Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- A fénynél gyorsabban
- Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT.hu
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mano660
tag
Igen, koi kárász, sok él a tóban. Horgászataim során aránylag sűrűn fogok, legutóbb hármat fogtam, igaz szép narancssárgát (aranyhalat), amit Te fogtál (tarka) az ritkább.
Régebben telepítettek koi pontyot és kárászt a tóba, bár pontyot még nem sikerült fognom.[ Szerkesztve ]
"God did not create man, but man creates gods for himself." (L.A.Feuerbach)
-
mano660
tag
Amennyiben az ezüstkárászokra gondolsz, ma is fogtam hat óra alatt kb ötven darabot. Azzal szórakoztam, hogy mértem, bedobás után hány másodperc múlva húzza el a csalit ( általában tíz ), de én jól elszórakozom velük.
Az etetés kialakítása után, ha félórán belül nem fogsz pontyot, később már kicsi az esélye, mert ellepik a kárászok. A múlt héten volt olyan nap, hogy kikészült a csuklóm (mintha tűvel szurkálták volna) ötórás peca alkalmával.A méret húsz dekától kilósig, de az átlag félkilós.
[ Szerkesztve ]
-
mano660
tag
-
mano660
tag
Akárcsak az enyémet (klasszikus feeder), mint azt már írtam.
-
mano660
tag
Igen, én tudom, magam szereltem le. Nem ördöngösség, csak két rövidebb M6-os csavar kell hozzá.
Véleményem szerint, kényelmesebb, és picivel stabilabb az elődjénél.
Annak idején felajánlottam (még a régebbi székem kapcsán), hogy próbáld ki, most szintén ezt teszem, akár át is jöhetsz, összeállítom ha kell."God did not create man, but man creates gods for himself." (L.A.Feuerbach)
-
mano660
tag
válasz Gabesz26 #44976 üzenetére
Nekem (mint a fotón is látszik) a kisebbik szék van, nincs problémám a láb rögzítésével, a 80 kilómat jól viseli.
Nem szoktam a lábakat kivenni, szépen összecsukható, csak meg kell találni a módját."God did not create man, but man creates gods for himself." (L.A.Feuerbach)
-
mano660
tag
válasz hunited88 #45071 üzenetére
Szia!
Magam részéről Concept D 6500 -ast ajánlom, bár nem rendelkezem ezzel a konkrét orsóval (boltban volt alkalmam tekergetni, és csak azért hagytam ott, mert így is több van mint kellene), de a Vertigo-val igen, amely ennek az orsónak az alkatrészeit adja. A Vertigo egy strapabíró orsó, Erdei Attila és számos versenyhorgász használja elégedetten."God did not create man, but man creates gods for himself." (L.A.Feuerbach)
-
mano660
tag
Én viszont (mint mechanikai műszerész), megtudom érteni, hogy fölöslegesen nem bontogatja az orsót, mivel a mechanikai szerkezetek összekopnak, és az újabb összeszerelés alkalmával már nem biztos, hogy olyan simán fut. Számtalan esetben jártam úgy, hogy csak többszöri összeszereléssel tudtam az eredeti állapotot visszaállítani, mert mindig produkált (alig hallhatóan) morgó hangot.
Félévente a görgőt, dobtengelyt szoktam tisztítani, kenni, a házban lévő alkatrészeket évente vagy kétévente tisztítom, zsírozom."God did not create man, but man creates gods for himself." (L.A.Feuerbach)
-
mano660
tag
Véleményem szerint, az olajkenésnél (ahol ez lehetséges) jobb nem kell (lásd a belsőégésű motorokat, sebváltókat, hajtóműveket), viszont úgy kell kialakítani a szerkezetet, hogy az olaj benn is maradjon és elássa a feladatát.
Amennyiben az orsó háza olyan tömítettségű, hogy az olaj nem szökik meg, és elegendő mennyiségben van jelen (tehát a fogaskerék beleér), az egyik legjobb megoldás. Nem kell a karbantartáshoz szétszedni, csak a régi olajat leeresztve frissel föltölteni, és mivel a ház ennyire zárt, a por sem jut be. Egyetlen hátránya az előállítási költség.[ Szerkesztve ]
-
mano660
tag
Semmi gond, Te szétszeded félévente, én kétévente.
Adtam el több orsómat 18-20 év használat után, hogy a vevő nem hitte az orsó előéletét.Természetesen finom olajról beszélek az orsókkal kapcsolatban az autók csak példa az olajkenés hatásosságára.
Mint írtam a feltétele a zárt orsóház.[ Szerkesztve ]
-
mano660
tag
Különben nem kellene teletölteni, elég egyharmadáig, a tányérkerék, a dobemelő fogaskerék széthordaná annyira, hogy mindenütt megfelelő kenést biztosítson.
Az előállítási költség, és a várható hosszú élettartam miatt nem éri meg a gyártóknak."God did not create man, but man creates gods for himself." (L.A.Feuerbach)
-
mano660
tag
válasz Zoli bácsi #45087 üzenetére
Igazad van Zoli bácsi!
-
mano660
tag
válasz Zoli bácsi #45097 üzenetére
Nem értem ezt a "passzítgatást" a csigatengelyes orsókkal kapcsolatban. Rendesen összekell rakni az alkatrészeket, mint ahogyan két fogaskereket illesztesz.
Passzítgatni egyes Shimano P4 -es szériát kell, mivel a dobemelő fogaskerék nem szabályos kör (kissé négyszög alakú, a párja pedig ovális). No ott passzítgani kell, de ezt a tányérkeréken és a dobemelő fogaskeréken jelölések segítségével könnyen megoldható. Talán az Okuma orsóknál olvastam még hasonló megoldást.
[ Szerkesztve ]
-
mano660
tag
Amennyiben a Banax Si700 testvére a Te Si800 orsód, akkor az wormshaft (csigatengely, vonótengely, és csúnyábban féregtengely) dobemeléssel rendelkezik.
Egy pici műszaki érzék, türelem, és figyelem nem árt az orsó szétszerelésénél, de mielőtt elszánod magad, nézd át Benyhe mester cikkeit, videóit.
A másik orsódról nem tudok semmit."God did not create man, but man creates gods for himself." (L.A.Feuerbach)
-
mano660
tag
válasz Zoli bácsi #45172 üzenetére
... és Ryobi Zauber!
-
mano660
tag
válasz B4l!nt #45334 üzenetére
... ha már Angling Direct, egy órája kaptam meg tőlük, a múlt héten (csütörtök) rendelt botot (Preston Monster Feeder 11' Light), és a Guru előkéket (0.13, 0.15).
A bot nagyon tetszik, főpróba (ha terv szerint haladnak a dolgok) pénteken.[ Szerkesztve ]
-
mano660
tag
-
mano660
tag
válasz BogyóBP #45396 üzenetére
Nem egészen látatlanban vettem, a vásárlást megelőzte egy kis utánjárás is. Miután döntöttem hogy ez kell nekem, nem volt kérdés honnan veszem, mivel lényegesen olcsóbb az angoloknál.
Zauber 4000-es szépen egyensúlyban tartja."God did not create man, but man creates gods for himself." (L.A.Feuerbach)
-
mano660
tag
Amennyiben erre gondoltál, szerintem jól használható. Amit leginkább szeretek benne, hogy könnyű. Természetesen az eső ellen megvéd (felhőszakadásban még nem használtam).
Manta PVC ernyőm is van, de a súlya miatt inkább hanyagolom.[ Szerkesztve ]
-
mano660
tag
Kellemes ünnepeket kívánok minden fórumozónak én is!
-
mano660
tag
válasz sityupityu #47023 üzenetére
Hasonlóképpen, csak nálam magasabban a határ (10 + fok)
-
mano660
tag
Boldog új évet kívánok!
-
mano660
tag
válasz Zolabol #47986 üzenetére
A WalterLandban vasárnapig -15% (35000 Ft).
Szerintem megéri.
Az AD-én a szállítás Magyarországra 49Font fölött ingyenes, és megbízható bolt (öt nap alatt megérkezett a rendelt botom)."God did not create man, but man creates gods for himself." (L.A.Feuerbach)
-
mano660
tag
válasz zeus_2k14 #49432 üzenetére
Feltöltött PayPal kell hozzá, regisztrálsz az oldalon, kosárba teszed az árut, megrendeled (a rendelés folyamatában fizetsz), várod a futárt (a szállítás ingyenes 49 Font fölött), mely kb. 3-5 nap elteltével hozza a széket. Nincs más költség.
Ui.: közben Hermanyi sporttárs is válaszolt (Neki nagyobb tapasztalata van ebben).
[ Szerkesztve ]
-
mano660
tag
válasz zeus_2k14 #49432 üzenetére
De ha mégsem szeretnél külföldről rendelni, itt kicsit olcsóbban megveheted.
Tavaly ősszel vásároltam feederbotot tőlük. Számomra ez volt az első vásárlás.
[ Szerkesztve ]
-
mano660
tag
válasz szetcsuszott #50888 üzenetére
Így igaz, a mi egyesületünknél is kötelező társadalmi munkát kell végezni 16 órát évente.
Aki nem teljesíti, annak forintban kell megváltania."God did not create man, but man creates gods for himself." (L.A.Feuerbach)
-
mano660
tag
Amiről nem igazán hallani a horgászmédiákban: Mohosz
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest