Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
itouchfan
senior tag
Hello! Tudom buta kérdés de nem akarok hülyeséget csinálni: váltóra mehet WD40? Az mindenre jó?
„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”
-
itouchfan
senior tag
válasz zoli03 #40978 üzenetére
Köszi, én is a mosáson már túp vagyok, így gondoltam én is. Köszi
Olvastam a többit is, azt is köszi. A tányérokra mi mehet? Vagy nem a tányérokat hanem a láncot kell beolajozni?
[ Szerkesztve ]
„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”
-
itouchfan
senior tag
válasz ---Lasali--- #40980 üzenetére
Köszi!
-
itouchfan
senior tag
26"-os Scott montihoz milyen V-féket tudnátok ajánlani még viszonylag emberi árban? olyan 75-25 arányban használom aszfalton-terepen, de földutakon, erdőben, se semmi vadulás, max a tempót ráengedem, de ugrálás ilyesmi semmi. előre is köszi
-
itouchfan
senior tag
válasz ---Lasali--- #41003 üzenetére
köszi!
még egy kérdésem lenne, lehet hülyeség, de ülést/nyerget lehet úgy venni hogy kipróbálom? vagy hogy nem így vaktában vásárolok? elég kényes a hátsóm, és ez már nem az első, és nem második próbálkozás lesz, de még nem sikerült igazán jót választani..
-
itouchfan
senior tag
válasz Runner_fxr #41005 üzenetére
na hát ez igaz, csak nekem nem 20 mp után kezd el fájni a seggem, hanem 30-40 km vagy huzamosab idő után. de mostmár megpróbálok valami jót választani.
bevallom igazán, eddig ilyen kocabringás voltam csak, évi 6-800 km-rel, de most nagyon megjött a kedvem a tekeréshez, már csak fel kell térképeznem a messzebbi környék útjait is, de már alig várom hogy nyerege pattanjak.
-
itouchfan
senior tag
válasz Runner_fxr #41009 üzenetére
volt egy idő tavasszal amikor többet tekertem (magamhoz képest), hosszabbakat, ezt egy 2-3 hétig csináltam, kb 4-5 naponta mentem, de egyáltalán nem tudtam megszokni. aztán túrán is teljesen szét ment a seggem, pedig az már július végén volt. nem is értem hogy nem cseréltem le, bár akkor is tervben volt. a minőségi sport mtb nyereg, az árban hol kezdődik? 10-12k?
-
itouchfan
senior tag
válasz Because #41012 üzenetére
szerintem egy dolog számít, ugyanúgy mint a futásnál vagy az erőedzésnél: tolni, tolni tolni. itt meg tekerni, tekerni, tekerni. aztán hozzáizmosodik a nyakad a terheléshez, csuklód mobilisabb lesz, megerősödik az is.
-
itouchfan
senior tag
válasz ---Lasali--- #41003 üzenetére
na végül nem vettem komplett féket, csak fékbetétet cseréltem sokkal-sokkal jobb lett így is, a régi fullra el volt kopva. már csak egy fasza nyereg kell
az a baj hogy márka mániás vagyok, és ha a bicóm Scott, akkor a nyeregből is Scottot akarok, pedig ma láttam egy tök jó KTM-et, de nem akartam megvenni próba nélkül, mert a bringa nem volt ott csak én (na meg a márkamániám miatt se ).[ Szerkesztve ]
-
itouchfan
senior tag
válasz Daniel Alves #41147 üzenetére
Gyönyörű
-
itouchfan
senior tag
válasz lsebestyen #41151 üzenetére
Tényleg a villanyajat észre se vettem.
-
itouchfan
senior tag
[különleges, király, gyönyörű, tökéletes] - nekem ez jutott róla eszembe. technikailag nem tudom kinek mi a véleménye róla, én nem értek annyira hozzá hogy megállapításokat tegyek, de nekem tetszik.
-
-
itouchfan
senior tag
válasz Atesz 666 #41348 üzenetére
Akkor meg minek rakni rá? Vagy jót, vagy semmit szvsz...ha meg "csak azért, hogy legyen rajta", akkor magyarázd el neki hogy felesleges.
-
itouchfan
senior tag
-
itouchfan
senior tag
Nekem is az lenne igazán a pálya, hogy aszfalton tekerjek, de múltkor mikor először nyeregbe pattantam idén, elkapott a terepláz, és 15 km-t mentem csak terepen. Mondjuk az én gépem alkalmasabb rá (Scott Voltage MX400) de azért az se egy vadulós paripa. Még rendbeteszem teljesen, veszek új nyerget, és teszek fel képet én is.
-
itouchfan
senior tag
Ma is egy erdei kört mentem, bár nem túl sokat. Most hogy újak a fékpofák, meg a múltkori első ride után jól beállítottam a féket, kicsit rá mertem engedni a tempót is. Az idő gyönyörű mifelénk, délelőtt is jó volt látni a rengeteg outist.
-
itouchfan
senior tag
Nekem abból van elegem, hogy itt az erdei utakon mennek a traktorokkal vagy erdei kombajnokkal vagy mittudomén mikkel, és a jó mélyen barázdált keréknyom természetesen benne marad a talajban, aztán alig lehet menni rajta, kirázza a kezemből a kormányt...
-
itouchfan
senior tag
válasz Tothgera30 #41719 üzenetére
Az igen...
-
itouchfan
senior tag
Egyébként az az igazság hogy mi kiszúrásnak érezzük ha minket ellenőriznek, közben meg tök jogosan teszik, mert van egy pár bicó a városban is amin egy normális fék sincs, nem hogy még mellény meg lámpa legyen rajta...
-
itouchfan
senior tag
válasz Napfénysüti #42338 üzenetére
grat
én fáradt vagyok, valahogy nem tudom rávenni magam az állóképességi mozgásra ma„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”
-
itouchfan
senior tag
válasz Napfénysüti #42496 üzenetére
Nagyon szép lett.
Lehet hogy nyáron belekezdek egy '84-es Csepel Outi felújításába. kb csak a váz meg a felnik jók, remélem a belső alkatrészek is csak kis kezelésre szorulnak de az a megérzésem hogy nem lesz olcsó projekt.
-
itouchfan
senior tag
válasz Napfénysüti #42715 üzenetére
nájsz.
bár ahogy nézem, az aszfalt hagy némi kívánnivalót maga után„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”
-
itouchfan
senior tag
válasz Napfénysüti #42729 üzenetére
jaa, hát akkor benéztem
már csak azt mondd meg lécci, hogy hol van ez a Bence-hegy?
-
itouchfan
senior tag
válasz Napfénysüti #42733 üzenetére
király, az tök jó lehet, hogy egy ilyen "egyéni" sportban is, hogy ha csatlakoznál egy csapathoz.
én vagy holnap, vagy holnapután tervezek egy hosszabb tekerést, lehet hogy megmászom a János-hegyet.
-
itouchfan
senior tag
Sziasztok!
Eddig eléggé hobby bringás voltam de most kicsit komolyabbra váltanék főleg tavasztól ill. jövő nyáron. Kérdésem hogy a 16" os váz az a 184 cm-hez kicsi igaz (régebbi Scott mtb)? Még nem voltam ekkora amikor vettem, azóta megnőttem.„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”
-
itouchfan
senior tag
válasz Tothgera30 #53299 üzenetére
Oké, köszönöm. Igazából csak a vázat cserélném, ill. hajtókart esetleg. Felnik agyak jók, külsőt kell vennem újat, szóval még írok szerintem. MTB kerékpár lenne, kb 50-50 terep-aszfalt használatra.
Vagy lehet jobban járnék ha eladnám ezt a bringát (scott voltage mx4) és építenék/vennék egy újat?„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”
-
itouchfan
senior tag
válasz jackbacsi87 #53470 üzenetére
Nekem sima bringával azonos színű szigszalag van alatta. Nem látszik.
-
itouchfan
senior tag
Sziasztok!
Kicsit hosszabb poszt lesz (bringaépítős), köszi ha végigolvasod!
Régebben még tiniként bringáztam többet, volt egy régi, nehéz Scott mtb-m, de inkább vagánykodtunk, ugratgattunk vele, mint hogy normálisan tekertünk volna. Aztán abbahagytam a versenysportot, és azóta kicsit motiválatlan vagyok (1 éve) a sport terén, ezért most kicsit fellángolt a kerékpározás iránti kedvem, szeretnék újra belekóstolni.
A célom egy bringa építése lenne (szerelés alapok megvannak kb, meg tudnék segítséget kérni haveroktól), amivel tekergethetnék (nem tudom mennyit mennék később), és ha megtetszik, elindulhatnék valamelyik (outi , fitness bringa, MTB irányba komolyabban is. Maga az építés is egy örömforrás lenne.
A kerékpárt kb 60-40 arányban használnám aszfalton-terepen. Jó lenne, ha minél könnyebb lehetne, de tudom, hogy egy szint felett minden grammért drága pénzt kell fizetni. Sima V-fék is jó, de ha olyan vázat találok, tárcsafék is lehet. Váltóm+tányérok vannak, azokat megtartom szerintem, meg a régi Scott-ból szerintem egy-két alkatrészt átemelek majd.
A kérdésem az, hogy én egy könnyebb MTB vázas, merev villás, néha terep+aszfalt gumis [link] dolgot vizionálok, ez mennyire jó kiindulásnak? 183 cm-hez 19,5-20-21" vázméret megfelelő, ugye? És egy nagyon láma kérdés a végére: egy váznak a geometriáját, a bringán elfoglalt helyzetet mennyire változtatja meg az, hogy egy merev villát, vagy egy 80-100-120as teleszkópot rakunk alá, ezzel kapcsolatban mire kell figyelni?„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”
-
itouchfan
senior tag
válasz jjeahh #133317 üzenetére
Köszi szépen!
Ez nagyon patent gép, de szerintem az én keretemhez és igényeimhez mérten már túlzás lenne egy hasonló. Esetleg majd egy későbbi fejlesztés során.Most ilyen régebbi GT, Gepida stb vázakat néztem. Megpróbálok valamerre elindulni. Te akkor merev villa helyett egy teleszkópot javasolsz?
-
itouchfan
senior tag
válasz jjeahh #133321 üzenetére
Igen, régebbi 26"-os váz a terv. Bár most találtam egy-két újabbnak tűnő, vonzó Focus, vagy Merida vázat is az aprókon.
Hát a régi Scott-ra (Voltage MX4) nem hiszem. Nagyon régi bringa, meg nem is mindig "rendeltetésszerűen" használtam. Max felnik, kormány, stucni, váltó ami átemelhető, de szerintem a kerekek is újak lesznek. Külsők, belsők kuka, ülés kuka, vázat szerintem apróért megpróbálom eladni. Tányérok, váltó használtak, de viszonylag jó állapotúak, váltó jól működik (3x7 fokozat, Shimano Deore talán). Egyedül az a baj vele, hogy marokváltós, amit nem annyira szeretek. Fékek, fékkarok szintén kuka, újat szeretnék abból is. Első körben a vázat és a kerekeket szeretném beszerezni (és a régi Scottot szétszedni).„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”
-
itouchfan
senior tag
válasz jjeahh #133329 üzenetére
Köszönöm srácok, megfogadom a tanácsokat. Lehet, hogy akkor veszek egy komplett bringát, és azon alakítgatok inkább, de mint mondtam, maga az építés is fun lenne számomra.
Utolsó kérdés: azz, hogy egy vázba merev villát, vagy mondjuk egy 100 mm teleszkópot rakok, mennyire befolyásolja a dolgokat? Nem lesz kényelmetlen, vagy hogy változnak a szögek, stb?
-
itouchfan
senior tag
Sziasztok!
Megfogadva a tanácsokat elálltam az összeépítéstől, és használt cross-trekking, ill. MTB gépeket kezdtem nézegetni. A kérdésem a vázméretekkel kapcsolatos lenne. 183 cm vagyok, átlépő magasságom 82 cm. Erre a kalkulátor 18-19"-os MTB (48-50 cm), és 21-22"-os trekking (54-56 cm) vázméretet ajánlott. Szeretnék egy sportosabb geometriájú vázat, komolyabb terepezés nem lenne, inkább tekerés aszfalton+földúton, döngölt úton. A kérdésem, hogyha erre a célra kicsit nagyobb (52-54 centis) vázméretű montit választok, annak lesz-e valami hátránya, vagy jól gondolom, hogy a magasabb váz csak a technikásabb utakon jelent hátrányt, ami nálam nem szerepel tervben?„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”
-
itouchfan
senior tag
Sziasztok!
Ismét, talán utoljára jönnék egy bringavételes kérdéssel.
Kinéztem egy pár használt típust, erről szeretnék konkrét véleményeteket kérni, hogy melyiket választanátok.
Felhasználás továbbra is hobbiszintű tekerés, edzés, túrázás céljából, aszfalton-terepen felváltva, de nem tervezek durvább lejtőzéseket, inkább döngölt utak, jó minőségű hegyi utak lennének a célpontok.
Az ár 80k környéke, jó lenne minél olcsóbban, de max 90-95, nagyon max 100k-ig el tudok menni.
Amiket néztem:
GT Avalanche 3.0 - cserélt, gyárinál jobb felnikkel, jó állapotban, 70k.
Superior XC 859 XC elvileg alig használt, 95k.
Moongose tyax sport ez is jó állapotú, 80 k, de ennek talán kicsit magas a nyeregvázcsöve nekem.
Baddog Swissy HD 95k.És akkor talán a szerintem legjobb (ám de legdrágább) vételek lehetnek:
Genesis Impact 3,8 29" 99k, újserű, szervízből, garis.
Cube Analog Comp 2011 ennek a geoja nem tetszik annyira, de jó felszereltséggel árulják, de ez is 22 col, az lehet, hogy magas nekem (183 cm) - 95k.Egyelőre ezeket találtam, az igényeimhez mérten mit ajánlotok? Később egy olcsóbb szettel rendelkező bringát ha használok, tudnék upgradelni, kérdés, hogy megéri-e.
Illetve ha van jobb ajánlat ebben az árkategóriában most a piacon, azt is szívesen fogadom.Köszi aki végignézegette
-
itouchfan
senior tag
válasz Hasaggymeg #133981 üzenetére
Köszi!
Mi a gond a 26" kerékmérettel?Illetve nem tudom, mit értesz pontosan terepezés alatt. Nyilván mennék terepen is mondjuk 50%-ban, de ahogy írtam is, durvább utak vagy komolyabb lejtőzések, csapatások nincsenek tervben. Azzal tisztában vagyok, hogy ez a kezdő kategória, de nem akarok gagyit venni attól függetlenül. Mint írtam régebben is, egyelőre csak elkezdeném, aztán meglátjuk, mennyire "szippant be" a dolog (most nagyon rá vagyok pörögve). Egy olyan bringát szeretnék, ami kiszolgál 1-2 évig, ha nem kap el a gépszíj, komolyabb bukó nélkül eladhatom, ha meg elkap, akkor pedig alkalmas arra, hogy megtapasztaljam, esetleg melyik irányba mozdulnék tovább, és melyik irányba fejleszteném a cuccost.
Egyébként mi a gyenge pont ezeknél a kerékpároknál? Gondolom a rugózás és a hajtás-váltás, illetve a kerekek amik leginkább a szűk keresztmetszet lehetnek komolyabb terepes használat esetén, ugye?Egyébként ahogy írtam, alapvetően használt játszik, de megnéztem a modelleket, amiket linkeltél. Ha ezekből esetleg egy régebbi évjáratot sikerül kifogni jó állapotban (pl. Cube Analog Comp) akkor az jó lehet?
Illetve erről a Superior XC 859-ről elég kevés fellelhető anyag van a neten, annak ellenére ahogy írtad, jó választás lehet?„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”
-
itouchfan
senior tag
Nem is olyan egyszerű használt bringát venni, mint gondoltam...és ráadásul olyan igénytelen néhány ember akár képekről, akár a cucc tisztán tartásáról, takarításáról van szó... nem értem.
-
itouchfan
senior tag
válasz Massmurderer #135053 üzenetére
Mekkora van neked?
-
itouchfan
senior tag
válasz Runner_fxr #135234 üzenetére
+Hasaggymeg: köszi szépen!
-
itouchfan
senior tag
Sziasztok!
Hosszas keresgélés után, köszönhetően az itt kapott tanácsoknak is meglett a bringám!
(Kaputelefonos képminőség, sorry )
A nyeregcső lejjebb fog kerülni, csak áttörölgettem ezután, és ahhoz ki lett húzva és úgy maradt.Azt gondolom, elég jó felszereltséggel sikerült megszerezni (Deore XT váltó 3x9, Deore XT agyak, Formula RX1 hidraolikus fékek, Deore XT hajtókarok, RockShox Reba SL villa), úgy gondolom, hogy ez első komolyabb kerékpárnak jó lesz, belevágni ebbe a sportba!
Sajnos az előző gazdája kicsit hanyagul kezelte, úgyhogy most egy generál és egy fékbeállítás következik majd.
Köszönöm az eddigi tanácsokat, és majd biztosan lesznek további kérdéseim is!Az első, hogy ugye SPD van rajta, egy sima taposópedálra cserélném le, abból van valami BestBuy, vagy bármelyik olcsóbb kategóriás megfelelő?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest