Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Internet fejlesztés országosan!
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen mosógépet vegyek?
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Építkezünk 6. rész (2024)
- Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Somatom
veterán
A kék kártya jogosít munkavállalásra. A munkáltatód utánad nézhet, amikor felvesz. A megrendelő nem téged kér, hanem egy autót a cégtől. Mi a következő lépés? Ennél az izé cégnél bemutatja a munkáltatód az autó érvényes műszakiját és kiállítanak az autóról is egy igazolást? Minden megrendelőnél lesz műszaki állomás, ahol az erre külön kiképzett portás ellenőrzi az autó aktuális műszaki állapotát és ha rendellenességet tapasztal, akkor azt rávezetik az autó káderlapjára és a cég csak saját felelősségére engedhet rakodni?
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
Somatom
veterán
Azt se nekem találták ki. Nekem ez a rugalmasan variálható 2/2 jön be a legjobban. Senki sem kényszeríthet többre, de eddig amikor akartam, mindíg rá tudtam húzni. Legutóbb ez a hat hét + két nap kicsit erős volt. Kevés volt utána a nettó tíz nap pihi. Már várom, hogy most két hétre menjek haza. Viszont, jól nézett ki a bankszámlámon az 1400 + 2500 Euró.
[ Szerkesztve ]
-
Somatom
veterán
Mindkettő létezik. Válasszuk külön WinCE -re és Androidra! WinCE -hez valóban nem forgalmaznak külön szoftvert, de truck navis készülékek léteznek, vásárolhatóak. A gond az, hogy nagyon drágák, hazai boltok nem nagyon forgalmaznak ilyen készülékeket és az árukhoz képest gyenge vasakra portolják a szoftvert.
Androidra viszont létezik legálisan a Nextgen -hez truck verzió. Csak arra nem jöttem még rá, hogy EZT én miért nem látom. Valószínűleg azért, mert térkép függő, én viszont még nem vettem meg a térképet.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Ez itt nem a reklám helye , de létezik ilyen célhardverre pakolt legális navi program, szerintem nem is olyan eget rengető áron. Közepesen sz@r helyeken is három napig dolgozol érte, aszt jóidő.
Azt nem tudom hogy az élettartam frissítés mit takar, vagy mennyire használható a program.
De egy valamire való navi tíz évvel ez előtt is ennyi volt (vagy több) amikor fele ennyit kerestünk. -
KAMELOT
titán
Szombat délután indultam. Keresztül mentem egész osztrákot meg németet München felé. Normális forgalom volt a pályán! Mi a gond, hogy nincs kedved visszamenni?!?
(#7716) Somatom: Te már 27-én mész vissza? Az jó nagy xar! Szilveszterkor meg jösz megint haza?
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
-
KAMELOT
titán
Csak viszont az már nem napidíjas fizetés. Tehát vagy napidíjban fizet vagy óradíjban. Szóval ez egy kicseszés.
Én pénteken kezdek. 10-kor bemegyek a telephelyre, majd onnét 11-kor kisbusz visz bécsbe a kamionhoz. bepakolok majd irány Asten vagy Wels, ahol este 7-8 fele megraknak, majd indulok tovább a svájci határhoz a fő telephelyre, ahol reggel 4-kor leszednek majd pihengélek hétfő reggel 7-ig.
A be- és kiszálláskori nap egész napnak van véve!!! Ezt így kéne a te főnöködnek is számolni!V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
Freiherr
őstag
-
Somatom
veterán
Elcseszik az idődet, ami ahhoz kéne, hogy elérj egy normális parkolóig. 13 órában, kényelmesen megállhatnál délután, de ehelyett feszít a 15 óra, próbálod este befűzni az autót vmi kilátástalan helyre és a 11 -es helyett, megint csak 9 -esed marad. Neked ez mindegy?
-
Somatom
veterán
No, igen, ilyen is van. Én szerdán, a hazamenős napom reggelén, az első lerakodásnál szakítottam le a pótról a portálajtó egyik szárnyát. Ez óriási bénázásnak hangzik és az irányítóm így is állt hozzá. Csakhogy, a váltóm is, meg én is, két hónapja mondogatjuk nekik, hogy akad a zár és ebből baj lesz. A főnök többször mondta, hogy OK, szervíz. Aztán persze semmi. Most meg pont a hazamenős napomon jött a szervízes, pótcsereberés kavarás.
-
Somatom
veterán
Igazad van. Ha mezitláb menekülnék a szavannán egy éhes oroszlán elől, akkor tulképp teljesülne a vágyam, hisz napsütésben lennék. Ebből is látszik, hogy milyen telhetetlen az ember. Hurrá! De jó, hogy itt dekkolhatok a biztonságos fülkében és nem bömbölnek körülöttem éhes oroszlánok! Csak azt nem értem, hogy akkor miért az jut ilyenkor az eszembe, hogy fekszem az ágyon, a szöszim hozza a kávét és a nyitott ablakon hallom, ahogy a tenger hullámai csapdossák a Costa del Sol homokos partját.
[ Szerkesztve ]
-
Somatom
veterán
Az első részből nekem két karakter maradt meg. Az egyik egy szőke, hosszú hajú nyálgép, aki sztem legalább olyan meleg, mint egy vasaló. A másikból csak arra emlékszem, hogy egy nyílvesszős tüdőlövéssel még lenyomott egy tíz perces monológot. Azt a "drágaszágom" nyomi csávót meg eccerűen szájba rúgtam volna, oszt ennyi, vége a cselekménynek.
-
HoTaZo
addikt
Igen.
Nekem is az.
Most kérdeztem a szervizbe vivőt, mert mind a két dátum előtt babráltak az autón, de nem a tachográfon.
Ő se érti, kinyomtattam a két napot, meg újra kiolvastatom a kártyát és utánajárnak.
A gond akkor lesz, amikor újra belekerül egy kártya (elméletileg már másé, hétfőn új harckocsit veszek át, ha igaz), s annak is bevés egy ilyen hibát.Si jeunesse savait, si vieillesse pouvait.
-
törölt tag
Mondjuk azt pont nem írják hogy ebből a bruttóból mennyit is kapsz kézbe, vagy hogy mennyiért jelentenek be..
Plusz olyan aranyosságok mint az üzemanyagnorma..És kizárólag hosszú távra.. komolyan, lehet hogy be kéne vezetni az előre aláírt fix munkaszerződéseket, hogy a sofőr akkor sem léphessen le, ha egy hónap után kiderül hogy az irányítók gyökerek, a munka a legalja szecska amit más aranyért sem visz el, a váltás meg kint van Barcelonában, céges kisbusszal.
-
Somatom
veterán
Vannak gyanús szavakat, kifejezéseket tartalmazó hírdetések. Pl. ha egy fixen leírt munkarend mellett, a fizetésnél szerepel az "akár" szó, az nekem mindíg gyanús. Ha csinálsz heti hat svájci kanyart, 8 literes fogyasztással, akkor megkapod az akár 700 ezret (persze, minimálra bejelentve).
Egyébként sem értem ezt a bejelentősdit. Amikor anno motorokat hoztunk be, akkor a hivatal árgus szemekkel figyelte, hogy a számlán szereplő összeg mennyire tér el a jármű valós, piaci értékétől. A jelenlegi munkaerőpiaci helyzetben pedig símán kajálják, hogy egy nemzetközis kamionsofőr bruttó kétszázat keres? Nemáááá!!![ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Nem tudom mivel tervezik hazacsábítani a régóta kint dolgozó sofőröket. Pl egy Ausztriában teljes bejelentéssel havi 2500€ nettót kereső (plusz 13., 14.havi fizu) sofőr, aki már bedolgozta magát a cégénél, esetleg a család is kint él vele, milyen feltételekkel jönne haza?
Mit tud kínálni egy magyar vállalkozó ami ezt felülírná?
Nem mintha annyira értenék hozzá, de a fuvarozó piac lassan már ott tart hogy egyetlen egy lízingelt kamionnal is megéri vállalkozást indítani és egy nagy cégnél alvállalkozóként gurigázni. Lásd st22lacika.
De a magyar maszek még mindig a csodát várja, hogy lesz majd valaki aki havi kétszázért uniózik neki mint egy baromállat. Ahogy volt tíz éve amikor a rengeteg bedőlő devizahiteles kényszerből kezdett kamionozni és ezt a kényszert a cégek gyönyörűen ki is használták. De szép is volt, istenem.. ilyen levonás, olyan szopatás, aztán csodálkoznak hogy több ezer ember megundorodott a szakmától. -
-
HoTaZo
addikt
Lehet, hogy még a szerencsésebbek közé tartozol, mert akiket a pályán kialakított parkoló zónákban helyeztek el azoknak igencsak oda kell figyelniük a felmászókra. Rádióban mondták. Ez a sztrájk egy jelzés, hogy mire lehet majd számítani a Brexit után.
Si jeunesse savait, si vieillesse pouvait.
-
HoTaZo
addikt
Főnököm szerint a jelzésnél (40mp) még nem ír és vissza is fogja 90-re. Most lesz valamilyen minden 3 hónapban esedékes szerviz vizitünk, ahol ezt (is) megnézetjük.
Azért lenne jó, mankónak, ez az alkalmazás, ami a teló GPS sebességmérőjét vonná be egy időzítővel automatikusan.
[ Szerkesztve ]
Si jeunesse savait, si vieillesse pouvait.
-
Somatom
veterán
-
törölt tag
A legjobb hogy a nagy arc és az elvárások adottak, de ők nem tudnak leírni egy mondatot normálisan..
aszongya: - ha el tudja MONDA hogy mi..De mint kiderült, a nyeregszerkezet része. (én sem tudtam egyébként) vagyis gondolom elég sok átakasztás lehet a cégnél. De mi a fenének kellene ehhez ismerni a nyereg felépítését? Csak?
Miért nem mindjárt helyből hátraszaltó a követelmény? -
zsid
senior tag
Én tudtam mi ez, csak most ültem géphez. Műszaki oktatáson is van róla egy ábra - egyszer
Valamennyire ismernie kell a sofőrnek a technikát, úgy tudja kihozni belőle a maximumot. Mondjuk pont nem kell tudni mennyire kell hézagolni a lökőrudat a Scania DC13-ban, de na..
Nettó hülyeség ilyenre alapozni. Nem autószerelőt keresnek, hanem sofőrt.
<tRucKdriFteR>
-
Somatom
veterán
-
Somatom
veterán
Régen vezettem Actros -t. Már megfakultak az emlékeim, de az tisztán megvan, hogy télen fáztam benne. Nálunk nincsenek Mercik, legfeljebb PEMA -sként. Kollégám kapott egy új, 500 -as, "okos" Volvo -t (előtte is Volvo -val járt). Azt mondja, hogy 31 -gyel el lehet vele járni (az nálunk parádés fogyasztás), de nem nagyon lehet manuálisan felülbírálni a számítógép akaratát.
-
Somatom
veterán
Kafa. Csak tudnám, hogy mire (kire) gondolnak a tervezők, amikor ilyeneket kitalálnak. Arra emlékszem, hogy valami nagyon eldugott, bowdenes nyitója volt a hűtőnek. A bowden elszakadt, vagy kiakadt. A szervízben olyan ismert volt a hiba, hogy kapásból tudták, hova kell fúrni a lukat, amin át egy csavarhúzóval lehetett mozgatni a nyitópöcköt. Onnantól csavarhúzóval nyílt a hűtő.
-
chop
őstag
Pont a heten vettem a Lidlben egy ilyen felakaszthato szart. De tenyleg szart, mert nyeklik ossze-vissza, kell valami, ahova felakaszthatod, maceras beletolteni a vizet, nem tudod szabalyozni a nyomast (allandoan jon vagy egyaltalan nem jon), szoval izlesek es pofonok, de nekem ez utobbi sokkal kulturaltabb megoldas, foleg, hogy egy vodornek azert alapnak kene lennie, mosogatas, mosas, akarmire, plane ugy, hogy ha nem hasznalod, akkor is tudsz benne cuccokat tarolni.
Ha pedig nincs helyed, akkor: [link].
Biztos van azert olcsobban is, most csak a legelso linket nyitottam meg.
[ Szerkesztve ]
-
HoTaZo
addikt
Azért kértem több képet tőle, hogy lássam valóban olyan széles-e, mint ahogy ő látta, vagyis mint a jelenlegi tükrök.
Az igaz, hogy ez nem takar ki, mint a tükör. Körforgalomnál, én mindig annyira lelassítok, hogy meg tudjak állni, ha nem indexel a balga.Si jeunesse savait, si vieillesse pouvait.
-
Somatom
veterán
Nálam ez nem opció. A szőnyeg még rendben van. Minden autóban felkapom a szőnyegeket és a sajátjaimat használom. Saját üléshuzat fel, zoknik a könyöklőkre. De egy ágybetétet nem pakolászhatok kéthetente. Hova tegyem, amíg otthon vagyok?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest