettem.
De, hogy ON is legyek, amit kinéztem 15e-ig:
1. FSP Hyper 500
2. Chieftec CPS-500SA kettes felé hajlok.
[ Szerkesztve ]
Tech-No-Logical World.
-
somé
őstag
válasz ló úr #109905 üzenetére
Köszönöm, FSP-nek utánaolvasva többeknek ciripelés és ventikerregés hallható, ahogy ismerem magam, nem viselném el, ha ilyet fognék ki.
Két variácó maradt, kérdésem, hogy a Chieftec Element ELP-400S elég lenne-e az itt leírt konfigomhoz, vagy válasszam az ELP-600S-t? VGA-m két tápcsatis, a 400S-en egy ilyen ág van, a 600-ason kettő, ezért én utóbbira gondoltam.
Szóba jöhet még az Chieftec ECO GPE-600S is.Felső beépítés.
Tech-No-Logical World.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Milyen TV-t vegyek?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Politika
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.