Hirdetés

Keresés

Aktív témák

• Cifu

félisten

válasz RoDinka #2789 üzenetére

Javaslom először nézd át a nickem alatt található logout blog linknél az LCD alapfogalmakat.

A Philips-ek, legalábbis amikkel én találkoztam, általában jó képminőséggel bírtak a velük egy osztályban lévő konkurenssekkel. Konkrét típust mégse merek ajánlani, mert valami katasztrófa a számozásuk, képtelen vagyok követni (az első szám mindenestre a egymáshoz viszonyított minőségük, 3xxx -> 5xxx -> 7xxx -> 9xxx). De hogy például egy 42PFL7572D vagy a 42PFL5421 a jobb, azt már nem tudom, elvileg az utóbbi a gyengébb, mégis többe kerül - szóval feladom. :D

Na, önuralmamat igénybe véve végigfutottam az árkeretbe beleférő 42" TV-ket. Rémálom. :)
    Szóval a HD modellek közül a 42PFL7332 tűnik az adatok alapján jó választásnak. A FullHD-s 42PFL7662D ugyan nagyobb felbontást tud, de gyengébb a képjavító technolgiája, gyengébb hangszórókkal rendelkezik, a panelje pedig kisebb kontrasztaránnyal bír, stb. Árban többé kevésbé együtt vannak.

Ha főleg TV nézésre és DVD-re kell, 350e Ft-s árlimittel, akkor inkább elégedj meg a HD felbontású modellekkel, ez alapján a 7332-es tünik jobbnak. De hozzáteszem, hogy ez sajnos csak a technikai adatok alapján történt gyors összevetés, és ennél többet még Jack Bauer sem tudna kiszedni belőlem. :DDD

Ha nem vagy elkötelezett a Philips iránt, akkor még nézd meg szerintem a Samsung LE-40R8x-es modelljeit, vagy esetleg a Sony KDL-40S3000-et.

Annyit tennék hozzá, hogy ha egy mód van rá, akkor mindenképpen menj el a bevásárló központokba, házimozi szalonokba (Sony Centerek a Sony esetén) és nézd meg a kiszemelt típusokat, ha teheted. Próbáld ki a távirányítóval, hogy milyen a menüje, nézd meg a képminőséget (bár ehhez egy ilyen helyen messze vannak a körülmények az ideálistól, de például a Budaörsi Electro World-ben külön elsötétített Philips TV sarok van, azt például nézd meg mindenképpen szerintem).

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

• Bigyó

tag

válasz RoDinka #2799 üzenetére

Végülis Kariig van még egy kis időm, majd meglátom és tájékozódom még.

Jótanács neked is meg annak is aki Samut akar venni még az idén. Ne nagyon huzzátok el a vásárlást, mert amikor én vettem a Samu LCD-et kb. 2-3 héttel ezelőtt a bolt tulajdonosától, azt mondta, hogy a Samu, mint minden évben alul tervezi az LCD piacot. Nos amit erre az évre terveztek az már rég bejött. Ha még hozzá tesszük azt is, hogy az ország rohanni for most karácsonykor LCD TV-ért, akkor azt lehet mondani biztosan, hogy hiány lesz belőle. :K
    Talán 1-2 modellből már most is az van, :F

[ Szerkesztve ]

Piros a kék, plussz a minusz

Aktív témák

Hirdetés