Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
Én ismerek egy szegény párt. Ketten összesen keresenek valami 300-400eFt-ot.
A nő nem hajlandó elmenni dolgozni, közmunkás, ott is állandóan táppénzen van.
De azért van 2 házuk(~80mFt) és egy lakásuk(~25mFt).
Az egyik házban laknak, a másikban tartják a fagyasztót
#rezsicsökkentés .
A lakásban mama bútorai vannak.
Mindeközben rettenetesen szidják a kormányt, hogy milyen szar ebben az országban.
(a 80 csak a telek, lehet a kettő 100 fölött van )"The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
félisten
válasz HoTDoG #32525 üzenetére
Mindig megírom az összes pozícióra ami bejön, hogy "csak teljesen remote érdekel".
Úgyhogy a részemről kapják a feedbacket a HR-esek.
Igaziból nekem csak 1db remote pozi kell, a többi nem érdekel mit csinálnak a munkavállalók.
De azt is megértem, hogy a többség depressziós lesz a remote munkától, arra meg lusta, hogy kimenjen a lakásból."The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
félisten
válasz Misogi #32553 üzenetére
Remote.
Elveszi az életemet, hogy fölöslegesen elmenjek egy helyre(oda vissza 1+ óra), ahol sokkal rosszabb körülmények között, zajban csinálhassam ugyanazt.
De legalább a budira is fintorogva ülök rá és ebédelhetek moslékot drágán.
Cserébe nem vagyok itthon amikor a gyerekek hazaérnek."The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
félisten
válasz rasotamas #32576 üzenetére
Ezek közül a regisztrált villanyszerelő az ami megéri.
A villanyszerelő majdnem 2 hetet dolgozott nagyjából egy millióért.
A regisztrált szerelő egy délutánt 300 ezerért.Persze, 50+ ampert esetleg megtöbbet kell fogdosni, az meg már bizserget.
[ Szerkesztve ]
"The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
félisten
válasz Qtya123 #32803 üzenetére
A duzzogást.
Lehet másik helyet keresni, de nem kell felégetni magad mögött mindent.Elmondod nyugodtan, hogy úgy gondolod ezért-azért lehet rád számítani, meg tudsz oldani dolgokat amit a 30 éve otthon dolgozó sem, szeretnél több pénzt, más pozíciót, egy ölelést vagy amit gondolsz.
Aztán, ha nem úgy van, akkor keresel mást.De az, hogy valamit meg kell oldani és szándékosan ott hagyod őket, szerintem nem a legjobb.
-
félisten
válasz -Skylake- #33045 üzenetére
Szerintem nagyon kevés kell, hogy az embert a top 5%-ban legyen.
Napi 7 óra munkával ez kb meg is van, ha csinálja 5 évig, kész is a senior amire mindenki vágyik.
Kell némi softskill, hogy ezt megfelelően prezentálja és bárkinek elérhető a piac felső 20%-a."The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
félisten
válasz Kickass #33099 üzenetére
"Egyébként ezt nem tudom honnan veszitek már nem először olvasom, szerintem minden azolgáltatás olcsóbb a legtöbb vidéki városban."
Megyeszékhely keleten:
1 óra a férfi fodrásznál 6-8eFt a női fodrász nagyon változó, de nem ritka az 50eFt+.
1 hamburger + pohár szóda 4eFt-tól
1 főétel + ital 5-7eFt-tól
duguláselhárítás 25-32eFt
1 elem fényezése az autóra 40eFt-tól, de ez vagy 2 éve volt, valószínűleg már több.2 szobás panel, 120 a lerúgott, 140 a normális.
Újépítésű bútorozott 1 szobás lakás olyan 140-160, lakás 3 szoba 220+."The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
félisten
Tegnap a csajomat munka után felhívta a kisfőnök, hogy ma reggel azonnal mondjon fel, mert nem maradt bent munka után még pár órát.
(mert a kisfőnök elszámolta a beosztást és neki kellett bemennie)
Tele van a hely(vendéglátás) munkaügyi szabálytalansággal, pl. úgy dolgozik, hogy 22:30-kor végez, de másnap reggel 7-kor kezd.
Vagy vasárnap éjjel írják meg, hogy ki, hogy dolgozik a következő 2 napban.
Ma 7-22:30-ig lenne.Nyilván ezek után nem akar ott dolgozni, csak a szerződésben szereplő, egy havi felmondási időre járó bérét szeretné.
Mennyire ütheti meg a hely magát, ha esetleg a nem sikerül ezt békésen kezelni a továbbiakban?
(minden dokumentálva van, hogy mi a valós munkarend és ezt, hogy kozmetikázzák ki a hatóságok felé)Fun fact: mondta neki, hogy dehogy fog felmondani, akkor megfenyegette telefonban, hogy majd úgy csinálja a beosztást, hogy az egyetemi óráira essen és ne tudjon bejárni dolgozni.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Qtya123 #34259 üzenetére
Ez egy közepes méretű szálloda.
Sajnos az egyik éjszakai recepciósból lett értékesítési vezető és teljesen alkalmatlan a munkájára.Én a magam részéről a sz@rt is kitaposnám a helyből, de ő ettől sokkal békésebb.
Csak az egy havi felmondási időre eső bérét szeretné, ami a szerződésben van.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz axioma #34268 üzenetére
Ezzel a vetületével nem is számoltam, de lehet tényleg jót tenne neki.
HoTDoG: a birka olyan degradáló, úgyhogy legyen békés.
Meg elég fiatalka, nem olyan ugrabugra ő.Már kértem az egyik ismerőstől munkaügyiben jártas jogász elérhetőségét.
Én nagyon szívesen mennék perre, de ez ugye nem az én meccsem.[ Szerkesztve ]
-
félisten
Szórakoztató adalék: most azt várjuk, hogy beosztja-e reggel 7-re egy 15.5 órás műszak után.
Mert ugye senki nem tudja, hogy holnap, mikortól dolgozik."The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
félisten
válasz Vision #34319 üzenetére
Nekünk PM/PO(elég sok mindent vitt az öreg) iszonyat profi volt, de év elején elment nyugdíjba.
Aki most van tök jó fej, de azért nincsen a helyzet magaslatán.
Zaklatnak minket minden irányból, én tartsam a kapcsolatot a külsős fejlesztőkkel, számoljam az effortot.
Számoljam a kapacitást 3 hónapra előre, legyek bent minden meetingen ami a projektekhez kapcsolódik.
Nem lenne baj, ha közben kibogoznám, hogy különböző feladatoknak ki a felelőse és le is szervezném, aztán ha már benne vagyok, akkor updateljem a jira-ban, és tartassam a határidőket.Mellette persze a fejlesztések legyenek már meg határidőre és jó lenne, ha a frontendet is behoznánk csapaton belülre(mármint csináljam már meg).
A munkaszerződésemben junior fejlesztő van.
Igazából nem bánom, de jövőre el fogok beszélgetni, hogy gondolkodjunk közösen arról, hogy valójában mit is csinálok a cégnél.
-
félisten
Az lett a történet vége, hogy ma közös megegyezéssel felmondott.
-
félisten
-
félisten
válasz gyépés #34376 üzenetére
Ha valakinek van egy kis reál érdeklődése, szerintem nem talál jobb szakmát mint az IT.
Annyi előnye van, a remote lehetőségektől elkezdve a változatos karrierekig, hogy tényleg nem tudok ettől jobbat.
Arról nem is beszélve, hogy az IT-n belül általában az emberiség felső 20%-a dolgozik, teljesen más értelmi képességekkel rendelkező emberekkel kell napi kapcsolatban lenni, mint bárhol máshol.
Persze itt is vannak gyengébb képességű emberek, de ők is köröket vernek az átlagra.
Nagyon sokszor csak softskillekben gyengébbek és könnyen szót lehet érteni velük."The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
félisten
válasz Csabroncka #34573 üzenetére
Nincsen 75%, valahol 60 körül lehet fogyasztói kosártól függően.
-
félisten
Br 885 az 1m teljes bérköltség, ennek a nettója 588.
558/1.27 az 462. 1000-462= 54% adó.
De nem számoltunk adókedvezményekkel és nem mindennek van 27%-os áfája."The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
félisten
válasz Csabroncka #34578 üzenetére
Tényleg attól függ, de a 75-höz nagyon sokat kell inni és cigizni.
Ezzel szemben a kokainnak nincs adótartalma. ¯\_(ツ)_/¯"The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
félisten
-
félisten
Full remote.
Most kitalálták, hogy 3 havonta 1 napot menjünk be.
"Együtt dolgozás."Hát most az irodában beszélgetek az 1000+km-re lévő kollégámmal. Fucking great.
-
félisten
Nekem volt egy kollégám akivel együtt ültünk 3 hónapot.
Egyetlen órát nem dolgozott onsite se.Oké, azért kellett bejárnia, mert HO-ban napokig nem válaszolt senkinek teamsen.
-
félisten
Mondjuk pont a múlt héten volt olyan, hogy a PO-val volt megbeszélve egy meetingem, erre 20 perccel előtte lemondja, mert megy intézni a személyes dolgát.
Az nem kicsit felb@szott. Én megértem, ha valakinek időpontja van és 1 órás program miatt nem vesz ki szabit.
Tegyen blockert a naptárba, és intézze el. De ez vérlázító."The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
félisten
válasz Oppenheimer #35158 üzenetére
"4. § * (1) A munkáltató a munkafolyamatokat úgy szervezi meg, hogy a folyamatos képernyő előtti munkavégzést óránként legalább tízperces – a (2) bekezdésben foglalt esetkör kivételével össze nem vonható – szünetek szakítsák meg, továbbá a képernyő előtti tényleges munkavégzés összes ideje a napi hat órát ne haladja meg."
Tulajdonképpen az is szabálytalan, ha egy órás meetinged van.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Call of Duty: Black Ops 6
- Bíró: Zuckerberg nem felelős azért, amit a közösségi média a gyerekekkel tesz
- Discord
- PlayStation 5
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen TV-t vegyek?
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Házimozi haladó szinten
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.