Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Ingyen kellene, de tegnapra
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- DPD tapasztalatok
- JBL Xtreme 4 vélemény (vs. BOSE)
- Bambanő háza tája
- Asszociációs játék. :)
- DVB-T/T2/C+FM+DAB USB tuner stick
Új hozzászólás Aktív témák
-
MC Pite
veterán
válasz kchris78 #12087 üzenetére
Tesztek szerint csak anyyit ér a papír, hogy tiszta a felső szűrő.
A gyári őrölt ízesített vackon javítana elvileg, de nem visz rá a lélekPixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
RetepNyaraB
veterán
válasz kchris78 #12153 üzenetére
Hát ja, csak ez egy majd' milliós gép.
Ha van beépített nyomásszabályzó kit (vagy kézi dugattyús a masina), kézzel oldja meg az ember, néhány év tapasztalatával a háta mögött
Ha puccos gépe van, amin minden szart is be lehet állítani és amúgy kezdő, akkor meg jól elvész a részletekben. Továbbra sem gondolom amatőr topik témának.
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
iatti
aktív tag
válasz kchris78 #12223 üzenetére
most jött goriziana aroma piu. 6200ft a kiló. árban verhetetlen, aki nem szereti a savas kávét. de lehet bekanyarok a fehérváriba avx-ért. a többi felejtős, hiába "nagy olasz nevek", szerintem nem találni frisset. igaz ezeknél nem is a profi presszós fogyasztó a célközönség.
-
kmarci25
veterán
válasz kchris78 #12295 üzenetére
Én rövidebb időt lőnék be. A kioldódás elején jönnek a savasabb ízek, a végén a keserűek. Szóval picit durvábbra őrölném, hogy mondjuk 30-35 mp alatt kapj ugyanolyan mennyiségű italt.
A máshoz: az én duplafalú csészémnek egyszercsak az alja vált el. Alis vásárlás. Alzán egyébként jókat kapni, nézz körül ott. Nem drága, ellenben jobb minőség.
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
RetepNyaraB
veterán
válasz kchris78 #12383 üzenetére
Előáztatás ideje benne van a készítésben. Alapvetően befolyásolja az ital ízét.
Egy faxni nélküli presszó úgy 5-7mp alatt kezd el kicsepegni, majd a folyamat gyorsul. Az áztatás meg pár mp és fél perces bloom között bármi lehet, ízlés és babfüggő."And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
RetepNyaraB
veterán
-
donat_sz
senior tag
válasz kchris78 #12434 üzenetére
Az arány is biztos segít, most van bontva egy papua új guineai kávé aminél az általam kedveltnél kicsit több a sav, megprobalom ebbe az irányba elvinni holnap.
Más!
Cuppingnal milyen őrlemény méret a javasolt? Filter közepe? Vagy inkább Moka közepe? Az biztos hogy espressohoz képest durvabb
Ki szeretném próbálni és csak annyit találtam hozzá, medium fine :/ -
RetepNyaraB
veterán
válasz kchris78 #12442 üzenetére
Klasszikus, fejbeb@szós olasszal. Az egyik legjobb, egybehangzó vélemények szerint.
De az olaszt nem az "érdekessége" miatt kedveljük, hanem mert olasz és azt tudja nagyon.
Baj van vele?[ Szerkesztve ]
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
RetepNyaraB
veterán
válasz kchris78 #12445 üzenetére
Alapból a nem vacakolós dizájnt ajánlom; nyakon csapni 9 barral, 25-27mp, max 1:2 arányban. Nem baj, ha kicsit rövidebb.
Aztán ha ez már megy, jöhet Toobee (milyen géped is van?) és a 10-15mp előnedv, majd minél gyorsabban áttolni a szajrét, ugyanilyen feltételekkel. Ehhez nyilván állítani kell az őrlőn, hogy áztatás után gyors legyen a lefolyás. Ettől csökken a test, megjön a gyümölcssav."And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
RetepNyaraB
veterán
válasz kchris78 #12458 üzenetére
Jah pl. Meg Bambino Plus. Ezek a vetélytársak. Emellett szól az 58mm még, mint egyszerű kiegészítők rogyásig.
Ja de a barista express majd 300 rugó, abból kettő ilyen kijön.[ Szerkesztve ]
-
iatti
aktív tag
-
Mano66
senior tag
válasz kchris78 #12492 üzenetére
Robotot használok csak arról tudok véleményt írni. A PID-del hőfokra beállított vizet beleöntöd a kosárba, összerakod és mehet a csapolás. Nem kell elő melegíteni. A két csészés kifolyó használatánál kell előmelegíteni a kosártartó részt. Én ezt úgy oldom meg. A kancsó nyakára rárakom a fejet úgy, hogy a vízbe érjen az alja. Amire a víz eléri a hőfokot a fej is elég meleg.
Cafelat Robot, Kinu Simplicity Special, iPhone 15 , Synology DS218+,.
-
Alabástrom
senior tag
válasz kchris78 #12492 üzenetére
Robot világába valóban kevésbé "kell" PID-es kancsó. Szerintem Robotot eleve inkább azok vesznek, akik nem annyira akarják kiélezni a hőmérséklet kérdést. Felforralod a vizet teljesen, (esetleg picit hagyod visszahűlni), beöntöd, azonnal hűl kicsit, aztán csapolsz. No stress. Valszleg még egy klasszikot sem fogsz túlforrázni vele, mert visszahűti annyira a rendszer.
Én Robotot tuti nem melengetnék elő. Szerintem ez az egyik lényege. Akinek fontos a kimaxolt hőmérséklet, az szerintem ne Robotot vegyen. (nekem sem az van )Flair 58-nál egyrészt szűkebb résen kell beönteni a vizet, egy hagyományos vízforralóval ez kényelmetlenebb. Másrészt ott elég pontosan el lehet játszadozni a hőmérsékletekkel, ahhoz jó partner egy PID-es kancsó. Szóval F58-hoz én inkább ajánlanám egy ilyen beszerzését. De ahhoz sem sem feltétlenül kell. Eleinte nekem sem volt.
Amikor semmi sem biztos, akkor minden lehetséges.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest