Hirdetés
- A fintech árnyoldalai - a fordított bankrablás
- Milyen Ebook Reader-t vettem 2024-ben?
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Rendszerfrissítés másként Xiaomi/POCO/Redmi telefonok esetében HyperOS-en.
- Asszociációs játék. :)
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Reklámmentesítés HyperOS-ben Xiaomi/POCO/Redmi
- Szólánc.
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
horinori2
csendes újonc
válasz Nibiru #80486 üzenetére
Amit említettél, hogy csapvizet kever a végén vissza egy állítható szelep segítségével, na ilyen van nekünk. Ezt 100 ppm értékre állították elvileg. Soha nem ellenőriztem csak most, hogy van tds mérőm a kávégép miatt.
Fogok nekik szólni. De ami még nem világos, hogy KH=8 értéket mérek erre tisztított vízre és ha benne van az oscar akkor is 8. /csepegtetős teszterrel/. -
-
horinori2
csendes újonc
válasz SoundON #80556 üzenetére
Azért, ha a kh magasabb és annak, tegyük fel jelentős része NaHCO3 ezt is belemérjük. Így nem tudjuk meg, hogy mennyi Ca, Mg pontosan. De, hogy kerül bele NaHCO3 jelentős mennyiségben? Ha jól tájékozódok a vízlágyítás /nem a sótalanítás/ során nátrium ionokra cserérődik a ca és a mg. ? Úgy utálom, ha valami érdekel és nem tiszta. Még tudóskodunk egy kicsit aztán majd "megviláglik"!
-
horinori2
csendes újonc
válasz SoundON #80578 üzenetére
"Lehet egyedül vagyok ezzel, de én mindenkire és minden témára kíváncsi vagyok.
De ha valamiért mégsem köt le egy téma akkor meg görgetek egyet."
Igen. Ez lényeges lenne! Zavar amikor piszkálják egymást, pedig mindíg nagy érdeklődéssel nyitom ki, olvasok el mindent, de ilyenkor szomorú leszek. -
horinori2
csendes újonc
Szeretnék segítséget, ötletet kérni!
Hogy lehet a kávégép müa. víztartályából kiűzni azt az "új műanyag"szagát, ízét? A gép két hónapos. -
horinori2
csendes újonc
Igen az a fajta műanyag. Köszönöm a tippeket, próbálkozom.
-
horinori2
csendes újonc
Fagyos téma. Beszereztem az egy adagos mézes üvegeket. 2-3 féle 250g-os kávét is bontanék. Bontás után egy adagossával ige sok üveg lenne. Tasakostúl a fagyasztóba és abból mindig kiadagolok kb. 5 üvegecskét és vissza a fagyóba?? Szóval ez a kiveszem-visszateszem működhet? Olvastam ezeket a hsz.okat de tán így még nem láttam. Tudnátok tapasztalatot megosztani?
-
horinori2
csendes újonc
Nem oly rég kérdeztem, hogy Lelit Anna víztartályából az a műanyag, gumis szagot és ízt hogy űzöm el.
Hát eddig sehogy nem sikerült. Kicseréltem a tartályt egy műanyag kulacsra és 2 nap múlva abban is érződik.
Arra gyanakszom, hogy a két gumicső ereszti ezt a szagot. A visszafolyó ágat átraktam egy másik kulacsba. Így kicsit gyengébben, de van a szívóágas kulacsban. Van valami megoldásotok vagy erről tapasztalotok? A vizem 70 tds ozmózisos, semmi vízkő. -
horinori2
csendes újonc
Sziasztok!
Pár napja volt itt szó a maroktamperről és disztribútorról. Egy Motta 3 ágú egyengetőm van. Néztem a Puck Perfectert. Mennyivel hatékonyabb az utóbbi / vagy nem/? Maroktampert Ádámnál kinéztem, elég mggyőző.
Kinek mi a véleménye, tapasztalata ezekről az eszközökről. A tömörítést tényleg jelentősen egységesíti?
Előre is köszönöm! -
horinori2
csendes újonc
Graef cm702 és a nyári időjárás.
Éppen elég sok tényezőtöl függ a jó eszpresszó elkészítése!
De, hogy még a külső /konyha/ hőmérséklet is beleszól, ami nálunk 22-23 és 26-27 fok közt bóklászik. Hát !?
Kezdett letisztulni /azt hittem/ a folyamat, a rendszeres kávék paraméterei jegyzetelve stb.
És jött a nyár! Kánikula : örlőt egyre finomabbra. Lehülés : a kávé befullad, örlőt egyre durvábbra. Ezek a változások az örlőn átlagban 2 fokozat le aztán fel. Most már jegyzetelhetem a konyha hőmérsékletét is!
Szóval a jó kávéimat nem mindíg sikerül így eltalálni.
Gondoltam leírom a történetet, hátha valaki mérgelődik melyik tényezőt rontotta el, pedig csak a cm702-es nem stabil a hőingadozásokra. -
horinori2
csendes újonc
Sziasztok!
A fejtömítő gyürűt milyen időközönként illik cserélni! Kinézetre teljesen jó egészséges színe van. Azért kérdezem mert úgy érzésre a kart már merőlegesnél tovább kell húzni. Vagy más oka lenne?
A gép hét hónapos. -
horinori2
csendes újonc
Sziasztok!
Nagyobb létszámú esemény lesz nálunk. Az én kávéimat nem szolgálnám fel, mert nekik nem sokat jelent , de azért valami bolti jobbat. A Lavazza mennyi szavatossággal dolgozik? -
horinori2
csendes újonc
Sziasztok! Balatonfüredre megyünk. Tudnátok jó kávézót javasolni? Előre is köszi!
-
horinori2
csendes újonc
Köszönöm az ajánlásokat!
-
horinori2
csendes újonc
Sziasztok! Leejtettem a maroktamperem. (Tőrt a járolap is.) A tamper széle és sajnos az állítható felfekvő gyűrű is. Valaki helyre tudja ezt hozni vagy a javítás költségéből vehehetnék már egy másikat? /8000 ft.-os állítható 57.5 mm./
-
horinori2
csendes újonc
Sziasztok! Graef, Lelit párosításom van, hála nektek csodás kávékat iszom már egy éve. Jobbnál jobb hazai friss kávékat kóstólgatok. /Köszönöm szépen a tanácsokat!!!/
Lányomék imádják, de nem fognak egy ilyen alap összeálításra se beruházni. Az Aldiban találtam 17 ezerért egy őrlőt, hasonló tudással mint aGraef . Elhoztam próbának és 5-ös fokozaton már presszó képes. 3 év gari. Szerintetek? Tartósság, szervíz ?[ Szerkesztve ]
-
horinori2
csendes újonc
Sziasztok!
Már beszéltünk a Lavazza-ról, hogy ráírják a pörkölési dátumot. Milyen idős korig emészthető? Lányomékhoz venném, ők még nem olyan kifinomultak, de szeretik a jó, frissen őrölt kávét, de a kb.7-8 ezres árral annyira nincsenek kibékülve. Amikor megyek persze én sem szeretnék "koszos vizet" (így nevezzük fiammal a nagyon rosszat) inni. -
horinori2
csendes újonc
Sziasztok! Lelit pl41tem gépem már nem garis. Jelenleg 11 bar nyomáson van. Gondolom célszerű lenne 9 bar-ra beállítani. Ezt házilag meg tudnám oldani, vagy köztetek valaki vállalná?
-
horinori2
csendes újonc
Sziasztok!
A fagyóban adagonként tárolva meddig tuti? -
horinori2
csendes újonc
Halihó! Graef cm702. 1,5 éves, 1 alátéttel kellett kezdenem és így 7-6 fokozat volt jó a nagy átlagban. Most megyek lefele és 4-5-ön jó, de inkább 4. Napi 2-3 darálás. Lehet ennyi idő alatt kopás és kell még egyet alátétezzek?
-
horinori2
csendes újonc
-
horinori2
csendes újonc
Sziasztok! Felsőszűrőt tartó csavart hol szerezhetek? /Lelit PL41TEM/. Gyári kellene? Vagy...? Köszi!
-
horinori2
csendes újonc
Sziasztok! Valaki próbálta már a Lelit ims 57mm 10 grammos kosarát? Valóban jó lehet ez 10/12 g kávéval.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest