Hirdetés
- Hiányzik a gamer érzés
- Gurulunk, WAZE?!
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Csalók a Facebookon. De ennyi???
- A fintech árnyoldalai - a fordított bankrablás
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Mennyi az AnTuTU maxija a POCO X6 PRO 5G-ben a Mediatek Dimensity 8300 Ultrának?
- Oneplus 13 vagy IQOO 13 vagy Oppo Find X8 PRO
-
LOGOUT.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
itouchfan
senior tag
Lenne valaki, aki ennyi információból meg tudja állapítani, hogy ezen a bringán [link] a Sram Rival hátsó váltó rövid vagy hosszú kanalas? Illetve hogy a kerékszettből Shimano vagy Sram szabadonfutós kellhet bele?
„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”
-
itouchfan
senior tag
válasz rétisün #221666 üzenetére
A rivalbol a rovidkanalas max fogszáma 36, ami 40-es tányérral lehet kevéske lenne néhol, a hosszú kanalasnak 42, örülnék ha az lenne mert akkor egy 11-38at vagy 11-40et rá tudnék rakni.
Van hozzá kerék, de két kerék szettel használnám, és a másik jó lenne ha könnyebb lenne jóval mint a gyári.
„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”
-
itouchfan
senior tag
Ha valaki épp keres SPD pedált, alzán akciós az 520-as: [link]
-
itouchfan
senior tag
válasz Talala #221864 üzenetére
Tőlem egy szavazat a Meridára. Ár - érték arányban az a legkorrektebb talán, egyedül a teleszkóp ami gyengusz de a többi abszolút rendben van (ennyiért, mostanság).
-
itouchfan
senior tag
válasz zsola32 #222004 üzenetére
Én egy 15-t használtam, aztán onnan váltottam egy 450-re, ami már tud navigálni (nem Garmin szinten, de használható, sokszor mentem már vele ismeretlen útvonalon, aszfalton szerintem szinte kompromisszum mentes, terepen lehetne jobb), a mérés és minden egyéb pedig lassan egy éve full hibátlanul működik, 50pár ezer forintért vettem, szóval én is csatlakozom, mert teljesen meg vagyok elégedve a Bryton vonallal.
-
itouchfan
senior tag
válasz parandroid #222362 üzenetére
Ismerős vagyok arrafelé, ahogy én látom, úgy néz ki a story, hogy valóban van egy nagyon forgalmas fő utca, de amellett szerintem egyre kevesebb a lakóház, inkább üzletek - boltok - szolgáltatások vannak és a lakók a fő utcából nyíló kisebb utcákban laknak. Tehát bármerre mennek, autóval a fő utcán közlekednek, mert minden oda fut be, a kis utcákon egyszerűen nem érdemes menni és nem is mennek mert úgy marad nyugodt a lakó környezetük (a fő utca nem az). Szóval sztem ezért kampányolnak ez ellen, mert a közlekedési idejük megnövekedését várják az egyébként lámpa nélküli (körforgalom mindkét végén) fő úttól.
Félre ne értsd, nem értek egyet velük, sőt, a te érvelésed szerintem az előremutató (minden szempontból), de az, hogy az adott település szerkezete milyen, valóban befolyásolhatja a közlekedést. Amúgy pedig, valóban sokkal látványosabb és nyugisabb lenne a lakók által felajánlott alternatív útvonal, én szívesebben tekernék ott, mint a főút mentén, mégha 3-4 km-rel hosszabb is (turisztikai célból).„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”
-
itouchfan
senior tag
válasz arcitec #222381 üzenetére
Azt látnám jó megoldásnak, bár ez nagyon scifi, hogy legyen a főút mellett is egy gyalog- és kerékpár út külön sávval, és közben a BUBA pedig menjen a városon kívül, szép környezetben. (Írtam, hogy én szívesebben tekernék arra, mint a városon át, de van az a helyzet amikor nembaj, ha ott is van út). Pl a helyiek biciklis közlekedéségez.
-
itouchfan
senior tag
Az outimon az egyik gyári TRP féktárcsába kicsi nyolcas került, meg amúgy sem annyira acélos velük a fékerő, mint szeretném, ezért lecserélném őket, a betétekkel együtt. Ezt a betétet néztem ki: [link] - Shimano B05S, ezzel a tárcsával: [link] - Shimano RT66. A kérdés, hogy ez így kompatibilis, működőképes lesz együtt? Aki esetleg ezeket használja, elégedett velük, vagy ajánlott vételek? Köszi előre is!
-
itouchfan
senior tag
válasz Gaben92 #223078 üzenetére
Köszönöm!
TRP Spyre fék, igen. Elvileg a szűrőben azt állítottam be, hogy ezzel kompatibilis betéteket adjon csak ki, de ha jól emlékszem ezzel a keresővel egyszer már befürödtem[ Szerkesztve ]
-
itouchfan
senior tag
válasz Gaben92 #223080 üzenetére
Köszi, szuper.
Emellett, gondolkozom a kerékszett lecserélésén is, mindegy, hosszú, ezt a bringát biztos megtartom és nem veszek másikat így ezt szeretném fejleszteni picit, a lényeg hogy a Merida egy időben 15x100-as első kerékkel és gyorszáras hátsóval árulta a bringáit, nekem is ilyen van, szóval ebbe szeretnék újat, ami nem egyszerű szettben.
Most összelegóztam és elvileg, papíron jó minden:
Első kerék: [link] - DT P1800
Adapter hozzá 15x100-ra: [link]
Hátsó kerék: [link] - DT 1800 szintén
Adapter hozzá gyorszárasra: [link]
Ez is rendben van így? Nem vagyok ezekben a kompatibilitás és adapterezés dolgokban otthon, megköszönném, ha a hozzáértők írnának egy véleményt„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”
-
itouchfan
senior tag
válasz jjeahh #223086 üzenetére
Köszi, Mavicnál viszont nem nagyon találtam 15x100-as első kereket. Lehet, hogy én vagyok vakond, de olyanra nem emlékszem ami nem 1900+ gramm lett volna és normális áron volt
-
itouchfan
senior tag
válasz Maximum1 #223090 üzenetére
+Ringman: köszi, most ezt írja: "Scope of delivery: 1 x P 1800 SPLINE® 23 Disc Wheelset, 2 x Tubeless tape 21 mm, 2 x Tubeless valve road 32 mm" szóval valószínüleg ezt már kispórolják, hogy külön kelljen megvenni.
Maximum1, te meg vagy elégedve vele?
Esetleg még ez [link] a Fulcrum játszik, bár ez gravel szett, de egész jó súlyban és ehhez csak egy hátsó agy adapter kéne. Azt írja, hogy 32 mm a legkisebb ajánlott szélesség, nem tudom, hogy mennyire jelentene gondot egy 28as külső esetleg.
[ Szerkesztve ]
-
itouchfan
senior tag
válasz itouchfan #223077 üzenetére
Na most rájöttem, hogyha új kerékszett is lesz, akkor az Centerlock lesz, tehát nem jó a 6 csavaros RT66 tárcsa. Helyette ezt választanám: [link] RT64. Kérdés, hogy ez is jó-e a B05S ([link]) betéttel és a TRP Spyre féknyereggel?
Köszi előre is ismét„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”
-
itouchfan
senior tag
-
itouchfan
senior tag
válasz Csokicsibesz #223579 üzenetére
Szerintem inkább a Superior honlap, ott szoktak fent lenni.
-
itouchfan
senior tag
-
itouchfan
senior tag
válasz ftamas0201 #223946 üzenetére
Szerintem ennyiért csak a Decathlonban érdemes keresni. Ezt nem javasolnám.
-
itouchfan
senior tag
válasz ftamas0201 #223952 üzenetére
Hát újonnan nagyon nehéz most, tényleg nagyon elszálltak az árak. Valami ilyesmit próbálnék nézni:
[link]
[link]És ez még messze nem a komoly hobbi, vagy a lelkes amatőr vonal, az most olyan 450-600k között van újonnan (és lassan használtan is ).
-
itouchfan
senior tag
válasz lanszelot #224258 üzenetére
Veszel egy olyan dolgot (kerékpárnak nehéz nevezni), ami teljes hozzá nem értésről tanúskodik, majd utána idejössz a bringás topikba, ahol a hozzáértők megpróbálnak segíteni (ugyanarra a célra egy működő alternatívát javasolni). Te pedig elkezdesz vitatkozni velük, hogy márpedig te jobban tudod.
-
itouchfan
senior tag
válasz lanszelot #224307 üzenetére
Szerintem vegyél még 4-5 Samebike-ot, hátha lesz belőle egy ami működik rendesen (amíg szét nem esik). Problem solved, téma pedig zárható mert kezd uncsi lenni.
-
itouchfan
senior tag
válasz Jester01 #224343 üzenetére
Ismerem én is a környéket, pláne Etyekig, de utána is tekertem már párszor akár Alcsútdoboz, akár a Velencei tó felé. Összességében tényleg nem sok a szint, de vannak azért ilyen rövid, keményebb emelkedők, akiknél igencsak vissza kell váltani, ha mondjuk akarod tartani a pulzust. Nem tudom jobban jellemezni, angolul jut csak eszembe (úgy nézem a Tourt meg általában a versenyeket ), de ez a rövid, "punchy climb".
-
itouchfan
senior tag
válasz baal-amiga #224382 üzenetére
Tihany - Alsóörs a Balatoni bringauton, ott felkanyarodni Felsőörs felé és végig visz a bringaút veszprémig. Egy két rövid kaptató van benne, de hát Veszprém magasabban fekszik mint a Balaton szóval megkerülhetetlen.
-
itouchfan
senior tag
válasz timarendi #224429 üzenetére
Egyeztetni kell az eladóval, hogy tud-e adni platformpedált, amivel ki tudod próbálni (azért a legtöbb boltban/kereskedőnél/komolyabb bringásnál általában akad 1-1 pedál, amit a próba idejére rá tud rakni), de ha nincs, akkor 1500-2000 FT-ért lehet gagyi múanyag platformot venni, kipróbálni tökéletes.
-
itouchfan
senior tag
válasz Ringman #224445 üzenetére
Nekem volt Cube, 56-os, az rendben volt a 183 cm-hez (átlagnál picikét hosszabb végtagokkal). Most Merida van, abból M/L, ami 54 cm nyereg cső, és 55,5 felső cső, ez tényleg tökéletes.
-
itouchfan
senior tag
Hivatalossá vált ami eddig szóbeszéd volt: Valter Atti 3 évre a Jumbo-vismához szerződött
-
itouchfan
senior tag
válasz fulton #227523 üzenetére
A héten pont sikerült egy ilyet menni, kb szélcsend, minimális északkeleti szél (oldalról). De amúgy azért 30 felett huzamosabb ideig 140-145, kis szembeszélben vagy emelkedőn 145-150 körül szokott lenni nekem is (208 max)
De ahogy parandroid írta, nem érdemes másokkal hasonlítgatni, a pulzus teljesen egyedi, nem feltétlenül edzettebb attól valaki, hogy alacsonyabb a pulzusa.„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”
-
itouchfan
senior tag
válasz Crucio #227692 üzenetére
Én még ezt az üzletet ajánlanám, családtag vásárolt itt egy tényleg szinte zsír új Full XT KTM trekkinget, telója is gyönyörűen mozog, csak jó tapasztalatokat mondott a boltról és itt elég nagy a kínálat: [link]
-
itouchfan
senior tag
Nem tudja valaki esetleg, hogy a Szentendre felé vezető bringa úton, Pünkösdfürdő után meddig lesz még lezárva a bringaút az építkezés miatt?
Mert oké, használható az a murvás kerülő út outival, csak ilyenkor esős időben annyira nem jó utána a lakásba felhozni a bringát a fehér murvás trutyival rajta...„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”
-
itouchfan
senior tag
Sziasztok, szeretnék egy kis segítséget kérni, tervezek építeni egy városi - közlekedős - cheap gravel bringát, erre a csepel acél vázra (zöldben): [link]
A szempont, hogy ne legyen túl drága az építés, de összességében használható, strapabíró cuccok kerüljenek rá.
Kerékszettnek ezt néztem előre hátra: [link] és ennek a hátsó megfelelőjét, és itt jön a nagy kérdés, a hajtás.
Alapvetően 1x hajtást szerettem volna rá, 1x9, 1x10 microshift groupsetet - [link] - de ehhez nem tudom, hogy milyen hajtókar és ahhoz milyen középrész kell ehhez a vázhoz? Ebben tudna valaki segíteni? Talán zsocy épített ilyen 1x9 bringát. Ha nem működik, valami használt 2x9-2x10ben gondolkozom még (MTB).
Fék Avid V-fék lesz, külsők, kormány, stucni, nyereg megvan.Kormánycsapágy az jön a vázzal? Ha nem, abból tudnátok javasolni valamilyet?Megvan, hogy 1 1/8 kell, akkor az is pipa.Köszönöm előre is!
[ Szerkesztve ]
-
itouchfan
senior tag
válasz Hasaggymeg #228922 üzenetére
Igen, köszönöm, az 1*10 sajnos nincs raktáron (legalábbis én nem láttam), az 1*9hez is jó ez a hajtókar? Gondolom sajnos nem. Jó lenne egy deore 1*11 groupset, de ezek a felnifekes trekking kerekek 8-9-10 sebességes hátsó sorral kompatibilisek sajnos.
-
itouchfan
senior tag
válasz Hasaggymeg #228926 üzenetére
Köszi, közben ránéztem alkatrészenként egy 1*10 Shimano váltásra, jobban megéri, 150 euróból kijön. Még egy kérdésem lenne ezzel kapcsolatban, hogy az M4100as váltókar [link] tudja kezelni az M5120 [link] váltót?
-
itouchfan
senior tag
válasz ZolkoW #228930 üzenetére
Igen, ez a deore 1x10 ez most elég jó árban, 140 euróból összehozható ahogy néztem. Annyit kérdeznék még, hogy akkor a fentebb linkelt hajtókarhoz és a vázhoz milyen BB-t (középcsapágy) kellene néznem?
-
itouchfan
senior tag
válasz ivana #228933 üzenetére
Köszi, igen, a kerekekkel közben én is erre a következtetésre jutottam. Csak így már annyira nem is olcsó a projekt, bár egy 1*10 full deore szettes, valami normális kerekekkel lévő gép 230-250k körül (kb ennyiből jönne ki) nem rossz, csak akkor meg a V-fék kezd zavarni. Kicsit elakadtam most ebből a szempontból.
-
itouchfan
senior tag
Kicsit láma kérdésem lenne ismét.
[link] adott egy ilyen típusú bringa, ami átütőtengelyes, agydinamos. A kérdés, hogy a kerék szett lecserélésével + lámpák leszerelésével ebből lehet egy "normál" nem felszerelt bringát csinálni?„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”
-
itouchfan
senior tag
válasz Ringman #229275 üzenetére
Ja, természetesen nem itt és nem ennyiért, de van hirdetve egy 2*11 GRX 450ert, az nem rossz sztem és most télen használnám sárvédőstől, lámpástól téli bringának, tavaszra nyárra meg lehetne belőle egy fasza gravel (kerék szett adott).
[ Szerkesztve ]
-
itouchfan
senior tag
válasz Ringman #229277 üzenetére
Ja, csak azon filózok, hogy mi jobb, egy téli bringa amit amúgy ez esetben évközben is használnék, vagy a Direct drive görgő, amire csak rarakom az outit télre... Tavaly lehoztam görgő nélkül a telet (második felét), előző két télen meg elég sokat tekertem bent...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest