Hirdetés
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- A fénynél gyorsabban
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
Aktív témák
-
félisten
válasz 12-es csaj #43867 üzenetére
[link] (Gdata 1985-ben alapítva)
Természetesen ezek a cégek alapítási dátumai, nem pedig az, hogy mikor dobták piacra az első víruskergetőiket.Krystal_s #43881
Nem a NOD-al van baj, hanem azokkal userekkel, akik használják, ugyanis a a döntő többségük warezbubus, és tört NOD termékekkel operálnak.
(A NOD az egyik olyan kergető, amihez könnyen lehet beszerezni "patch"-t, amik kapásból kilőnek bizonyos védelmet, köztük az önvédelmet is kapásból)[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
félisten
válasz 12-es csaj #43895 üzenetére
Nem, nem foglalkozom vírusirtással, vagy legalábbis nem úgy, ahogy gondolod. Ha egy fertőzött gépen kell rendet rakni, akkor lementem a fontos adatokat, aztán format c.
Sok kergetőt kipróbálok folyamatosan, ha újabb verzió érhető el, de erre csak azért van szükség, mert sok különböző kergetőt kell telepítenem ügyfeleknél, és képben kell lennem ez miatt. Én magam azokat használom(rég óta fixen), amik az aláírásomba vannak, plusz Panda IS és ESS. (Több gépem van, több OS)
A legfontosabb védelmem, az a Returnil (ha érdekel mi az, akkor cikk a Logoutom-ban)Ha valaki ésszel netezik és használja a gépét, emellett naprakész az OS/a kergetők/a kiegészítő védelmek, még akkor is bejöhet bármi.
F34R
Milyen gyakran telepíti újra a gépet, vagy szól Neked, hogy gond van?[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
félisten
válasz 12-es csaj #43897 üzenetére
Végül is bármi mellett bejöhet bármi, ha vírusminta, vagy heurisztika stb révén nem azonosítja/nem véli kártevőnek, az még önmagában mindig nem gond. A probléma ott jelentkezhet, ha ezt az állományt futtatják, vagy olyan állomány, amit egy alkalmazás futtat. Ilyenkor "előnyt" jelent olyan szoftver, ami tartalmaz viselkedéselemzést, kódelemzést, a beépített sandbox-ot stb.
Az Avast mellé is ha felkerül egy pl Comodo fal, akkor azok jól kiegészítik egymást, mert az Avast proaktív "gyengeségét" a Comodo pótolja...
Ha kint lesz a végleges Avast(a béta nagyon jól megy, tényleg sikerült a "furcsa lassulásokat" megszüntetni W7 alatt), a továbbfejlesztett eltávolító képességgel és rootkit motorral, akkor egész korrekt védelmet fog biztosítani, főleg egy erősebb proaktív képességekkel felruházott fallal kiegészítve.Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
Gorneck
legenda
válasz 12-es csaj #43897 üzenetére
Tökre 8 ha a felhasználó azt se tudja mit nyomkod...vannak akik a magyar kiírást se tudják értelmezni...mind1 mit telepítesz...
Gorneck#1239
-
Gorneck
legenda
-
bivalyolo
őstag
válasz 12-es csaj #43912 üzenetére
az van de webvédelem nincsen
amúgy: [link]
"Let's agree to disagree!"
-
HZoli87
veterán
válasz 12-es csaj #43914 üzenetére
Van az ingyenes verziónál is, 9-s verziónál csak x86 alatt működött, de most már x64 alatt is. Adatbázis és heurisztika megegyezik. Naponta egyszer frissül, ami egy perc alatt átállítható. Reklámok továbbra is vannak (kikapcsolható), mint általában az ingyenes termékeknél, amikből elérhetők fizetős verziók. WebGuard hiánya orvosolható, ha rendesen be lett állítva a program. Frissítéssel sincs mostanában gond, nem panaszkodnak rá a hivatalos fórumon. Magyar verzió nincs és nem is várható a közeljövőben. (Fizetős verziók baráti áron kaphatóak, de évek óta van hozzá promót.)
[ Szerkesztve ]
-
bivalyolo
őstag
válasz 12-es csaj #43914 üzenetére
miért lényeg az h volt e a régebbiekben? úgyis a mostanit használnád...
frissítési problémák előfordulhatnak de arra is van megoldás. ha benézel a topikjába ott le van írva minden ezzel kapcsolatban.
a reklámot meg nagyon könnyen ki lehet kapcsolni.
ilyenről h a freeben nem teljes értékű a heurisztika nem tudok.
[ Szerkesztve ]
-
csaba1203
addikt
válasz 12-es csaj #43883 üzenetére
Ha jól tudom,akkor csak a 30 napos próbaverzióhoz létezik ez a crack dolog.Arról viszont tudni kell,hogy a program moduljai nem frissülnek,ami egy idő után elavulttá teszi magát a programot.Az a tuti ha magazinos kóddal használod.Sztem 2 havonta ki lehet bírni azt az 5 percet
-
Prill
csendes tag
válasz 12-es csaj #43940 üzenetére
Szia!
Az Operát nem próbáltad még? Eszeveszetten gyors. Én használom a Crome-t, a FF-ot is de az Opera (szerintem) mindkettőnél gyorsabb.
[ Szerkesztve ]
-
Speeedfire
félisten
válasz 12-es csaj #43940 üzenetére
Akkor szerinted mi lenne a legmegfelelőbb? Avira? Mindenféleképpen valami free megoldás kellene. Igazából valami alap védelem kellene. Nem szokott szerencsére ész nélkül kattintgatni. port.hu, facebook, youtube, online szótár, ilyeneket használ rajta
Egy linuxos router van a gép előtt, valamennyit visszafog azért a támadásokból szerintem. Portok letiltva rendesen.Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
Speeedfire
félisten
válasz 12-es csaj #43945 üzenetére
Értem, akkor felpattintom neki az MS-t.
GoodSpeed írása szerint, nem lehet rossz.Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
lck
senior tag
válasz 12-es csaj #43945 üzenetére
Ne már hogy Avastról, Emese javára beszéled le !
Miért lenne baj ? Ha vírust kap akkor meg mindegyik mellett kap úgyis. Akkor inkább Avast.[ Szerkesztve ]
-
lck
senior tag
válasz 12-es csaj #43951 üzenetére
Valamelyik nap csak úgy próbából 2 vírusos fájlt mutattam meg az új kettes Emesének, egyiket sem ismerte fel. Ezeket AVG, Avast és NOD is korábban azonnal felismerte. ( Csak azt ne mond hogy biztos hamis pozitív )
-
félisten
válasz 12-es csaj #43955 üzenetére
Nem tudok mit mondani róla, nem használom. Én nem szeretem a felhő alapú keresőket vagy amik túl nagy mértékben támaszkodnak a felhőre...
-
lck
senior tag
válasz 12-es csaj #43961 üzenetére
Megkérdezhetem most milyen védelmed van ?
-
F34R
nagyúr
válasz 12-es csaj #43966 üzenetére
Jah mert van hozzá kócs
-
Speeedfire
félisten
Lecseréltem MSE2-re, majd meglátjuk mennyire fogja meg a gépet.
Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
Prill
csendes tag
válasz 12-es csaj #43973 üzenetére
Igen.
Könnyű kezelni, könnyű beállítani és nem kérdez sokat.
Interaktív módban, legelőször, minden alkalmazás elindulásakor (és ha az megváltozik akkor is) rákérdez és egyértelmű választási lehetőségeket ajánl feléd, amiből Te döntöd el mit szeretnél.
Például amikor a Chrome böngésző frissítette magát a 8-asra vagy pár napja az Opera a 11-es verzióra, akkor az első kapcsolódásukkor azonnal rákérdezett (mindkettőnél 2x), hogy engedélyezem-e mert megváltozott az alkalmazás. Ez így természetes.Az, hogy a matousec teszteken csak 6%-ot ér el azzal nem foglalkozz. Mint tűzfal tudja azt amit egy tűzfalnak tudnia kell. Elrejti kifelé a portjaidat és rákérdez arra amire kell. Eddig még nem volt olyan gondom ami az ESS tűzfala miatt jött volna be. De az AV része sem okozott eddig még csalódást. Thunderbirdet használok és eddig mindössze összesen kaptam (igaz csak két estben volt ilyen) e-mailben a csatolt fájlban fertőzött állományt, ESS azt is azonnal kiszúrta.
Lassan 3 éve ezt a védelmi szoftvert használom és hiba nélkül teljesít.[ Szerkesztve ]
-
riki
senior tag
válasz 12-es csaj #43973 üzenetére
Hát az Eset tűzfala a futottak még kategória. Nem is értem ,hogy lehet egy ennyire jól felépített védelmi programhoz ezt alkalmazni ? Az igaz ,hogy nem zaklatja a felhasználót,de jobb párosítás, egy sima nod + normális tűzfal./comodo,agnitum,pc-tools,vipre/
-
sznorbi2
senior tag
válasz 12-es csaj #43984 üzenetére
A vírusírók is ilyenkor tevékenykednek amikor tudják, hogy rengeteg ember szórakozik a netezéssel. Egyébként a legtöbb antivírust készítő cég 365/7/24-es szolgálatban vannak!
To protect and serve!
-
sznorbi2
senior tag
válasz 12-es csaj #43986 üzenetére
Ezt értsd úgy, mint a mentők, tűzoltók, katasztrófa védelem vagy rendőrök lennének. Ők sem tétlenkedhetnek, mert pihenniük is kellene. Ezért vannak váltásban az év 365 napján, a hét 7 napján és a nap 24 órájában.
To protect and serve!
-
félisten
válasz 12-es csaj #43984 üzenetére
sznorbi2 #43983
Legjobb tudomásom szerint az Ahnlab, Authentium, CA, Kaspersky, MS, Norman Data Defense, Sophos és a VirusBuster kereső motorjait használja.
De ezek a business változatokra igazak, azt hogy ebből az MSE mit kap a "nagytesóktól", azt nem tudom...[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Haha, adok én neked lassítást...
(Csak vicceltem)
Avast powa!
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
blattida
nagyúr
válasz 12-es csaj #44051 üzenetére
Nem, nem érdemli meg.
Azért ennyire ne ess át a ló túlsó oldalára, már túl sok, ráadásul félrevezető.Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
félisten
válasz 12-es csaj #44051 üzenetére
Innen már csak egy lépés, hogy lassan a Furkó AV-vel hasonlítsd össze...
Csak az nem fér a kobakomba, hogy ha ennyire nem szereted, ennyire rossznak tartod, megszivatta már a buksidat(beengedett valami kártevőt), stb stb, akkor miért nem szabadulsz már meg tőle végre?Választék van bőven helyette, ingyenesek közt is...
Bár emlékeim szerint, amikor az Avira lett régebben javasolva Neked, akkor valami olyan indok volt "ellene", hogy "puritán a kinézete"...
Épp aktuális, tehetsz egy újévi fogadalmat, hogy "2011. január 1-től nem használok Avast-ot, kisdobos becsület szavamra"... Kész.
[ Szerkesztve ]
-
bivalyolo
őstag
válasz 12-es csaj #44054 üzenetére
"Az nem volt az érvem az Avira ellen, hogy puritán a kinézete. Egyébként a kezelőfelülete pont, hogy tetszik."
akkor mi?
-
sznorbi2
senior tag
válasz 12-es csaj #44107 üzenetére
A középmezőny alá dobnám a Rising vírnyákoló valamit!
Bár van benne egy kis hóFELHŐ alapú valami de azért nem egy Bitdefender adatbázis kategória.Tetete1:
A Bullguard egy egészen jó védelmet nyújtó program. Állitólag egészen jó a heurisztikája és a behatolásvédelme. A motorja a Bitdefenderé, ha az IS-ről beszélnénk akkor a tűzfala pedig az Outpost-é. Tehát az élmezőnyben van, lehetne mondani.
[ Szerkesztve ]
To protect and serve!
-
Prill
csendes tag
-
BigManus
addikt
-
BigManus
addikt
válasz 12-es csaj #44144 üzenetére
Köszönöm madamosille
Nem a győzelem a részvétel hanem a fontos...
-
12-es csaj
senior tag
válasz 12-es csaj #44169 üzenetére
SevenBlack, te mit szólsz erre? Persze lehet, kicsit erősen fogalmaztam, sajnos csak így tudtam.
A Cobra64 neve tetszik. A 64 miatt.
[ Szerkesztve ]
-
HZoli87
veterán
válasz 12-es csaj #44184 üzenetére
Letöltheted (~35 mb), ha nem futtatod akkor nem okoz kárt, Avira nem lett volna fent, simán feltelepítettem volna.
-
blattida
nagyúr
válasz 12-es csaj #44184 üzenetére
Letöltheted, telepítheted is, semmi kárt nem okoz,manuálisan kell frissíteni, valósidejű védelme nincs, csak a regisztrált, azaz megvásárolt verziónak.
Dög lassú, buta, minimális beállítási lehetőségekkel bír, magyarul nem tud, nulla felismerés...egyszóval SZAR, és ez valóban az.
Onnan tudom, hogy telepítettem és teszteltem egy kicsit.Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
HZoli87
veterán
válasz 12-es csaj #44187 üzenetére
Persze, mert tiszta a fájl. Nyugodtan letöltheted és akár használhatod is, RAP teszt szerint nem rossz program.
-
12-es csaj
senior tag
Erre még mindig senki?
A végén el fog tűnni a naaaaagy süllyesztőben.Ha valaki nem használ viselkedés elemzőt az nagy gond? Persze visszafogott netezés mellett.
[ Szerkesztve ]
-
BigManus
addikt
válasz 12-es csaj #44246 üzenetére
A két elmélettel semmi gond.
Igaz is meg nem is.
Érdekes dolog amit felvetettél.
Annak idején Blattida írta, és igaza volt. Sok program web védelme tilt le oldalakat, pedig a rajta lévő infó megnézhető lenne. Akkor csipogjon a védelmi program, mikor műveleteket végezne a rendszerben.Az MBAM szerintem hetente egyszer futtatva megfelelő, nagy többségben megfogja a csúnyaságokat.
Nem a győzelem a részvétel hanem a fontos...
-
törölt tag
válasz 12-es csaj #44246 üzenetére
Nem.
-
blattida
nagyúr
Több valósidejű védelem nem szerencsés, előny nem származik belőle, csak hátrány.
A 0 napos kártevők ellen még a legfaszább av sem jelent teljes védelmet, sokszor a kiegészítő védelmek előbb mozdulnak rájuk, mint a "nagyok".
Teljes bizalmat ne fektess egy termékbe sem.
Ha a második vonalas cuccokat valaki naponta futtatja, tegye, bajt nem okoz vele.Szerintem semmilyen kártevő típus se maradjon napokig a felhasználó gépén pusztán csak a prioritás miatt.
Attól függ, mit használ helyette, de még ha a gépen nincs is bb, a felhőben, a szerveren használnak, ma már nincs olyan av, mely valamilyen formában ne tartalmazna vagy használna viselkedés elemzőt.
[ Szerkesztve ]
Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
blattida
nagyúr
válasz 12-es csaj #44251 üzenetére
Részben mindenkinek igaza van.
Ma már nagyon elterjedt a rétegzett, többvonalas védelem, ami egyfelől jó, mert valóban hatékonyabb lehet így a védelem, másfelől viszont az összevissza pakolt cuccok azt eredményezik, hogy egyik összetevő sem tudja megfelelően végezni a dolgát, illetve baromira instabil, akadozó, lassú gépeket eredményez.
Van, aki erre helyezi a hangsúlyt, van, aki arra, van, aki egy programmal akarja megoldani és van, aki különálló alkalmazásokból építkezik.
A Webvédelem érezhetően lassítja a böngészést, az url szűrés nem. Ha valakit zavar a lassulás, az nem komálja a webguardokat és társait.
BB szinte minden olyan programban van, melynek fejlesztő, programozói komolyan gondolják a védelem szó jelentését, van, ahol önálló modul, van, ahol a HIPS része (ez a gyakoribb).
Ma már hips van minden valamirevaló av-ben és/vagy tűzfalban, az egy más kérdés, hogy mennyire erős, hatékony, sokat kérdező...Az egy más kérdés, hogy technikai/prioritásos okokból nem működik mindegyik 64 bites op rendszereken...
Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
csákány.
aktív tag
válasz 12-es csaj #44254 üzenetére
A béta stádiumról tudok, de ezekszerint előjött még néhány új probléma amit orvosolni kell!
Már vártam tőled, hogy mikor böksz egy újabb tűt az Avast vudubabájába
Nem értem az állandó lázadozásod, szerintem egész jó progi az Avast! Egy power usernek az alapbeállítás tényleg nem elég, de van néhány opció, amivel egész korrekt védelemmé alakítható![ Szerkesztve ]
-
csaba1203
addikt
válasz 12-es csaj #44254 üzenetére
Én teszteltem 1 hét erejéig az 5.1-et és nem rossz meg kell mondjam.A gépigény a szokásos Avast-os szinte 0 és a detektálása is a 0 day kártevőkkel szemben bőven 90% felett volt azon a bizonyos durva oldalon.Igen avast fórumon és is olvastam,használnak mellette pl CF-et nagy előszeretettel és szerintem is remekül kiegészítik így egymást.Most visszatértem az F-Secure Client Security-hez csak azt nem értem miért nem képesek kidobni az új változatot belőle
-
Kezdő vagyok
őstag
válasz 12-es csaj #44294 üzenetére
De hogy veszem észre,hogy kifelé is ellenőriz?
Mert nem igazán kommunikál velem...Biztos vagyok benne,hogy olyan kommunikáció is van,amiről nem tudok.
(Lásd Emsisoft Anti Malware----félelmetes,netezés közben mennyi ablak jött fel,mi akar mivel kommunikálni....)[ Szerkesztve ]
-
Kezdő vagyok
őstag
válasz 12-es csaj #44296 üzenetére
Nálam a Spyware Terminator-ra,+egy internetes videójátékra jelzett...
-
blattida
nagyúr
válasz 12-es csaj #44292 üzenetére
Röviden:
Az eredeti behatolás alatt azt kell érteni, hogy egy távoli személy (hacker) próbál bejutni a gépedre a hálózaton keresztül, de természetesen nem fizikailag, hanem kapcsolódva, és tenné ezt azért, hogy megszerezze az adataidat vagy felhasználja a géped valamire (pl. botnet).
Tűzfal nélkül a kapcsolódási igénykor a számítógéped kapcsolódna, ha van fal, akkor erről az igényről értesítést kapsz és eldöntheted, hogy engedélyezed e, illetve alapból tilthatsz minden bejövő kérést és/vagy láthatatlanná teheted a portjaidat.
Ugyanez természetesen kifelé is működik, ami azért jó, mert ha valahogy bejutott a gépedre egy kártékony kód, mely a gépen garázdálkodva próbál kifelé kommunikálni, akkor a zt a kijutás előtt nyakon lehet csípni a tűzfal segítségévelDe még ez sem elegendő, mert már egy meglévő kapcsolaton keresztül is bejöhetnek nem kívánatos dolgok, ezért itt lépett be a képbe eredetileg az av,mely a szignatúra adatbázisa alapján ellenőrzi az adatokat.
Viszont, ha az av sem adatbázis, sem heurisztika alapján nem ismeri föl a csúnyaságot, akkor a gép szépsége megszűnik.Ezért aztán jöttek a HIPS-ek, melyek minden kiszolgálón keresztül történő kommunikációt figyelnek, ellenőriznek és kontrollálnak, részben automatikusan, de alapvetően a felhasználót igényelve, ezért is nem terjedtek el annyira, hiszen az átlagos júzerek, akikből a legtöbb van, nem tudják megfelelően kezelni.
A viselkedés elemző is egy HIPS, csak egy specializált fajta.
Valóban a szokatlan alkalmazás tevékenységeket keresi és ezekről értesít vagy alapból tilt, ez is beállítás kérdése.Mindenkinek Békés, Boldog és Szeretetteljes Karácsonyt Kívánok!
-
Sz_Imre
senior tag
válasz 12-es csaj #44357 üzenetére
Lehetséges, én nem látok bele a tesztjükbe. Ez nekem is fura, de ez van.
Az AV-comparatives teszben, pedig szerintem mindenki hozta a megfelelő eredményét.
Azért itt is van 1-2 fura dolog, de ez már csak részlet kérdése.
Azért ~82000 ezres mintán már lehet mire alapozni, az antivírusok terén.[ Szerkesztve ]
-
Sz_Imre
senior tag
válasz 12-es csaj #44359 üzenetére
Ha én ezt tudnám.
Amúgy meg szerintem adatbázisában vannak némi hiányosságok. Persze ha tudnám, hogy mikori a kártevők amiben tesztelték, akkor lehet, hogy más lenne a véleményem. -
Gorneck
legenda
-
Sz_Imre
senior tag
Hát én ezek közül én a NOD32 voksolok. MSE azért nem, mert vagyis én küldtem nekik még valamikor kb 6 kártevőt, azok 1 hónap után is csak 2 ismert fel.(nem tudom hogy melyik fájl volt, mert már nem emlékszem). A másik indok meg azért, mert még friss motoros. (Hú ezért mit kapok majd...)
Az AVG, itt a free verzióra gondoltál? Ez se rossz, de képes komoly téves riasztást produkálni. (Ez csak az én véleményem)"S ezek mellé melyik keveset kérdező tűzfalat ajánljátok?
Ha NOD32, akkor inkább Smart Security, vagy más tűzfal helyette?"
Az ESET Smart Security nem kérdez sokat, csendben teszi dolgát, de nem a legjobb pl, bár normális nettezés mellet megfelelő, ha azt nézzük.Tűzfalat azért nem ajánlok, mert arról még nincsenek tapasztalataim.
[ Szerkesztve ]
-
csaba1203
addikt
A NOD32+CFW párosítás nagyon hatékony.Próbáltam már.Amit NOD nem ismer fel azt Comodo tuti megfogja
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest