Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ájvé
veterán
válasz Lacika_LP #6550 üzenetére
Igen, azt tudtam hogy ez speciálisan Girya technika, vagyis a kialakítása olyan amire ez a technika épül.
Szakítani egyáltalán nem szoktam, inkább csak swingelek, az is hatékony és nincs sérülés veszély se. Lökni lehet azért RKC-s golyóval is, persze nem úgy ahogy Giryával, de nem is kell. -
Lacika_LP
csendes tag
Mindent lehet ugyan ugy, csak nem olyan komfortos. De az emberek nagy reszenek mindegy is, hogy milyen szerintem. Hobbi szinten barmivel jol el lehet boldogulni.
A szakitasnal hol van serulesveszely? En meg nem talalkoztam vele.
Sokkal konyebb a hatnak es a dereknak, mint a sok lengetes.
Szerintem a legroszabb a ketkezes lengetes. Nem egy kenyelmes gyakorlat, en kb evek ota nem is csinaltam.
Az egykezes lengetes a kovetkezo, de igazan az is alkar erositesre jo szakitas utan.
A szakitas a leg elvezetesebb ezek kozul. Ha csak lengetnek elunnam az eletem, haha. -
Lacika_LP
csendes tag
Abszurd errol vitazni. Persze. Ha nem tudod jo pozicioban megtartani a sulyt vagy rossz a technikat, ne akarj ezret csinalni, vagy nagy sullyal. Nem kell hozza sok esz. Ha a masodik sulyemelo edzesen maxra megy valaki, 80%, hogy leserul... megis biztonsagos sport, ha fel van epitve a fejlodes.
En arrol beszelek, ha minden jo, a szakitas nem serulesveszelyesebb semmi masnal. A lengetes hamarabb az, foleg a ketkezes, ha tul sokat csinal belole az ember. -
Lacika_LP
csendes tag
válasz Lacika_LP #6556 üzenetére
Raadasul eleve a szakitas az utolso lecke..
Deadlift
Swing
Press
Push press
Jerk
Clean
Longcycle
SnatchAz elso ketto es a 3-4-5 mehet forditva is, kinek hogy tetszik.
Ha a szakitasra meg mindig gaz a fej feleletti tartas, az mar regen rossz. Ha normalis uton jut el valaki a szakitasig, akkor semmiseg a vallnak. A szakitas a technikarol es a legzesrol szol. Nem veszi igenybe a testet fele annyira se, mint a ketkezes lokes, vagy hosszuciklus. -
VTom
veterán
válasz Lacika_LP #6556 üzenetére
Persze, ha minden rendben van, és nem egyből szakítással kezd az ember, akkor nincs vele semmi baj.
De sok mindent rendbe kell tenni előtte, és mindenképpen kell szakember segítsége.
Youtuberól csak lesérülni lehet megtanulni.Everybody has a plan until they get punched in the mouth.
-
Lacika_LP
csendes tag
-
-
Ájvé
veterán
válasz Lacika_LP #6570 üzenetére
Igen szerintem is, csináljuk azt amit szeretünk, már csak a mozgás miatt is, a többi részlet kérdés, te versenyezel ez a te utad, én meg ezzel tartom magam karban és élek a sport iránti vágyamnak, az én szintemen ez bőven jó.
Én szeretem a nyomást csak nehezen megy 36-al, de mondjuk vállnak nem olyan túl jó. Bent presst viszont nagyon megszerettem az utóbbi időben, jerk is jó vagy push press. -
Lacika_LP
csendes tag
Erdekessegnek csinaltam egy videot a mostani szakitasomrol lelassitva. 😁😁
-
-
MODERÁTOR
válasz EQMontoya #6576 üzenetére
Ja én se kötekedésből írtam
Ez egy 2013-as videó rólam (36-os snatch), nyilván rohadt messze van a jótól, de látszik, hogy mennyire máshogy néz ki a kivitelezés.
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
Lacika_LP
csendes tag
Rkc-t kezdtem. Meg Sfg ben is voltam.
Azota ez az 5. fajta szakitas, amit megtanultam.
Tudom, mirol van szo, nem csak egyszer-eggyszer probaltam ki oket, mindet vegigycsinaltam egy cikluson keresztul.
Annyit biztosan allitok, a bazis mindenhol ugyan az.
Es azt is, hogy az sfg-s nem alkalmas jo eredmeny eleresehez. Folosleges feszultsegekkel van tele. Kis sulyt lehet ugy szaggatni, 24kg felett mar nem hatekony.
Es nem szidom, nehogy az jojjon le. Fitnesz szeruen hasznalva teljesen jo. Egyszeru, barki felfogja egy ora alatt. Konyebb tanitani is es csinalni is. -
Lacika_LP
csendes tag
-
buci868
csendes tag
Szevasztok
Keresek használt 16 Kg os kettlebell-t Budapest és Heves megye környékén elsősorban ha tudnátok eladót írjatok rám .....
Köszönöm.....
-
Lacika_LP
csendes tag
Szakitas lassitva.
1/8, 1/4, 1/2, normal, 1/8 -
törölt tag
Dec 14-16 magassagaban leszek BP-en, van olyan hely ahova le tudok menni hogy valaki megnezze a mozgasomat es szepen kiokositson, akar 2 edzesre is elmennek ha az segit
14-en 3 utan vagyok szabad, 15-en delelott-kora delutan, 16-an delelott-kora delutan
Egy jo kis edzestervben is benne vagyok, kb fel evente jarok Mo kozeleben
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Kiraly, koszonom, megkeresem oket
-
Warpig
aktív tag
Sziasztok!
Szeretném elkezdeni a kettlebell edzést. Tapasztalataitokról kérdeznék.
A célom elsődlegesen a fogyás lenne, persze némi izomzat felszedése sem ártana. Ahogy olvastam, nem klasszikus body builder eredményre kell számítani, de az nem is érdekel. Ne legyen unalmas, rugdossanak, hogy csináljam (ami egy sima testépítésnél azért nem valószínű, hacsak nincs személyi edző).
Szerintetek megtalálnám a számításom ebben az edzésmódszerben?Köszönöm a segítséget!
W.Idő vagyok, világok hatalmas pusztítója. Azért jöttem, hogy megsemmisítsek minden embert.
-
EQMontoya
veterán
Szerintem igen, eddig stimmel.
Annyit azért hozzátennék, hogy ha komolyabb mennyiséget szeretnél fogyni, akkor ezen felül:
-Kaja, kaja, kaja. Hiába edzel, ha beviszel csillió kalóriát (főleg gyorsan lebomló szénhidrátból), akkor b..hatod.
-Zsírégetéshez nem árt olyan mozgás a bell mellé, ami hosszabb távú és kevéssé megterhel, pl. lassabb futás, bringázás, ezekkel lehet igazán hatékonyan zsírt égetni.Same rules apply!
-
Warpig
aktív tag
válasz EQMontoya #6589 üzenetére
Azon is akarok változtatni, cca 15 kg kéne, hogy lemenjen, határidő igazából nincs. A rendszeres mozgás behozatala kell az életembe.
Konkrét edzőtermet is tudnátok ajánlani, ahol érdemes elkezdeni? Vagy az már reklám lenne?Idő vagyok, világok hatalmas pusztítója. Azért jöttem, hogy megsemmisítsek minden embert.
-
Ájvé
veterán
válasz EQMontoya #6589 üzenetére
Pont nem, ezek lassú és kevésbé hatékony zsírégetők, igazából csak az időd megy el velük. Hiit sokkal hatékonyabb zsírégetésben persze ésszel kell elkezdeni sort múlt nélkül. Itt egy cikk hiit vs kardio kérdésben, nem kell ezzel egyetértened persze, de szerintem ez így van és saját tapasztalatból mondom. Nagyon sokan pont a fogyás miatt kezdenek kettlebellezni, teszik ezt nagyon helyesen. Egyébként sokkal egészségesebb is, futás nagyon roncsolja az ízületeket, nagy túlsúllyal épp ezért nem is ajánlott futni. Nem is mindenkinek való, futáshoz is kell adottság. Biciklizés már jobb, de azon meg ülsz és nem a teljes tested dolgozik, ezért jobb ennél is a kettlebell.
Táplálkozásban viszont egyetértek, 70-30%-ot szokták mondani, vagyis ennyiben számít a táplálkozás (hiba mozogsz bármennyit ha rosszul táplálkozol). Érdemes egy étrendet követni, palo, harcos étrend stb, ezt betartva már csak az edzésen múlik.Warpig:
Keress egy instruktort a közelben, pár hónap alatt el tudod sajátítani az alapokat, utána akár egyedül is edzhetsz (de egy jó csoportban jó edzeni egyébként, motiváló).[ Szerkesztve ]
-
VTom
veterán
Anno volt egy cikk a tesztoszteronon, amerikai weboldalról fordították.
8-10 különböző mozgásforma közül a kettlebell szakítás volt messze a legmagasabb kalóriaégető mozgás.
1200 kalóriát mértek vele óránként.
Ennél szerintem csak a crossfit a hatékonyabb, de azal olyan sok kókler foglalkozik, hogy nem ajánlom (ha nem oktatnak súlyemelést, akkor nem crossfit, szoktam mondani)Viszont szigorúan csak instruktor felügyelete mellett szabad elkezdeni! Én azért imádom, mert itthon akkor edzem amikor akarok. Vannak saját belljeim, most éppen egy izomtömeg növelő programot csinálok. 2x24kg-val meglepően hatékony és annyira szárazon jön fel az izom, hogy közben szálkásodom is.
Azt nem mondom, hogy nem monoton, ha otthon edz valaki (persze csak ha elsajátította a technikákat) de csoportosan nagyon változatos és hatásos edzésforma (direkt kerültem a jó, élvezetes, stb. kifejezéseket, mert egy manmaker létra, vagy egy 5 perces snatch teszt minden, csak nem élvezetes )
[ Szerkesztve ]
Everybody has a plan until they get punched in the mouth.
-
EQMontoya
veterán
Amit linkeltél, abban van igazság, csak az emberi testet nagyon nehéz átverni.
Az tény, hogy egy 60 perces kettlebell edzés nagyon hatékony zsírégetés. De mennyit tudsz bellezni? Hát, leginkább minden másnap, mert idő kell a regenerációhoz.
És a bringa? Hát felülök, tekerek 100km-t. Igen, ez mondjuk 5 óra. Viszont bármikor képes rá a test, és 5 óra alatt letolsz legalább 3000 kalóriát, amit esélyesen több, mint heti 3 bell edzés együtt.
És olyat még nem láttam, aki normális intenzitással két óráig bellezett...[ Szerkesztve ]
Same rules apply!
-
Ájvé
veterán
Igen olvastam én is, itt van azt hiszem az angol cikk róla.
Igen gondoltam én is írom a crossfittet de nem akartam, pont azért mert itthon kevesen művelik magas fokon (itt nem csak versenyzésre értem, hanem oktatás minősége, vagy inkább a tudás hiányra vezetném vissza, nálunk sehol sincs ez a sport), crissfit része a súlyemelés is, de igazából az messze van profi súlyemeléstől. Ha nem értenek hozzá akkor jobb is ha nem csinálják.
Én csak néhány oktatáson voltam és itthon csinálom.
Érdemes saját testsúlyos edzéssel kiegészíteni, Dan Jonnak nagyon jó edzéstervei vannak (Tnation stb). -
Ájvé
veterán
válasz EQMontoya #6593 üzenetére
Persze hogy van benne igazság, nem én találtam ki hanem nálunk sokkal okosabbak.
Eléggé rosszul látod a dolgokat, lehet akár naponta bellezni, attól függ mi a cél és hogy éred el. Swing egy ballisztikus gyakorlat, nem erősítő, nyugodtan nyomhatod naponta is, de akár snatch is mehet és mint előttem is írták elé jó zsírégetésben. Tessék egy tök egyszerű program, simple and sinister, heti 5-6 alkalmmal is nyugodtan lehet csinálni. De tudnék még írni, de felesleges.
"60 perces kettlebell edzés"
Nem kell 60 perc, legdurvább esetben is 40-50 perc alatt végzek pihenőkkel együtt számolva már. Nagyon intenzív, senki nem tud 60 percig kettlebellezni, ja de bocs mégis Denisov tud, de ő nem ember, szóval hagyjuk. Én átlag 10-15 percet szoktam, attól függ mit csinálok, van hogy tovább tart, de ez leginkább attól függ milyen súllyal milyen edzéstervet végzek és az milyen intenzitású.
"Hát, leginkább minden másnap, mert idő kell a regenerációhoz."
Igen kell idő a regenerációra, de ez nem jelenti azt hogy minden másnap kell edzened. Én inkább havi napokat jelölném meg, nálam 12-21 között volt tavaly havonta az edzés napok száma (volt egy gyengébb hónap), 206 napon edzettem összesen, évi 365 napot nézve több jön ki mint minden másnap.
"És a bringa? Hát felülök, tekerek 100km-t. Igen, ez mondjuk 5 óra. Viszont bármikor képes rá a test, és 5 óra alatt letolsz legalább 3000 kalóriát, amit esélyesen több, mint heti 3 bell edzés együtt."
Nem biztos. Nem beszéltünk egy fogalomról, amit amatőr körökbe csak "utóégető hatásnak" neveznek. Egy ilyen intenzív edzés után a tested még 24 órán keresztül égeti a zsírt, arra értik, szóval nem csak annyit éget amit edzés során felhasznál. Tetejében elment 5 órád, én egész héten nem szánok rá ennyi időt. Szerintem elég edzett vagyok és arányos izomzatom van, ezt heti 3x edzéssel már fent tudnám tartani akár napi fél óra edzéssel is (úgy hogy a fél óra végén a tusoló alatt állok már).
Nekem nem kétséges melyik a hatékonyabb, biztos jó bringázni, de közel sem mozgat át annyira mint a kettlebell mondjuk. Gyakorlatilag csak lábad dolgozik. Kettlebell annyira hatékony hogy gyógyítanak is a segítségével, ha majd elmész a dokihoz és elmondja hogy gerinc sérved van, jó fej lesz és felír pár száz lendítést akkor talán te is megtudod.Na mindegy, veled kár lesz ezen vitázni, mindenki más és mást szeret. Tény hogy hatékony zsírégetésben a kettlebell, már bizonyított, még izmot is lehet vele felszedni, ez a tetejében egy arányos, természetes izomzat (ezt a testépítés miatt írom, mert az nagyon nem arányos), ha valaki erőt akar fejleszteni arra is kiváló, persze nem lesz az ember egy súlyemelő, de nem is ez a cél szerintem.
-
EQMontoya
veterán
Azzal a részével abszolút egyetértek, hogy frankó izomzatot lehet építeni a bellezéssel, és minden részt átmozgat, én is ezért csinálom.
Csupán arra reflektáltam, hogy önmagában fogyni viszont szerintem nem a legjobb. Nálam pl. látható is volt, hogy fogyni igazából csak nyáron tudtam, amikor belefért elég sok bringázás. Önmagában a heti 3 edzéssel a jó állóképességet, megfelelő izomzatot el lehet érni, szerintem nagyobb súlyt leadni viszont nem ezzel célszerű.
Same rules apply!
-
VTom
veterán
válasz EQMontoya #6596 üzenetére
A zsírégetésre és a szàlkás, tónusos izomzat kialakítására a leghatékonyabb edzés a rövid ideig, magas intenzitással végzett mozgás.
Izomépítéshez legjobb a kétkezes rúd, izomépítésre zsírégetés mellett a két kezes rúddal végzett konplexek (több gyakorlat végzése a súly lerakása nélkül)Az 5 óra biciklinek akkor van hasonló hatása, mint a crossfitnek, kettlebellnek, ha végig nagy tempóban tekersz.
A kettlebell a kétkezes rúd kistestvére, a titka az intenzitásban, és a technikában rejlik. Ne csak egy súlyként tekints rá, mert kiváló szakemberek felépítettek mögé egy rendszert, ami nagyon jól működik.
Plusz nagyon komoly hozadéka a kettlebellel végzett edzéseknek (megfelelő irányítás mellett) az izüketi mobilitás, és a vázizomzat fejlődése. Sokkal egészségesebb mozgásforma, mint egy biciklin görnyedni órákon át.
A másik hozadéka a kalóriadeficit (mint minden intenzíven, súllyal végzett mozgásnak) amitől szépen lehet fogyni, viszont csak szigorú diéta mellett, ami minden fogyókúra alapja.
Te betartottad?Ezen kívül persze nagyon nagy szerepet játszik a genetika, aki alapból ducibb alkatú, annak dokkal több munkájába kerül szálkásodni, mindegy milyen eszközt használ.
Everybody has a plan until they get punched in the mouth.
-
Ájvé
veterán
válasz EQMontoya #6596 üzenetére
Én futottam és semmit nem fogytam vele, igaz nem figyeltem az étkezésre, viszont bellezéssel lefogytam és akkor se figyeltem az étkezésre. Szóval nagyon hatékony zsírégető ha csak ez a kérdés, lehet van jobb ezt nem tudom, de ezzel is nagyon jól el lehet érni. Talán annyi szerencsém volt, hogy van egy érdekes tulajdonságom, egy komoly megterhelő edzés után én még 1-2 órán keresztül nem tudok enni, szilárd táplálékot legalábbis. Ezért sokszor este felé edzettem, edzés után toltam kis fehérjét és volt hogy a fáradtságtól le is dőltem utána, így kajálás elmaradt. Reggel mondjuk elég éhes voltam, de ez már más kérdés, más napra tartozik.
Sokat számít mit hogy csinálsz, ezzel például szerintem garantáltan lehet fogyni. Van némi költői túlzás a cikkben de egyébként jó.(#6597) VTom:
"Az 5 óra biciklinek akkor van hasonló hatása, mint a crossfitnek, kettlebellnek, ha végig nagy tempóban tekersz."
Még akkor se, ez csak egy tipusú mozgás, kardio. Akkor lehetne kicsit is hasonló, ha váltott tempóban csinálná, vagyis szakaszosan gyorsan majd lassabban tekerni (HIIT), ettől függetlenül a mozgás minta korlátozó tényező, ez csak egy fajta mozgás sokkal szűkebb mint kettlebell vagy crossfit, még egy kettlebell swing is sokkal complexebb mozgás és sokkal több izmot megmozgat, annak ellenére hogy egy egyszerű ballisztikus gyakorlat."A kettlebell a kétkezes rúd kistestvére"
Kettőnek semmi köze egymáshoz, talán csak annyi hogy súlyok,de egyébként semmi más. Esetleg annyi hogy kettlebell jóval régebbi eszköz, kétkezes rúd meg később alakult ki."Te betartottad?"
Én nem tartottam be és mégis működött (leszámítva a fentebb írt kimaradt étkezések, szóval csaltam kicsit).Többivel egyetértek VTom!
[ Szerkesztve ]
-
EQMontoya
veterán
A másik hozadéka a kalóriadeficit (mint minden intenzíven, súllyal végzett mozgásnak) amitől szépen lehet fogyni, viszont csak szigorú diéta mellett, ami minden fogyókúra alapja.
Pontosan ezt mondom. A kettlebell szerintem (főleg egy kezdőnél) nem feltétlen fog brutális kalóriadeficitet okozni, mert sokkal hamarabb elfogy az állóképessége. 3-400 kalóriát eléget, és meghal, aznap utána kb. semmilyen fizikai mozgásra nem képes, meg jön 2 nap izomláz. Nyilván költői túlzással, de kb. ez a helyzet.
Persze egy haladónál más, de aki évek óta bellezik, annak ritkán van nagy szüksége komoly kalóriadeficitre.
Te betartottad?
A kaját zömmel be, nálam a pia a para, de ez messzire vezetne és nem ide tartozik.
Same rules apply!
-
Ájvé
veterán
válasz EQMontoya #6599 üzenetére
"Pontosan ezt mondom. A kettlebell szerintem (főleg egy kezdőnél) nem feltétlen fog brutális kalóriadeficitet okozni, mert sokkal hamarabb elfogy az állóképessége. 3-400 kalóriát eléget, és meghal, aznap utána kb. semmilyen fizikai mozgásra nem képes, meg jön 2 nap izomláz. Nyilván költői túlzással, de kb. ez a helyzet."
Igen eleinte benne van, de egy kezdő bringás se 5 óráig teker egyfolytában, futó se maratonnal indít. Mindent el kell kezdeni. Fokozatosan kell szoktatni a szervezetet a terheléshez, ez egyébként bármilyen sportra/mozgásra igaz. Rá 1-2 hónapra már sokkal jobban terhelhető lesz. Ismerős elkezdett tavaly ősszel kezdő csoportba kettlebellezni, decemberben pedig megcsinálta a warrior tesztet ami szép eredmény komolyabb sport háttér nélkül. Azt nem tudom mennyit fogyott ha fogyott, de tetszik neki és ha lesz annál az oktatónál haladó akkor menni fog.
"Persze egy haladónál más, de aki évek óta bellezik, annak ritkán van nagy szüksége komoly kalóriadeficitre."
Azért mert már idáig eljutott. Én nem tartottam be semmilyen étrendet, azt ettem ami volt otthon és lement vagy 10 kiló. Előtte vagy 1 évet futkostam, nagyon jó volt az állóképességem, de ennyi, egy deka nem ment le. Kettlebell átalakít gyakorlatilag, idővel csökken a zsír és növekszik az izom. Ehhez idő kell, mint általában mindenhez. Tudok linkelni kemény edzésterveket amit ha valaki képes csinálni akkor nincs az az isten hogy ne fogyjon, de el kell jutni odáig hogy ezt egyáltalán elkezdhesse.
Szóval akár hiszed akár nem a kettlebellel nagyon hatékonyan lehet zsírt égetni, sokkal jobb szerintem mint bármilyen kardio program ami egyébként pont az izmot bontja úgy fél órán keresztül mire a szervezeted a zsír tartalékokhoz nyúl. Jobb az anareob edzés forma, itt mindjárt a zsírhoz nyúl, ha meg intenzív is a tréning akkor az általam írt "utóégető hatás" is nagyon besegít, ilyenkor még 24 óráig is bonthat zsírt még a szervezet és nem én találtam ki. Menj crossfitezz az napjaink egyik legdurvább sportja, pont múltkor néztem egy videót egy crossfittes nőről, nem tudom szedett-e valamit de nagyon durván nézett ki és ez nem testépítős izomzat, olyan hogy lealázni minket szinte bármilyen erősítő mozgásban (saját testsúly vagy súlyzós is hisz mindkettő játszik crossfittben). Na a kettlebell is ilyen csak kicsiben (van aki mondjuk durván tolja).
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest