Hirdetés
Aktív témák
-
Rick4
félisten
a hangyás minőségű t-kábel nekem is csak addig volt hangyás, míg egy régebbi, és tunerben sem túl erős CRT tévén néztem, LCD-n teljesen jó.... javaslom, előbb vegyél másik tévét, és ha az is hangyás, akkor gondolkodj..
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
BigBear
senior tag
A webshopok 90%-a nem hivatalos forrásból szerzi be a termékeit (TV). De jellemzően olcsóbbak ugye. Kinek mennyit ér meg a viszonylagos nyugalom.
Nem egy gyártó van, akiknél az így beszerzett cuccot csak az üzleten keresztül tudod gariztatni meghibásodás esetén, mert a szervíz megtagadja a garanciát, lévén a cucc szürkeimportból származik. Erre azért érdemes odafigyelni.Pixel policy-ra ezt leltem: [link]
-
sinick
senior tag
Itt a válasz!
Sehogy!
Pontosabban kideríthető, de nagy utánajárással.
Mi munkaszámonként (egy szám amely meghatározza a típust és az egyszerre legyártandó darabszámot, termelési szalagot stb.)
tudjuk, hogy milyen panelt használunk, ebből kideríthető, hogy mi a TV sorszáma.
Szóval Neked a sorszámot kellene tudni, de az elég macerás lenne ha te felhívsz a boltból egy sorszámmal és én meg megpróbálom
kikeresni a munkaszámot és, hogy milyen panelt használtunk hozzá. :-)) -
félisten
Kb. két hónapja néztem a T-Kábel digi szolgáltatását, az mondjuk engem erősen lesujtott, hogy a beltéri egység nem is rendelkezik komolyabb kimenetekkel, van SCART, van audio kimenet, talán még optikai kimenet volt, és úgy ennyi. Se HDMI, se Komponens...
Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
félisten
Ha megengeded a saját véleményemet leírnám: szerintem inkább HTPC-t építs akkor, mint asztali lejátszókkal vesződj. Egyfelől a felkonvertálás terén egy sima Media Player Classic is megeszi a legtöbb sima DVD lejátszót, amint azt te is tapasztaltad. Másfelől nem kell firmware frissitésekkel törődnöd, hogy az újabb DivX vagy akármilyen más codeceket is kezelni tudja. Harmadrészt sokkal kényelmesebb vinyóról lejátszani a filmeket, mint DVD-ket pakolászni.
-
félisten
-
Riverflow
csendes tag
Szerintem is inkább HTPC. Tényleg drágább, de nem érdemes jó TV-t venni, ha nem tudod jó jellel/ forrással kiszolgálni. Nyilván drágább, de sztem ezt egyszerűen hozzá kell adni a TV árához és kész. Akinek nincs "pár százezre" az ne akarjon HDTV-t nézni (pl én is). Amúgy meg végülis PC-je mindenkinek van, mondjuk amiről fórumozik Nem biztos, hogy feltétlenül külön PC kell a TV-nek (sztem). (főleg ha nem tellik rá ) Végülis csak szerettem volna levezetni, hogy mindenképpen PC-kell és jó a már meglévő. Akinek meg akkora háza/lakása van, hogy a PC meg a TV messze tud kerülni egymástől fizikailag, annak talán nem fáj egy új PC beszerzése.
Én mostanában ezzel kísérletezek:
[link]
Tök jól be lehet lőni pl. a Winfast tévétuner távirányítójával (+ ezer másikkal, ill. bármivel szinte)[ Szerkesztve ]
-
wilkyx
tag
Igazából az a helyzet , hogy olyanra akar beruházni a család ami pár év múlva is jó lesz mindenre, én nem igazán értek hozzá, azért próbálok innen magamba szippantani valamit viszont nem kizárt a jövőbeni számítógépes használat sem bár tény mi tény hoyg most egyelőre a TV a fő profil, esetleg van oylan ami minden szempontból jó(FULLHD mostani tech és TV is jól megy rajta) még ha kicsit borsosabb árban is van? Plazma miben más(képileg)? Eddig engem LCDre bíztattak...
JA még egy, Cifu amit javasoltál sony az se rossz, nem létezik ennek olyan változata aminek motorosan forgatható talpa van?[ Szerkesztve ]
-
linezeus
csendes tag
megprobálok segiteni habár en is csak párnapja vagyok tulajdosnosa samu R82 nek
a beálitásoknál válaszd ki hogy a ne 16.9 stb.. legyen hanem csak pásztázás{habár erröl nem tudom micsoda ha valaki ért hozá irhatna pár szót róla} ekkor minden esetben korrekt lesz a megjelenités képmérete es és felbontása az illesztöprogtram verzioja 6.14.11.6375
es az én kártyám is gf7600GT remélem segit kicsit -
student
őstag
kösz
ennél nincs olcsobb? még igy is húzos az ára sztem....
a mintaboltjukban is meg lehet venni a weselényi u-ba vagy csak online rendelni?
nem értem mi kerül ezen a szar szutyok kábelen ennyibe?Samsung LE-32R82BX LCD TV akinek szintén ien tv-je van léci irja
mert szeretnék privibe pár kérdést irni[ Szerkesztve ]
-
robi-k
őstag
-
félisten
-
félisten
Még 1x: egy 720p felbontású TV-n teljes valójában sose élvezheted az 1080i felbontású adást. Mindenképpen le kell butítani. Ha a számítógépedről amúgy is problémás 1080i felbontással meghajtani, akkor miért szenvednél? Annyi a különbség, hogy nem a TV belső elektronikája, hanem a számítógéped végzi el a kép átméretezését.
-
djsunny
aktív tag
1. Pedig a mai világban ez már kézenfogható dolog! Szóval nekem egy Abit F-I90HD alaplapom van amin van HDMI kimenet. Tehát fogok egy HDMI-HDMI kábelt, egyik végét a TV-be dugom, másik végét meg a számítógépbe. Ilyen egyszerű.
2. Az én kézikönyvemben ez nincs világosan leírva! Az 1360×768 felbontást egy táblázatban említi ami fölé ez van írva: HDMI/DVI! Én nem látok itt számokat a HDMI szó mögött, ebből következően arra gondoltam, hogy mindhárom HDMI-n menni fog (amiből csak a kettes a HDMI/DVI jelölésű)!!!!!!
3. Ezt úgy csinálom, hogy az Abit lap BIOS-ában a HDMI sornál 3féle opció van. Az első a "Standard". Ha erre állítom akkor HDMI-ként működik a kimenet, vagyis lesz rajta frankón digitális hang is. A második beállítási lehetőség a DVI. Ha erre van állítva akkor DVI kimenetként funkcionál amit lehet használni a hozzá adott HDMI-DVI adapterrel (vagy szimplán a HDMI kábellel). Ebben az esetben letilt a HDMI Audio (be sem töltődik a Windows indulásakor a Driver) A harmadik opció a Disabled (ekkor csak a VGA kimeneten van kép). Szóval ennyi.
4. Konkrétan a TV-m hangszórójából nem jön ki hang. Gondolom annak kellene szólnia ha a DVI IN (HDMI2) Audio feliratú RCA párba rákötöm a számítógép hangkártyájának a sztereo kimenetét. A gépen megy a film, de a TV-n nem hallani semmit!
És akkor a probléma itt van: Mivel írtad, hogy csak a HDMI2-n megy az 1:1Pm akkor a HDMI1-re hiába is kötök kábelt. Pedig ott volt hang csak éppen szar volt a kép. Most rákötöttem a HDMI2-re a gépem, most jó a kép....viszont nincs hang valami miatt....
Namost ha nem DVI-ként állítom be a számítógép HDMI kimenetét hanem 'Standard' módra akkor meg lesz hang a HDMI2-n de az 1360×768 nem beállítható.
Remélem nagyjából érthetően leírtam a szitut.
-
félisten
-
Skynet258
veterán
LG 32LC46 lett végül. A digitális csomag az a T-kábel féle, set top box-os játék. Mint írtam, átkapcsoltam, sima (analóg) kábelre, tehát set top box nem játszott, és igen szar volt a kép (mákos, zavaros, színtelen...minden ami kell. Hozzáteszem nálunk igen jó pedig a vétel, a crt tévén abszolút szép volt a kép, a fenti hibákat soha nem láttam...). Ha előfizető vagy a T-nél, akkor pedig most mindössze 400 forinttal nő a havi számlád a set top box bérlés miatt. Ha akarod, akkor meg megveszed, és havi szinten egy forinttal se kerül többe.
Összekötés: kábel a falból--->set top box--->onnan dvd-író--->onnan meg tévébe (antenna csati helyére). Pofon egyszerű, de télleg. Ha dvd játékos nincs, akkor értelemszerűen az az útvonal kiesik.
Nem szoktam ajánlgatni semmi ilyen szolgáltatást, mert mindenki maga döbtse el, hogy megéri-e neki az adott szolgáltatás azt a plusz költséget, amivel ez jár. De ezesetben tényleg csak pozitívat tudok mondani, sokat dob a képminőségen, hogy digitálisan jön a nafta. Persze hd-t ne várj, de az analógnál sokkal jobb Havi szinten pedig elenyésző összeg -
Skynet258
veterán
Hát ma biztos nem, melózom (pontosabban csak itt netezek a melóhelyen ), és csak holnap megyek haza reggel. De csinálok képeket majd, ha gondolod, bár szerintem ezek a dolgok élőben látszanak leginkább. Az átállás meg annyi, hogy bemész egy T-kábel kirendeltségbe, aláírsz egy szerződést, megkapod ott helyben a kis csomagodat, bekötöd, és pár óra múlva digitálisan jön az anyag Elég korrektul van ez most kitalálva sztem
Koaxon megy természetesen, semmi szerelés nincs, csak összedugod a kébeleket. Hűség...ez jó kérdés, nem is tudom most fejből, két lehetőség van: vagy a szerződésed újítódik meg, és digitálistól számítva 1 év, vagy a rendes szerződésed a mérvadó. Ezt most nem tudom hirtelen, hogy melyik, de a T oldalán biztos megvan az infó
Azért azt mondom, nehogy félreértés legyen: ezután sem hd anyagok jönnek, de valóban szebb lesz minden, és szerintem ez nem költség ezért. Szal hajráKözben néztem T oldalát, itt a válasz:
A digitális szolgáltatás aktiválás díja 10.000 Ft, melyet 1 év hűségnyilatkozat ellenében elengedünk!
[ Szerkesztve ]
Aktív témák
Hirdetés
- EAFC 25
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Asszociációs játék. :)
- Steam Deck
- Elektromos autók - motorok
- TCL LCD és LED TV-k
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Vodafone mobilszolgáltatások
- PlayStation 5 Pro teszt
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest